Ogłoszenie z dnia 2023-03-31
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00101340/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-02-20
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki
na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Technikum Leśne w Tucholi
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340343745
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Nowodworskiego 9-13
1.5.2.) Miejscowość: Tuchola
1.5.3.) Kod pocztowy: 89-500
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL618 - Świecki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@tltuchola.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.tltuchola.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ed6d38f3-aec2-11ed-b8d9-2a18c1f2976f1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
szkkoła średnia podlegająca resortowi
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówkina potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ed6d38f3-aec2-11ed-b8d9-2a18c1f2976f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00159629
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-03-31
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00063426/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Technikum Leśnego w Tucholi
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00101340
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.2141-9/2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa mięsa, produktów mięsnych, drobiu i wędlin do stołówki na potrzeby stołówki Internatu Technikum Leśnego w Tucholi znajdującej się w Tucholi przy ul. Pocztowej 11.
Przedmiot zamówienia musi spełniać wszelkie wymagania dotyczące produktów żywnościowych określone w obowiązujących przepisach, a w szczególności :
1) ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2022r. poz. 2132 t.j.) ;
2) ustawie z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2022r. poz. 1688 t.j.) oraz aktów wykonawczych do niej.
Przedmiot zamówienia należy wykonać zgodnie z zapisami zawartymi w SWZ i załączonymi do SWZ załącznikami.
Wykonawca - w celu prawidłowego złożenia oferty, zobowiązany jest do skorzystania z formularza ofertowego - załącznik nr 2, który należy złożyć wraz z kosztorysem - formularzem asortymentowo-cenowym stanowiącym załącznik nr 1 do formularza oferty.
Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaproponowanych na formularzach asortymentowo- cenowych przez cały okres trwania Umowy.
Zamawiający nie dopuszcza składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji danej część Zamówienia - nie wypełnienie jakiejkolwiek pozycji formularza asortymentowo- cenowego skutkuje odrzuceniem oferty.
Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, wędlin, drobiu wg asortymentu i w ilościach wyszczególnionych w formularzu asortymentowo- cenowym – zał. nr 1 do formularza oferty, który należy załączyć wraz z ofertą – załącznik 2.
Dostawy odbywać się będą codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach między 7:00 a 7:30 rano, na podstawie zamówień telefonicznych składanych w dniu poprzednim. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia pilnego w danym dniu w sytuacji. której nie mógł przewidzieć ( zmiana ilości żywionych, niespodziewane grupy do wyżywienia), zamówienie takie Wykonawca dostarczy w czasie 2 godz. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamówienia każdej minimalnej partii towaru i nie określa się żadnej minimalnej ilości ani wartości jednorazowej dostawy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zamawiania poszczególnych asortymentów z dokładnością do 0,1 kg. Dostarczane mięso i wędliny oraz drób muszą być świeże, nie mrożone, pozbawione obcych zapachów, uszkodzeń osłonek, opakowań, bez nalotów, zasinienia, zazielenienia, bez lepkości. Organoleptycznie bez zarzutu. Wyprodukowane i dostarczone zgodnie z wymogami SANEPIDU i systemu HACCAP i zgodnie z przepisami weterynaryjnymi PIW. Przedmiot zamówienia przedstawiony w ofercie winien być zgodny z Polskimi i Europejskimi Normami. Każdy dostarczony asortyment, każda partia dostawy musi być dostarczona w oryginalnych nieuszkodzonych opakowaniach opatrzonych datą przydatności do spożycia, nazwą, składem surowcowym, nazwą i adresem producenta, w języku polskim. Nie dopuszcza się dostarczania towaru, którego termin przydatności do spożycia jest bliski dacie dostawy. Wykonawca musi posiadać wszelkie przewidziane prawem dokumenty weterynaryjne na pochodzenie i ubój zwierząt, które zostały wykorzystane do przygotowania asortymentu dostawy i udostępnić je na żądanie Zamawiającego lub służb do tego uprawnionych. Asortyment mięsa nie może być pozyskany ze sztuk chorych, knurów, macior, ani pochodzić z uboju z konieczności. W wędlinach nie dopuszcza się obecności MOM – mięsa oddzielonego mechanicznie. Zamawiający ma prawo do zakwestionowania jakości dostarczonych produktów ( zawartości mięsa, tłuszczu, wody i innych dodatków w wyrobach oraz ich smaku, a Wykonawca jest zobowiązany do wymiany towaru na odpowiadający jakością Zamawiającemu. Zamawiający może zażądać na etapie postępowania dostarczenia do degustacji próbek wybranych wyrobów celem potwierdzenia ich jakości i zgodności ze SWZ. Dostawa i rozładunek na podstawione wózki do magazynu kuchni odbywać się będzie siłami i na koszt oraz ryzyko Wykonawcy w sposób umożliwiający Zamawiającemu spokojne i szczegółowe sprawdzenie ilości, jakości i zgodności dostarczonego towaru z zamówieniem. W sprawdzeniu ilości i jakości towaru uczestniczy przedstawiciel Wykonawcy (konwojent, kierowca) W sprawdzeniu dostawy bierze udział kierowca/konwojent Wykonawcy oraz przedstawiciel Zamawiającego. Nie dopuszcza się dostawy towaru firmą kurierską i nie rozładowania towaru na podstawione wózki. W przypadku nie rozładowania towaru przez dostawcę na podstawione wózki towar nie zostanie przyjęty, a dostawa uznana za niezrealizowaną. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarne zgodne z wymogami HACCP, SANEPID i być przeznaczony wyłącznie do transportu żywności, a kierowca/konwojent musi posiadać aktualną książeczkę zdrowia, być wyposażony w czyste, białe ubranie ochronne oraz odbyte szkolenie z zakresu minimum sanitarnego postępowania w zakresie bezpieczeństwa żywienia i żywności HACCP i Sanepid. Środek transportu musi posiadać możliwość monitorowania temperatury przestrzeni towarowej. Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza najpóźniej w dniu podpisania umowy dostarczy karty specyfikacji produktu - etykiety ze szczegółowym składem surowcowym i możliwymi alergenami każdego produktu ujętego w formularzu ofertowym w postaci wydruku lub w wersji elektronicznej na płycie CD, DVD.
Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny.
W okresie ferii i wakacji Zamawiający może ograniczyć lub wstrzymać zamówienia w zależności od liczby czy braku konsumentów, czego nie można przewidzieć na etapie postępowania.
W przypadku reklamacji złej jakości dostarczonego towaru lub niezgodności towaru z zamówieniem lub ze SWZ zamawiający żąda w ramach gwarancji wymiany towaru w czasie nie dłuższym niż 1 godziny w celu zachowania możliwości punktualnego i właściwego żywienia swoich konsumentów. Wykonawca w razie stwierdzenia przez Zamawiającego w okresie przydatności do spożycia wad towaru, których nie można było stwierdzić w momencie przyjęcia towaru, zobowiązuje się do wymiany towaru na wolny od wad w terminie max 1 dnia.
W przypadku nieterminowej lub braku dostaw z winy Wykonawcy lub dostarczenia przez Wykonawcę towaru złej jakości, Zamawiający zamówi towar u innego dostawcy, a kosztami obciąży Wykonawcę. A w razie powtarzającej się (3 razy) sytuacji z nieterminowością lub brakiem dostaw lub dostaw towaru niezgodnego z SWZ oraz złej jakości Zamawiający rozwiąże umowę dostawy ze skutkiem natychmiastowym, a Wykonawcy nie będą przysługiwać z tego tytułu żadne roszczenia.
Wykonawca zobowiązany jest do stosowania cen zaproponowanych na formularzach asortymentowo - cenowych przez cały okres trwania Umowy.
Wspólny słownik CPV:
główny kod CPV: 15000000 – 8 żywność, napoje i produkty pokrewne
kody dodatkowe:
kod CPV: 15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
kod CPV: 15110000-2 - mięso
kod CPV: 15113000-3 - mięso wieprzowe
kod CPV: 15111000-9 – mięso wołowe
kod CPV: 15131640-3 – siekane mięso wołowe
kod CPV: 15112000-6 – drób
kod CPV: 15131110-9 – produkty mięsno-wędliniarskie
kod CPV: 15131130-5 – wędliny
1. UWAGA!
1) W razie wystąpienia przerw w nauczaniu w związku z wprowadzeniem obostrzeń, zawieszeniem nauczania, wprowadzeniu nauczania hybrydowego lub innymi klęskami żywiołowymi Zamawiający zastrzega sobie możliwość wstrzymania lub zmniejszenia zamówień/a, Wykonawcy nie będzie przysługiwało z tego powodu żadne roszczenie.
2) Zamawiający wymaga od Wykonawców zachowania rygorów sanitarnych i wykonywania dostaw w reżimie sanitarnym zgodnym z aktualnymi wytycznymi Ministra Zdrowia i Sanepidu.
2. Zaoferowanych w ofercie asortymentowo cenowej towarów nie można zmieniać w trakcie trwania umowy na inny, ani zmieniać ich cen. Oznakowania niektórych materiałów lub ich producentów zostały podane w celu sprecyzowania parametrów przedmiotu zamówienia i mają one charakter jedynie orientacyjny, tzn. Wykonawcy mogą zaoferować asortyment równoważny innych marek, ale przy zachowaniu składu procentowego surowców i nie niższych parametrów technicznych, jakościowych, smakowych o takiej samej wydajności, konsystencji i takich samych cechach organoleptycznych, o takiej samej gramaturze.
3. Zamawiający zastrzega sobie w sytuacji, gdy Wykonawca nie dostarczy lub nie jest w stanie dostarczyć w wyznaczonym terminie zamówionego produktu zgodnego z opisem zawartym SWZ lub jego właściwego odpowiednika, Zamawiający ma prawo do zastępczego nabycia towaru poza obowiązującą umową i obciążenia kosztami zakupu Wykonawcę.
4. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamawianych artykułów, podana wartość jest ilością szacunkową a zmiana może wynikać ze zmiany ilości żywionych osób lub różnorodności jadłospisu czego nie można przewidzieć w chwili przygotowania oferty.
5. Rozliczenia między wykonawcą a zamawiającym odbywać się będą na podstawie cen jednostkowych wynikających z formularza asortymentowo-cenowego stanowiącego załącznik do oferty według sukcesywnych zamówień składanych przez zamawiającego.
6. Wszelkie informacje niezbędne do przygotowania oferty dostępne są do wglądu w siedzibie Zamawiającego oraz udostępnione na stronie internetowej prowadzonego postępowania na platformie e-zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15113000-3 - Wieprzowina
15111000-9 - Mięso wołowe
15131640-3 - Siekane mięso wołowe
15112000-6 - Drób
15131110-9 - Mięso na wędliny
15131130-5 - Wędliny
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 277957,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 301602,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 277957,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Średni przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gminna Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska"
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5590003596
7.3.3) Ulica: Dworcowa 8/1
7.3.4) Miejscowość: Pruszcz
7.3.5) Kod pocztowy: 86-120
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GMINNA SPÓŁDZIELNIA "SAMOPOMOC CHŁOPSKA"
jakie przetargi wygrała firma
GMINNA SPÓŁDZIELNIA "SAMOPOMOC CHŁOPSKA"
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-03-21
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 277957,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
INNE PRZETARGI Z TUCHOLI
więcej: przetargi w Tucholi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jedlance. ZADANIE PODZIELONE NA 9 CZĘŚCI
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Książu Wielkim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
- SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH W ROKU 2025 NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 45 W GDAŃSKU
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Przedszkolno-Szkolnego w Bukowcu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.