Og³oszenie z dnia 2022-06-01
Powi±zane og³oszenia:
- 2022/BZP 00219152/01 - Wynik z dnia 2022-06-22
Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦WIADCZENIE US£UG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSI£KÓW W SYSTEMIE CATERINGOWYM DLA SZPITALA ¦W. LEONA SP. Z O.O. W OPATOWIE
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Szpital Sw. Leona sp. z o.o.
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 260519700
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: Szpitalna 4
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Opatów
1.5.3.) Kod pocztowy: 27-500
1.5.4.) Województwo: ¶wiêtokrzyskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL722 - Sandomiersko-jêdrzejowski
1.5.7.) Numer telefonu: 15 86-70-400
1.5.8.) Numer faksu: 15 86-70-432
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@szpitalopatow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szpitalopatow.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - inny zamawiaj±cy
Szpital
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
¦WIADCZENIE US£UG W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSI£KÓW W SYSTEMIE CATERINGOWYM DLA SZPITALA ¦W. LEONA SP. Z O.O. W OPATOWIE
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-d8e6ae27-e1a6-11ec-9a86-f6f4c648a056
2.5.) Numer og³oszenia: 2022/BZP 00189559
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2022-06-01
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://szpitalopatow.ezamawiajacy.pl3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://szpitalopatow.ezamawiajacy.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: 1. W przedmiotowym postêpowaniu komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a Wykonawcami, w szczególno¶ci sk³adanie ofert, dokumentów, wniosków i zawiadomieñ, a tak¿e sk³adanie zapytañ do tre¶ci Og³oszenia o zamówieniu odbywa siê elektronicznie za po¶rednictwem Platformy znajduj±cej siê pod adresem: https://szpitalopatow.ezamawiajacy.pl w zak³adce „Korespondencja”.
2. Szczegó³owe informacje techniczne dotycz±ce korzystania z Platformy zakupowej znajduj± siê w Instrukcji dla Wykonawców udostêpnionej pod adresem https://szpitalopatow.ezamawiajacy.pl.
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w zwi±zku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep³ywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporz±dzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informujê, ¿e:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szpital ¦w. Leona Sp. z o.o., z siedzib± w Opatowie przy ul. Szpitalnej 4, 27-500 Opatów tel. 15 8670 400
2) inspektorem ochrony danych osobowych jest Micha³ Grabiec, kontakt: m.grabiec@grabiec-legal.pl, tel. 693 450 854
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane bêd± na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu zwi±zanym z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie podstawowym na :” ¦wiadczenie us³ug w zakresie przygotowania i dostarczania posi³ków w systemie cateringowym dla Szpitala ¦w. Leona Sp. z o.o w Opatowie
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
5) Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy;
6) obowi±zek podania przez Pani±/Pana danych osobowych bezpo¶rednio Pani/Pana dotycz±cych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy Pzp, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych wynikaj± z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie bêd± podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO; 8) posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostêpu do danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
− na podstawie art. 18 RODO prawo ¿±dania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrze¿eniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy RODO; 9) nie przys³uguje Pani/Panu:
− w zwi±zku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usuniêcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdy¿ podstaw± prawn±
przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SL/12/ZP/2022
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia znajduje siê w Za³±czniku nr 1 do SWZ.
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-07-01 do 2023-06-30
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy wyborze oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ kryterium najni¿szej ceny za osobodzieñ.
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Aktualna kopia decyzji w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego wydana na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia ( tj. Dz. U z 2020 r. poz. 2021), stwierdzaj±ca , ¿e zak³ad (kuchnia, sto³ówka) w której bêd± przygotowywane posi³ki, spe³nia wszystkie wymagania konieczne do zapewnienia w³a¶ciwej jako¶ci zdrowotnej w zakresie przygotowywania posi³ków od surowca do gotowej potrawa) Wykaz wykonanych a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa powy¿ej s±:
-referencje b±d¼ inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego us³ugi by³y wykonywane lub s± wykonywane, a je¿eli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów – o¶wiadczenie Wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wydane nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania ofert. Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony je¿eli Wykonawca przedstawi minimum jedn± wykonan± lub wykonywan± us³ugê z zakresu przygotowania posi³ków i ¿ywienia zbiorowego
w szpitalach, Zak³adach Opieki Leczniczej, Domach Pomocy Spo³ecznej
o warto¶ci min. 100 000,00 z³.
UWAGA: nie mo¿na ³±czyæ kilku zamówieñ w celu uzyskania wymaganej kwotowo warto¶ci.
b) Kopia ubezpieczenia OC w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci gospodarczej obejmuj±ca us³ugi ¿ywienia-polisa, na sumê gwarancyjn± nie mniejsz± ni¿ 100 000,00 z³. Polisa OC powinna byæ aktualna, op³acona i obejmowaæ ca³y okres zwi±zania umow±. W razie wyga¶niêcia ubezpieczenia w trakcie trwania umowy, Wykonawca zobowi±zany jest dostarczyæ Zamawiaj±cemu now± polisê OC lub inny dokument potwierdzaj±cy ubezpieczenie na wskazan± w zdaniu 1 kwotê, w terminie 10 dni od dnia wyga¶niêcia dotychczasowego ubezpieczenia.
b) Kopia decyzji/zezwolenia w³a¶ciwego Pañstwowego Inspektora Sanitarnego na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (tj. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021) dotycz±ca dysponowania samochodem dopuszczonym do przewozu ¿ywno¶ci
c) O¶wiadczenie Wykonawcy ¿e dysponuje co najmniej jedn± osob±/szefem kuchni, która przygotuje jad³ospis zgodnie z wymaganiami stosowanymi w ramach ¿ywienia zbiorowego w podmiotach typu: placówki s³u¿by zdrowia, Domy Pomocy Spo³ecznej, posiadaj±c± kwalifikacje zawodowe dietetyka lub technologa ¿ywienia zbiorowego.
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zgodnie z SWZ
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2022-06-10 10:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://szpitalopatow.ezamawiajacy.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-06-10 10:30
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni
INNE PRZETARGI OPATÓW
- "Us³uga Cateringowa- Piknik dla m³odzie¿y w zwi±zku z realizacj± projektu " Dzi¶ uczeñ - jutro student" na lata 2025, 2026 i 2027"
- "¦wiadczenie us³ug psychologicznych i prawnych w rozwoju Rodzinnych Form Pieczy Zastêpczej na terenie powiatu Opatowskiego"
- Rozbudowa i przebudowa Przedszkola Publicznego w Opatowie
wiêcej: przetargi OPATÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³uga cateringowa dla uczestników Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystañ Pluskowêsy" w Pluskowêsach w Gminie Che³m¿a
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych dla uczestników spotkañ organizowanych przez Pañstwowy Instytut Geologiczny - Pañstwowy Instytut Badawczy
- "Us³uga Cateringowa- Piknik dla m³odzie¿y w zwi±zku z realizacj± projektu " Dzi¶ uczeñ - jutro student" na lata 2025, 2026 i 2027"
- "¦wiadczenie us³ugi polegaj±cej na przygotowaniu oraz dostarczaniu obiadów dla 45 osób korzystaj±cych z Klubu Seniora w ramach Centrum Us³ug ¦rodowiskowych "WISIENKA - 4"
- Sukcesywne us³ugi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- Us³uga cateringowa dla uczniów Publicznej Szko³y Podstawowej nr 4 w Ostrowcu ¦wiêtokrzyskim
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.