eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa"Świadczenie usługi całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Uniwersyteckiego Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego Sp. z o. o. w Warszawie"



Ogłoszenie z dnia 2022-06-29


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
„Świadczenie usługi całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów Uniwersyteckiego Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego Sp. z o. o. w Warszawie”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Nazwa zamawiającego: Uniwersyteckie Centrum Zdrowia Kobiety i Noworodka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego Sp. z o.o.

1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 146726100

1.4.) Adres zamawiającego:

1.4.1.) Ulica: Sokratesa Starynkiewicza 1/3

1.4.2.) Miejscowość: Warszawa

1.4.3.) Kod pocztowy: 02-015

1.4.4.) Województwo: mazowieckie

1.4.5.) Kraj: Polska

1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.4.7.) Numer telefonu: 22-583 03 27

1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@uczkin.pl

1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.uczkin.pl

1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)

1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00230924

2.2.) Data ogłoszenia: 2022-06-29

SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA

3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2022/BZP 00221683/01

3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01

3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:

5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu

Przed zmianą:
7.1 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 8 SWZ oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
7.2 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów;

Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca posiada:
a) decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do
produkcji żywności. Zatwierdzenie ma zawierać zezwolenie na realizację usługi w
systemie cateringowym
b) decyzje wydaną przez właściwego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą środek
transportu do przewożenia żywności,

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.

Zamawiający wymaga od Wykonawcy ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Po zmianie:
7.1 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 8 SWZ oraz spełniają określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
7.2 O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów;

Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca posiada:
a) decyzję właściwego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do
produkcji żywności. Zatwierdzenie ma zawierać zezwolenie na realizację usługi w
systemie cateringowym
b) decyzje wydaną przez właściwego Inspektora Sanitarnego dopuszczającą środek
transportu do przewożenia żywności,

3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej.

Zamawiający wymaga od Wykonawcy ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
4) zdolności technicznej lub zawodowej.

a) Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert wykonał lub wykonuje należycie co najmniej 1 (jedną) usługę przygotowywania i wydawania posiłków w jednostkach służby zdrowia o wartości minimalnej 150 000 PLN.
b) Zamawiający uzna, że warunek jest spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada Certyfikat HACCP w zakresie przygotowania i dostarczenia żywności dla odbiorców zewnętrznych (catering) wydany przez niezależną zewnętrzną jednostkę certyfikująca.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.