eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KleosinPrzygotowanie i dostawa śniadań, obiadów i podwieczorków do Przedszkola w Kleosinie, ul. O. J. Walerowskiego 4, 16-001 Kleosin- oddziały ul. Tarasiuka 9.



Ogłoszenie z dnia 2023-04-27


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Przygotowanie i dostawa śniadań, obiadów i podwieczorków do Przedszkola w Kleosinie, ul. O. J. Walerowskiego 4, 16-001 Kleosin- oddziały ul. Tarasiuka 9.

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ W KLEOSINIE

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 523039744

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: ZAMBROWSKA

1.4.2.) Miejscowość: Kleosin

1.4.3.) Kod pocztowy: 16-001

1.4.4.) Województwo: podlaskie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zskleosin.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zskleosin.edupage.org/

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00196660

2.2.) Data ogłoszenia: 2023-04-27

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00188050

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.10. Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert

Przed zmianą:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne,zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty środowiskowe

Po zmianie:

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przed zmianą:
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie śniadań, zestawów obiadowych i podwieczorków dla dzieci 5-6 letnich i ich dostawa do oddziałów przedszkola przy ul. Tarasiuka 9 w Kleosinie.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do SWZ.

Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie śniadań, zestawów obiadowych i podwieczorków dla dzieci 5-6 letnich i ich dostawa do oddziałów przedszkola przy ul. Tarasiuka 9 w Kleosinie.
Wszystkie posiłki realizowane w ramach przedmiotowego postępowania muszą być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa.
2. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2022 poz. 2132) oraz Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełnić środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154 z dnia 2016.08.01).
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 1 do SWZ.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 2)

Przed zmianą:
15

Po zmianie:
25,00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 4)

Przed zmianą:
Aspekty środowiskowe - norma emisji spalin

Po zmianie:

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 4)

Przed zmianą:
aspekty środowiskowe, w tym efektywność energetyczna przedmiotu zamówienia

Po zmianie:

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 4)

Przed zmianą:
5

Po zmianie:

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 5)

Przed zmianą:
Aspekty społeczne – zatrudnienie osób niepełnosprawnych

Po zmianie:

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 5)

Przed zmianą:
aspekty społeczne, w tym integracja zawodowa i społeczna osób, o których mowa w art. 94 ust. 1 ustawy

Po zmianie:

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 5)

Przed zmianą:
5

Po zmianie:

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w Rozdziale V SWZ:
a) Wykaz usług, zbliżonych do przedmiotu zamówienia, wykonanych w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi te zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli
z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy – Załącznik nr 7 do SWZ;
b) Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości (szef kuchni, osoba przygotowująca jadłospis) wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami – Załącznik nr 8 do SWZ;
c) Wykaz pojazdów służących do przewozu posiłków na potrzeby realizacji zamówienia na które została wydana ważna decyzja o spełnianiu wymogów sanitarnych wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi pojazdami - Załącznik nr 9 do SWZ;
d) Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 150 000 zł na każde zdarzenie;
e) Ważną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu lub zaświadczenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.

Po zmianie:
W celu potwierdzenia spełniania przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w Rozdziale V SWZ:
a) Wykaz usług, zbliżonych do przedmiotu zamówienia, wykonanych w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi te zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi były wykonywane, a jeżeli
z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy – Załącznik nr 7 do SWZ;
b) Wykaz osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości (szef kuchni, osoba przygotowująca jadłospis) wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia publicznego, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami – Załącznik nr 8 do SWZ;
c) Dokumenty potwierdzające, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 150 000 zł na każde zdarzenie;
d) Ważną decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego zatwierdzającą do prowadzenia działalności gastronomicznej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu lub zaświadczenie Państwowego Inspektora Sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej w zakresie produkcji od surowca do wyrobu gotowego dań kulinarnych na potrzeby usług cateringowych przewożonych środkiem transportu.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych

Przed zmianą:
1. Zamawiający dla postępowania wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych.
2. Przedmiotowe środki dowodowe w postępowaniu służą:
• potwierdzeniu że oferowany przedmiot zamówienia spełnienia wymogi określone w opisie przedmiotu zamówienia tj. pojazd przeznaczony do realizacji zamówienia służący do przewozu posiłków spełniał co najmniej normę emisji spalin Euro 4;
• wykazaniu że pojazdy służące do przewozu posiłków na potrzeby realizacji zamówienia spełniać będą kryteria oceny ofert w zakresie norm emisji spalin.
3. Wymagane przedmiotowe środki dowodowe to:
Karty danych technicznych określające normy emisji spalin pojazdu/pojazdów służącego/ych do przewozu posiłków w ramach świadczenia przedmiotowej usługi. Kartą danych technicznych jest min.:
• certyfikat EURO;
• dowód rejestracyjny pojazdu;
• karta pojazdu;
• wyciąg ze świadectwa homologacji pojazdu;
• odpis decyzji zwalniającej pojazd z homologacji;
• dokument wystawiony przez producenta pojazdu lub autoryzowanego przedstawiciela producenta.
W przypadku pojazdów, które spełniają warunki poszczególnych normy emisji spalin dzięki modernizacji technicznej, zastosowane środki należy udokumentować, zaś fakt spełnienia normy emisji spalin musi zostać zweryfikowany przez niezależną stronę trzecią.
4. Przedmiotowe środki dowodowe Wykonawca składa wraz z ofertą.
5. Nie złożenie przedmiotowych środków dowodowych wraz z ofertą będzie podstawą do odrzucenia oferty Wykonawcy jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
W zakresie nieuregulowanym ustawą pzp lub niniejszą SWZ do przedmiotowych środków dowodowych składanych przez Wykonawcę w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania
i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu
(Dz. U. z 2020 r. poz. 2452).

Po zmianie:
1. Zamawiający dla postępowania wymaga złożenia przedmiotowych środków dowodowych.
2. Przedmiotowe środki dowodowe w postępowaniu służą potwierdzeniu że oferowany przedmiot zamówienia spełnienia wymogi określone w opisie przedmiotu zamówienia.
3. Wymagane przedmiotowe środki dowodowe to załącznik nr 9 do SWZ.
4. Przedmiotowe środki dowodowe Wykonawca składa wraz z ofertą.
5. Nie złożenie przedmiotowych środków dowodowych wraz z ofertą będzie podstawą do odrzucenia oferty Wykonawcy jako niezgodnej z warunkami zamówienia.
W zakresie nieuregulowanym ustawą pzp lub niniejszą SWZ do przedmiotowych środków dowodowych składanych przez Wykonawcę w postępowaniu zastosowanie mają w szczególności przepisy rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu (Dz. U. z 2020 r. poz. 2452).

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA VIII - PROCEDURA

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.1. Termin składania ofert

Przed zmianą:
2023-05-05 10:00

Po zmianie:
2023-05-08 10:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.2. Miejsce składania ofert

Przed zmianą:
Składanie ofert odbywa się elektronicznie za pośreia.dnictwem Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl.

Po zmianie:
Składanie ofert odbywa się elektronicznie za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, która dostępna jest pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl.

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.3. Termin otwarcia ofert

Przed zmianą:
2023-05-05 18:00

Po zmianie:
2023-05-08 16:00

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

8.4. Termin związania ofertą

Przed zmianą:
2023-06-03

Po zmianie:
2023-06-06

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.