Ogłoszenie z dnia 2021-11-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00307347/01 - Wynik z dnia 2021-12-09
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa czerwonego, drobiowego i wędlin
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 8 BAZA LOTNICTWA TRANSPORTOWEGO W KRAKOWIE-BALICACH
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 350138871
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. kpt. Mieczysława Medweckiego 10
1.5.2.) Miejscowość: Balice
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-083
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: balice.zamowienia@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.8bltr.wp.mil.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
jednostka wojskowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa czerwonego, drobiowego i wędlin
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-eb97ba9f-4202-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00264753
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00006344/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.8 Dostawa mięsa i wędlin
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/8blt3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/8blt
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami, odbywa się droga elektroniczną za pośrednictwem platformy zakupowej (dalej „platforma”) Zamawiającego pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/8blt. Wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje, przekazywane powinny być w formie elektronicznej za pośrednictwem platformy i formularza „Wyślij wiadomość do Zamawiającego”.
2. Powyższe oznacza, że wszelka korespondencja przekazywana Zamawiającemu w inny sposób,
tj. listownie, za pośrednictwem poczty elektronicznej lub faksem, nie będzie rozpatrywana.
3. Komunikacja za pośrednictwem Platformy zakupowej wymaga założenia konta użytkownika.
W celu założenia konta użytkownika, konieczne jest posiadanie przez Użytkownika (Wykonawcę) aktywnego konta poczty elektronicznej (e-mail). Korzystanie z platformy przez Wykonawcę jest bezpłatne.
4. Zamawiający będzie przekazywał Wykonawcom informacje w formie elektronicznej za pośrednictwem platformy. Informacje dotyczące odpowiedzi na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu składania i otwarcia ofert Zamawiający będzie zamieszczał na platformie w sekcji “Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny Wykonawca, będzie przekazywana w formie elektronicznej za pośrednictwem platformy do konkretnego Wykonawcy
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): https://8bltr.wp.mil.pl/pl/bip/info/w-informacje-ogolne/eons-rodo/
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 20/SM/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa czerwonego do 8. Bazy Lotnictwa Transportowego w Krakowie – Balicach.
Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia oraz warunki realizacji zamówienia przedstawiają:
a) zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”;
b) zał. nr 4 A do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa zadanie nr 1”;
c) zał. nr 5 A do SWZ – „Opis przedmiotu zamówienia zadanie nr 1”
4.2.5.) Wartość części: 132167,67 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15113000-3 - Wieprzowina
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający przewiduje zamówienie podstawowe oraz zamówienie w ramach opcji zgodnie z art. 441 ust. 1 Ustawy.2. Skorzystanie przez Zamawiającego z opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w umowie. Prawo opcji w niniejszym postępowaniu polega na możliwości zakupu oprócz ilości podstawowych, także dodatkowych ilości towaru określonych w zał. nr 4 A do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1” w kolumnie „i” „Zamówienie w ramach opcji”.
3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „opcja” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Ostateczna ilość towaru zakupionego w ramach opcji będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego na ten cel środków finansowych. Zamawiający może nie skorzystać z opcji, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
4. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości określonej w zał. nr 4 A do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1” w całym okresie obowiązywania umowy.
5. Uruchomienie opcji nastąpi po wyczerpaniu ilości towaru w zamówieniu podstawowym w zakresie poszczególnych asortymentów lub w szczególnie uzasadnionych przypadkach, o których mowa w pkt. III pkt. 4.28 SWZ, poprzez zamówienia składane na zasadach przewidzianych w umowie.
6. Zamawiający o zamiarze skorzystania z prawa opcji, jego zakresie i terminach dostarczenia dostaw opcjonalnych powiadomi pisemnie Wykonawcę. Skorzystanie z opcji nie wymaga aneksowania umowy.
7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z opcji, Wykonawcy będzie się należało dodatkowe wynagrodzenie wg cen jednostkowych jak dla zamówienia podstawowego.
8. Zamówienie w ramach opcji będzie realizowane w okolicznościach przewidzianych we wzorze umowy stanowiącym zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”.
9. Towar zakupiony w ramach opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia podstawowego
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający, w kryterium „Cena”, będzie przyznawał punkty na podstawie wypełnionego przez Wykonawcę pkt. 1.1.2, zał. nr 1 do SWZ – Druk „Oferta"
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin z mięsa czerwonego do 8. Bazy Lotnictwa Transportowego w Krakowie – Balicach
4.2.5.) Wartość części: 57652,42 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający przewiduje zamówienie podstawowe oraz zamówienie w ramach opcji zgodnie z art. 441 ust. 1 Ustawy.2. Skorzystanie przez Zamawiającego z opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w umowie. Prawo opcji w niniejszym postępowaniu polega na możliwości zakupu oprócz ilości podstawowych, także dodatkowych ilości towaru określonych w zał. nr 4 B do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 2” w kolumnie „i” „Zamówienie w ramach opcji”.
3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „opcja” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Ostateczna ilość towaru zakupionego w ramach opcji będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego na ten cel środków finansowych. Zamawiający może nie skorzystać z opcji, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
4. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości określonej w zał. nr 4 B do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 2” w całym okresie obowiązywania umowy.
5. Uruchomienie opcji nastąpi po wyczerpaniu ilości towaru w zamówieniu podstawowym w zakresie poszczególnych asortymentów lub w szczególnie uzasadnionych przypadkach, o których mowa w pkt. III pkt. 4.28 SWZ, poprzez zamówienia składane na zasadach przewidzianych w umowie.
6. Zamawiający o zamiarze skorzystania z prawa opcji, jego zakresie i terminach dostarczenia dostaw opcjonalnych powiadomi pisemnie Wykonawcę. Skorzystanie z opcji nie wymaga aneksowania umowy.
7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z opcji, Wykonawcy będzie się należało dodatkowe wynagrodzenie wg cen jednostkowych jak dla zamówienia podstawowego.
8. Zamówienie w ramach opcji będzie realizowane w okolicznościach przewidzianych we wzorze umowy stanowiącym zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”.
9. Towar zakupiony w ramach opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia podstawowego
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający, w kryterium „Cena”, będzie przyznawał punkty na podstawie wypełnionego przez Wykonawcę pkt. 1.2.2 zał. nr 1 do SWZ – Druk „Oferta".
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin drobiowych do 8. Bazy Lotnictwa Transportowego w Krakowie – Balicach.
Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia oraz warunki realizacji zamówienia przedstawiają:
a) zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”;
b) zał. nr 4 C do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa zadanie nr 3”;
c) zał. nr 5 C do SWZ – „Opis przedmiotu zamówienia zadanie nr 3”.
4.2.5.) Wartość części: 5347,30 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131000-5 - Konserwy i przetwory z mięsa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający przewiduje zamówienie podstawowe oraz zamówienie w ramach opcji zgodnie z art. 441 ust. 1 Ustawy.2. Skorzystanie przez Zamawiającego z opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w umowie. Prawo opcji w niniejszym postępowaniu polega na możliwości zakupu oprócz ilości podstawowych, także dodatkowych ilości towaru określonych w zał. nr 4 C do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 3” w kolumnie „i” „Zamówienie w ramach opcji”.
3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „opcja” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Ostateczna ilość towaru zakupionego w ramach opcji będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego na ten cel środków finansowych. Zamawiający może nie skorzystać z opcji, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
4. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości określonej w zał. nr 4 C do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 3” w całym okresie obowiązywania umowy.
5. Uruchomienie opcji nastąpi po wyczerpaniu ilości towaru w zamówieniu podstawowym w zakresie poszczególnych asortymentów lub w szczególnie uzasadnionych przypadkach, o których mowa w pkt. III pkt. 4.28 SWZ, poprzez zamówienia składane na zasadach przewidzianych w umowie.
6. Zamawiający o zamiarze skorzystania z prawa opcji, jego zakresie i terminach dostarczenia dostaw opcjonalnych powiadomi pisemnie Wykonawcę. Skorzystanie z opcji nie wymaga aneksowania umowy.
7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z opcji, Wykonawcy będzie się należało dodatkowe wynagrodzenie wg cen jednostkowych jak dla zamówienia podstawowego.
8. Zamówienie w ramach opcji będzie realizowane w okolicznościach przewidzianych we wzorze umowy stanowiącym zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”.
9. Towar zakupiony w ramach opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający, w kryterium „Cena”, będzie przyznawał punkty na podstawie wypełnionego przez Wykonawcę pkt. 1.3.2 zał. nr 1 do SWZ – Druk „Oferta".
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa drobiowego do 8. Bazy Lotnictwa Transportowego w Krakowie – Balicach.
Standardy jakościowe, szczegółowy opis i zakres przedmiotu zamówienia oraz warunki realizacji zamówienia przedstawiają:
a) zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”;
b) zał. nr 4 D do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa zadanie nr 4”;
c) zał. nr 5 D do SWZ – „Opis przedmiotu zamówienia zadanie nr 4”.
4.2.5.) Wartość części: 31944,19 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
1. Zamawiający przewiduje zamówienie podstawowe oraz zamówienie w ramach opcji zgodnie z art. 441 ust. 1 Ustawy.2. Skorzystanie przez Zamawiającego z opcji będzie miało zastosowanie w ramach zawartej umowy według cen jednostkowych określonych w umowie. Prawo opcji w niniejszym postępowaniu polega na możliwości zakupu oprócz ilości podstawowych, także dodatkowych ilości towaru określonych w zał. nr 4 D do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 4” w kolumnie „i” „Zamówienie w ramach opcji”.
3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „opcja” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Ostateczna ilość towaru zakupionego w ramach opcji będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego na ten cel środków finansowych. Zamawiający może nie skorzystać z opcji, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
4. Zamawiający może z prawa opcji korzystać wielokrotnie, do wyczerpania maksymalnej ilości określonej w zał. nr 4 D do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 4” w całym okresie obowiązywania umowy.
5. Uruchomienie opcji nastąpi po wyczerpaniu ilości towaru w zamówieniu podstawowym w zakresie poszczególnych asortymentów lub w szczególnie uzasadnionych przypadkach, o których mowa w pkt. III pkt. 4.28 SWZ, poprzez zamówienia składane na zasadach przewidzianych w umowie.
6. Zamawiający o zamiarze skorzystania z prawa opcji, jego zakresie i terminach dostarczenia dostaw opcjonalnych powiadomi pisemnie Wykonawcę. Skorzystanie z opcji nie wymaga aneksowania umowy.
7. W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z opcji, Wykonawcy będzie się należało dodatkowe wynagrodzenie wg cen jednostkowych jak dla zamówienia podstawowego.
8. Zamówienie w ramach opcji będzie realizowane w okolicznościach przewidzianych we wzorze umowy stanowiącym zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”.
9. Towar zakupiony w ramach opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia podstawowego
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Zamawiający, w kryterium „Cena”, będzie przyznawał punkty na podstawie wypełnionego przez Wykonawcę pkt. 1.4.2 zał. nr 1 do SWZ – Druk „Oferta
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
1.2.1. posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, obejmujących przedmiot zamówienia
lub
1.2.2. posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, obejmujących przedmiot zamówienia
lub
1.2.3. posiada aktualne zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegającą urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej), określające rodzaj i zakres działalności.
Podstawa prawna: ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2020r. poz. 2021), ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j.: Dz. U. z 2020 r. poz. 1753 ze zm.), rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007r, Nr 106, poz.730 ze zm.).
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, każdy z Wykonawców musi spełniać warunek dotyczący posiadanych uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o której mowa w ppkt. 1.2., w pełni samodzielnie.
- w celu zbadania spełnienia tego warunku Zamawiający wezwie Wykonawcę, którego oferta została oceniona jako najkorzystniejsza, do przedstawienia dokumentów wskazanych w pkt. IX, ppkt 1.3 SWZ
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1.1. Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w zakresie wynikającym z art. 109 ust. 1 pkt 4 Ustawy, sporządzone nie wcześniej niż 3 miesiące przed ich złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji – chyba, że Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, a Wykonawca wskazał w pkt. 18 zał. nr 1 do SWZ – Druk „Oferta”, dane umożliwiające dostęp do nich.
1.2. Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t.j.: Dz. U. z 2021r. poz. 275), z innym Wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej - sporządzony zgodnie z zał. nr 7 do SWZ – „Oświadczenie o grupie kapitałowej”.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1.3. Aktualną decyzję administracyjną (lub zaświadczenie) wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności (podstawa prawna żądania dokumentu - art. 62 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2020r. poz. 2021) w jednej z poniższych form tj.:
1.3.1 Aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określająca rodzaj i zakres działalności - obejmująca przedmiot zamówienia
lub
1.3.2 Aktualna decyzja Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej - obejmująca przedmiot zamówienia
lub
1.3.3 Aktualne zaświadczenie wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną, potwierdzające wpis do rejestru zatwierdzonych zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność podlegającą urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (wzór zawiera załącznik nr 6 do rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu żywność, podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej Dz. U. z 2007r, Nr 106, poz.730 ze zm.) - określające rodzaj i zakres działalności
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. Zgodnie z art. 106 ust. 1 Ustawy, Zamawiający wymaga od Wykonawców złożenia przedmiotowego środka dowodowego, stanowiącego zał. nr 6 do SWZ – „Oświadczenie z art. 106”, w celu potwierdzenia zgodności oferowanych dostaw z wymaganiami określonymi w zał. nr 4 A – D do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie 1 - 4” i w zał. nr 5 A - D do SWZ – „Opis przedmiotu zamówienia – zadanie 1 - 4”.2. Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna żądania dokumentu - art. 59 i art. 73 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tekst jednolity: Dz. U. z 2019r. poz. 1252) w jednej z poniższych form tj.:
2.1. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP
wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP;
lub
2.2. Certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą.
lub
2.3. Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020r. poz. 2021)
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
1. zał. nr 6 do SWZ – „Oświadczenie z art. 106”, w celu potwierdzenia zgodności oferowanych dostaw z wymaganiami określonymi w zał. nr 4 A – D do SWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie 1 - 4” i w zał. nr 5 A - D do SWZ – „Opis przedmiotu zamówienia – zadanie 1 - 4”.2. Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP (podstawa prawna żądania dokumentu - art. 59 i art. 73 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tekst jednolity: Dz. U. z 2019r. poz. 1252) w jednej z poniższych form tj.:
2.1. Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP
wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP;
lub
2.2. Certyfikat systemu HACCP wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą.
lub
2.3. Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład którego wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymania systemu HACCP na podstawie art. 59 i art. 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020r. poz. 2021)
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. Oświadczenie o którym mowa w art. 117 ust. 4 Ustawy, zgodne co do treści z zał. nr 8 do SWZ – „Oświadczenie na podstawie art. 117” lub zawierające co najmniej informacje, o których mowaw art. 117 ust. 4 Ustawy – jeżeli dotyczy.
2. Oryginał lub kopia pełnomocnictwa – dla osób podpisujących ofertę, o ile fakt umocowania nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych – jeżeli dotyczy.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Zgodnie z art. 58 ust. 1 Ustawy, Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ichw postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo winno być załączone do oferty.
2. Zgodnie z art. 59 Ustawy, w przypadku wyboru oferty Wykonawców ubiegających się wspólnie
o udzielenie zamówienia, Zamawiający przed zawarciem umowy zastrzega możliwość wezwania Wykonawców do przedstawienia umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie
o którym mowa w art. 125 Ustawy, składane jest zgodnie z pkt VIII ppkt. 1.1. Oświadczenie to wstępnie potwierdza spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw do wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału
w postępowaniu i brak podstaw do jego wykluczenia.
4. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia z postępowania, w tym oświadczenie dotyczące przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (zał. nr 7 do SWZ), składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
5. Wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego i mają do nich zastosowanie przepisy określone dla Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Przyszłe zobowiązania Wykonawcy związane z umową i jej realizacją są określone przepisami ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych (t.j.: Dz. U. z 2021r., poz. 1129 ze zm.) oraz przepisami Kodeksu cywilnego.2. W celu zapoznania Wykonawców z przyszłymi zobowiązaniami związanymi z wykonywaniem umowy, Zamawiający przedstawia zał. nr 3 do SWZ – „Projektowane postanowienia umowy”.
3. Ostateczna treść umowy może ulec zmianie w zakresie niezmieniającym projektowanych postanowień oferty i SWZ.
4. Zawarta umowa o wykonanie zamówienia publicznego może być zmieniona wyłącznie zgodnie z art. 455 Ustawy.
5. Ostateczna treść umowy może ulec zmianie w zakresie niepowodującym istotnych zmian w projektowanych postanowieniach umowy i SWZ, określonym w § 10 zał. nr 3 do SWZ - „Projektowane postanowienia umowy”.
6. Zmiana postanowień umowy może nastąpić wyłącznie za zgodą Stron wyrażoną, pod rygorem nieważności, na piśmie.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-18 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/8blt
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-18 10:10
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-17
INNE PRZETARGI BALICE
- Dostawa mleka, przetworów mleczarskich i roślinnych tłuszczy smarownych.
- Świadczenie usług czyszczenia zbiorników urządzeń sozotechnicznych, opróżnienia zbiorników bezodpływowych (...) oraz odbioru, transportu, zbierania lub przetworzenia odpadów (...)
więcej: przetargi BALICE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawa różnych artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej im. Henryka Sienkiewicza w Kamionnie w 2025 r.
- Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka'' w Elblągu w 2025 r.
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Gminnego z Oddziałami Integracyjnymi w Bierkowicach
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.