Ogłoszenie z dnia 2024-02-26
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00507235/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-11-23
- 2023/BZP 00525002/01 - Modyfikacja z dnia 2023-11-30
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
,,ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA, GOTOWANIA I DOSTARCZENIA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W 2024 ROKU"
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000686523
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Pyskowicka 34
1.5.2.) Miejscowość: Łubie
1.5.3.) Kod pocztowy: 42-674
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL228 - Bytomski
1.5.7.) Numer telefonu: 322331224
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: kancelaria@dpstg.jstpowiat.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://dpslubie.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-afe116c7-89c9-11ee-9fb5-3edbb70f45bd1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Usługi Opiekuńcze - Dom Pomocy Społecznej
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
,,ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ W ZAKRESIE PRZYGOTOWANIA, GOTOWANIA I DOSTARCZENIA CAŁODZIENNEGO WYŻYWIENIA DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W 2024 ROKU"2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-afe116c7-89c9-11ee-9fb5-3edbb70f45bd
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00218506
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-02-26
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00507235
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DPSL.KA.272.4.3.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania, gotowania i dostarczania całodziennego wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w 2024 roku, z uwzględnieniem diet i kaloryczności, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, według zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia na składniki pokarmowe poprzez odpowiedni dobór produktów spożywczych w dziennych racjach pokarmowych. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowania i dostawy posiłków na zasadach dobrej praktyki higienicznej i dobrej praktyki produkcyjnej, wynikających z systemu HACCP. Produkcja i dostarczanie posiłków odbywać się będzie w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (t.j. Dz.U. z 2023 r. poz. 1448 ze zm.).
2. Nazwa/y i kod/y wspólnego Słownika Zamówień (CPV);
55321000-6 usługi przygotowania posiłków 55322000-3 usługi gotowania posiłków 55521200-0 usługi dowożenia posiłków
90511000-2 usługi wywozu odpadów
3. Liczba mieszkańców dla których należy przygotować posiłki - 68 osób.
4. Liczbę o której mowa należy traktować orientacyjnie i może ulec zmianom w ciągu całego okresu trwania realizacji umowy.
5. Dzienną normę kaloryczności ustala się na 2200 kcal z dopuszczalnym dziennym odchyleniem (+/-5%). Białko ok 75 g, tłuszcze ok 65 g i węglowodany ok 350 g, chyba że inne, niż ww. wartości, będą uzasadnione szczególnym rodzajem danej diety (np. dieta ubogoenergetyczna – mniejsza wartość kaloryczna, dieta bogatobiałkowa – większa zawartość białka itp. – według zaleceń lekarza). Posiłki ponadpodstawowe powinny zawierać co najmniej powyższą wartość kaloryczną.
6. Szacunkowa średnia miesięczna ilość przygotowanych posiłków wynosi;
3 posiłki dziennie + podwieczorek x ilość dni w miesiącu x 68 osób;
7. W ramach całodziennego wyżywienia Wykonawca zobowiązany jest do zabezpieczenia mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej napojów oraz podstawowych produktów żywnościowych między posiłkami tj. (chleb, masło, dżem, miód, pasztet, serek topiony, her-bata, cukier, sól, pieprz, sucharki, kwasek cytrynowy, sok malinowy), zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 23 sierpnia 2012 r. w sprawie domów pomocy społecznej, (t.j. Dz. U. z 2018, poz.734 ze zm.). Wykaz podstawowych produktów żywnościowych i częstotliwość ich dostarczania do tutejszego Domu stanowi załącznik nr 1a do formularza ofertowego .
Koszt tych produktów żywnościowych wliczany będzie w cenę jednostkową usługi.
8. Miejsce realizacji usługi: Dom Pomocy Społecznej ul. Pyskowicka 34, 42-674 Łubie, który jest jednostką organizacyjną utworzoną na mocy Uchwały Nr XXV/246/2008 Rady Powiatu w Tarnowskich Górach z dnia 27 maja 2008 roku w sprawie nadania statutu Domu Pomocy Społecznej w Łubiu.
9. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad (dwa dania), podwieczorek i kolację dla grupy 68 osób w okresie od dnia 01.01.2024 r. do dnia 31.12.2024 r. Posiłki będą dostarczane 7 dni w tygodniu tj. od poniedziałku do niedzieli.
10. Zgodnie ze złożoną ofertą Wykonawca zobowiązany będzie dostarczyć zamówione posiłki dwa razy dziennie, w godzinach:
-6.20-6.50 śniadanie,
-11.30-12.00 obiad pierwsze i drugie danie, podwieczorek i kolacje.
W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się 20 minutową zwłokę w przywozie posiłków.
VI. WYMAGANIA ZAMAWIAJĄCEGO
1. Zamawiający określa następujące, szczegółowe wymagania świadczenia usługi w zakresie przygotowania, gotowania i dostarczania posiłków dla 68 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej, codziennie na bazie kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza obiektami Zamawiającego w 2024 roku.
1.1. Dostarczane posiłki muszą być świeże, z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej. Posiłki muszą być przygotowane ze świeżych produktów, zgodnie z zasadami systemu HACCP, oraz zgodnie z zaleceniami Instytutu Żywienia i Żywności.
1.2. Posiłki muszą być wysokiej jakości, urozmaicone, bez stosowania dodatkowych preparatów zastępczych oraz środków konserwujących w szczególności; bez używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.; pierogi mrożone, klopsy, gołąbki itp.
1.3. Posiłki winny być urozmaicone, a ich skład nie powinien powtarzać się w ciągu 10 dni.
1.4. Posiłki dostarczane będą dwa razy w ciągu dnia o ściśle określonych porach do punktu dystrybucyjnego zlokalizowanych w siedzibie Zamawiającego przy ulicy Pyskowickiej 34 mieszczących się w jednostce.
1.5. Wymagane jest przestrzeganie określonych w umowie godzin dostarczanych posiłków: - Śniadanie w godzinach od 06:20 do 06:50. Obiad razem z podwieczorkiem i kolacją w godzina od 11:30 do 12:00.
1.6. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się 20 minutową zwłokę w przywozie posiłków.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
90511000-2 - Usługi wywozu odpadów
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 20,65 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 30,0 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 20,65 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Grupa Gastronomia Śląsk Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6452542599
7.3.4) Miejscowość: Tarnowskie Góry
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
GRUPA GASTRONOMIA ŚLĄSK SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
GRUPA GASTRONOMIA ŚLĄSK SP. Z O.O.
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-12-21
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 513973,20 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-01-01 do 2024-12-31PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Małkowicach w 2025 r.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.