Ogłoszenie z dnia 2022-03-14
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00048210/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-02-07
- 2022/BZP 00048210/02 - Ogłoszenie z dnia 2022-02-07 (po zmianach)
- 2022/BZP 00050565/01 - Modyfikacja z dnia 2022-02-08
- 2022/BZP 00057358/01 - Modyfikacja z dnia 2022-02-15
- 2022/BZP 00062372/01 - Modyfikacja z dnia 2022-02-18
- 2022/BZP 00067615/01 - Modyfikacja z dnia 2022-02-24
- 2022/BZP 00069010/01 - Modyfikacja z dnia 2022-02-25
- 2022/BZP 00074924/01 - Modyfikacja z dnia 2022-03-03
- 2022/BZP 00088053/01 - Modyfikacja z dnia 2022-03-16
- 2022/BZP 00092684/01 - Modyfikacja z dnia 2022-03-21
- 2022/BZP 00100047/01 - Modyfikacja z dnia 2022-03-28
- 2022/BZP 00105789/01 - Modyfikacja z dnia 2022-03-31
- 2022/BZP 00117988/01 - Wynik z dnia 2022-04-11
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usług całodziennego żywienia w formie cateringu dla pacjentów SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Otwocku.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: SAMODZIELNY PUBLICZNY ZAKŁAD OPIEKI ZDROWOTNEJ SZPITAL SPECJALISTYCZNY MINISTERSTWA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI W OTWOCKU
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 010158710
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: ul. Bolesława Prusa 1/3
1.4.2.) Miejscowość: Otwock
1.4.3.) Kod pocztowy: 05-400
1.4.4.) Województwo: mazowieckie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni
1.4.7.) Numer telefonu: 227794671
1.4.8.) Numer faksu: 227794671
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zozmswia.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zozmswia.pl/
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00084612
2.2.) Data ogłoszenia: 2022-03-14
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:
Ogłoszenie o zamówieniu,3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00048210/07
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 07
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące: 1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
a) aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej wydane przez właściwy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzający, że Wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U z 2019 r., poz. 1252 ze zm.);
b) aktualny dokument potwierdzający dopuszczenie środka transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego;
c) dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, na który składają się:
- GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna,
- GHP - Dobra Praktyka Higieniczna,
- HACCAP – Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny.
d) dokument potwierdzający kwalifikacje zatrudnionego u Wykonawcy dietetyka i kucharza, bądź oświadczenie potwierdzające powyższe.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 500 000,00 PLN (słownie: pięćset tysięcy złotych) W przypadku wygaśnięcia ważności dokumentu w trakcie realizacji umowy Wykonawca będzie zobowiązany do przedłożenia aktualnego.
4) zdolności technicznej lub zawodowej;
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje:
a) min. 1 osobę na stanowisku dietetyka legitymującego się wykształceniem wyższym kierunkowym, posiadającą co najmniej 3 letnie doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności lecznicze;
b) min. 2 osoby na stanowisku kucharza legitymujące się wykształceniem o profilu związanym z gastronomią, posiadające co najmniej 3 letnie doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności lecznicze.
Wg wzór stanowi Załącznik nr 7 do SWZ
c) Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli wykaże, iż zrealizował, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również realizuje w ciągu ostatnich 3 (trzech) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej 5 usług żywienia całodziennego w formie cateringu w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej, z czego co najmniej jedna o wartości nie mniejszej niż 1.500.000,00 zł brutto, co najmniej trzy o wartości nie mniejszej niż 1.000.000,00 zł brutto z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dowodów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Wg wzór stanowi Załącznik nr 8 do SWZ
Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące: 1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
a) aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gospodarczej wydane przez właściwy Powiatowy Inspektorat Sanitarny potwierdzający, że Wykonawca objęty jest nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz.U z 2019 r., poz. 1252 ze zm.);
b) aktualny dokument potwierdzający dopuszczenie środka transportu do przewożenia żywności wydaną przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego;
c) dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, na który składają się:
- GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna,
- GHP - Dobra Praktyka Higieniczna,
- HACCAP – Analiza Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontrolny.
d) dokument potwierdzający kwalifikacje zatrudnionego u Wykonawcy dietetyka i kucharza, bądź oświadczenie potwierdzające powyższe.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że: jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 500 000,00 PLN (słownie: pięćset tysięcy złotych) W przypadku wygaśnięcia ważności dokumentu w trakcie realizacji umowy Wykonawca będzie zobowiązany do przedłożenia aktualnego.
4) zdolności technicznej lub zawodowej;
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje:
a) min. 1 osobę na stanowisku dietetyka legitymującego się wykształceniem wyższym kierunkowym, posiadającą co najmniej 3 letnie doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności lecznicze;
b) min. 2 osoby na stanowisku kucharza legitymujące się wykształceniem o profilu związanym z gastronomią, posiadające co najmniej 3 letnie doświadczenie w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności lecznicze.
Wg wzór stanowi Załącznik nr 7 do SWZ
c) Warunek ten będzie spełniony przez Wykonawcę, jeżeli wykaże, iż zrealizował, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również realizuje w ciągu ostatnich 3 (trzech) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej 4 usługi żywienia całodziennego w formie cateringu w podmiotach leczniczych realizujących świadczenia szpitalne, stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne inne niż szpitalne w rozumieniu ustawy o działalności leczniczej, z czego co najmniej jedna o wartości nie mniejszej niż 1.500.000,00 zł brutto, co najmniej jedna o wartości nie mniejszej niż 500.000,00 zł brutto, co najmniej dwie o wartości nie mniejszej niż 250.000,00 zł brutto każda, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dowodów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Wg wzór stanowi Załącznik nr 8 do SWZ
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2022-03-16 12:00
Po zmianie:
2022-03-18 12:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2022-03-16 12:30
Po zmianie:
2022-03-18 12:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2022-04-14
Po zmianie:
2022-04-16
INNE PRZETARGI Z OTWOCKA
- Usługa nadzoru inwestorskiego dla inwestycji PolFEL
- Środki antyseptyczne i dezynfekcyjne
- Ubezpieczenia mienia, odpowiedzialności cywilnej, ubezpieczeń komunikacyjnych oraz następstw nieszczęśliwych wypadków członków Ochotniczej Straży Pożarnej Gminy Otwock na okres 2025
- Dostawa aparatu USG do Poradni Ginekologiczno-Położniczej w Powiatowym Centrum Zdrowia sp. z o.o. w Otwocku
- Sukcesywna dostawa narzędzi elektrochirurgicznych oraz oprzyrządowania na potrzeby Bloku Operacyjnego Powiatowego Centrum Zdrowia sp. z o.o. w Otwocku
- Ubezpieczenie mienia oraz odpowiedzialności cywilnej w zakresie dobrowolnym, a także floty pojazdów wolnobieżnych Zakładu Unieszkodliwiania Odpadów Promieniotwórczych - Przedsiębiorstwo Państwowe
więcej: przetargi w Otwocku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Przygotowywanie i wydawanie oraz dowóz gorących posiłków dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Skarżysku -Kamiennej od dnia 02.01.2025 r. do dnia 01.01.2026 r."
- Świadczenie usług przygotowywania i dostarczania posiłków na 2025 rok
- Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych funkcjonujących na terenie Gminy Jemielnica w 2025r.
- Prowadzenie stołówki szkolnej i żywienie dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym, wraz z użyczeniem pomieszczeń
- Usługi gastronomiczne na potrzeby Ośrodka Szkoleniowo-Wypoczynkowego w Porażynie i Nadleśnictwa Grodzisk
- Świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków dla wybranych przedszkoli Miasta Bielska-Białej osiem Części
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.