Ogłoszenie z dnia 2022-04-19
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługi cateringowe, to jest przygotowywanie i wydawanie posiłków stanowiących całodzienne wyżywienie dla ludności uchodźczej z Ukrainy, zakwaterowanej na terenie domów studenckich UO
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: UNIWERSYTET OPOLSKI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001382
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Plac Mikołaja Kopernika 11
1.5.2.) Miejscowość: Opole
1.5.3.) Kod pocztowy: 45-040
1.5.4.) Województwo: opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL524 - Opolski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@uni.opole.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zamowienia.uni.opole.pl
1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługi cateringowe, to jest przygotowywanie i wydawanie posiłków stanowiących całodzienne wyżywienie dla ludności uchodźczej z Ukrainy, zakwaterowanej na terenie domów studenckich UO2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f0403233-bfb4-11ec-aa46-6a814e8de928
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00125271
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-04-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 1 ustawy w zw. z art. 214 ust. 1 pkt 5 ustawy
3.1.1.) Uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia albo zamówienia z wolnej ręki:
Przedmiotem zamówienia jest usługa ceteringowa dla zapewnienia wyżywienia dla Uchodźców z Ukrainy, których Uniwersytet Opolski zdecydował się [przyjąć do domów studenckich i zapewnić i schronienie i miejsce do zamieszkania. Przyjęto dorosłych i dzieci. Osoby te, z racji tego iż w popłochu uciekły przed konfliktem zbrojnym na Ukrainie, nie mają środków do zapewnienia sobie wyżywienia, w związku z tym wymagane jest natychmiastowe udzielenie zamówienia. Powyższego zamówienia publicznego oraz jego zakresu Zamawiający nie był w stanie przewidzieć.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: U/08/2022/ZWR
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. W ramach wykonania przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest: przygotowywać i wydawać posiłki stanowiące całodzienne wyżywienie dla ludności uchodźczej z Ukrainy (256 osób), zakwaterowanej na terenie domów studenckich Uniwersytetu Opolskiego, w terminie o którym mowa w pkt. I ppkt. 7 Zaproszenia.
2. W ramach wykonywania przedmiotu zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie przygotowywać i wydawać następujące rodzaje posiłków:
śniadanie – w formie kanapek i ciepłego napoju
obiad – w formie dwóch dań i kompotu
kolacja – w formie kanapek i ciepłego napoju
3. Jednego dnia, liczba wydanych z każdego rodzaju posiłków, wymienionych w pkt. I ppkt. 2.2 niniejszego Zaproszenia, dla osób, o których mowa pkt. I ppkt. 2.1 niniejszego Zaproszenia, nie przekroczy liczby 256.
4. Przedmiot zamówienia wykonywany będzie na rzecz Zamawiającego na ryzyko Wykonawcy i w ramach wynagrodzenia Wykonawcy - cen jednostkowych za posiłki ustalonych w czasie negocjacji,.
5. Wykonawca zapewni wysokiej jakości standardy świadczonych usług i czynności objętych przedmiotem zamówienia (w tym wysokich standardów higieny i norm żywieniowych).
6. Wykonawca, na każde żądanie Zamawiającego, będzie uczestniczył w spotkaniu z Zamawiającym, w celu omówienia i załatwiania wszelkich spraw związanych z bieżącym wykonywaniem przedmiotu umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55320000-9 - Usługi podawania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 349184,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 349184,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 349184,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Grzegorz Nawara – prowadzący działalność gospodarczą pod firmą „Refleks” Firma Produkcyjno Handlowa Grzegorz Nawara
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 754-20721-52
7.3.3) Ulica: Katowicka
7.3.4) Miejscowość: Opole
7.3.5) Kod pocztowy: 45-061
7.3.6.) Województwo: opolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Firma Produkcyjno - Handlowa Refleks Grzegorz Nawara
jakie przetargi wygrała firma
Firma Produkcyjno - Handlowa Refleks Grzegorz Nawara
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-02-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 349184,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-02-28 do 2022-04-30INNE PRZETARGI Z OPOLA
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla mieszkańców Bursy oraz dla uczestników kursów Branżowego Centrum Umiejętności w roku szkolnym 2025/2026 prowadzonych przez Zespół Placówek Oświatowych w Opolu.
- Wykonanie, oznakowanie i dostawa materiałów edukacyjnych i promocyjnych na potrzeby projektów z obszaru różnorodności biologicznej realizowanych z ramach programu FEO 2021 - 2027
- "Organizacja 12 warsztatów rękodzielniczych o charakterze integracyjnym"
- Dostawa materiałów opatrunkowych dla SPZOZ Opolskie Centrum Onkologii w Opolu
- Dostawa diatermii elektrochirurgicznej z argonem dla SP ZOZ OCO w Opolu.
- D/35/2025 Zakup i dostawa sprzętu multimedialnego na potrzeby Uniwersytetu Opolskiego
więcej: przetargi w Opolu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- usługi cateringowe podczas Krajowych dni Pola
- Świadczenie usług cateringowych
- Świadczenie usługi gastronomicznej w formie przygotowania i dostarczenia ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Kościerzynie w ramach projektu pn. "Krok po kroku do pracy"
- Świadczenie usług w zakresie całodziennego żywienia pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu oraz Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym SPZZOZ w Przysusze (w systemie cateringowym)
- Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników i gości Święta Uniwersytetu zaplanowanego na 10 czerwca 2025
- Wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenia usług cateringowych w trakcie szkoleń prowadzonych dla uczestników projektu "Wsparcie kadr systemu pomocy społecznej - szkolenia i kursy zawodowe"
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.