Ogłoszenie z dnia 2021-09-06
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00136668/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-08-04
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług żywienia w formie cateringu dla pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej przy Szpitalu Powiatowym im. A. Wolańczyka Sp. z o.o. w Złotoryi.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: SZPITAL POWIATOWY IM.A.WOLAŃCZYKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 360936346
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Hoża 11
1.5.2.) Miejscowość: Złotoryja
1.5.3.) Kod pocztowy: 59-500
1.5.4.) Województwo: dolnośląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL515 - Jeleniogórski
1.5.7.) Numer telefonu: 768779574
1.5.8.) Numer faksu: 76779574
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szpitalzlotoryja.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalzlotoryja.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://bip.szpitalzlotoryja.pl/p,70,zamowienia-powyzej-130-tysiecy-zlotych1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług żywienia w formie cateringu dla pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej przy Szpitalu Powiatowym im. A. Wolańczyka Sp. z o.o. w Złotoryi.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b1f1cb80-f50f-11eb-b885-f28f91688073
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00170690
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-09-06
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
Zadanie jest współfinansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00136668/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: SP.8.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 185208,33 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług żywienia w formie cateringu dla pacjentów
Dziennego Domu Opieki Medycznej przy Szpitalu Powiatowym im. A. Wolańczyka Sp. z o.o. w
Złotoryi polegające na przygotowaniu i dostarczeniu w dni robocze posiłków składających się ze:
a) Śniadania – np.: kanapki, jogurt, ciasto, sałatka, sok owocowo-warzywny,
b) Obiadu: zupa i drugie danie z dodatkiem jarzyn i soku/napoju,
c) Podwieczorka: np.: deser, owoce itp.
dla maksymalnie 15 pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej zlokalizowanego w siedzibie
Zamawiającego przy ul. Hoża 11 w Złotoryja.
1) Wykaz diet i wymagań Zamawiającego dotyczących żywienia:
Wykonawca w dni robocze dostarczy wyżywienie z uwzględnieniem diet:
a) dieta podstawowa (zapotrzebowanie energetyczne: obiad: około 800-960 kcal, śniadanie:
około 200-240 kcal)- 60%
b) dieta cukrzycowa (zapotrzebowanie energetyczne: obiad: około 800-900 kcal, śniadanie:
około 200-220 kcal)- 20%
c) dieta lekkostrawna (zapotrzebowanie energetyczne: obiad: około 800-960 kcal, śniadanie:
około 200-240 kcal)-20%
ułożone zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia.
2) Kaloryczność posiłków wynosić będzie:
a) Śniadania - 10% dziennego zapotrzebowania energetycznego,
b) Obiad - 40 % dziennego zapotrzebowania energetycznego.
3) Zobowiązuje się Wykonawcę do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych,
wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowywania ich zgodnie z prawnymi
regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu
modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenie.
4) Wykonawca zapewni zgodność przygotowywanych posiłków z sugestiami przekazanymi
przez dietetyka.
5) Menu będzie konsultowane z dietetykiem DDOM Zamawiającego.
6) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania diety indywidualnej, zalecanej przez lekarza Zamawiającego.
7) W/w diety mogą podlegać kombinacji pod względem konsystencji posiłków (papkowate,
przecierane, płynne) oraz modyfikowane pod względem tłuszczu, białka, błonnika i składników
mineralnych.
8) Posiłki dostarczane będą w pojemnikach termoizolacyjnych w tzw. Lunch Box opisanych nazwą diety.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 138240,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 265420,80 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 138240,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Gastronomiczno-Hotelowe "Przy Miłej" Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6941643153
7.3.3) Ulica: Al. Miła 1
7.3.4) Miejscowość: Złotoryja
7.3.5) Kod pocztowy: 59-500
7.3.6.) Województwo: dolnośląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-09-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 138240,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 24 miesiące
8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z ZŁOTORYI
- Remont elewacji i klatki schodowej oraz mieszkania na parterze budynku przy ul. Garbarskiej 2 w Złotoryi
- Roboty budowlane polegające na dostosowaniu pomieszczeń budynku Żłobka Miejskiego w Złotoryi w ramach zadania "Aktywny Maluch 2022-2029"
więcej: przetargi w Złotoryi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych na eventach i zjazdach programów Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej (w większości poza budynkiem Szkoły Biznesu Politechniki Warszawskiej).
- Zapewnienie usług cateringowych ( 2 części).
- Usługi cateringowe na 2025 r. dla Przedszkola nr 445 w Warszawie.
- Usługa społeczna polegająca na świadczeniu kompleksowych usług wyżywienia w ramach programu Szkoły Letniej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
- Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia "Seminarium WMEiL" w dniu 13 czerwca 2025 r. w Przasnyszu dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.