Ogłoszenie z dnia 2024-02-29
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00060486/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-01-23
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Usługa hotelarska i restauracyjna świadczona w ramach kompleksu hotelowego na potrzeby konferencji naukowo-technicznej w dniach 27-29.05.2024 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: WOJSKOWY INSTYTUT TECHNIKI PANCERNEJ I SAMOCHODOWEJ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 011561862
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Okuniewska 1
1.5.2.) Miejscowość: Sulejówek
1.5.3.) Kod pocztowy: 05-070
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL912 - Warszawski wschodni
1.5.7.) Numer telefonu: 261811012
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@witpis.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.witpis.eu
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://witpis.ezamawiajacy.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Działalność naukowo-badawcza
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa hotelarska i restauracyjna świadczona w ramach kompleksu hotelowego na potrzeby konferencji naukowo-technicznej w dniach 27-29.05.2024 r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6afe2e78-b9eb-11ee-9897-f6855eb846c0
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00224388
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-02-29
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00060120/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Usługa hotelarska i restauracyjna świadczona w ramach kompleksu hotelowego na potrzeby konferencji naukowo-technicznej w dniach 27-29.05.2024 r.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00060486
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: PP 01/2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 249999,99 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa hotelarska i restauracyjna wraz z usługami dodatkowymi, świadczona w ramach kompleksu hotelowego na potrzeby konferencji naukowo-technicznej w dniach 27-29.05.2024 r.
2. Szacowana liczba uczestników konferencji 150 (sto pięćdziesiąt) osób. Ostateczna liczba uczestników zostanie potwierdzona przez Zamawiającego w terminie do dnia 20 maja 2024 r.
3. Dokładny harmonogram przebiegu konferencji, godziny trwania zajęć szkoleniowych, przerw kawowych oraz podania posiłków będą ustalane z Wykonawcą drogą elektroniczną do 20 maja 2024 r.
4. Termin konferencji: 27-29.05.2024 r., tj. dwie doby hotelowe. Doba hotelowa w dniu przyjazdu powinna rozpocząć się o godz. 14.00, natomiast w dniu wyjazdu powinna trwać co najmniej do godz. 12.00.
5. Obiekt hotelowy powinien znajdować się w odległości nie większej niż 60 km od siedziby Zamawiającego, z dojazdem jedynie po drogach twardych.
6. W ramach usługi hotelarskiej Wykonawca zapewnia:
1) dwa noclegi ze śniadaniem w pokojach jednoosobowych oraz dwuosobowych dla 150 osób, to jest: minimum 100 (sto) pokoi jednoosobowych oraz maksimum 25 (dwadzieścia pięć) pokoi dwuosobowych;
2) salę konferencyjną w układzie teatralnym, w każdym dniu konferencji;
3) miejsce na ekspozycję pojazdów i wyrobów (ok. 100 m2) – na zewnątrz;
4) miejsca parkingowe dla około 100 (stu) samochodów osobowych i 2 (dwóch) autokarów, z nadzorowanym i kontrolowanym wjazdem oraz wyjazdem pojazdów w czasie trwania konferencji;
5) recepcja z obsługą swobodnie posługującą się językiem polskim, w pobliżu której możliwe będzie zorganizowanie przez Zamawiającego 3-osobowego stoiska rejestracji uczestników konferencji i przekazania im materiałów informacyjno-konferencyjnych.
Sala konferencyjna:
Wykonawca zobowiązany jest zapewnić salę konferencyjną spełniającą następujące minimalne warunki:
a) Wielkość: dostosowana do liczby uczestników.
b) Bezpieczeństwo: spełniająca wymogi przepisów BHP oraz PPOŻ.
c) Położenie: w tym samym obiekcie, gdzie miejsca noclegowe i obsługa gastronomiczna.
d) Obsługa techniczna sali konferencyjnej: dyspozycyjny personel techniczny, obecny co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem konferencji i w trakcie trwania konferencji.
e) Obsługa pomocnicza: wykwalifikowana obsługa pomocnicza i personel techniczny - wspomagający realizację przedsięwzięcia oraz zapewniający skuteczną interwencję w razie konieczności. Wykonawca zapewni pomoc techniczną w obiekcie konferencyjnym i zobowiąże się do usunięcia wszelkich uszkodzeń przedmiotów awarii oraz usterek, maksymalnie w ciągu 30 minut od zgłoszenia, zaś w przypadku niemożności ich usunięcia - zapewni przedmiot zastępczy.
f) Wyposażenie:
- wydajny system wentylacji bądź klimatyzacja,
- rolety zaciemniające (lub inna możliwość zasłaniania okien),
- stół prezydialny oraz pulpit, projektor multimedialny ze złączami HDMI, ekran, tablica typu flipchart, odpowiednie nagłośnienie, w tym dwa mikrofony bezprzewodowe, oraz wszelkie inne sprzęty i przybory, niezbędne dla sprawnego prowadzenia konferencji,
- miejsca siedzące dla wszystkich uczestników konferencji,
- zaplecze sanitarne oraz szatnia.
7. W ramach usługi restauracyjnej Wykonawca zapewnia:
Wyżywienie dla 150 osób, to jest:
1) dwa śniadania,
2) trzy obiady dwudaniowe z napojami bezalkoholowymi,
3) uroczysta kolacja pierwszego dnia konferencji,
4) kolacja grillowa drugiego dnia konferencji,
5) trzy przerwy kawowe/serwisy konferencyjne składające się z: gorącej kawy i herbaty, mleko do kawy, kruche ciastka, dwa rodzaje soków, woda mineralna gazowana i niegazowana, owoce.
Śniadanie oraz obiad powinny być wydawane w jednej turze, bez podziału na godziny spożywania, w sali lub salach jadalnych rozmieszczonych w obiekcie hotelowym, stanowiących stały element kubatury obiektu, z zapewnieniem minimalnej powierzchni 1,0 m2 na 1 osobę.
Ponadto Wykonawca zapewnia w toku trwania całego przedsięwzięcia:
1) Serwis gastronomiczny: przygotowanie, nakrycie stołów, serwis sprzątający po posiłkach oraz zastawa, z wyłączeniem naczyń jednorazowego użytku.
2) Napoje dla prelegentów konferencyjnych: zapewnienie niezbędnej ilości wody dla prelegentów, serwowanej na stołach prezydialnych (uzupełniana w czasie przerw kawowych).
3) trzy przerwy kawowe/serwisy konferencyjne składające się z gorącej kawy i herbaty, dodatków: mleko lub śmietanka do kawy, kruche ciastka, cytryna, dwa rodzaje soków, woda mineralna gazowana i niegazowana, owoce.
4) Otwarty bar alkoholowy: pierwszego i drugiego dnia konferencji (dwa litry piwa na osobę - butelkowane lub z beczki).
4.5.3.) Główny kod CPV: 55120000-7 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 249999,99 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 318861,46 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 249999,99 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Hotele Korona Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 1132313713
7.3.3) Ulica: Majdańska 1
7.3.4) Miejscowość: Warszawa
7.3.5) Kod pocztowy: 04-088
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-02-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 249999,99 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-02-28 do 2024-05-29SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE
INNE PRZETARGI Z SULEJÓWKA
- Dostawa energii elektrycznej do kompleksu Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku oraz do oddziału Muzeum Józefa Piłsudskiego w Łodzi
- "Świadczenie powszechnych usług pocztowych oraz odbiór korespondencji w obrocie krajowym i zagranicznym na potrzeby Miasta Sulejówek"
więcej: przetargi w Sulejówku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DZP.261.62.2024 - kompleksową organizację i obsługę XII Ogólnopolskiego Dnia Informacyjnego Erasmus+ i Europejskiego Korpusu Solidarności, odbywającego się w dniu 14.01.2025 roku w Warszawie.
- Usługa organizacji staży uczniowskich
- USŁUGA CATERINGOWA NA WYDARZENIA MUZEALNE - CZĘŚĆ V - II POSTĘPOWANIE
- Przygotowanie kompleksowej usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską w związku z organizacją spotkania wigilijnego dla pracowników Akademii Mazowieckiej w Płocku.
- DZP.261.58.2024 Organizacja wydarzeń realizowanych przez Centrum Współpracy SALTO w krajach Europy Wschodniej i Kaukazu, w podziale na części.
- Obsługa gastronomiczna uczestników szkoleń, warsztatów, seminariów, narad, spotkań roboczych oraz konferencji organizowanych przez Oddział ZUS w Szczecinie
więcej: Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.