eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi ChełmżaZakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża



Ogłoszenie z dnia 2025-02-19


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych – żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. „Przystań Pluskowęsy” w Pluskowęsach w Gminie Chełmża

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340546796

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Paderewskiego 11

1.4.2.) Miejscowość: Chełmża

1.4.3.) Kod pocztowy: 87-140

1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: gops@gminachelmza.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.gminachelmza.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00111282

2.2.) Data ogłoszenia: 2025-02-19

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00106127

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

3.5. Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej

Przed zmianą:
11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy
e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
11.6. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.

Po zmianie:
11.1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy
e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
11.6. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie.
W szczególnie uzasadnionych przypadkach Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: Anna Bykowska, email: annabykowska@gminachelmza.pl (nie dotyczy składania ofert w postępowaniu).

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 1)

Przed zmianą:
Dostawa warzyw i owoców (Część 1)
Owoce i warzywa klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.
Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
Warzywa nie powinny być zaparzone, zmarznięte, zapleśniałe.
Warzywa korzenne – bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
Owoce – skórka gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.

szczegółowy opis oraz wykaz asortymentu wskazany w załączniku 1, 1.1 oraz 3.1 do SWZ

Po zmianie:
Dostawa warzyw i owoców (Część 1)
Owoce i warzywa klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.
Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników, zanieczyszczeń, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.
Warzywa nie powinny być zaparzone, zmarznięte, zapleśniałe.
Warzywa korzenne – bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.
Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.
Owoce – skórka gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.

WARZYWA
Cebula kg 90
Czosnek główka szt 90
Ogórek długi kg 108
Ogórek kiszony kg 180
Papryka czerwona kg 90
Pomidor kg 90
Sałata szt 252
OWOCE
Banan kg 324
Cytryna kg 150
Gruszka kg 360
Jabłko kg 450
Kiwi kg 1080
Mandarynka kg 108

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 2)

Przed zmianą:
Dostawa wędlin (Cześć 2)
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas.
Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.
Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.
Gotowe produkty mięsne mają zawierać minimum 80% mięsa.

szczegółowy opis oraz wykaz asortymentu wskazany w załączniku 1, 1.2 oraz 3.2 do SWZ

Po zmianie:
Dostawa wędlin (Cześć 2)
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas.
Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.
Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.
Gotowe produkty mięsne mają zawierać minimum 80% mięsa.
Parówki wieprzowe typu hot-dog 270 kg
Krakowska drobiowa 72 kg
Kiełbasa zwyczajna 108 kg
Kiełbasa kanapkowa z szynki 72 kg
Kiełbasa toruńska 72 kg
Polędwica drobiowa 72 kg
Mielonka 72 kg
Pasztetowa wieprzowa min. 500 g 144 Szt.
szynka konserwowa 120 kg

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 3)

Przed zmianą:
Dostawa nabiału i jaj (Część 3)
Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne.
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twaróg, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, margaryna, śmietany, sery żółte nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla produktów: mleko.
Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
Jajka nie mogą pochodzić z chowu klatkowego.

szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i wykaz asortymentu w załączniku nr 1, 1.3 oraz 3.3.

Po zmianie:
Dostawa nabiału i jaj (Część 3)
Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne.
Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów: twaróg, nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla następujących produktów: masło, margaryna, śmietany, sery żółte nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy dla produktów: mleko.
Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.
Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, jaja w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
Jajka nie mogą pochodzić z chowu klatkowego.

Jajka (świeże, średnie) 4320 szt
Jogurt owocowy 125g 2160 szt
Margaryna do pieczywa opakowanie 400g-500g 216 szt
Masło min. 82% tłuszczu 200g 180 szt.
Mleko 3,2% 1l 720 szt
serek wiejski 140g 180 kg.
ser pleśniowy 120g 120 szt
Ser żółty 144 kg
Serek topiony 80g-100g 720 szt
Śmietana 18% 400g (kwaśna) 360 szt.
Twaróg półtłusty 250g 180 kg.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 4)

Przed zmianą:
Dostawa pieczywa i produktów ciastkarskich (Część 4)
Dostarczane pieczywo oraz produkty ciastkarskie nie mogą być mrożone ani rozmrażane.
Pieczywo oraz produkty ciastkarskie nie mogą być wypiekane z ciasta mrożonego.
Pieczywo świeże, wyprodukowane nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci.
Pieczywo winno być pokrojone.

szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz wykaz asortymentu znajduje się w załączniku nr 1, 1.4 oraz 3.4

Po zmianie:
Dostawa pieczywa i produktów ciastkarskich (Część 4)
Dostarczane pieczywo oraz produkty ciastkarskie nie mogą być mrożone ani rozmrażane.
Pieczywo oraz produkty ciastkarskie nie mogą być wypiekane z ciasta mrożonego.
Pieczywo świeże, wyprodukowane nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, niegumiaste, miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci.
Pieczywo winno być pokrojone.
Bułki pszenne 50g-70g 4320 szt.
drożdzówka (z serem/ musem/ dżemem/z kruszonką itp.) 1200 szt.
jagodzianki ze śmietaną 60-80g 1200 szt.
pączek z nadzieniem 90g 1200 szt.
rogaliki drożdżowe 120 kg
mini chałka do 80g 900 szt.
Chleb pszenno-żytni krojony 450g- 550g 1080 szt.
Chleb razowy 500 g 180 szt.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia (Część zamówienia nr 5)

Przed zmianą:
Dostawa artykułów spożywczych (Część 5)
każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia;
produkt z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego;
produkty sypkie, mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się;

szczegółowy opis przedmiotu zamówienia i wykaz asortymentu stanowi załącznik nr 1, 1.5 oraz 3.5

Po zmianie:
Dostawa artykułów spożywczych (Część 5)
każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia;
produkt z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego;
produkty sypkie, mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się;

Ciastka biszkopty z galaretką kg 72
Ciastka maślane kg 72
Ciastka deserowe z masłem kg 72
ciastka kruche z cukrem kg 72
Ciastka nadziewane kremem kakaowym kg 72
Ciastka owsiane szt 120
Ciastka kruche
(herbatniki / z nadzieniem/ z polewą/ deserowe) kg 72
Ciasta rozetki (z nadzieniem - marmoladą) min. 1 kg szt 300
Ciastka domowe kg 72
Herbatniki klasyczne kg 72
Cukier biały 1kg szt 360
Cukier puder 500g szt 72
Cukierki czekoladowe kg 72
Cukierki galaretka w czekoladzie kg 72
Cukierki owocowe kg 72
Herbata czarna w saszetkach opakowanie 100 saszetek szt 108
Herbata owocowa w saszetkach 25 saszetek szt 72
Kawa mielona 500 g szt 288
Kawa rozpuszczalna 200g szt 144
Ketchup łagodny lub pikantny słoik 280g - 380g szt 36
Majonez słoik 620g-700g szt 144
Musztarda sarepska słoiczek 170g-185g szt 72
Miód /pojemność/ min. 70 gr szt 144
Dżem /pojemność / min. 70 gr szt 720
Napój niegazowany lub sok, różne smaki poj. 1,5l - 2l szt 432
Paluszki opakowanie min. 200 g szt. 120
precelki opakowanie min. 200g szt. 120
Płatki owsiane 0,5 kg szt 108
Sól 1 kg szt 18
wafle ryżowe 100g szt 1200
kawa zbożowa 200g szt 30
Woda gazowana mineralna, butelka 1,5l szt 864

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

6.6. Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia

Przed zmianą:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania
ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie
to potwierdza brak podstaw wykluczenia w zakresie, w jakim każdy
z Wykonawców wykazuje brak podstaw wykluczenia w postępowaniu.
Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. szczegóły w SWZ

Po zmianie:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania
ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: oświadczenie, o którym mowa w pkt. 8.1 SWZ składa z ofertą każdy
z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
Jeżeli została wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. szczegóły w SWZ

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2025-02-24 11:00

Po zmianie:
2025-02-25 11:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2025-02-24 11:30

Po zmianie:
2025-02-25 11:30

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2025-03-25

Po zmianie:
2025-03-26

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.