Ogłoszenie z dnia 2022-05-02
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00186772/01 - Wynik z dnia 2022-05-31
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa ćwierćtuszy wołowych, filetów z piersi indyka, tuszek królików, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych oraz kawałków kurczaków do Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gdański Ogród Zoologiczny
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 190560361
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Karwieńska 3
1.5.2.) Miejscowość: Gdańsk
1.5.3.) Kod pocztowy: 80-328
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.5.7.) Numer telefonu: 58 552 00 41 58 552 00 42
1.5.8.) Numer faksu: nie dotyczy
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zpubliczne1@zoo.gda.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.gda.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Ogród Zoologiczny i Schronisko dla bezdomnych zwierząt
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa ćwierćtuszy wołowych, filetów z piersi indyka, tuszek królików, gryzoni hodowlanych mrożonych i królików mrożonych oraz kawałków kurczaków do Gdańskiego Ogrodu Zoologicznego
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0bea8490-ca3c-11ec-b879-9a86e5ac3946
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00143246
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-05-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2022/BZP 00020636/07/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.4 Dostawa ćwierćtuszy wołowych, filetów z piersi indyka, gryzoni hodowlanych mrożonych, tuszek króliczych, nóg kurczaków ( schronisko ), królików mrożonych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1.Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu:
- miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/,
- elektronicznej skrzynki podawczej ePUAP - /ZOO Gdańsk/Skrytka ESP
- poczty elektronicznej – zpubliczne1@zoo.gda.pl
W celu usprawnienia komunikacji zaleca się korzystanie z poczty elektronicznej – zpubliczne1@zoo.gda.pl
2.We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia
3. Szczegółowe informacje: rozdział 5 Specyfikacji Warunków Zamówienia.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki.
2. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, musi być zgody z wymogami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz rozporządzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy.
3. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Regulaminie korzystania z systemu miniPortal.
4. Wszelkie dokumenty składa się w postaci elektronicznej i opatruje:
- kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
- podpisem zaufanym lub podpisem osobistym,
zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 30.12.2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o u dzielenie zamówienia publicznego.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wszelkie informacje dotyczące klauzuli informacyjnej z art. 13 RODO: Rozdział 14 Specyfikacji Warunków Zamówienia
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Wszelkie informacje dotyczące klauzuli informacyjnej z art. 13 RODO: Rozdział 14 Specyfikacji Warunków Zamówienia
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 15.1/TP/D/2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 739680,00 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 6
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie I
1)
a) Ćwierćtusze wołowe w klasie I
przydatne do spożycia przez ludzi, odpowiadające PN-74/A-82001,
schłodzone, świeże w szacunkowej ilości 27.000 kg
b) Podroby wołowe (serca, płuca, wątroba, języki),
schłodzone, świeże – ok. 120 kg rocznie na zamówienie
4.2.5.) Wartość części: 330288,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Od Wykonawcy wymaga się, pod rygorem odrzucenia oferty, określenia cen jednostkowych netto oraz cen brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, zawierającej cenę netto i należny podatek VAT.
2. Oferowana cena musi uwzględniać wszystkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia, które to koszty wynikają z Opisu Przedmiotu Zamówienia określonego w Rozdziale 1 SWZ oraz postanowienia wzoru umowy, które mogą mieć wpływ na kalkulację ceny.
3. Oferowane ceny jednostkowe netto wykonania zamówienia są ostateczne i Wykonawca nie może żądać ich podwyższenia (art. 632 K.C.).
4. Wprowadzenie przez Wykonawcę jakichkolwiek zmian w formularzu ofertowym spowoduje odrzucenie oferty.
1) Kwoty wskazane w ofercie powinny być określone jednoznacznie i podane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2) Omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny zostaną poprawione przez Zamawiającego w sposób określony w art. 223 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
5. Formularz ofertowy służy jedynie do wyboru najkorzystniejszej oferty.
Rozliczenie umowy następować będzie w oparciu o ceny jednostkowe podane w ofercie.
Umowa zostanie podpisana na kwotę podaną w ofercie, pod warunkiem , że Zamawiający będzie mógł przeznaczyć tę kwotę na finansowanie zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie II
a) Filety z piersi indyka bez kości chłodzone,
świeże (w temp. od -2° C do 4° C), przeznaczone do spożycia przez ludzi
w szacunkowej ilości 1.700 kg
4.2.5.) Wartość części: 40800,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Od Wykonawcy wymaga się, pod rygorem odrzucenia oferty, określenia cen jednostkowych netto oraz cen brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, zawierającej cenę netto i należny podatek VAT.
2. Oferowana cena musi uwzględniać wszystkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia, które to koszty wynikają z Opisu Przedmiotu Zamówienia określonego w Rozdziale 1 SWZ oraz postanowienia wzoru umowy, które mogą mieć wpływ na kalkulację ceny.
3. Oferowane ceny jednostkowe netto wykonania zamówienia są ostateczne i Wykonawca nie może żądać ich podwyższenia (art. 632 K.C.).
4. Wprowadzenie przez Wykonawcę jakichkolwiek zmian w formularzu ofertowym spowoduje odrzucenie oferty.
1) Kwoty wskazane w ofercie powinny być określone jednoznacznie i podane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2) Omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny zostaną poprawione przez Zamawiającego w sposób określony w art. 223 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
5. Formularz ofertowy służy jedynie do wyboru najkorzystniejszej oferty.
Rozliczenie umowy następować będzie w oparciu o ceny jednostkowe podane w ofercie.
Umowa zostanie podpisana na kwotę podaną w ofercie, pod warunkiem , że Zamawiający będzie mógł przeznaczyć tę kwotę na finansowanie zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie III
a) myszy hodowlane dorosłe - ilość 35.000 szt.
b) noworodki myszy hodowlanych (2-7 dniowe) – ilość 11.000 szt.
c) szczury średnie hodowlane 5-6 szt./kg, pakowane do 1 kg – ilość 1.800 kg
d) noworodki szczurów hodowlanych 5-9 gramów – 11.000 szt.
e) przepiórki dorosłe, 150g – 200g – ilość 12.500 szt.
4.2.5.) Wartość części: 220472,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15119000-5 - Mięsa różne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Od Wykonawcy wymaga się, pod rygorem odrzucenia oferty, określenia cen jednostkowych netto oraz cen brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, zawierającej cenę netto i należny podatek VAT.
2. Oferowana cena musi uwzględniać wszystkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia, które to koszty wynikają z Opisu Przedmiotu Zamówienia określonego w Rozdziale 1 SWZ oraz postanowienia wzoru umowy, które mogą mieć wpływ na kalkulację ceny.
3. Oferowane ceny jednostkowe netto wykonania zamówienia są ostateczne i Wykonawca nie może żądać ich podwyższenia (art. 632 K.C.).
4. Wprowadzenie przez Wykonawcę jakichkolwiek zmian w formularzu ofertowym spowoduje odrzucenie oferty.
1) Kwoty wskazane w ofercie powinny być określone jednoznacznie i podane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2) Omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny zostaną poprawione przez Zamawiającego w sposób określony w art. 223 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
5. Formularz ofertowy służy jedynie do wyboru najkorzystniejszej oferty.
Rozliczenie umowy następować będzie w oparciu o ceny jednostkowe podane w ofercie.
Umowa zostanie podpisana na kwotę podaną w ofercie, pod warunkiem , że Zamawiający będzie mógł przeznaczyć tę kwotę na finansowanie zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie IV
1) Tuszki królicze z podrobami
Świeże, schłodzone, przeznaczone do spożycia dla ludzi
w szacunkowej ilości 3.500 kg
4.2.5.) Wartość części: 90944,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15119100-6 - Mięso królicze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Od Wykonawcy wymaga się, pod rygorem odrzucenia oferty, określenia cen jednostkowych netto oraz cen brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, zawierającej cenę netto i należny podatek VAT.
2. Oferowana cena musi uwzględniać wszystkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia, które to koszty wynikają z Opisu Przedmiotu Zamówienia określonego w Rozdziale 1 SWZ oraz postanowienia wzoru umowy, które mogą mieć wpływ na kalkulację ceny.
3. Oferowane ceny jednostkowe netto wykonania zamówienia są ostateczne i Wykonawca nie może żądać ich podwyższenia (art. 632 K.C.).
4. Wprowadzenie przez Wykonawcę jakichkolwiek zmian w formularzu ofertowym spowoduje odrzucenie oferty.
1) Kwoty wskazane w ofercie powinny być określone jednoznacznie i podane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2) Omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny zostaną poprawione przez Zamawiającego w sposób określony w art. 223 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
5. Formularz ofertowy służy jedynie do wyboru najkorzystniejszej oferty.
Rozliczenie umowy następować będzie w oparciu o ceny jednostkowe podane w ofercie.
Umowa zostanie podpisana na kwotę podaną w ofercie, pod warunkiem , że Zamawiający będzie mógł przeznaczyć tę kwotę na finansowanie zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie V
1)
Mięsa z części nogi kurczaka - udo
– w szacunkowej ilości 1.785 kg
świeże, schłodzone
4.2.5.) Wartość części: 19992,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112100-7 - Świeży drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Od Wykonawcy wymaga się, pod rygorem odrzucenia oferty, określenia cen jednostkowych netto oraz cen brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, zawierającej cenę netto i należny podatek VAT.
2. Oferowana cena musi uwzględniać wszystkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia, które to koszty wynikają z Opisu Przedmiotu Zamówienia określonego w Rozdziale 1 SWZ oraz postanowienia wzoru umowy, które mogą mieć wpływ na kalkulację ceny.
3. Oferowane ceny jednostkowe netto wykonania zamówienia są ostateczne i Wykonawca nie może żądać ich podwyższenia (art. 632 K.C.).
4. Wprowadzenie przez Wykonawcę jakichkolwiek zmian w formularzu ofertowym spowoduje odrzucenie oferty.
1) Kwoty wskazane w ofercie powinny być określone jednoznacznie i podane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2) Omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny zostaną poprawione przez Zamawiającego w sposób określony w art. 223 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
5. Formularz ofertowy służy jedynie do wyboru najkorzystniejszej oferty.
Rozliczenie umowy następować będzie w oparciu o ceny jednostkowe podane w ofercie.
Umowa zostanie podpisana na kwotę podaną w ofercie, pod warunkiem , że Zamawiający będzie mógł przeznaczyć tę kwotę na finansowanie zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie VI
1) Króliki dorosłe głęboko mrożone
a) króliki dorosłe w całości ze skórą i wnętrznościami, głęboko mrożone, pakowane do 10 kg – ilość 2.000 kg
b) króliki dorosłe mrożone lub schłodzone, pakowane do 10 kg – ilość 1.000 kg
- mrożone lub świeżo ubite schłodzone
- mają być ze skórą, z całymi łbami, łapami, częściowo wypatroszone ( mają posiadać serca, wątrobę, płuca )
- bez układu pokarmowego i pęcherza moczowego
4.2.5.) Wartość części: 37184,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15119100-6 - Mięso królicze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Od Wykonawcy wymaga się, pod rygorem odrzucenia oferty, określenia cen jednostkowych netto oraz cen brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, zawierającej cenę netto i należny podatek VAT.
2. Oferowana cena musi uwzględniać wszystkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia, które to koszty wynikają z Opisu Przedmiotu Zamówienia określonego w Rozdziale 1 SWZ oraz postanowienia wzoru umowy, które mogą mieć wpływ na kalkulację ceny.
3. Oferowane ceny jednostkowe netto wykonania zamówienia są ostateczne i Wykonawca nie może żądać ich podwyższenia (art. 632 K.C.).
4. Wprowadzenie przez Wykonawcę jakichkolwiek zmian w formularzu ofertowym spowoduje odrzucenie oferty.
1) Kwoty wskazane w ofercie powinny być określone jednoznacznie i podane z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
2) Omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny zostaną poprawione przez Zamawiającego w sposób określony w art. 223 ust. 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.
5. Formularz ofertowy służy jedynie do wyboru najkorzystniejszej oferty.
Rozliczenie umowy następować będzie w oparciu o ceny jednostkowe podane w ofercie.
Umowa zostanie podpisana na kwotę podaną w ofercie, pod warunkiem , że Zamawiający będzie mógł przeznaczyć tę kwotę na finansowanie zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1.1. Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej:1) Wykonawcy wykonali w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert,
a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, minimum 2 zamówienia, polegające na dostawie przedmiotu zamówienia (tożsame z przedmiotem dostawy dla danego zadania) na który Wykonawca składa ofertę o wielkości dostawy:
Zadanie I – 16.000 kg
Zadanie II – bez wymogów
Zadanie III – 35.000 szt. ( myszy, szczury )
Zadanie IV – 2.000 kg
Zadanie V – bez wymogów
Zadanie VI – 2.000 kg
Przy czym okres wykonanego zamówienia nie był dłuższy niż 12 miesięcy.
W przypadku, kiedy oferent przedstawi referencje na zadanie 2 oraz 6 od tego samego Zamawiającego ilości dostawa będą sumowane.
1.2. Posiadania zdolności technicznej lub zawodowej:
1) Warunek zostanie spełniony, jeżeli przedmiot dostawy będzie pochodził z ubojni: bydła, ubojni drobiu, z hodowli: szczurów, myszy i królików, przepiórek posiadających nadany Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny.
2) Przedmiot dostawy musi być przewożony samochodem typu chłodnia posiadającym dokument o dopuszczeniu środka transportu do przewozu danego towaru wydany przez Inspekcję Weterynaryjną lub Państwową Inspekcję Sanitarną / dotyczy wszystkich zadań /.
Ocena na podstawie przedstawionych dokumentów dla każdego zadania oddzielnie.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość sprawdzenia danych zawartych w ofercie poprzez wizytację przedstawicieli Zamawiającego we wskazanych w ofercie ubojniach i hodowlach.
1.3. Sytuacja ekonomiczna i finansowa:
Zamawiający nie określa wymogów w tym zakresie.
2. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie:
Zamawiający dla spełnienia powyższego warunku nie wyznacza szczegółowych wymagań w tym zakresie.
Warunek zostanie spełniony jeżeli Wykonawca złoży wraz z ofertą oświadczenie ( wskazane w rozdziale 3 ust 1 – załącznik nr 3 do Specyfikacji ) potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu i przesłanek wykluczenia.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z udziału w postępowaniu na podstawie 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych:
- odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 118 Ustawy będzie zobowiązany do złożenia w/w dokumentu również w odniesieniu do tych podmiotów.
W przypadku wskazania przez Wykonawcę, w załączniku nr 3 do oferty, dostępności dokumentów o których mowa powyżej, w formie elektronicznej pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający pobiera samodzielnie z tych baz danych wskazane przez Wykonawcę dokumenty.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu:
1) zezwolenie - Weterynaryjny Numer Identyfikacyjny lub Decyzję Powiatowego Inspektora
Sanitarnego o Zatwierdzeniu Zakładu.
2)
a) wykaz ubojni bydła wraz z nadanym numerem weterynaryjnym
b) wykaz ubojni drobiu wraz z nadanym numerem weterynaryjnym
c) wykaz ubojni królików wraz z nadanym numerem weterynaryjnym
d) wykaz hodowli szczurów, królików wraz z nadanym numerem weterynaryjnym
e) wykaz hodowli przepiórek wraz z nadanym numerem weterynaryjnym
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. Wykonawca składa wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe w postaci:a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
b) wykaz środków transportowych wraz z dokumentem potwierdzającym dopuszczenie środka transportu do przewozu towaru zgodnie z przedmiotem zamówienia.
2. Na potwierdzenie, że oferowane usługi spełniają określone przez Zamawiającego kryteria oceny ofert. Zamawiający zastrzega sobie możliwość sprawdzenia danych zawartych w ofercie poprzez wizytację przedstawicieli Zamawiającego we wskazanych ubojniach i hodowlach.
3. Przedmiotowy środek dowodowy służy potwierdzeniu spełniania warunków udziału w postępowaniu i nie złożenie go wraz z ofertą lub nie uzupełnienie na wezwanie Zamawiającego skutkować będzie odrzuceniem oferty.
4. Przedmiotowe środki dowodowe składa się w postaci elektronicznej i opatruje:
- kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
- podpisem zaufanym lub podpisem osobistym,
zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 30.12.2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o u dzielenie zamówienia publicznego.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
1. Wykonawca składa wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe w postaci:a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
b) wykaz środków transportowych wraz z dokumentem potwierdzającym dopuszczenie środka transportu do przewozu towaru zgodnie z przedmiotem zamówienia.
2. Na potwierdzenie, że oferowane usługi spełniają określone przez Zamawiającego kryteria oceny ofert. Zamawiający zastrzega sobie możliwość sprawdzenia danych zawartych w ofercie poprzez wizytację przedstawicieli Zamawiającego we wskazanych ubojniach i hodowlach.
3. Przedmiotowy środek dowodowy służy potwierdzeniu spełniania warunków udziału w postępowaniu i nie złożenie go wraz z ofertą lub nie uzupełnienie na wezwanie Zamawiającego skutkować będzie odrzuceniem oferty.
4. Przedmiotowe środki dowodowe składa się w postaci elektronicznej i opatruje:
- kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
- podpisem zaufanym lub podpisem osobistym,
zgodnie z Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 30.12.2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o u dzielenie zamówienia publicznego.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
5. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa, wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.6. Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w ust. 5, potwierdza, że stosunek łączący wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa w szczególności:
1) zakres dostępnych wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;
2) sposób i okres udostępnienia wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;
3) czy i w jakim zakresie podmiot udostępniający zasoby, na zdolnościach którego wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą.
7. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniach, stanowiących załącznik nr 3.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Rozdział 3 pkt ust 10 Specyfikacji Warunków Zamówienia.10. Wykonawcy występujący wspólnie.
10.1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
10.2. W przypadku, o którym mowa w pkt. 10.1 Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. W związku z tym składają pełnomocnictwo do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego dla ustanowionego przez nich pełnomocnika.
10.3. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
10.4. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają dostaw, do realizacji których te zdolności są wymagane.
10.5. W przypadku, o którym mowa w ust. 10.4., wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonają poszczególni wykonawcy.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Przewiduje się możliwość przedłużenia terminu zakończenia realizacji Umowy,w przypadku niewykorzystania kwoty przeznaczonej na jej realizację.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2022-05-16 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://miniportal.uzp.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-05-16 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- usługa medyczna polegająca na wykonywaniu całodobowo badania oraz pobrania krwi u osoby skierowanej przez funkcjonariuszy Policji prowadzących czynności służbowe na terenie działania KMP w Gdyni
- HOLOWANIE I PARKOWANIE POJAZDÓW I ICH CZĘŚCI ZABEZPIECZONYCH W CELACH PROCESOWYCH Z WYŁĄCZENIEM PRZYPADKÓW OKREŚLONYCH W ART.50A I ART.130A USTAWY Z DNIA 20.06.1997 NA ZLECENIE KPP TCZEW
- Zagospodarowanie terenów zieleni - "Mały Park"
- HOLOWANIE I PARKOWANIE POJAZDÓW I ICH CZĘŚCI ZABEZPIECZONYCH W CELACH PROCESOWYCH NA ZLECENIE KPP STAROGARD GDAŃSKI ORAZ JEDNOSTEK POLICJI
- Przebudowa budynku głównego biblioteki publicznej w ramach przedsięw. Prace budowlane, dostawa i montaż platformy/podnośnika dla niepełnospraw. i matek z dziećmi w budynku głównym WiMP w Gdańsku.
- Odbiór, transport i utylizacja odpadów weterynaryjnych z Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Gdańsku
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej "Słoneczne Wzgórze" w Ryjewie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej na potrzeby wyżywienia uczniów i dzieci w Szkole Podstawowej im. św. w Moszczenicy, Dworcowa 9, 97 - 310 Moszczenica.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby żywienia w Dziennym Domu Pomocy w Mikołowie w roku 2025.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do stołówki w Zespole Szkół w Ostrowie Lubelskim na 2025 rok
- Sukcesywna dostawa mięsa i wędlin do Strzeżonego Ośrodka dla Cudzoziemców PSG w Białej Podlaskiej
- "Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Bursy Szkolnej nr 1 w Radomiu" zadanie podzielone na dwie części: część I - mięso wędliny część II - nabiał
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.