Ogłoszenie z dnia 2024-03-08
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00237926/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-03-08
- 2024/BZP 00239777/01 - Modyfikacja z dnia 2024-03-11
- 2024/BZP 00342553/01 - Wynik z dnia 2024-05-28
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Kompleksowa organizacja i przeprowadzenie jednego szkolenia
2-dniowego w ramach projektu pn. „Efekt synergii – koordynacja lubuskiego włączenia społecznego”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Województwo Lubuskie – Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze
1.2.) Oddział zamawiającego: Województwo Lubuskie – Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Zielonej Górze
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 081048430
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Al. Niepodległości 36
1.4.2.) Miejscowość: Zielona Góra
1.4.3.) Kod pocztowy: 65-042
1.4.4.) Województwo: lubuskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL432 - Zielonogórski
1.4.7.) Numer telefonu: (68) 323 18 80
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@rops.lubuskie.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://polityka-spoleczna.lubuskie.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
polityka społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00237986
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-03-08
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00237926
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
2.2. Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług Przed zmianą:
NIE
Po zmianie:
TAK
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
2.13. O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne Przed zmianą:
Po zmianie:
NIE
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert Przed zmianą:
1. Przy dokonywaniu wyboru oferty Zamawiający stosować będzie następujące kryteria:
1) Cena (C) – 60%
2) Doświadczenie trenera (D) – 40%
1) CENA (C) – 60 %
Kryterium to zostanie obliczone na podstawie następującego wzoru:
Cena najtańszej oferty brutto spośród wszystkich badanych ofert
Cena = x 60
Cena badanej oferty brutto
2) DOŚWIADCZENIE TRENERA (D) – 40%
Liczba punktów w kryterium zależna jest od liczby godzin przeprowadzonych szkoleń przez jedną osobę skierowaną do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ), przy czym minimalna liczba uczestników jednego szkolenia wynosiła 10 osób.
Ocenie nie będą podlegać szkolenia objęte wykazem 50 godzin szkoleniowych wskazanych jako warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale V pkt. 1 ppkt. 4) lit. b) SWZ.
Punkty w tym kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
D = 0 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 50 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D = 10 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 51-90 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D= 20 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 91-130 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D= 30 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 131-170 szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D= 40 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała powyżej 171 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
Dla oceny oferty w kryterium doświadczenia trenera Wykonawca zobligowany jest dołączyć do oferty wypełniony i podpisany, zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ (załącznik nr 10 do SWZ).
Wartość wagowa wyrażona w procentach jest równa wartości wyrażonej w punktach, tj.: 1%=1 pkt.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna liczba punktów, jaką po uwzględnieniu kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 punktów.
3. Punkty zostaną przyznane wg wzoru S=C+D
4. Oferta z najwyższą liczbą punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą.
5. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z liczbą uzyskanych punktów.
6. Punkty zostaną przyznane poprzez zaokrąglenie liczb do części setnych.
7. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą liczbę punktów.
Po zmianie:
1. Przy dokonywaniu wyboru oferty Zamawiający stosować będzie następujące kryteria:
1) CENA (C) – 50 %
Cena najtańszej oferty brutto spośród wszystkich badanych ofert
Cena = x 50
Cena badanej oferty brutto
2) DOŚWIADCZENIE TRENERA (D) – 40%
Liczba punktów w kryterium zależna jest od liczby godzin przeprowadzonych szkoleń przez jedną osobę skierowaną do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ), przy czym minimalna liczba uczestników jednego szkolenia wynosiła 10 osób.
Ocenie nie będą podlegać szkolenia objęte wykazem 50 godzin szkoleniowych wskazanych jako warunek udziału w postępowaniu, o którym mowa w Rozdziale V pkt. 1 ppkt. 4) lit. b) SWZ.
Punkty w tym kryterium zostaną przyznane w następujący sposób:
D = 0 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 50 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D = 10 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 51-90 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D= 20 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 91-130 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D= 30 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała 131-170 szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
D= 40 pkt, w przypadku jeżeli osoba skierowana do realizacji niniejszego zadania w funkcji trenera zrealizowała powyżej 171 godzin szkoleń z zakresu tematyki stanowiącej przedmiot zamówienia (zgodnie z załącznikiem nr 1 do SWZ).
Dla oceny oferty w kryterium doświadczenia trenera Wykonawca zobligowany jest dołączyć do oferty wypełniony i podpisany, zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ (załącznik nr 10 do SWZ).
3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh) – 10%
W przypadku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2 do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 10 punktów.
W przypadku braku zadeklarowania w formularzu ofertowym ( Załącznik nr 2 do SWZ ) zastosowania do przygotowania serwisu kawowego, w całości kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu wykonawca otrzyma 0 punktów.
2. Oferty oceniane będą punktowo. Maksymalna liczba punktów, jaką po uwzględnieniu kryteriów może osiągnąć oferta wynosi 100 punktów.
3. Punkty zostaną przyznane wg wzoru S=C+D+AS
4. Oferta z najwyższą liczbą punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą.
5. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z liczbą uzyskanych punktów.
6. Punkty zostaną przyznane poprzez zaokrąglenie liczb do części setnych.
7. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą liczbę punktów.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.10. Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub innowacyjnych, etykiet lub rachunku kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryteriów oceny ofert Przed zmianą:
Po zmianie:
wymagania dotyczące określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy - etykiety społecznej
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.1.13. Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia? Przed zmianą:
NIE
Po zmianie:
TAK
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.1.14. Określenie aspektów społecznych, środowiskowych lub etykiet w opisie przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
Po zmianie:
Zamawiający uwzględnił wymagania w zakresie dostępności dla osób niepełnosprawnych oraz projektowania z przeznaczeniem dla wszystkich użytkowników, zgodnie z art. 100 ust. 1 ustawy
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 1) Przed zmianą:
60,00
Po zmianie:
50,00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
3) Aspekt społeczny – przygotowanie poczęstunku z wykorzystaniem kawy pochodzącej z produkcji spełniającej standardy społeczne Sprawiedliwego Handlu (Ksh)
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
inne.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
10,00
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
7.5. Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia Przed zmianą:
NIE
Po zmianie:
TAK
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
7.6. Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia Przed zmianą:
Po zmianie:
w zakresie żądania określonej etykiety lub wskazania mającego zastosowanie wymagania określonej etykiety, zgodnie z art. 104 ustawy: - etykiety społecznej
INNE PRZETARGI Z ZIELONEJ GÓRY
- Opracowanie dokumentacji projektowej przebudowy drogi wojewódzkiej nr 315 na odcinku od wyjazdu z m. Przyborów w kierunku Nowej Soli do końca przelewu (km ok. 47+500 - km 48+850)
- Szkolenie zawodowe pn."Auto detailing"" dla 6 osób w miejscowości Zielona Góra
- Kurs "Stylizacja rzęs metodą 1:1 oraz metodą objętościową" dla 7 uczestników w Gorzowie Wlkp.
- TERMOMODERNIZACJA BUDYNKU ZIELONOGÓRSKIEGO OŚRODKA KULTURY W ZIELONEJ GÓRZE
- Sukcesywna dostawa mięsa i przetworów mięsnych do 30 czerwca 2025 r. na potrzeby jednostki organizacyjnej Lubuskiej Wojewódzkiej Komendy OHP: OSiW OHP w Zielonej Górze
- DOSTAWA CZYTNIKA MIKROPŁYTEK
więcej: przetargi w Zielonej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa usługa organizacji konferencji "Interwencja 13.5 Współpraca Grup Operacyjnych EPI jako narzędzie finansujące projekty ..." w związku z realizacją Planu Operacyjnego KSOW+ na rok 2025
- Zapewnienie sali konferencyjnej i wyżywienia podczas 7 spotkań Interesariuszy projektu RIBES.
- Świadczenie usług związanych z organizacją konferencji.
- "Wynajem sali szkoleniowej i świadczenie usługi restauracyjnej na terenie miasta Łodzi"
- kompleksowa organizacja dwudniowej VI Międzyregionalnej Konferencji Ewaluacyjnej, którą zaplanowano w dniach 25-26 września 2025 roku
- Usługi przeprowadzenia szkoleń specjalistycznych mających na celu profesjonalizację kadr Łukasiewicz - IChP,
więcej: Hotelarskie usługi noclegowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.