Ogłoszenie z dnia 2024-03-01
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00488414/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-12-09
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych
w Międzyborowie w 2023 roku.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Publicznych w Międzyborowie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 016319960
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Staszica 5
1.5.2.) Miejscowość: Międzyborów
1.5.3.) Kod pocztowy: 96-316
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL913 - Warszawski zachodni
1.5.7.) Numer telefonu: 046/855-27-18
1.5.8.) Numer faksu: 046/855-27-18
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsp@szkola.miedzyborow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.szkola.miedzyborow.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
www.bip.jaktorow.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Zamawiający publiczny
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznychw Międzyborowie w 2023 roku.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-92e9ee9b-77d4-11ed-94da-6ae0fe5e7159
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00228447
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-03-01
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00488414
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZSP.321.2.2022
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1.Przedmiotem zamówienia jest Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Zespołu Szkół Publicznych w Międzyborowie w 2023 roku.
2.Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań:
Zadanie nr 1
„Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie.”
Zadanie nr 2
„Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Zespole Szkół Publicznych w Międzyborowie”.
3.Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.
4.Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu i szkole posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia
Instytutu Żywności i Żywienia.
5.Wymagania dotyczące posiłków:
Dla zadania nr 1:
Posiłek musi składać się z:
•Zupy – 250 ml.
•Drugiego dania w tym:
1) produkt węglowodanowy: ziemniaki, kasza (różne odmiany), ryż (różne odmiany), (makaron bądź, np. kluski śląskie, kopytka 200g);
2)produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) – gotowy do spożycia 80g; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 100g
Uwaga: Danie mięsne lub ryba ( gotowe) 80 g, danie mięsne z kością np. kurczak ( gotowe) 100g, gulasz z sosem 100 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 80g ( gotowego).
3)surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g(asortyment podawanych warzyw i owoców po-winien być różnorodny) – dostosowany do pór roku,
4) kompot 200ml - przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw
•Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z:
1) produktu węglowodanowego: ziemniaki, kasza, (różne odmiany) ryż,( różne odmiany), makaron, kluski, placki, knedle z owocami itp 200g;
2) produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) – gotowy 80g;
3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g(asortyment podawanych warzyw i owoców po-winien być różnorodny);
4) kompot 200ml -- przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw
UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!
Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie dla zadania nr 1: ok. 35.000 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2022 roku oraz prognozy na 2023 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi.
Zadanie nr 2:
Posiłek musi składać się z:
1) Drugiego dania w tym:
a) ziemniaki ( kasza, ryż, lub makaron ) 250g,
b) danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 100 g, danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, gulasz z sosem 135 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 100 g,
c) surówka lub jarzyny gotowane – 170 g ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny),
d) raz w tygodniu posiłek z rybą lub pierogi czy naleśniki bądź kluski śląskie – 320 g,
• kompotu – 250 ml z produktów świeżych i wartościowych,
• 1 owocu ( zgodnie z sezonem ).
UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!
Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie ok. 32.000 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa uczniów na obiadach w 2022 roku oraz prognozy na 2023 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Formularzu oferty. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 580000,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 593620,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 580000,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: GK CATERING Grażyna Kamińska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5342165830
7.3.3) Ulica: Jesionowa 21
7.3.4) Miejscowość: Brwinów
7.3.5) Kod pocztowy: 05-840
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Grażyna Kamińska GK CATERING GRAŻYNA KAMIŃSKA
jakie przetargi wygrała firma
Grażyna Kamińska GK CATERING GRAŻYNA KAMIŃSKA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-12-27
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 580000,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-01-01 do 2023-12-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dowóz posiłków na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Dobieszu
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2025
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2025 roku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.