Ogłoszenie z dnia 2025-03-30
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00641714/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-12-09
- 2024/BZP 00653722/01 - Modyfikacja z dnia 2024-12-15
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli w 2025 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 271502711
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Górnicza 47
1.5.2.) Miejscowość: Wola
1.5.3.) Kod pocztowy: 43-225
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22C - Tyski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp1wola@oswiata.miedzna.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp1wola.edupage.org
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-b833e591-45e3-4e93-b350-d5de00d21bef1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli w 2025 roku2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b833e591-45e3-4e93-b350-d5de00d21bef
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00168272
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-03-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00067457/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułow spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00641714
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SP1W/ZP/01/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w formularzu asortymentowo – cenowym - załącznik nr 2a-2g do SWZ.
3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
4. Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15110000-2 – Mięso
15112000-6 – Drób
15112300-9 – Wątróbki drobiowe
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15310000-4 – Ziemniaki i produkty z ziemniaków
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 – Warzywa mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15800000-6 – Różne produkty spożywcze
15811000-6 – Pieczywo
15811100-7 – Chleb
15811400-0 - Bułeczki
5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z 7 pakietów (części). Wykonawca jest uprawniony do złożenia oferty obejmującej co najmniej 1 pakiet (część). Pakiety muszą być wycenione w całości. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone.
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków
Pakiet nr 5 – ziemniaki
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze
6. Każdorazowo gdy wskazana jest w niniejszej SWZ lub załącznikach do SWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”.
W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia lub w dokumentach zamówienia nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 101 ust. 4 Ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać, jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w szczegółowym opisie przedmiotu lub w dokumentach zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych. Celem uniknięcia wątpliwości Zamawiający dodatkowo precyzuje, iż za równoważny uzna każdy produkt, który:
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, jakość)oraz wartość odżywczą nie odbiegającą od produktu podstawowego więcej niż +/- 5%
- posiada gramaturę nie niższą niż produkt podstawowy i nie wyższą o więcej niż 10 % od określonej w treści SWZ chyba, że w opisie konkretnego produktu postanowiono inaczej.
- został wyprodukowany z tych samych co produkt podstawowy surowców (składników), w ilości określonej procentowo lub wagowo nie odbiegającej więcej niż +/- 5% od produktu podstawowego. Jeżeli skład produktu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za produkt równoważny uznaje się produkt składający się z nie więcej niż dodatkowo trzech składników do składu produktu podstawowego
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego, jest on zobowiązany do podania w tabeli Załącznikach do formularza ofertowego nazwy tego produktu.
W przypadku, gdy w dokumentach zamówienia użyto znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować towar równoważny, lecz o parametrach jakościowych podobnych lub lepszych. Wykonawca, który zastosuje towar równoważny będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że dostarczany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia etykiety oznacza, że Zamawiający akceptuje wszystkie etykiety potwierdzające, że dane dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania określonej przez Zamawiającego etykiety. W przypadku gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonej przez Zamawiającego etykiety lub równoważnej etykiety, Zamawiający, w terminie, przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonej etykiety lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe Wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu Wykonawcy, oraz pod warunkiem że dany Wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub wymagania związane z realizacją zamówienia
7. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 Pzp.
8. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie (zadaniu) zostaną odrzucone.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo – cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ lub w opakowaniu o gramaturze, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania
i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące od dnia dostarczenia).
11. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47 (dotyczy zamówień wskazanych w części 1 – 7) oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
12. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).
13. Wykonawca będzie dostarczać towar Zamawiającemu własnym transportem i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu.
Pozostałe informacje zostały zawarte w Rozdziale III SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15112000-6 - Drób
15112300-9 - Wątróbki drobiowe
4.5.5.) Wartość części: 70379,93 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w formularzu asortymentowo – cenowym - załącznik nr 2a-2g do SWZ.
3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
4. Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15110000-2 – Mięso
15112000-6 – Drób
15112300-9 – Wątróbki drobiowe
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15310000-4 – Ziemniaki i produkty z ziemniaków
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 – Warzywa mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15800000-6 – Różne produkty spożywcze
15811000-6 – Pieczywo
15811100-7 – Chleb
15811400-0 - Bułeczki
5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z 7 pakietów (części). Wykonawca jest uprawniony do złożenia oferty obejmującej co najmniej 1 pakiet (część). Pakiety muszą być wycenione w całości. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone.
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków
Pakiet nr 5 – ziemniaki
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze
6. Każdorazowo gdy wskazana jest w niniejszej SWZ lub załącznikach do SWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”.
W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia lub w dokumentach zamówienia nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 101 ust. 4 Ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać, jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w szczegółowym opisie przedmiotu lub w dokumentach zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych. Celem uniknięcia wątpliwości Zamawiający dodatkowo precyzuje, iż za równoważny uzna każdy produkt, który:
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, jakość)oraz wartość odżywczą nie odbiegającą od produktu podstawowego więcej niż +/- 5%
- posiada gramaturę nie niższą niż produkt podstawowy i nie wyższą o więcej niż 10 % od określonej w treści SWZ chyba, że w opisie konkretnego produktu postanowiono inaczej.
- został wyprodukowany z tych samych co produkt podstawowy surowców (składników), w ilości określonej procentowo lub wagowo nie odbiegającej więcej niż +/- 5% od produktu podstawowego. Jeżeli skład produktu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za produkt równoważny uznaje się produkt składający się z nie więcej niż dodatkowo trzech składników do składu produktu podstawowego
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego, jest on zobowiązany do podania w tabeli Załącznikach do formularza ofertowego nazwy tego produktu.
W przypadku, gdy w dokumentach zamówienia użyto znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować towar równoważny, lecz o parametrach jakościowych podobnych lub lepszych. Wykonawca, który zastosuje towar równoważny będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że dostarczany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia etykiety oznacza, że Zamawiający akceptuje wszystkie etykiety potwierdzające, że dane dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania określonej przez Zamawiającego etykiety. W przypadku gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonej przez Zamawiającego etykiety lub równoważnej etykiety, Zamawiający, w terminie, przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonej etykiety lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe Wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu Wykonawcy, oraz pod warunkiem że dany Wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub wymagania związane z realizacją zamówienia
7. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 Pzp.
8. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie (zadaniu) zostaną odrzucone.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo – cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ lub w opakowaniu o gramaturze, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania
i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące od dnia dostarczenia).
11. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47 (dotyczy zamówień wskazanych w części 1 – 7) oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
12. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).
13. Wykonawca będzie dostarczać towar Zamawiającemu własnym transportem i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu.
Pozostałe informacje zostały zawarte w Rozdziale III SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15811100-7 - Chleb
15811400-0 - Bułeczki
4.5.5.) Wartość części: 36407,49 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w formularzu asortymentowo – cenowym - załącznik nr 2a-2g do SWZ.
3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
4. Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15110000-2 – Mięso
15112000-6 – Drób
15112300-9 – Wątróbki drobiowe
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15310000-4 – Ziemniaki i produkty z ziemniaków
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 – Warzywa mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15800000-6 – Różne produkty spożywcze
15811000-6 – Pieczywo
15811100-7 – Chleb
15811400-0 - Bułeczki
5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z 7 pakietów (części). Wykonawca jest uprawniony do złożenia oferty obejmującej co najmniej 1 pakiet (część). Pakiety muszą być wycenione w całości. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone.
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków
Pakiet nr 5 – ziemniaki
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze
6. Każdorazowo gdy wskazana jest w niniejszej SWZ lub załącznikach do SWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”.
W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia lub w dokumentach zamówienia nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 101 ust. 4 Ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać, jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w szczegółowym opisie przedmiotu lub w dokumentach zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych. Celem uniknięcia wątpliwości Zamawiający dodatkowo precyzuje, iż za równoważny uzna każdy produkt, który:
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, jakość)oraz wartość odżywczą nie odbiegającą od produktu podstawowego więcej niż +/- 5%
- posiada gramaturę nie niższą niż produkt podstawowy i nie wyższą o więcej niż 10 % od określonej w treści SWZ chyba, że w opisie konkretnego produktu postanowiono inaczej.
- został wyprodukowany z tych samych co produkt podstawowy surowców (składników), w ilości określonej procentowo lub wagowo nie odbiegającej więcej niż +/- 5% od produktu podstawowego. Jeżeli skład produktu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za produkt równoważny uznaje się produkt składający się z nie więcej niż dodatkowo trzech składników do składu produktu podstawowego
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego, jest on zobowiązany do podania w tabeli Załącznikach do formularza ofertowego nazwy tego produktu.
W przypadku, gdy w dokumentach zamówienia użyto znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować towar równoważny, lecz o parametrach jakościowych podobnych lub lepszych. Wykonawca, który zastosuje towar równoważny będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że dostarczany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia etykiety oznacza, że Zamawiający akceptuje wszystkie etykiety potwierdzające, że dane dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania określonej przez Zamawiającego etykiety. W przypadku gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonej przez Zamawiającego etykiety lub równoważnej etykiety, Zamawiający, w terminie, przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonej etykiety lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe Wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu Wykonawcy, oraz pod warunkiem że dany Wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub wymagania związane z realizacją zamówienia
7. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 Pzp.
8. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie (zadaniu) zostaną odrzucone.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo – cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ lub w opakowaniu o gramaturze, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania
i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące od dnia dostarczenia).
11. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47 (dotyczy zamówień wskazanych w części 1 – 7) oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
12. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).
13. Wykonawca będzie dostarczać towar Zamawiającemu własnym transportem i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu.
Pozostałe informacje zostały zawarte w Rozdziale III SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.5.) Wartość części: 49303,80 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w formularzu asortymentowo – cenowym - załącznik nr 2a-2g do SWZ.
3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
4. Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15110000-2 – Mięso
15112000-6 – Drób
15112300-9 – Wątróbki drobiowe
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15310000-4 – Ziemniaki i produkty z ziemniaków
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 – Warzywa mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15800000-6 – Różne produkty spożywcze
15811000-6 – Pieczywo
15811100-7 – Chleb
15811400-0 - Bułeczki
5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z 7 pakietów (części). Wykonawca jest uprawniony do złożenia oferty obejmującej co najmniej 1 pakiet (część). Pakiety muszą być wycenione w całości. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone.
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków
Pakiet nr 5 – ziemniaki
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze
6. Każdorazowo gdy wskazana jest w niniejszej SWZ lub załącznikach do SWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”.
W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia lub w dokumentach zamówienia nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 101 ust. 4 Ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać, jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w szczegółowym opisie przedmiotu lub w dokumentach zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych. Celem uniknięcia wątpliwości Zamawiający dodatkowo precyzuje, iż za równoważny uzna każdy produkt, który:
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, jakość)oraz wartość odżywczą nie odbiegającą od produktu podstawowego więcej niż +/- 5%
- posiada gramaturę nie niższą niż produkt podstawowy i nie wyższą o więcej niż 10 % od określonej w treści SWZ chyba, że w opisie konkretnego produktu postanowiono inaczej.
- został wyprodukowany z tych samych co produkt podstawowy surowców (składników), w ilości określonej procentowo lub wagowo nie odbiegającej więcej niż +/- 5% od produktu podstawowego. Jeżeli skład produktu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za produkt równoważny uznaje się produkt składający się z nie więcej niż dodatkowo trzech składników do składu produktu podstawowego
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego, jest on zobowiązany do podania w tabeli Załącznikach do formularza ofertowego nazwy tego produktu.
W przypadku, gdy w dokumentach zamówienia użyto znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować towar równoważny, lecz o parametrach jakościowych podobnych lub lepszych. Wykonawca, który zastosuje towar równoważny będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że dostarczany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia etykiety oznacza, że Zamawiający akceptuje wszystkie etykiety potwierdzające, że dane dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania określonej przez Zamawiającego etykiety. W przypadku gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonej przez Zamawiającego etykiety lub równoważnej etykiety, Zamawiający, w terminie, przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonej etykiety lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe Wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu Wykonawcy, oraz pod warunkiem że dany Wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub wymagania związane z realizacją zamówienia
7. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 Pzp.
8. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie (zadaniu) zostaną odrzucone.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo – cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ lub w opakowaniu o gramaturze, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania
i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące od dnia dostarczenia).
11. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47 (dotyczy zamówień wskazanych w części 1 – 7) oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
12. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).
13. Wykonawca będzie dostarczać towar Zamawiającemu własnym transportem i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu.
Pozostałe informacje zostały zawarte w Rozdziale III SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
4.5.5.) Wartość części: 55301,40 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 5 – ziemniaki1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w formularzu asortymentowo – cenowym - załącznik nr 2a-2g do SWZ.
3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
4. Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15110000-2 – Mięso
15112000-6 – Drób
15112300-9 – Wątróbki drobiowe
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15310000-4 – Ziemniaki i produkty z ziemniaków
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 – Warzywa mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15800000-6 – Różne produkty spożywcze
15811000-6 – Pieczywo
15811100-7 – Chleb
15811400-0 - Bułeczki
5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z 7 pakietów (części). Wykonawca jest uprawniony do złożenia oferty obejmującej co najmniej 1 pakiet (część). Pakiety muszą być wycenione w całości. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone.
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków
Pakiet nr 5 – ziemniaki
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze
6. Każdorazowo gdy wskazana jest w niniejszej SWZ lub załącznikach do SWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”.
W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia lub w dokumentach zamówienia nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 101 ust. 4 Ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać, jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w szczegółowym opisie przedmiotu lub w dokumentach zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych. Celem uniknięcia wątpliwości Zamawiający dodatkowo precyzuje, iż za równoważny uzna każdy produkt, który:
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, jakość)oraz wartość odżywczą nie odbiegającą od produktu podstawowego więcej niż +/- 5%
- posiada gramaturę nie niższą niż produkt podstawowy i nie wyższą o więcej niż 10 % od określonej w treści SWZ chyba, że w opisie konkretnego produktu postanowiono inaczej.
- został wyprodukowany z tych samych co produkt podstawowy surowców (składników), w ilości określonej procentowo lub wagowo nie odbiegającej więcej niż +/- 5% od produktu podstawowego. Jeżeli skład produktu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za produkt równoważny uznaje się produkt składający się z nie więcej niż dodatkowo trzech składników do składu produktu podstawowego
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego, jest on zobowiązany do podania w tabeli Załącznikach do formularza ofertowego nazwy tego produktu.
W przypadku, gdy w dokumentach zamówienia użyto znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować towar równoważny, lecz o parametrach jakościowych podobnych lub lepszych. Wykonawca, który zastosuje towar równoważny będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że dostarczany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia etykiety oznacza, że Zamawiający akceptuje wszystkie etykiety potwierdzające, że dane dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania określonej przez Zamawiającego etykiety. W przypadku gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonej przez Zamawiającego etykiety lub równoważnej etykiety, Zamawiający, w terminie, przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonej etykiety lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe Wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu Wykonawcy, oraz pod warunkiem że dany Wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub wymagania związane z realizacją zamówienia
7. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 Pzp.
8. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie (zadaniu) zostaną odrzucone.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo – cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ lub w opakowaniu o gramaturze, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania
i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące od dnia dostarczenia).
11. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47 (dotyczy zamówień wskazanych w części 1 – 7) oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
12. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).
13. Wykonawca będzie dostarczać towar Zamawiającemu własnym transportem i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu.
Pozostałe informacje zostały zawarte w Rozdziale III SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków
4.5.5.) Wartość części: 13214,25 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w formularzu asortymentowo – cenowym - załącznik nr 2a-2g do SWZ.
3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
4. Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15110000-2 – Mięso
15112000-6 – Drób
15112300-9 – Wątróbki drobiowe
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15310000-4 – Ziemniaki i produkty z ziemniaków
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 – Warzywa mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15800000-6 – Różne produkty spożywcze
15811000-6 – Pieczywo
15811100-7 – Chleb
15811400-0 - Bułeczki
5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z 7 pakietów (części). Wykonawca jest uprawniony do złożenia oferty obejmującej co najmniej 1 pakiet (część). Pakiety muszą być wycenione w całości. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone.
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków
Pakiet nr 5 – ziemniaki
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze
6. Każdorazowo gdy wskazana jest w niniejszej SWZ lub załącznikach do SWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”.
W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia lub w dokumentach zamówienia nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 101 ust. 4 Ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać, jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w szczegółowym opisie przedmiotu lub w dokumentach zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych. Celem uniknięcia wątpliwości Zamawiający dodatkowo precyzuje, iż za równoważny uzna każdy produkt, który:
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, jakość)oraz wartość odżywczą nie odbiegającą od produktu podstawowego więcej niż +/- 5%
- posiada gramaturę nie niższą niż produkt podstawowy i nie wyższą o więcej niż 10 % od określonej w treści SWZ chyba, że w opisie konkretnego produktu postanowiono inaczej.
- został wyprodukowany z tych samych co produkt podstawowy surowców (składników), w ilości określonej procentowo lub wagowo nie odbiegającej więcej niż +/- 5% od produktu podstawowego. Jeżeli skład produktu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za produkt równoważny uznaje się produkt składający się z nie więcej niż dodatkowo trzech składników do składu produktu podstawowego
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego, jest on zobowiązany do podania w tabeli Załącznikach do formularza ofertowego nazwy tego produktu.
W przypadku, gdy w dokumentach zamówienia użyto znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować towar równoważny, lecz o parametrach jakościowych podobnych lub lepszych. Wykonawca, który zastosuje towar równoważny będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że dostarczany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia etykiety oznacza, że Zamawiający akceptuje wszystkie etykiety potwierdzające, że dane dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania określonej przez Zamawiającego etykiety. W przypadku gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonej przez Zamawiającego etykiety lub równoważnej etykiety, Zamawiający, w terminie, przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonej etykiety lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe Wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu Wykonawcy, oraz pod warunkiem że dany Wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub wymagania związane z realizacją zamówienia
7. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 Pzp.
8. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie (zadaniu) zostaną odrzucone.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo – cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ lub w opakowaniu o gramaturze, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania
i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące od dnia dostarczenia).
11. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47 (dotyczy zamówień wskazanych w części 1 – 7) oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
12. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).
13. Wykonawca będzie dostarczać towar Zamawiającemu własnym transportem i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu.
Pozostałe informacje zostały zawarte w Rozdziale III SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.5.5.) Wartość części: 43417,56 PLN
Część 7
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określono w formularzu asortymentowo – cenowym - załącznik nr 2a-2g do SWZ.
3. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy- załącznik nr 3 do SWZ.
4. Wspólny Słownik Zamówień CPV:
15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
15500000-3 - Produkty mleczarskie
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
15110000-2 – Mięso
15112000-6 – Drób
15112300-9 – Wątróbki drobiowe
03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
15310000-4 – Ziemniaki i produkty z ziemniaków
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
15331170-9 – Warzywa mrożone
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15800000-6 – Różne produkty spożywcze
15811000-6 – Pieczywo
15811100-7 – Chleb
15811400-0 - Bułeczki
5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamówienie składa się z 7 pakietów (części). Wykonawca jest uprawniony do złożenia oferty obejmującej co najmniej 1 pakiet (część). Pakiety muszą być wycenione w całości. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie zostaną odrzucone.
Pakiet nr 1 – mięso i produkty mięsne
Pakiet nr 2 – pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Pakiet nr 3 – produkty mleczarskie
Pakiet nr 4 – warzywa i owoce świeże oraz suszone, jaja z wyjątkiem ziemniaków
Pakiet nr 5 – ziemniaki
Pakiet nr 6 – ryby mrożone, warzywa i owoce mrożone
Pakiet nr 7 – różne produkty spożywcze
6. Każdorazowo gdy wskazana jest w niniejszej SWZ lub załącznikach do SWZ norma, należy przyjąć, że w odniesieniu do niej użyto sformułowania „lub równoważna”.
W przypadku podania w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia lub w dokumentach zamówienia nazw własnych lub typów to zgodnie z art. 101 ust. 4 Ustawy PZP, Zamawiający dopuszcza złożenie ofert „równoważnych”. Za „równoważne” Zamawiający uzna produkty, które posiadać będą te same składniki, konsystencję, ekstrakt, wartości odżywcze i walory smakowe, gramaturę opakowania, kolor, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy wpisać, jaki produkt oferuje Wykonawca. Jeżeli w szczegółowym opisie przedmiotu lub w dokumentach zamówienia występują nazwy konkretnych produktów, wyrobów lub określenie sugerujące produkty konkretnych firm, Wykonawca winien uznać, iż podano produkty przykładowe, a Zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania produktów równoważnych. Celem uniknięcia wątpliwości Zamawiający dodatkowo precyzuje, iż za równoważny uzna każdy produkt, który:
- posiada te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwę, estetykę, konsystencję, jakość)oraz wartość odżywczą nie odbiegającą od produktu podstawowego więcej niż +/- 5%
- posiada gramaturę nie niższą niż produkt podstawowy i nie wyższą o więcej niż 10 % od określonej w treści SWZ chyba, że w opisie konkretnego produktu postanowiono inaczej.
- został wyprodukowany z tych samych co produkt podstawowy surowców (składników), w ilości określonej procentowo lub wagowo nie odbiegającej więcej niż +/- 5% od produktu podstawowego. Jeżeli skład produktu podstawowego nie jest określony procentowo lub wagowo, za produkt równoważny uznaje się produkt składający się z nie więcej niż dodatkowo trzech składników do składu produktu podstawowego
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego, jest on zobowiązany do podania w tabeli Załącznikach do formularza ofertowego nazwy tego produktu.
W przypadku, gdy w dokumentach zamówienia użyto znaki towarowe, oznacza to, że są podane przykładowo i określają jedynie minimalne oczekiwane parametry jakościowe oraz wymagany standard. Wykonawca może zastosować towar równoważny, lecz o parametrach jakościowych podobnych lub lepszych. Wykonawca, który zastosuje towar równoważny będzie obowiązany wykazać w trakcie realizacji zamówienia, że dostarczany przez niego towar spełnia wymagania określone przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia etykiety oznacza, że Zamawiający akceptuje wszystkie etykiety potwierdzające, że dane dostawy lub usługi spełniają równoważne wymagania określonej przez Zamawiającego etykiety. W przypadku gdy wykonawca z przyczyn od niego niezależnych nie może uzyskać określonej przez Zamawiającego etykiety lub równoważnej etykiety, Zamawiający, w terminie, przez siebie wyznaczonym akceptuje inne odpowiednie przedmiotowe środki dowodowe, w szczególności dokumentację techniczną producenta, o ile dany wykonawca udowodni, że dostawy lub usługi, które mają zostać przez niego wykonane, spełniają wymagania określonej etykiety lub określone wymagania wskazane przez Zamawiającego.
Użycie w dokumentach zamówienia wymogu posiadania certyfikatu wydanego przez jednostkę oceniającą zgodność lub sprawozdania z badań przeprowadzonych przez tę jednostkę jako środka dowodowego potwierdzającego zgodność z wymaganiami lub cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub warunkach realizacji zamówienia oznacza, że Zamawiający akceptuje również certyfikaty wydane przez inne równoważne jednostki oceniające zgodność. Zamawiający akceptuje także inne odpowiednie środki dowodowe Wykonawca nie ma ani dostępu do certyfikatów lub sprawozdań z badań, ani możliwości ich uzyskania w odpowiednim terminie, o ile ten brak dostępu nie może być przypisany danemu Wykonawcy, oraz pod warunkiem że dany Wykonawca udowodni, że wykonywane przez niego roboty budowlane, dostawy lub usługi spełniają wymogi lub kryteria określone w opisie przedmiotu zamówienia, kryteriach oceny ofert lub wymagania związane z realizacją zamówienia
7. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 Pzp.
8. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w pakiecie (zadaniu) zostaną odrzucone.
9. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu asortymentowo – cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SWZ lub w opakowaniu o gramaturze, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego.
10. Wykonawca zobowiązany jest dostarczać produkty czyste, niezabrudzone, nieuszkodzone mechanicznie, spełniające wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania
i transportu zawarte w Polskich Normach, posiadające właściwe atesty, certyfikaty oraz posiadające ważne terminy ważności do spożycia (produkty sypkie i przyprawy min. 3 miesiące od dnia dostarczenia).
11. Dostawa artykułów spożywczych obejmuje dostarczenie ich przez Wykonawcę własnym transportem do Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47 (dotyczy zamówień wskazanych w części 1 – 7) oraz wniesienie towaru do pomieszczeń magazynowych w budynku Szkoły Podstawowej nr 1 im. Bronisława Malinowskiego w Woli (43-225 Wola) przy ul. Górniczej 47. Koszty i ryzyko transportu ponosi Wykonawca.
12. Transport oferowanych artykułów spożywczych musi odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności określonych przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448).
13. Wykonawca będzie dostarczać towar Zamawiającemu własnym transportem i ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu.
Pozostałe informacje zostały zawarte w Rozdziale III SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.5.) Wartość części: 65725,58 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 62664,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 86665,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 62664,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakłady Mięsne Wadowice sp.zo.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5512298092
7.3.4) Miejscowość: Wadowice
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁADY MIĘSNE WADOWICE SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁADY MIĘSNE WADOWICE SP. Z O.O.
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 62664,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 20684,36 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 34307,60 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 20684,36 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska” z siedzibą w Brzeszczach
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6520005515
7.3.4) Miejscowość: Brzeszcze
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GMINNA SPÓŁDZIELNIA "SAMOPOMOC CHŁOPSKA" W BRZESZCZACH
jakie przetargi wygrała firma
GMINNA SPÓŁDZIELNIA "SAMOPOMOC CHŁOPSKA" W BRZESZCZACH
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 20684,36 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 36498,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 54368,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 36498,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8680000752
7.3.4) Miejscowość: Bochnia
7.3.6.) Województwo: małopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA
jakie przetargi wygrała firma
OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 36498,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 35779,25 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 50097,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 36868,15 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. „Błażej” Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6521592532
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 36868,15 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 7171,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 9700,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 7171,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. „Błażej” Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6521592532
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 7171,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 33361,55 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 39334,59 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 33361,55 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: WIDAN Polska Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8952012233
7.3.4) Miejscowość: Przemyśl
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
WIDAN POLSKA SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygrała firma
WIDAN POLSKA SP. Z O.O. SPÓŁKA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 15588,65 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
Część 7
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 7)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 7)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 54918,21 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 72871,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 54918,21 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 7)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.P.H. „Błażej” Błażej Firganek
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6521592532
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
jakie przetargi wygrała firma
P.P.H."BŁAŻEJ" Błażej Firganek
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 7)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-01-02
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 54918,21 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
INNE PRZETARGI WOLA
- "Dostawa sprzętu informatycznego dla placówek oświatowych obsługiwanych przez Zespół Oświaty i Wychowania w Miedźnej z siedzibą w Woli"
- Remont pokrycia dachowego budynku mieszkalnego wielorodzinnego przy ul. Słoneczna 30-32-34 w Woli".
- Remont pokrycia dachowego budynku mieszkalnego wielorodzinnego przy ul. Słoneczna 24-26 w Woli.
więcej: przetargi WOLA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN I DROBIU DO ZESPOŁU SZKOLNO-PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WARSZAWIE"
- zakup wraz z dostawą warzyw, owoców, jaj
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki w Szkole Podstawowej nr 2 w Markach w podziale na części.
- Dostawa mięsa, wędlin, pieczywa i drobiu
- Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju
- Dostawa artykułów żywnościowych dla potrzeb Kuchni Centralnej działającej przy Zakładzie Komunalnym w Pokoju
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.