eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Osiek JasielskiOrganizacja imprez okolicznościowych w ramach realizowanego projektu pt.: ,,Rozwój Klubów Seniora na terenie Gminy Osiek Jasielski



Ogłoszenie z dnia 2025-04-09


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Organizacja imprez okolicznościowych w ramach realizowanego projektu pt.: ,,Rozwój Klubów Seniora na terenie Gminy Osiek Jasielski

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA OSIEK JASIELSKI

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 370440360

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: 112

1.5.2.) Miejscowość: Osiek Jasielski

1.5.3.) Kod pocztowy: 38-223

1.5.4.) Województwo: podkarpackie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński

1.5.7.) Numer telefonu: (13) 44 20 005

1.5.8.) Numer faksu: (13) 44 20 005

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@osiekjasielski.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://osiekjasielski.biuletyn.net/

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-2779ae03-abb5-4ed1-9486-f6517bb9cf39

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Organizacja imprez okolicznościowych w ramach realizowanego projektu pt.: ,,Rozwój Klubów Seniora na terenie Gminy Osiek Jasielski

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-2779ae03-abb5-4ed1-9486-f6517bb9cf39

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00184324

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-04-09

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00076387/18/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.6 Organizacja imprez okolicznościowych w ramach realizowanego projektu pt.: ,,Rozwój Klubów Seniora na terenie Gminy Osiek Jasielski”

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

Organizacja imprez okolicznościowych w ramach realizowanego projektu pt.: ,,Rozwój Klubów Seniora na terenie Gminy Osiek Jasielski” wniosek nr FEPK.07.18-IP.01-0048/23, który jest współfinansowany w ramach programu regionalnego Fundusze Europejskie dla Podkarpacia 2021-2027, Działanie FEPK.07.18 Usługi społeczne i zdrowotne świadczone w społeczności lokalnej

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00547590

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: OA.271.65.2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiot zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja imprez okolicznościowych dla Klubu Seniora w Samoklęskach, Osieku Jasielskim, Świerchowej m.in. Dnia Seniora, Wigilii, Andrzejek, imprezy karnawałowej, Dnia Kobiet i podobnych wydarzeń, uzgodnionych z zamawiającym. Organizacja imprez okolicznościowych obejmuje:
1) dekorację tematyczną sali w celu stworzenie odpowiedniej atmosfery dla każdej z wyżej wymienionych imprez, podkreślając ich charakterystyczne cechy i zapewniając niezapomniane wrażenia dla uczestników. Usługa obejmuje projektowanie, aranżację oraz demontaż dekoracji;
2) kompleksową usługę cateringową uwzględniającą tradycyjne potrawy serwowane w dniach okolicznościowych powszechnie obchodzonych (dostawa posiłków wraz z obsługą).

Plan cateringowy:
a) Serwis kawowy: w ramach serwisu kawowego należy dostarczyć:
 ciasta domowe min. 3 rodzaje do wyboru, 2 sztuki na osobę, waga 1 szt. min, 80g np. sernik lub jabłecznik, ciasto biszkoptowe z galaretką owocową lub tartaletki z owocami lub tartaletki z kremem kajmakowym,
 ciastka (mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 5 sztuk różnych ciastek na osobę,
 2 filiżanki kawy (1 filiżanka - 250 ml) na osobę,
 2 filiżanki herbaty (1 filiżanka - 250 ml) na osobę,
 1 butelka 0,5 l wody mineralnej niegazowanej na osobę,
 1 butelka 0,5 l wody mineralnej gazowanej na osobę,
 soki owocowe 250 ml na osobę,
 cukier: 8 łyżeczek lub 8 saszetek x 2g na osobę,
 mleko płynne min. 2% - 100 ml na osobę,
 cytryna: 2 plasterki na osobę,
 owoce: np. banany, jabłka, pomarańcze, mandarynki, winogrona (150 g na osobę),
b) Zimna płyta: w ramach zimnej płyty należy dostarczyć:
 2 sałatki, min. 230 gram jednej sałatki na osobę,
 wędlina o zawartości mięsa min. 75% min: 50 g na osobę,
 ser żółty min. 50 gram na osobę,
 pieczywo (pszenne, żytnie, razowe) pokrojone, min 200 g na osobę
 inne zimne przekąski do uzgodnienia z zamawiającym;
c) Obiad: w ramach obiadu należy dostarczyć tradycyjne potrawy serwowane w dniach okolicznościowych powszechnie obchodzonych przy uwzględnieniu ilości na jedną osobę podaną w tabeli:
Lp Produkt/potrawa Obiad
1 Zupa 400 ml
2 Ziemniaki jadalne (tłuczone na puree – z wyjątkiem wczesnych) 250 g
3 Kluski śląskie, kopytka 200 g
4 Makaron, kasza, np. jaglana, jęczmienna, gryczana itp. do II dania 200 g
5 Ryż na sypko 150 g
6 Sosy 80 g
7 Dodatki warzywne do II dania (surówki, warzywa gotowane) 150 g
8 Porcja mięsa (wieprzowe, wołowe) 100g
9 Udko z kurczaka (250g) 1 szt.
10 Filet z drobiu 80 g
11 Ryba filetowana: pieczona, smażona, gotowana 100 g
12 Potrawy półmięsne z zawartością mięsa min. 50g 250 g
13 Potrawy bezmięsne 300 g
Wykonawca nie później niż na 7 dni roboczych przed datą imprezy zobowiązany jest do przekazania drogą mailową uszczegółowionej propozycji asortymentu (menu) do akceptacji Zamawiającego. Jeżeli menu nie będzie odpowiadało wymaganiom zamawiającego, zamawiający niezwłocznie zgłosi drogą mailową uwagi wraz ze wskazaniem zmian. Wykonawca niezwłocznie ma obowiązek dokonać niezbędnych korekt i przesłać zamawiającemu zmodyfikowaną propozycję menu, zgodnie z uwagami zamawiającego i zapisami zapytania ofertowego.
Dostarczone posiłki (obiad, zimna płyta, ciasta, przekąski) muszą być świeże oraz charakteryzować się wysoką jakością zgodnie z obowiązującymi przepisami w zakresie świadczenia usług gastronomicznych.
3) wynajęcie usług konferansjera/DJ/animatorów/kapeli ludowej w zależności od rodzaju organizowanej imprezy okolicznościowej. Usługa ma obejmować zapewnienie wykwalifikowanego personelu na co najmniej 5/6 godzin trwania imprezy.
 Konferansjer: osoba odpowiedzialna za prowadzenie imprezy, zapewnienie płynności przebiegu oraz interakcję z uczestnikami imprezy. Konferansjer powinien posiadać doświadczenie w prowadzeniu różnorodnych wydarzeń oraz umiejętność dostosowania stylu prowadzenia do charakteru imprezy.
 DJ: odpowiedzialny za zapewnienie oprawy muzycznej imprezy. DJ powinien posiadać szeroki repertuar muzyczny oraz umiejętność dostosowania się do preferencji uczestników imprezy;
 Animatorzy: osoby odpowiedzialne za zapewnienie interaktywnej rozrywki dla uczestników imprezy.
 Kapela ludowa: zespół muzyczny specjalizujący się w wykonywaniu muzyki ludowej, folkowej lub regionalnej. Kapela powinna zapewnić wysoką jakość wykonania oraz odpowiedni repertuar muzyczny dostosowany do charakteru imprezy i preferencji uczestników.
Wynajęcie powyższych usług ma na celu zapewnienie profesjonalnej oprawy oraz niezapomnianej rozrywki dla uczestników imprezy okolicznościowej. Usługa obejmuje również przygotowanie niezbędnego sprzętu oraz koordynację działań w trakcie trwania imprezy.
2. Impreza okolicznościowa: 15 spotkań łącznie w latach 2024-2027, tj.
2024 – 2 szt.
2025 – 5 szt.
2026 – 5 szt.
2027 – 3 szt.
3. Liczba uczestników pojedynczego imprezy – 60 osób
Dodatkowe postanowienia dotyczące realizacji usługi cateringowej oraz sposób ich weryfikacji przez zamawiającego.
1. Przedmioty jednorazowego użytku:
Przy realizacji usługi cateringowej wykonawca ma obowiązek używać przedmiotów wielokrotnego użytku . Wyjątki:
1) worki na śmieci oraz kompostowalne rękawice do przygotowywania posiłków;
2) papierowe obrusy, które można wycierać i których można używać przez dłuższy czas (niedozwolone jest stosowanie obrusów jednorazowego użytku wykorzystywanych na czas jednego posiłku).
Wszystkie przedmioty jednorazowego użytku muszą nadawać się do recyklingu, być wykonane z tworzyw sztucznych nadających się do recyklingu albo z materiału nadającego się do kompostowania. W przypadku zastosowań prowadzących do zanieczyszczenia przedmiotów jedzeniem (np. sztućców i naczyń) należy stosować przedmioty nadające się do kompostowania.
Weryfikacja: przed rozpoczęciem realizacji zamówienia wykonawca musi przedłożyć wykaz przedmiotów jednorazowego lub wielokrotnego użytku, które będą stosowane w ramach realizacji zamówienia, wskazując w szczególności, które z nich są przedmiotami jednorazowego użytku. Ponadto wykonawca musi przekazać informacje na temat materiału, z jakiego wykonano przedmioty jednorazowego użytku, wskazując w szczególności, czy przedmioty te nadają się do recyklingu lub kompostowania zgodnie EN13432.
2. Produkty chemiczne do mycia rąk, zmywania naczyń oraz rutynowego czyszczenia :
Wszystkie produkty używane przez wykonawcę do mycia rąk, zmywania naczyń i czyszczenia muszą spełniać wymogi oznakowania ekologicznego UE dla określonego produktu lub zamiennika.
Weryfikacja: przed rozpoczęciem realizacji zmówienia wykonawca ma obowiązek dostarczyć wykaz produktów chemicznych do mycia rąk, zmywania oraz rutynowego czyszczenia, które będą wykorzystywane na potrzeby realizacji zamówienia, wskazując konkretnie, które produkty są zgodne z tym kryterium.
3. Ręczniki papierowe w rolkach i papier kuchenny:
Wszystkie ręczniki papierowe w rolkach i papier kuchenny muszą spełniać wymogi znakowania ekologicznego UE dla określonego produktu lub zamiennika.
Weryfikacja: przed rozpoczęciem realizacji zmówienia wykonawca ma obowiązek dostarczenia wykazu produktów z papieru, które będą wykorzystywane w ramach realizacji zamówienia, wskazując konkretnie, które produkty są zgodne z tymi kryteriami.

3. Jeżeli opis przedmiotu zamówienia wskazywałby w odniesieniu do niektórych materiałów i urządzeń znaki towarowe, patenty lub pochodzenie Zamawiający, zgodnie z art. 99 ust. 5 ustawy, dopuszcza składanie produktów równoważnych. Wszelkie produkty pochodzące od konkretnych producentów, określają minimalne parametry jakościowe i cechy użytkowe, jakim muszą odpowiadać towary, aby spełnić wymagania stawiane przez Zamawiającego i stanowią wyłącznie wzorzec jakościowy przedmiotu zamówienia. Poprzez zapis dot. minimalnych wymagań parametrów jakościowych, Zamawiający rozumie wymagania towarów zawarte w ogólnie dostępnych źródłach, katalogach, stronach internetowych producentów. Operowanie przykładowymi nazwami producenta, ma jedynie na celu doprecyzowanie poziomu oczekiwań Zamawiającego w stosunku do określonego rozwiązania. Tak więc posługiwanie się nazwami producentów / produktów / ma wyłącznie charakter przykładowy. Zamawiający, przy opisie przedmiotu zamówienia, wskazując oznaczenie konkretnego producenta (dostawcy) lub konkretny produkt, dopuszcza jednocześnie produkty równoważne o parametrach jakościowych i cechach użytkowych, co najmniej na poziomie parametrów wskazanego produktu, uznając tym samym każdy produkt o wskazanych parametrach lub lepszych. W takiej sytuacji Zamawiający wymaga złożenia stosownych dokumentów(wraz z ofertą), uwiarygodniających te materiały lub urządzenia. Będą one podlegały ocenie przez Zamawiającego, która będzie podstawą do podjęcia przez Zamawiającego decyzji o akceptacji „równoważników”. Zamawiający zastrzega sobie prawo do wystąpienia do autora dokumentacji projektowej o opinię na temat oferowanych materiałów lub urządzeń. W przypadku, gdy Wykonawca nie złoży dokumentów o zastosowaniu innych materiałów i urządzeń, to rozumie się przez to, że do kalkulacji ceny oferty ujęto materiały i urządzenia zaproponowane w opisie przedmiotu zamówienia.

4. Cechy techniczne i jakościowe przedmiotu zamówienia winny odpowiadać Polskim Normom przenoszącym europejskie normy lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

4.5.3.) Główny kod CPV: 98300000-6 - Różne usługi

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

92340000-6 - Usługi taneczne oraz przedstawienia artystyczne

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 198000,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 215250,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 198000,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Magurskie Smaki Krzysztof Lipiński

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6852094934

7.3.4) Miejscowość: Świerchowa

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-11-20

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 198000,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2027-04-30

8.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia:

w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.