Ogłoszenie z dnia 2022-03-23
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00013047/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-01-11
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Dostarczanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myśliborzu w okresie 24.01.2022 – 24.06.2022 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Myślibórz
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 210966970
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Rynek im. Jana Pawła II 1
1.5.2.) Miejscowość: Myślibórz
1.5.3.) Kod pocztowy: 74-300
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: ue.umig@mysliborz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.mysliborz.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/mysliborz1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostarczanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myśliborzu w okresie 24.01.2022 – 24.06.2022 roku2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-192813b0-731f-11ec-83b1-bea871b78b5b
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00095945
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-03-23
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00009334/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Dostarczanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myśliborzu w okresie 24.01.2022 – 24.06.2022 roku
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00013047/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.271.1.2022.AWE
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 165111,65 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług w ramach zadania pn.: „Dostarczanie posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myśliborzu w okresie 24.01.2022 – 24.06.2022 roku”.
2. Przedmiotem umowy jest usługa dotycząca przygotowania, dowożenia i wydawania gorących posiłków uczniom Szkoły Podstawowej nr 3 w Myśliborzu w okresie 24.01.2022 – 24.06.2022 roku w dni nauki szkolnej (ok. 94 dni) dla ok. 445 osób dziennie.
3. Powyższe liczby dzieci, dla których usługa będzie świadczona zostały określone dla sytuacji, w której do szkoły uczęszczają uczniowie klas 0-VIII. W związku z panującą sytuacją epidemiczną i obostrzeniami wprowadzanymi przez polski rząd związanymi z nauczaniem zdalnym dzieci szkół podstawowych – liczba osób dla których ww. usługa będzie świadczona może się zmieniać, a także wykonywanie usługi może zostać wstrzymane.
4. Wymagania jakościowe posiłków:
a. Posiłek będzie obejmował posiłek jednodaniowy składający się z: zupy wraz z napojem lub kompotem – 52 dni w okresie obowiązywania umowy, drugiego dania wraz z napojem lub kompotem – 52 dni w okresie obowiązywania umowy.
5. Posiłki powinny być zgodne z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzone z pełnowartościowych świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019r. poz.1252 ze zm.) i rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 25 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
6. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłków, nie mniej niż:
a) zupa min. 250 ml,
b) mięso lub ryba min. 80g,
c) ziemniaki lub zamiennik, makaron, ryż, kasza lub inne min. 200g,
d) surówka min. 60g,
e) danie typu łazanki, kluski, pierogi min. 300g,
f) napój lub kompot min. 200ml.
7. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, na własny koszt w specjalnych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
8. Wykonawca będzie przygotowywać i dostarczać posiłki zachowując wymogi sanitarno – epidemiologiczne dotyczące personelu i warunków produkcji oraz bierze odpowiedzialność za ich przestrzeganie.
9. Posiłki będą podawane w godzinach 11:00 do 13:00. Szczegółowe pory wydawania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół.
10. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości i przestrzegania wymogów sanitarnych
w pomieszczeniach służących do przygotowania posiłków.
11. Wykonawca we własnym zakresie zorganizuje stołówki do wydawania posiłków na terenie szkoły.
12. Dopuszcza się wydawanie posiłków w naczyniach jednorazowych w szkołach wiejskich.
13. Zobowiązuje się Wykonawcę do zapewnienia czystości pomieszczeń po wydaniu obiadów oraz utylizacji odpadów.
14. Jadłospis na cały kolejny tydzień należy wywieszać w siedzibach szkół w piątek w tygodniu poprzedzającym.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
55524000-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 179032,40 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 204130,40 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 200784,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Usługi Gastronomiczne Józefa Krauze
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 811877178
7.3.4) Miejscowość: Świątki
7.3.5) Kod pocztowy: 74-304
7.3.6.) Województwo: zachodniopomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
USŁUGI GASTRONOMICZNE KRAUZE JÓZEFA
jakie przetargi wygrała firma
USŁUGI GASTRONOMICZNE KRAUZE JÓZEFA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 200784,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-02-01 do 2022-06-248.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych dla Centrum Młodzieży im. dr. H. Jordana w Krakowie w 2025 r.
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Krakowskie Biuro Festiwalowe.
- Przygotowywanie i wydawanie całodziennego wyżywienia dla dzieci z przedszkola oraz obiadów dla dzieci z Zespołu Szkolno-Przedszkolnego im. Janiny Januszewskiej w Ciemnem
- Świadczenie usługi cateringowej w ramach konferencji Europe and the new world order, organizowanej w dniach 26-27 maja 2025 r.
- "Przygotowanie i wydawanie 40 gorących posiłków dwudaniowych dla osób uprawnionych na mocy decyzji administracyjnej Dyrektora Ośrodka Pomocy Społecznej w Kościanie w 2025 roku.".
- Świadczenie usług cateringowych
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.