Ogłoszenie z dnia 2025-02-06
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00677729/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-12-30
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1
w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku – w pakietach
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Przedszkole Nr 1
1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole nr 1
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 851784994
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Jakuba Bojki 4
1.5.2.) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska
1.5.3.) Kod pocztowy: 33-200
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski
1.5.7.) Numer telefonu: tel. 14 655 92 26; 699 679 099
1.5.8.) Numer faksu: 14 655 92 26;
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkole@przedszkole1dt.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole1dt.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5b9c859f-75bd-44d3-9d78-c4707ceaea4b1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku – w pakietach
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5b9c859f-75bd-44d3-9d78-c4707ceaea4b
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00093524
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-02-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00088931/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku – w pakietach.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00677729
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: P1.271.2.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 340457,14 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku w podziale na pakiety:Pakiet 1 - Zdrowa żywność
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia podany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiącej Załącznik nr 2 do SWZ (z uwzględnieniem podziału na pakiety).
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 1 - Zdrowa żywność
3 Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowieniach umowy oraz OPZ.
4 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego (w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku nr 4 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe, odpowiednio do oferowanej części zamówienia / pakietu, od dnia 01.01.2025 r. (lub od dnia podpisania umowy) do dnia 31.12.2025 r.
5 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
6 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
7 Zamawiający przewiduje możliwość zakwestionowania jakości dostarczanych towarów
i produktów (w szczególności wyrobów mrożonych, garmażeryjnych), w tym m.in. jakości półproduktów, oceny organoleptycznej, walorów smakowych, właściwości fizycznych
i chemicznych, zgodności z obowiązującymi przepisami prawa oraz deklaracjami producentów, składników produktu (w tym niewskazanych w diecie dzieci i młodzieży), itp. W takim wypadku Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze z innej partii produkcji lub innego producenta/wytwórcy w uzgodnieniu z Zamawiającym – bez zmiany ceny.
8 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Przedszkolu Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. J. Bojki 4; tel. 14 655 92 26; 699 679 099 (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
9 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 6:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
10 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
11 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
13 Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
14 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
15 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
16 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia, w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 29 grudnia.
17 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
18 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
19 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
20 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
21 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia przez Wykonawcę obowiązków określonych w SWZ, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
22 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
23 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb
a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych
w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
24 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły m.in. z powodu pandemii. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
25 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
26 W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15882000-4 - Produkty dietetyczne
15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze
4.5.5.) Wartość części: 20571,43 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku w podziale na pakiety:Pakiet 2 - Wędliny, mięsa, drób
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia podany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiącej Załącznik nr 2 do SWZ (z uwzględnieniem podziału na pakiety).
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 2 - Wędliny, mięsa, drób
3 Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowieniach umowy oraz OPZ.
4 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego (w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku nr 4 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe, odpowiednio do oferowanej części zamówienia / pakietu, od dnia 01.01.2025 r. (lub od dnia podpisania umowy) do dnia 31.12.2025 r.
5 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
6 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
7 Zamawiający przewiduje możliwość zakwestionowania jakości dostarczanych towarów
i produktów (w szczególności wyrobów mrożonych, garmażeryjnych), w tym m.in. jakości półproduktów, oceny organoleptycznej, walorów smakowych, właściwości fizycznych
i chemicznych, zgodności z obowiązującymi przepisami prawa oraz deklaracjami producentów, składników produktu (w tym niewskazanych w diecie dzieci i młodzieży), itp. W takim wypadku Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze z innej partii produkcji lub innego producenta/wytwórcy w uzgodnieniu z Zamawiającym – bez zmiany ceny.
8 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Przedszkolu Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. J. Bojki 4; tel. 14 655 92 26; 699 679 099 (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
9 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 6:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
10 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
11 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
13 Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
14 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
15 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
16 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia,
w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 29 grudnia.
17 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
18 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
19 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
20 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
21 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia przez Wykonawcę obowiązków określonych w SWZ, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
22 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
23 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb
a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych
w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
24 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły m.in. z powodu pandemii. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
25 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
26 W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
15131120-2 - Produkty wędliniarskie
15131130-5 - Wędliny
15112100-7 - Świeży drób
15131500-0 - Produkty drobiowe
4.5.5.) Wartość części: 44571,43 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku w podziale na pakiety:Pakiet 3 - Artykuły spożywcze, suche, warzywa, owoce, jaja, nabiał
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia podany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiącej Załącznik nr 2 do SWZ (z uwzględnieniem podziału na pakiety).
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 3 - Artykuły spożywcze, suche, warzywa, owoce, jaja, nabiał
3 Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowieniach umowy oraz OPZ.
4 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego (w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku nr 4 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe, odpowiednio do oferowanej części zamówienia / pakietu, od dnia 01.01.2025 r. (lub od dnia podpisania umowy) do dnia 31.12.2025 r.
5 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
6 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
7 Zamawiający przewiduje możliwość zakwestionowania jakości dostarczanych towarów
i produktów (w szczególności wyrobów mrożonych, garmażeryjnych), w tym m.in. jakości półproduktów, oceny organoleptycznej, walorów smakowych, właściwości fizycznych
i chemicznych, zgodności z obowiązującymi przepisami prawa oraz deklaracjami producentów, składników produktu (w tym niewskazanych w diecie dzieci i młodzieży), itp. W takim wypadku Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze z innej partii produkcji lub innego producenta/wytwórcy w uzgodnieniu z Zamawiającym – bez zmiany ceny.
8 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Przedszkolu Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. J. Bojki 4; tel. 14 655 92 26; 699 679 099 (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
9 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 6:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
10 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
11 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
13 Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
14 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
15 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
16 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia,
w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 29 grudnia.
17 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
18 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
19 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
20 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
21 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia przez Wykonawcę obowiązków określonych w SWZ, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
22 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
23 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb
a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych
w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
24 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły m.in. z powodu pandemii. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
25 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
26 W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15820000-2 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15880000-0 - Specjalne produkty odżywcze
15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
03142500-3 - Jaja
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie
15540000-5 - Produkty serowarskie
15510000-6 - Mleko i śmietana
4.5.5.) Wartość części: 209142,86 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku w podziale na pakiety:Pakiet 4 - Pieczywo, wyroby cukiernicze
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia podany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiącej Załącznik nr 2 do SWZ (z uwzględnieniem podziału na pakiety).
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 4 - Pieczywo, wyroby cukiernicze
3 Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowieniach umowy oraz OPZ.
4 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego (w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku nr 4 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe, odpowiednio do oferowanej części zamówienia / pakietu, od dnia 01.01.2025 r. (lub od dnia podpisania umowy) do dnia 31.12.2025 r.
5 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
6 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
7 Zamawiający przewiduje możliwość zakwestionowania jakości dostarczanych towarów
i produktów (w szczególności wyrobów mrożonych, garmażeryjnych), w tym m.in. jakości półproduktów, oceny organoleptycznej, walorów smakowych, właściwości fizycznych
i chemicznych, zgodności z obowiązującymi przepisami prawa oraz deklaracjami producentów, składników produktu (w tym niewskazanych w diecie dzieci i młodzieży), itp. W takim wypadku Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze z innej partii produkcji lub innego producenta/wytwórcy w uzgodnieniu z Zamawiającym – bez zmiany ceny.
8 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Przedszkolu Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. J. Bojki 4; tel. 14 655 92 26; 699 679 099 (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
9 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 6:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
10 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
11 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
13 Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
14 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
15 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
16 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia,
w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 29 grudnia.
17 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
18 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
19 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
20 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
21 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia przez Wykonawcę obowiązków określonych w SWZ, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
22 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
23 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb
a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych
w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
24 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły m.in. z powodu pandemii. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
25 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
26 W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15842300-5 - Wyroby cukiernicze
4.5.5.) Wartość części: 40457,14 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywną dostawę artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej w 2025 roku w podziale na pakiety:Pakiet 5 - Mrożonki, ryby
2. Szczegółowo przedmiot zamówienia podany został w opisie przedmiotu zamówienia (OPZ) stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ oraz w projektowanych postanowieniach umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy stanowiącej Załącznik nr 2 do SWZ (z uwzględnieniem podziału na pakiety).
Szczegółowy asortyment dostaw został określony w treści załączników z uwzględnieniem podziału na części / pakiety:
Pakiet 5 - Mrożonki, ryby
3 Warunki realizacji dostaw w ramach realizacji zamówienia zostały określone w treści SWZ, projektowanych postanowieniach umowy oraz OPZ.
4 Wykonawca zobowiązuje się sukcesywnie dostarczać do siedziby Zamawiającego (w godzinach porannych – uzgodnionych z Zamawiającym) artykuły spożywcze przedstawione w załączniku nr 4 do SWZ pn. formularze asortymentowo-cenowe, odpowiednio do oferowanej części zamówienia / pakietu, od dnia 01.01.2025 r. (lub od dnia podpisania umowy) do dnia 31.12.2025 r.
5 Zamawiający wymaga, aby:
• Żywność będąca przedmiotem zamówienia odpowiadała warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi normami, prawem żywnościowym oraz obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005.
• Wykonawca udzielił Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczanej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
• Artykuły rolno-spożywcze były składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
• Dostarczana żywność była oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej.
• Wykonawca zobowiązał się do udostępniania przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności.
6 W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność niespełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności niespełniającej wymagań.
7 Zamawiający przewiduje możliwość zakwestionowania jakości dostarczanych towarów
i produktów (w szczególności wyrobów mrożonych, garmażeryjnych), w tym m.in. jakości półproduktów, oceny organoleptycznej, walorów smakowych, właściwości fizycznych
i chemicznych, zgodności z obowiązującymi przepisami prawa oraz deklaracjami producentów, składników produktu (w tym niewskazanych w diecie dzieci i młodzieży), itp. W takim wypadku Wykonawca dostarczy artykuły spożywcze z innej partii produkcji lub innego producenta/wytwórcy w uzgodnieniu z Zamawiającym – bez zmiany ceny.
8 Towar będzie dostarczany na koszt i ryzyko Wykonawcy, zorganizowanym przez Wykonawcę transportem dostosowanym do rodzaju dostarczanego towaru w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów (spełnienie wymagań GMP/GHP) wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Przedszkolu Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej; 33-200 Dąbrowa Tarnowska, ul. J. Bojki 4; tel. 14 655 92 26; 699 679 099 (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności).
9 Realizacja dostaw odbywać się będzie od poniedziałku do piątku od godz. 6:00 do 8:00 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia.
Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy.
10 Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie, mailem lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
11 Każdorazowa dostawa musi być zgodna pod względem jakościowym i ilościowym
z bieżącym zamówieniem Zamawiającego, potwierdzona i odebrana przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego, tj. intendenta lub osobę pisemnie upoważnioną przez Dyrektora Przedszkola Nr 1 w Dąbrowie Tarnowskiej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym.
12 Wykonawca przy każdej dostawie zobowiązany jest do dołączenia dokumentu magazynowego (dowodu dostawy lub dokumentu WZ) z wyszczególnieniem produktów
i ich ilości, cen jednostkowych (upustu) i wartości.
13 Realizacja dostaw musi uwzględniać ceny detaliczne z dnia dostawy oraz zaoferowany upust – zgodnie ofertą Wykonawcy. Ceny jednostkowe określone w formularzu asortymentowo-cenowym mogą ulec zwiększeniu max. o 20 % w okresie obowiązywania umowy. Wykonawca może obniżyć ceny w każdym czasie. Niekorzystna zmiana cen przez Wykonawcę może stanowić podstawę do odstąpienia Zamawiającego od dalszej realizacji umowy.
14 Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym odbywać się będzie na podstawie ilości i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiającego produktów spożywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcę w dokumencie magazynowym.
15 Dopuszcza się możliwość zamówienia towarów / asortymentu nie wykazanego w formularzu asortymentowo-cenowym dla danego pakietu, przy czym wartość takich towarów nie może przekroczyć 20 % wartości towarów objętych formularzem.
16 Faktury będą wystawiane przez Wykonawcę na koniec każdego miesiąca z wyłączeniem grudnia,
w którym faktura powinna być wystawiona do dnia 29 grudnia.
17 Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego, w szczególności:
- ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021),
- ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t. j. Dz. U. z 2021 r. poz. 630),
- ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 1753),
- rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymogom, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154),
- właściwymi przepisami unijnymi.
18 Wykonawca jest zobowiązany spełniać wszystkie wymagane przez przepisy prawa wymogi dotyczące oznakowania towarów, transportu, załadunku, warunków higienicznych i sanitarnych oraz wymogi wynikające z norm HACCP.
19 Podane w opisie przedmiotu ilości zamówienia stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić w 1 miesiącu obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości przedmiotu zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający, może dokonać zmiany ilościowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego np. z powodu niskiej frekwencji dzieci oraz nieprzewidzianych zdarzeń losowych (strajk pracowników, pandemia, itp.) Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
20 W przypadku niezgodności ilościowej lub złej jakości dostarczonego towaru Wykonawca zobowiązuje się do uzupełnienia ilości lub wymiany towaru na towar dobrej jakości w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, tak aby możliwe było jego użycie zgodnie z zapotrzebowaniem w dniu przez niego zaplanowanym.
21 Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu zamówionego towaru u innego dostawcy w przypadku nie wypełnienia przez Wykonawcę obowiązków określonych w SWZ, odmowy dostawy lub nieterminowej dostawy. Zamawiający obciąży Wykonawcę poniesionymi kosztami oraz ewentualnymi kosztami transportu i dostawy. Na powyższą okoliczność zostanie sporządzony protokół reklamacji i przekazany Wykonawcy.
22 Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
23 Zamawiający informuje, że podane ilości są wartościami maksymalnymi (miesięcznie), które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie zamawiał artykuły w miarę potrzeb
a gwarantowana ilość artykułów (wielkość zamówienia) to 30% artykułów wymienionych
w załącznikach asortymentowo cenowych do poszczególnych części. Pozostałą część zamówienia Zamawiający zrealizuje zgodnie z zapotrzebowaniem.
24 Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia zakupu artykułów żywnościowych w okresie obowiązywania umowy tj. w przypadku zamknięcia szkoły m.in. z powodu pandemii. O czasie zawieszenia dostaw Zamawiający poinformuje Wykonawcę niezwłocznie po otrzymaniu informacji w tym zakresie.
25 Zamawiający zastrzega sobie dodatkowo prawo do dokonania zamówienia na produkty nie wykazane w formularzu ofertowym, które będą wykorzystane do sporządzenia posiłków dla dzieci z alergiami pokarmowymi (np: masło bez laktozy, produkty bezglutenowe, napoje sojowe itp.).
26 W przypadku towarów posiadających nazwy towarowe ma zastosowanie zapis "lub równoważny". Produkty równoważne, to produkty o parametrach porównywalnych lub lepszych, nie pogorszonych. Zamawiający dopuszcza przyjęcie innych, równoważnych artykułów spożywczych niż podane w dokumentacji przetargowej, przy czym równoważne oznacza zastosowanie artykułów spożywczych mających skład surowcowy, gramaturę, charakterystykę itd. przyjętą w produktach spożywczych podanych w dokumentacji przetargowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15221000-3 - Ryby mrożone
4.5.5.) Wartość części: 25714,29 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 16953,58 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 29144,58 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 16953,58 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Lucyna Skrzyniarz Sklep Ogólnospożywczy
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 120498903
7.3.3) Ulica: ul. Zaręby 6
7.3.4) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska
7.3.5) Kod pocztowy: 33-200
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
jakie przetargi wygrała firma
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 16953,58 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-27 do 2025-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 147549,43 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 154782,23 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 154719,18 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: F.H. "SMOLIK" S.C. Żaneta Smolik, Anna Smolik-Runo
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 121375315
7.3.3) Ulica: Szpitalna, 4
7.3.4) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska
7.3.5) Kod pocztowy: 33-200
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
jakie przetargi wygrała firma
Firma Handlowa "SMOLIK" Spółka Cywilna Żaneta Smolik, Anna Smolik-Runo
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-02-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 154719,18 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-02-04 do 2025-12-31Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 346129,30 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 423385,08 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 346129,30 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Lucyna Skrzyniarz Sklep Ogólnospożywczy
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 120498903
7.3.3) Ulica: ul. Zaręby 6
7.3.4) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska,
7.3.5) Kod pocztowy: 33-200
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
jakie przetargi wygrała firma
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 346129,30 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-27 do 2025-12-31Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 61527,06 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 103545,09 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 61527,06 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Lucyna Skrzyniarz Sklep Ogólnospożywczy
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 120498903
7.3.3) Ulica: ul. Zaręby 6
7.3.4) Miejscowość: Dąbrowa Tarnowska,
7.3.5) Kod pocztowy: 33-200
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
jakie przetargi wygrała firma
Lucyna Skrzyniarz Sklep ogólnospożywczy
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 61527,06 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-27 do 2025-12-31Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 44783,93 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 100077,31 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 52891,20 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Handlowo Usługowe Prima Bąk Spółka Jawna
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 180983603
7.3.3) Ulica: Głowackiego 27
7.3.4) Miejscowość: Mielec
7.3.5) Kod pocztowy: 39-300
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE "PRIMA" BĄK SPÓŁKA JAWNA
jakie przetargi wygrała firma
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO USŁUGOWE "PRIMA" BĄK SPÓŁKA JAWNA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 52891,20 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-27 do 2025-12-31INNE PRZETARGI Z DĄBROWY TARNOWSKIEJ
- Doposażenie warsztatów szkolnych w Powiatowym Centrum Edukacji i Kompetencji Zawodowych w Szczucinie w ramach projektu Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Dąbrowskim
- Rewitalizacja zabytkowego zespołu dworsko-parkowego Lubomirskich w Dąbrowie Tarnowskiej
- Przebudowa skrzyżowania Alei Wolności z ul. Piłsudskiego w Dąbrowie Tarnowskiej
- "Remont sanitariatów w budynku przy ul. Piłsudskiego 33 w Dąbrowie Tarnowskiej"
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych dla Przedszkola nr 3 w Andrychowie
- Dostawa przypraw do Zakładu Karnego w Nowogardzie.
- Sukcesywny (codzienny) zakup i dostawa artykułów spożywczych do stołówki przy Szkole Podstawowej w Chęcinach w roku 2025
- Dostawy produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych
- Dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej w Nowej Wsi Ełckiej
- POSTĘPOWANIE O UDZIELENIE ZAMÓWIENIA PUBLICZNEGO PROWADZONE W TRYBIE PODSTAWOWYM BEZ NEGOCJACJI NA DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.