Og³oszenie z dnia 2023-03-24
Powi±zane og³oszenia:
- 2023/BZP 00226331/01 - Wynik z dnia 2023-05-22
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Szko³y Podstawowej nr 3 im. Juliusza S³owackiego w Czechowicach -Dziedzicach w 2023 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Szko³a Podstawowa nr 3 im.Juliusza S³owackiego
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000728820
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Lipowska 26
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Czechowice-Dziedzice
1.5.3.) Kod pocztowy: 43-502
1.5.4.) Województwo: ¶l±skie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat.sp3@czechowice.edu.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: sp3lipowiec.edupage.org
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorz±du terytorialnego
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Szko³y Podstawowej nr 3 im. Juliusza S³owackiego w Czechowicach -Dziedzicach w 2023 r.
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-e6bb38ae-ca05-11ed-9355-06954b8c6cb9
2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00150742
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2023-03-24
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2023/BZP 00042594/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.1 Sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej nr 3 im. Juliusza S³owackiego w Czechowicach-Dziedzicach
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e6bb38ae-ca05-11ed-9355-06954b8c6cb93.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: (dotyczy wszystkich czê¶ci)
1. Komunikacja w postêpowaniu o udzielenie zamówienia odbywa siê przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu Platformy e-Zamówienia, która dostêpna jest pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
1)Wykonawca zamierzaj±cy wzi±æ udzia³ w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadaæ konto podmiotu Wykonawca na Platformie e-Zamówienia. Szczegó³owe informacje na temat zak³adania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostêpny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz w zak³adce „Centrum Pomocy”.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 3) Je¿eli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej, zawieraj± informacje stanowi±ce tajemnicê przedsiêbiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (t.j. Dz. U. z 2022 r. poz. 1233) wykonawca, w celu utrzymania w poufno¶ci tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowi±cy tajemnicê przedsiêbiorstwa”.
2. Komunikacja w postêpowaniu, z wy³±czeniem sk³adania ofert odbywa siê drog± elektroniczn± za po¶rednictwem formularzy do komunikacji dostêpnych w zak³adce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za po¶rednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa siê w szczególno¶ci przekazywanie wezwañ i zawiadomieñ, zadawanie pytañ i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umo¿liwiaj± równie¿ do³±czenie za³±cznika do przesy³anej wiadomo¶ci (przycisk „dodaj za³±cznik”).
W przypadku za³±czników, które s± zgodnie z ustaw± Pzp lub rozporz±dzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagañ dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mog± byæ opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawców wspólnie ubiegaj±cego siê o udzielenie zamówienia/podmiotu udostêpniaj±cego zasoby, podpisem typu zewnêtrznego lub wewnêtrznego. W zale¿no¶ci od rodzaju podpisu i jego typu (zewnêtrzny, wewnêtrzny) dodaje siê uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnêtrzny) lub dokument z wszytym podpisem (typ wewnêtrzny).
Mo¿liwo¶æ korzystania w postêpowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pe³nym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia
oraz zalogowania siê na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” s³u¿±cych do zadawania pytañ dotycz±cych tre¶ci dokumentów zamówienia wystarczaj±ce jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie
e-Zamówienia.
3. Wszystkie wys³ane i odebrane w postêpowaniu przez wykonawcê wiadomo¶ci widoczne s± po zalogowaniu w podgl±dzie postêpowania w zak³adce „Komunikacja”.
4. Maksymalny rozmiar plików przesy³anych za po¶rednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielko¶æ ta dotyczy plików przesy³anych jako za³±czniki do jednego formularza).
5. Minimalne wymagania techniczne dotycz±ce sprzêtu u¿ywanego w celu korzystania z us³ug Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotycz±ce specyfikacji po³±czenia okre¶la Regulamin Platformy e-Zamówienia.
6. W przypadku problemów technicznych i awarii zwi±zanych z funkcjonowaniem Platformy
e-Zamówienia u¿ytkownicy mog± skorzystaæ ze wsparcia technicznego drog± elektroniczn± poprzez formularz udostêpniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl
w zak³adce „Zg³o¶ problem”.
7. W szczególnie uzasadnionych przypadkach umo¿liwiaj±cych komunikacjê wykonawcy i zamawiaj±cego za po¶rednictwem platformy E-zamówienia, Zamawiaj±cy dopuszcza komunikacjê za pomoc± poczty elektronicznej na adres mailowy : sekretariat.sp3@czechowice.edu.pl
( nie dotyczy sk³adania ofert )
8. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezp³atne.
9. Sposób sporz±dzenia dokumentów elektronicznych, o¶wiadczeñ lub elektronicznych kopii dokumentów lub o¶wiadczeñ musi byæ zgodny z wymaganiami okre¶lonymi
w rozporz±dzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporz±dzania i przekazywania informacji oraz wymagañ technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz ¶rodków komunikacji elektronicznej w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452) oraz rozporz±dzeniu Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych ¶rodków dowodowych oraz innych dokumentów lub o¶wiadczeñ, jakich mo¿e ¿±daæ zamawiaj±cy od wykonawcy (Dz. U. z 2020 r. poz. 2415)
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia oferty w postaci katalogu elektronicznego
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): 5. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szko³a Podstawowa nr 3 im. Juliusza S³owackiego ul. Lipowska 26, 43-502 Czechowice-Dziedzice
2) Administrator wyznaczy³ Inspektora Danych Osobowych Barbarê So¶nick± - Pawiñsk±, z którym mo¿na siê kontaktowaæ pod adresem e-mail: inspektor@b-biodo.pl
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z przedmiotowym postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego,prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego.
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 74 p.z.p.
5) Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 p.z.p. przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy;
6) obowi±zek podania przez Pani±/Pana danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach p.z.p., zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymaga³oby po stronie administratora niewspó³miernie du¿ego wysi³ku mo¿e zostaæ Pani/Pan zobowi±zana do wskazania dodatkowych informacji maj±cych na celu sprecyzowanie ¿±dania, w szczególno¶ci podania nazwy lub daty postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakoñczonego postêpowania o udzielenie zamówienia);
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie mo¿e skutkowaæ zmian± wyniku postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmian± postanowieñ umowy w zakresie niezgodnym z ustaw± PZP oraz nie mo¿e naruszaæ integralno¶ci protoko³u oraz jegoza³±czników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem okresu trwania postêpowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze ¶rodków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na wa¿ne wzglêdy interesu publicznego Unii Europejskiej lub pañstwa cz³onkowskiego);
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO;
nie przys³uguje Pani/Panu:
a) w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn± przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
10) przys³uguje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem w³a¶ciwym dla przedmiotowej skargi jest Urz±d Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP1/03/2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.5.) Warto¶æ zamówienia: 162775 PLN
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Tak
4.1.9.) Liczba czê¶ci: 8
4.1.10.) Ofertê mo¿na sk³adaæ na wszystkie czê¶ci
4.1.11.) Zamawiaj±cy ogranicza liczbê czê¶ci zamówienia, któr± mo¿na udzieliæ jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
Czê¶æ 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ NR 1 PRODUKTY MLECZARSKIE ¶wie¿o¶æ, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gêste jogurty
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 12000 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ NR 2 MIÊSO I PRODUKTY MIÊSNE DROBIOWE - miêso powinna byæ ¶wie¿e, soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój maj± ¶wiadczyæ
o ¶wie¿o¶ci produktu, wêdliny konsystencja ¶cis³a, barwa na przekroju jasno ró¿owa, smak
i zapach charakterystyczny dla miêsa peklowanego, parzonego i u¿ytych przypraw.
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 29500 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ 3 PIECZYWO bez polepszaczy, ¶rodków konserwuj±cych i wzbogacaj±cych smak innych ni¿ naturalne
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 2000 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ NR 4 WARZYWA I OWOCE ¦WIE¯E - owoce, warzywa, powinny byæ nie zwiêdniête, skorupka twarda, bez uszkodzeñ zewnêtrznych, owoce kulisto-sto¿kowate, dopuszcza siê nieregularny intensywnie kolor, skóra g³adka, l¶ni±ca, mi±¿sz soczysty. Warzywa korzenne- korzenie powinny byæ jêdrne, nie popêkane, nie sparcia³e, bez uszkodzeñ przez szkodniki, bez plam. Warzywa - klasy pierwszej, nie powinny byæ zaparzone, zamarzniête, zaple¶nia³e,
Owoce, warzywa li¶ciaste – bez plam, zdrowe, bez uszkodzeñ
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 13500 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ NR 5 MRO¯ONKI WARZYWA I OWOCE, RYBY MRO¯ONE - owoce, warzywa odpowiednio mro¿one, owoce i warzywa niepokruszone, z niewielk± ilo¶ci± lodu RYBY mro¿one odpowiednio ca³e, zapach smak ¶wie¿y, po odmro¿eniu nie rozpadaj± siê, 5-10% glazury SHP. maksymalny ubytek masy nie mo¿e przekroczyæ 20% , filet ok. 175-340 g
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 30000 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czê¶æ NR 6 PRODUKTY SPO¯YWCZE – przyprawy zapach ¶wie¿y po otwarciu produktów, bez oznak sple¶nienia, grudek, produkty gotowane sypkie, bez sklejania siê twarde sprê¿yste, produkty z puszek bez ple¶ni , mêtnej konsystencji
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 51775 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jaja kurze ¶wie¿e rozmiar M
53 g-63 g, skorupka nieuszkodzona o czystym wygl±dzie, naturalnym kszta³cie, swoistym zapachu, po rozbiciu bia³ko klarowne, ¶cis³e, poddane dezynfekcji, nie starsze ni¿ 7 dni od ich zniesienia
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 2000 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Czê¶æ 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia formularz asortymentowo cenowy za³. nr 2 ¶wie¿e szczelnie zlepione, niepopêkane jednakowej wielko¶ci,barwa charakterystyczna dla danego wyrobu, bez spulchniaczy i polepszaczy smaku
4.2.5.) Warto¶æ czê¶ci: 22000 PLN
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zrealizowania Umowy do warto¶ci ni¿szej ni¿ okre¶lona w Formularzu ofertowym, w zale¿no¶ci od faktycznych potrzeb Zamawiaj±cego, wynikaj±cych ze zmieniaj±cej siê liczby podopiecznych korzystaj±cych z wy¿ywienia, zmiany ilo¶ci poszczególnych produktów wymaganych jad³ospisem. Zamawiaj±cy zobowi±zuje siê do zlecenia dostaw w/w przedmiocie zamówienia do wysoko¶ci min. 60 % warto¶ci brutto wskazanej w Formularzu ofertowym wykonawcy.4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wybór oferty najkorzystniejszej zostanie dokonany w ka¿dej Czê¶ci oddzielnie wed³ug nastêpuj±cych kryteriów oceny ofert:
• Cena (C) – 60 % - Sposób przyznania punktów w kryterium „cena”:
najni¿sza cena ofertowa
C = ---------------------------------------------------- x 100pkt. x 60%
cena ofertowa w ofercie ocenianej
W powy¿szym kryterium Wykonawca mo¿e uzyskaæ maksymalnie 60 pkt.
2.)
• KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY :
• A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT
• B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
P – ogólna liczba punktów przyznana w kryterium SPOSÓB DOSTAWY
C+P=suma przyznanych punktów w kryterium cena i kryterium sposób dostawy
Suma przyznanych punktów w kryterium cena i sposób dostawy bêdzie sumowna .
W przypadku gdy Wykonawca w formularzu ofertowym nie wska¿e drugiego kryterium Zamawiaj±cy przyjmie, i¿ jest to termin wskazany w pkt. 2 B) Rozdzia³u XVIII niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia Wykonawca otrzyma – 0 punktów.
(dotyczy wszystkich czê¶ci)
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzeda¿ny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: • KRYTERIUM SPOSÓB DOSTAWY : • A) wniesienie do Magazynu przy kuchni na parterze – 40 PKT • B) Siedziba placówki parter bez wniesienia do Magazynu -0 PKT
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Nie
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: O¶wiadczenie wykonawcy sk³adane na podst. art. 125 ust. 1 ustawy Pzp DOTYCZ¡CE PRZES£ANEK WYKLUCZENIA Z POSTÊPOWANIA - za³. nr 3
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: O¶wiadczenie wykonawcy sk³adane na podst. art. 125 ust. 1 ustawy Pzp DOTYCZ¡CE SPE£NIENIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU – za³. nr 3
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Tak
6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:
(dotyczy wszystkich czê¶ci)1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo winno byæ za³±czone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenia, o których mowa w Rozdziale XIII SWZ, sk³ada ka¿dy z Wykonawców. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w zakresie, w jakim ka¿dy z Wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu.
3. O¶wiadczenia i dokumenty potwierdzaj±ce brak podstaw do wykluczenia z postêpowania sk³ada ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie.
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiaj±cy przewiduje waloryzacje:poprzez zmianê ceny zamówienia, zarówno jej wzrost jak i obni¿enie z u¿yciem odes³ania do og³aszanego w komunikacie Prezesa GUS wska¼nik zmian cen.
lub wskazania innej podstawy prawnej w szczególno¶ci wykazu rodzajów produktów lub kosztów w przypadku gdy zmiana ceny uprawnia strony do ¿±dania zmiany wynagrodzenia.
Pierwsza waloryzacja ceny mo¿e nast±piæ po okresie 60 dni od dnia otwarcia ofert.
Strony ustalaj± , ¿e w przypadku zaistnienia okoliczno¶ci maj±cych wp³yw na zmianê wynagrodzenia. Wykonawca mo¿e wyst±piæ do Zamawiaj±cego w terminie 30 dni od daty wprowadzenia zmiany z wnioskiem o zmianê cen jednostk.1. Strony dopuszczaj± zmiany istotnych postanowieñ niniejszej umowy, zgodnie z art. 455 ustawy Prawo zamówieñ publicznych, w przypadku wyst±pienia nastêpuj±cych okoliczno¶ci, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawierania niniejszej umowy, polegaj±ce na:
a) zmianie powszechnie obowi±zuj±cych przepisów prawa w zakresie maj±cych wp³yw na realizacjê przedmiotu zamówienia w tym zmiany ustawowe zmiany stawki podatku od towarów i us³ug (VAT),
b) zmianie terminie, czêstotliwo¶ci dostaw i sposobu wykonywania umowy w przypadku, gdy niezbêdna jest zamiana sposobu wykonywania lub terminu, czêstotliwo¶ci realizacji przedmiotu umowy, o ile zmiana taka jest korzystna dla zamawiaj±cego oraz konieczna w celu prawid³owego wykonania umowy.
c) w zakresie rzeczowym przedmiotu umowy tj. zaprzestania wytwarzania produktu objêtego umow±, pod warunkiem, i¿ odpowiednik jest tej samej lub wy¿szej jako¶ci, za cenê nie wy¿sz± ni¿ cena produktu objêtego umow±.
d) przed³o¿eniu przez Wykonawcê oferty korzystniejszej dla Zamawiaj±cego( promocje, rabaty) , pod warunkiem, i¿ odpowiednik jest tej samej lub wy¿szej jako¶ci za cenê nie wy¿sz± ni¿ cena produktu objêtego umow±.
e) wprowadzeniu do sprzeda¿y przez producenta zmodyfikowanego/ udoskonalonego produktu powoduj±cego wycofanie dotychczasowego za cenê nie wy¿sz± ni¿ cena produktu objêtego umow±.
f) dopuszczeniu siê zmiany umowy w zakresie numeru katalogowego, nazwy produktu wielko¶ci opakowania przy zachowaniu jego parametrów - w przypadku wprowadzenia niniejszych zmian przez producenta potwierdzonych odpowiednimi dokumentami.
g) zwiêkszeniu o 10% warto¶ci umowy brutto, o ile sta³o siê to niezbêdne dla zapewnienia ci±g³o¶ci dostawy oraz prawid³owego funkcjonowania sto³ówki na skutek okoliczno¶ci jakich nie mo¿na by³o przewidzieæ na etapie prowadzenia postêpowania o zamówienie.
h) je¿eli dotyczy realizacji, przez dotychczasowego wykonawcê, dodatkowych dostaw, których nie uwzglêdniono w zamówieniu podstawowym, o ile sta³y siê one niezbêdne i zosta³y spe³nione ³±cznie nastêpuj±ce warunki:
a) zmiana wykonawcy nie mo¿e zostaæ dokonana z powodów ekonomicznych lub technicznych, w szczególno¶ci dotycz±cych zamienno¶ci lub interoperacyjno¶ci wyposa¿enia, us³ug lub instalacji zamówionych w ramach zamówienia podstawowego,
b) zmiana wykonawcy spowodowa³aby istotn± niedogodno¶æ lub znaczne zwiêkszenie kosztów dla zamawiaj±cego,
c) wzrost ceny spowodowany ka¿d± kolejn± zmian± nie przekracza 50% warto¶ci pierwotnej umowy
i) Je¿eli konieczno¶æ zmiany umowy spowodowana jest okoliczno¶ciami, których zamawiaj±cy, dzia³aj±c z nale¿yt± staranno¶ci±, nie móg³ przewidzieæ, o ile zmiana nie modyfikuje ogólnego charakteru umowy a wzrost ceny spowodowany ka¿d± kolejn± zmian± nie przekracza 50% warto¶ci pierwotnej umowy.
W przypadkach, o których mowa w pkt. H , I: 1) nie mo¿e wprowadzaæ kolejnych zmian umowy w celu unikniêcia stosowania przepisów ustawy; 2) po dokonaniu zmiany umowy zamieszcza og³oszenie o zmianie umowy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych.
2. Dopuszcza siê zmiany w tre¶ci niniejszej umowy, gdy zmiany te s± nieistotne w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy.
3. Wszelkie zmiany i uzupe³nienia tre¶ci niniejszej umowy wymagaj± aneksu sporz±dzonego z zachowaniem formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci.
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2023-04-03 12:15
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Ofertê nale¿y z³o¿yæ za po¶rednictwem Platformy e-Zamówienia zgodnie z rozdzia³em XVI niniejszej specyfikacji
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-04-03 12:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni
INNE PRZETARGI Z CZECHOWIC-DZIEDZIC
- Budowa urz±dzeñ przeciwpowodziowych w zlewni rowu do ul. Wodnej w Czechowicach-Dziedzicach - rowy
- Sprawowanie nadzoru inwestorskiego nad realizacj± zadania: "Przebudowa ul. Wêglowej bocznej wraz z przebudow± kanalizacji deszczowej" w Czechowicach-Dziedzicach
- Us³ugi kompleksowego sprz±tania i bie¿±cego utrzymywania w nale¿ytej czysto¶ci i stanie higieniczno - sanitarnym krytej p³ywalni WODNIK MOSiR w Czechowicach - Dziedzicach
- "Sukcesywne dostawy ¿ywno¶ci wraz z transportem na potrzeby ¯³obka Miejskiego w Czechowicach-Dziedzicach" - z podzia³em na czê¶ci
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Szko³y Podstawowej nr7 im. Kazimierza Wielkiego w 2025 r.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdañsku z podzia³em na 7 czê¶ci"
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomy¶lu
- Sukcesywna dostawa p³odów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH, NA RZECZ ZESPO£U SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROC£AWIU
- Dostawa ¿ywno¶ci do Szko³y Podstawowej w Jedliczu, Samorz±dowego Przedszkola w Jedliczu i Zespo³u Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa ¿ywno¶ci na potrzeby Miejskiego O¶rodka Pomocy Spo³ecznej w Sieradzu
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.