eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KętrzynUsługa przygotowania, dostarczania i podawania gotowych posiłków - na bieżące potrzeby jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego



Ogłoszenie z dnia 2025-04-08


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa przygotowania, dostarczania i podawania gotowych posiłków - na bieżące potrzeby jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH POWIATU KĘTRZYŃSKIEGO

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 362053243

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Pocztowa 13

1.5.2.) Miejscowość: Kętrzyn

1.5.3.) Kod pocztowy: 11-400

1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL622 - Olsztyński

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: izabela.dados@starostwo.ketrzyn.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.cuw.starostwo.ketrzyn.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://platformazakupowa.pl/transakcja/1066550

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Usługa przygotowania, dostarczania i podawania gotowych posiłków - na bieżące potrzeby jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-56f98604-1f7c-4e01-a0bb-cab5522867fb

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00180202

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-04-08

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00020953/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.2 Usługa przygotowania, dostarczania i podawania gotowych posiłków, na rzecz jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00133922

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: CUW.PK.343.5.2025

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia to świadczenie usług, niezależnie dla każdej z jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego, w okresie od 01.09.2025r. do 31.08.2026r., polegających na przygotowaniu, dostarczeniu oraz wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia:
1) ZADANIE I - przygotowanie oraz wydanie posiłków w Zespole Szkół im. Macieja Rataja w Reszlu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem przerw wakacyjnych i świątecznych oraz dni ustawowo wolnych od nauki tj. szacunkowo:
- ok. 186 dni żywieniowych w okresie od 01.09.2025r. do 26.06.2026r., czyli szacunkowo: 16.740 śniadań, 16.740 obiadów, 13.320 kolacji, RAZEM: 46.800 posiłków.
...
2. Wykonawcy … przygotowują, dostarczają oraz wydają posiłki korzystając z opakowań i naczyń będących w dyspozycji Wykonawcy.
3. Wykonawcy zobowiązani będą do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp.
4. Wykonawca celem realizacji zamówienia zobowiązany jest do zorganizowania we własnym zakresie i na własny koszt oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami: kuchni (z zastrzeżeniem opisanym w pkt 5), niezbędnych środków transportu, urządzeń, narzędzi i wyposażenia oraz zorganizowania i trzymania punktów przyjęcia oraz wydawania posiłków u poszczególnych Odbiorców usług.
5. Wymogi dotyczące organizacji kuchni do realizacji przedmiotu zamówienia:
1) w ZADANIU I posiłki BEZWZGLĘDNIE mają być przygotowywane w kuchni znajdującej się w obiektach Odbiorcy w usług wskazanych w ust. 1 pkt 1;
UWAGA:
Zaznacza się, że dzierżawa pomieszczeń nie jest przedmiotem niniejszego postępowania.
5. Wymogi dotyczące organizacji kuchni do realizacji przedmiotu zamówienia:
1) w ZADANIU I posiłki BEZWZGLĘDNIE mają być przygotowywane w kuchni znajdującej się w obiektach Odbiorcy w usług wskazanych w ust. 1 pkt 1;
UWAGA:
Zaznacza się, że dzierżawa pomieszczeń nie jest przedmiotem niniejszego postępowania.
- niniejsze żądania wynikają z charakteru usługi i konieczności przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków świeżych, o określonej temperaturze, w należytym standardzie i o wymaganej jakości celem spełnienia warunków art. 17 ust. 1 i art. 204 ust. 1 Pzp (doświadczenie wykazywane przez Wykonawcę w związku z warunkami udziału w postępowaniu określonymi w rozdz. XIX może wynikać z wykorzystywania kuchni w innej lokalizacji niż ta organizowana na potrzeby przedmiotowego zamówienia).
6. Przedmiot zamówienia zawarty jest w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym odpowiednio zał. nr 10a do SWZ, informacja o pomieszczeniach podlegających dzierżawie w zał. nr 11 do SWZ a warunki realizacji zamówienia zostały opisane w projektach umów, stanowiących odpowiednio zał. nr 9a do SWZ.
7. Zamawiający oczekuje, że w przypadku zadania, które będzie realizowane w dzierżawionej kuchni Wykonawcy, którzy dotąd w tych kuchni nie świadczyli usług dokonają wizji lokalnej w terminie uzgodnionym indywidualnie z Odbiorcą usługi. Brak przeprowadzenia wizji nie wyklucza Wykonawcy z postępowania – stanowi jego ryzyko nierozpoznania w pełni warunków realizacji zamówienia w zakresie nie będącym jego bezpośrednim przedmiotem, ale mogącym wpływać koszt, sposób i warunki jego wykonania.
8. Szczegółowe informacje w szczególności dotyczące rozliczenia zamówienia zawierają projekty umów, stanowiące odpowiednio zał. nr 9a do SWZ.
Numeracja ustępów zgodna z SWZ, pełny tekst w rozdz. VI SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.5.5.) Wartość części: 643770,00 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia to świadczenie usług, niezależnie dla każdej z jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego, w okresie od 01.09.2025r. do 31.08.2026r., polegających na przygotowaniu, dostarczeniu oraz wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia:

2) ZADANIE II - dostarczenie oraz wydanie posiłków w Powiatowym Centrum Edukacyjnym w Kętrzynie, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem przerw wakacyjnych i świątecznych oraz dni ustawowo wolnych od nauki tj. szacunkowo:
- ok. 186 dni żywieniowych w okresie od 01.09.2025r. do 26.06.2026r., czyli szacunkowo: 16.560 śniadań, 16.560 obiadów, 16.560 kolacji, RAZEM: 49.680 posiłków.

2. Wykonawcy … przygotowują, dostarczają oraz wydają posiłki korzystając z opakowań i naczyń będących w dyspozycji Wykonawcy.
3. Wykonawcy zobowiązani będą do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp.
4. Wykonawca celem realizacji zamówienia zobowiązany jest do zorganizowania we własnym zakresie i na własny koszt oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami: kuchni (z zastrzeżeniem opisanym w pkt 5), niezbędnych środków transportu, urządzeń, narzędzi i wyposażenia oraz zorganizowania i trzymania punktów przyjęcia oraz wydawania posiłków u poszczególnych Odbiorców usług.
5. Wymogi dotyczące organizacji kuchni do realizacji przedmiotu zamówienia:
..
2) w ZADANIU II kuchnia powinna być zorganizowana w odległości nie dalszej niż 25 km od siedziby Odbiorcy usług przy ul. Poznańskiej 21 w Kętrzynie (liczonej po istniejących utwardzonych drogach publicznych);
UWAGA:
1. Zamawiający zastrzega, że zaproponowanie kuchni w odległości dalszej niż 25 km od siedziby Odbiorcy usług liczonej po istniejących utwardzonych drogach publicznych spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia. Przyjmuje się, że odległość będzie mierzona wg Mapy Google, dostępnej na stronie internetowej: https://www.google.pl/maps. W przypadku, gdy Mapa wskazuje dwie lub więcej alternatywnych tras/odległości Wykonawca przyjmuje trasę o najkrótszej odległości.
2. Wykonawca nie może na potrzeby zadania realizacji zadania II wskazywać kuchni do przygotowywania posiłków będącej w dyspozycji ZS im. M. Rataja w Reszlu - pod groźbą odrzucenia oferty jako nie spełniającej warunków SWZ (nawet, jeśli ubiega się również o realizację zadania I nie ma pewności, że ostatecznie będzie dysponentem tak wskazanej kuchni).
...
- niniejsze żądania wynikają z charakteru usługi i konieczności przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków świeżych, o określonej temperaturze, w należytym standardzie i o wymaganej jakości celem spełnienia warunków art. 17 ust. 1 i art. 204 ust. 1 Pzp (doświadczenie wykazywane przez Wykonawcę w związku z warunkami udziału w postępowaniu określonymi w rozdz. XIX może wynikać z wykorzystywania kuchni w innej lokalizacji niż ta organizowana na potrzeby przedmiotowego zamówienia).
6. Przedmiot zamówienia zawarty jest w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym odpowiednio zał. nr 10b do SWZ , a warunki realizacji zamówienia zostały opisane w projektach umów, stanowiących odpowiednio zał. nr 9b do SWZ.
7. Zamawiający oczekuje, że w przypadku zadania, które będzie realizowane w dzierżawionej kuchni Wykonawcy, którzy dotąd w tych kuchni nie świadczyli usług dokonają wizji lokalnej w terminie uzgodnionym indywidualnie z Odbiorcą usługi. Brak przeprowadzenia wizji nie wyklucza Wykonawcy z postępowania – stanowi jego ryzyko nierozpoznania w pełni warunków realizacji zamówienia w zakresie nie będącym jego bezpośrednim przedmiotem, ale mogącym wpływać koszt, sposób i warunki jego wykonania.
8. Szczegółowe informacje w szczególności dotyczące rozliczenia zamówienia zawierają projekty umów, stanowiące odpowiednio zał. nr 9b do SWZ.
Numeracja ustępów zgodna z SWZ, pełny tekst w rozdz. VI SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 670680,00 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia to świadczenie usług, niezależnie dla każdej z jednostek organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego, w okresie od 01.09.2025r. do 31.08.2026r., polegających na przygotowaniu, dostarczeniu oraz wydaniu posiłków uczniom i podopiecznym korzystającym z żywienia:
3) ZADANIE III - dostarczanie posiłków do Powiatowego Domu Dziecka w Kętrzynie, od poniedziałku do piątku, tj. szacunkowo:
- ok. 254 dni żywieniowe w okresie od 01.09.2025r. do 31.08.2026r., czyli szacunkowo: 2.286 obiadów, RAZEM: 2.286 posiłków.
2. Wykonawcy … przygotowują, dostarczają oraz wydają posiłki korzystając z opakowań i naczyń będących w dyspozycji Wykonawcy.
3. Wykonawcy zobowiązani będą do zagospodarowania odpadów pokonsumpcyjnych oraz ich utylizacji zgodnie z obowiązującymi przepisami, do zmywania oraz wyparzenia naczyń, sztućców, termosów itp.
4. Wykonawca celem realizacji zamówienia zobowiązany jest do zorganizowania we własnym zakresie i na własny koszt oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami: kuchni (z zastrzeżeniem opisanym w pkt 5), niezbędnych środków transportu, urządzeń, narzędzi i wyposażenia oraz zorganizowania i trzymania punktów przyjęcia oraz wydawania posiłków u poszczególnych Odbiorców usług.
5. Wymogi dotyczące organizacji kuchni do realizacji przedmiotu zamówienia:
3) w ZADANIU III kuchnia powinna być zorganizowana w odległości nie dalszej niż 25 km od siedziby Odbiorcy usług przy ul. Klonowej 2B w Kętrzynie (liczonej po istniejących utwardzonych drogach publicznych);
UWAGA:
1. Zamawiający zastrzega, że zaproponowanie kuchni w odległości dalszej niż 25 km od siedziby Odbiorcy usług liczonej po istniejących utwardzonych drogach publicznych spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z warunkami zamówienia. Przyjmuje się, że odległość będzie mierzona wg Mapy Google, dostępnej na stronie internetowej: https://www.google.pl/maps. W przypadku, gdy Mapa wskazuje dwie lub więcej alternatywnych tras/odległości Wykonawca przyjmuje trasę o najkrótszej odległości.
2. Wykonawca nie może na potrzeby zadania realizacji zadania II wskazywać kuchni do przygotowywania posiłków będącej w dyspozycji ZS im. M. Rataja w Reszlu - pod groźbą odrzucenia oferty jako nie spełniającej warunków SWZ (nawet, jeśli ubiega się również o realizację zadania I nie ma pewności, że ostatecznie będzie dysponentem tak wskazanej kuchni).
- niniejsze żądania wynikają z charakteru usługi i konieczności przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków świeżych, o określonej temperaturze, w należytym standardzie i o wymaganej jakości celem spełnienia warunków art. 17 ust. 1 i art. 204 ust. 1 Pzp. (doświadczenie wykazywane przez Wykonawcę w związku z warunkami udziału w postępowaniu określonymi w rozdz. XIX może wynikać z wykorzystywania kuchni w innej lokalizacji niż ta organizowana na potrzeby przedmiotowego zamówienia).
6. Przedmiot zamówienia zawarty jest w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym odpowiednio zał. nr 10c do SWZ , a warunki realizacji zamówienia zostały opisane w projektach umów, stanowiących odpowiednio zał. nr 9c do SWZ.
7. Zamawiający oczekuje, że w przypadku zadania, które będzie realizowane w dzierżawionej kuchni Wykonawcy, którzy dotąd w tych kuchni nie świadczyli usług dokonają wizji lokalnej w terminie uzgodnionym indywidualnie z Odbiorcą usługi. Brak przeprowadzenia wizji nie wyklucza Wykonawcy z postępowania – stanowi jego ryzyko nierozpoznania w pełni warunków realizacji zamówienia w zakresie nie będącym jego bezpośrednim przedmiotem, ale mogącym wpływać koszt, sposób i warunki jego wykonania.
8. Szczegółowe informacje w szczególności dotyczące rozliczenia zamówienia zawierają projekty umów, stanowiące odpowiednio zał. nr 9c do SWZ.
11. Wykonawca przed złożeniem oferty ma obowiązek zapoznać się ze specyfikacją warunków zamówienia, projektem umowy, jak również uzyskać inne niezbędne informacje potrzebne dla sporządzenia oferty. Zakłada się, że Wykonawca uwzględnił w ofercie dane udostępnione przez Zamawiającego.
Numeracja ustępów zgodna z SWZ, pełny tekst w rozdz. VI SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 44005,50 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 691947,36 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 691947,36 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 691947,36 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Renata Pikulska Restauracja "U Renaty"

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: nip: 7421001147

7.3.4) Miejscowość: Reszel

7.3.6.) Województwo: warmińsko-mazurskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-04-07

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 691947,36 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2025-09-01 do 2026-06-26

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 760104,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 760104,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 760104,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: MIX- PLUS Edyta Klimowicz

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 7422052247

7.3.4) Miejscowość: Kętrzyn

7.3.6.) Województwo: warmińsko-mazurskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2025-04-01

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 760104,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

Od 2025-09-01 do 2026-06-26

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 3 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

UZASADNIENIE PRAWNE: Zamawiający unieważnia postępowanie o udzielenie zamówienia jeżeli cena lub koszt najkorzystniejszej oferty lub oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą zamawiający zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, chyba że zamawiający może zwiększyć tę kwotę do ceny lub kosztu najkorzystniejszej oferty.
UZASADNIENIE FAKTYCZNE: W niniejszym postępowaniu na ZADANIE III – dostarczanie posiłków do Powiatowe-go Domu Dziecka w Kętrzynie została złożona jedna oferta przez Wykonawcę: MIX- PLUS Edyta Klimowicz, ul. Poznańska 21, 11-400 Kętrzyn z ceną 53.080,92 zł brutto. Cena tej oferty przewyższa kwotę, jaką Zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia i podał do publicznej wiadomości na stronie prowadzonego postępowania: 49.500,00 zł brutto. W zaistniałych okolicznościach Zamawiający, stwierdził, że nie może zwiększyć środków na sfinansowanie zamówienia będącego przedmiotem w/w postępowania, w związku z powyższym koniecznym jest jego unieważnienie na podstawie art. 255 pkt 3 ustawy Pzp.

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

1. Zarząd Powiatu w Kętrzynie uchwałą nr 220/20254 z dnia 30 stycznia 2025r. na podstawie art. 41 ustawy z dnia 11 września 2019r. Pzp wyznaczył Centrum Usług Wspólnych Powiatu Kętrzyńskiego jako zamawiającego do przeprowadzenia w imieniu i na rzecz jednostek organizacyjnych powiatu
kętrzyńskiego postępowań dotyczących usług przygotowania, dostarczania i podawania gotowych posiłków w jednostkach organizacyjnych Powiatu Kętrzyńskiego: 1) Zespołu Szkół w Reszlu im. M. Rataja w Reszlu, ul. Łukasińskiego 3, 2) Powiatowego Centrum Edukacyjne w Kętrzynie, ul. Poznańska 21, 3) Powiatowego Domu Dziecka w Kętrzynie, ul. Klonowa 2B
2. Terminy realizacji zamówienia są określone datami z uwagi na jego charakter - musi być realizowane w sposób ciągły w związku z tym, że na mocy Prawa oświatowego i in. placówki zorganizowały internaty lub opiekę, w których muszą zapewnić uczniom/ podopiecznym bieżące wyżywienie w trakcie nauki / zapewnienia opieki.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.