Ogłoszenie z dnia 2021-11-18
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00139855/01 - Wynik z dnia 2022-04-28
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
„Usługi realizacji szkoleń specjalistycznych dla uczniów i szkoleń zawodowych dla nauczycieli w ramach projektu „Kształcimy profesjonalistów” UDA-RPPD.03.03.01-20-0227/19 - cz. I-IX”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: BIAŁOSTOCKA FUNDACJA KSZTAŁCENIA KADR
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 050503972
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Spółdzielcza 8
1.5.2.) Miejscowość: Białystok
1.5.3.) Kod pocztowy: 15-441
1.5.4.) Województwo: podlaskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL841 - Białostocki
1.5.7.) Numer telefonu: 85 653 77 00
1.5.8.) Numer faksu: 85 732 95 05
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: fundacja@bfkk.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bfkk.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Usługi realizacji szkoleń specjalistycznych dla uczniów i szkoleń zawodowych dla nauczycieli w ramach projektu „Kształcimy profesjonalistów” UDA-RPPD.03.03.01-20-0227/19 - cz. I-IX”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-9a1b2155-4852-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00274086
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-11-18
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00005525/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.5 Realizacja kursów i szkoleń dla uczniów w projekcie "Kształcimy profesjonalistów"
1.3.10 Realizacja kursów specjalistycznych dla nauczycieli w projekcie "Kształcimy profesjonalistów"
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
„Kształcimy profesjonalistów” UDA-RPPD.03.03.01-20-0227/19
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/bfkk3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/bfkk
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Oferta wraz z załącznikami musi zostać sporządzona w języku polskim, złożona w postaci elektronicznej oraz podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem osobistym lub podpisem zaufanym pod rygorem nieważności. Złożenie oferty wymaga od wykonawcy zarejestrowania się i zalogowania na Platformie zakupowej zamawiającego dostępnej pod adresem https://platformazakupowa.pl/pn/bfkk.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne związane z wykorzystaniem Platformy zakupowej:
a. W postepowaniu o udzielnie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy (adres: https://platformazakupowa.pl/pn/bfkk); przez dostępny na stronie danego postepowania formularz Wyślij wiadomość.
b. Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania oraz odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów o oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu zostały opisane w Regulaminie korzystania z Platformy (adres: https://platformazakupowa.pl/pn/bfkk). Składając ofertę Wykonawca akceptuje Regulamin Internetowej Platformy zakupowej platformazakupowa.pl Open Nexus sp. z o.o. dla Użytkowników (Wykonawców).
c. Zamawiający informuje, że posiadanie konta na Platformie jest dobrowolne, a złożenie oferty w przetargu jest możliwe bez posiadania konta. Wykonawca nieposiadający konta na Platformie Zakupowej może za jej pośrednictwem wprowadzić zmiany do złożonej oferty. Wykonawca niezalogowany nie może samodzielnie wycofać oferty. W celu wycofania oferty należy się skontaktować z Centrum Wsparcia klienta, które służy pomocą techniczna od 7:00 do 17:00 od poniedziałku do piątku pod numerem telefonu 22 101 02 02 lub e-mail: cwk@platformazakupowa.pl. Na Platformie Zakupowej w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców” opisana jest szczegółowa procedura zmiany i wycofania oferty. Po upływie terminu składania ofert Wykonawca nie może skutecznie dokonać zmiany ani wycofać złożonej oferty.
3. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę na dane zamówienie. Oferty wykonawcy, który przedłoży więcej niż jedną ofertę na dane zamówienie, zostaną odrzucone.
4. Wykonawca składa ofertę wraz z wymaganymi oświadczeniami i dokumentami, wskazanymi w rozdziale II podrozdziale 9 SWZ.
5. Do upływu terminu składania ofert Wykonawca może wycofać ofertę lub ją zmienić. Zmianą jest wycofanie i ponowne wprowadzenie do platformazakupowa.pl Sposób postępowania w przypadku oferty w systemie został opisany w Instrukcji korzystania z Platformy .Zamawiający informuje, że instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotyczące w szczególności logowania, składania wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składania ofert oraz innych czynności podejmowanych w niniejszym postępowaniu przy użyciu platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): a) Zamawiający oświadcza, że spełnia wymogi określone w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119 z 4 maja 2016 r.), dalej: RODO, tym samym dane osobowe podane przez wykonawcę będą przetwarzane zgodnie z RODO oraz zgodnie z przepisami krajowymi.
b) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Białostocka Fundacja Kształcenia Kadr z siedzibą ul. Spółdzielcza 8, 15-441 Białystok, z Administratorem można się kontaktować pisemnie , za pomocą poczty tradycyjnej na adres: ul. Spółdzielcza 8, 15-441 Białystok lub drogą e-mailową pod adresem: fundacja@bfkk.pl .
c) Administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych – Andrzeja Rybus-Tołłoczko, jego adres e-mail: iodo@rt-net.pl
d) Dane osobowe wykonawcy będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c, e RODO
w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Usługi realizacji szkoleń specjalistycznych dla uczniów i szkoleń zawodowych dla nauczycieli w ramach projektu „Kształcimy profesjonalistów” UDA-RPPD.03.03.01-20-0227/19 - cz. I-IX” w trybie podstawowym bez negocjacji o jakim traktuje art. 275 pkt 1 ustawy PZP.
e) Odbiorcami przekazanych przez wykonawcę danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym zostanie udostępniona dokumentacja postępowania zgodnie z art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy Pzp, a także art. 6 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
f) Dane osobowe wykonawcy zawarte w protokole postępowania będą przechowywane przez okres 4 lat, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.
g) Klauzula informacyjna, o której mowa w art. 13 ust. 1 i 2 RODO znajduje się w załączniku nr 9 do SWZ.
h) Zamawiający nie planuje przetwarzania danych osobowych wykonawcy w celu innym niż cel określony w lit. d powyżej. Jeżeli administrator będzie planował przetwarzać dane osobowe w celu innym niż cel, w którym dane osobowe zostały zebrane (tj. cel określony w lit. b powyżej), przed takim dalszym przetwarzaniem poinformuje on osobę, której dane dotyczą, o tym innym celu oraz udzieli jej wszelkich innych stosownych informacji, o których mowa w art. 13 ust. 2 RODO.
i) Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do obowiązków tych należą:
- obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego;
- obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane wykonawca przekazuje zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego.
j) W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem w postępowaniu, wykonawca składa oświadczenia o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO – treść oświadczenia została zawarta w załączniku nr 9 do ... więcej szczegółów w rozdziale I. Informacje ogólne do SWZ pkt 16
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): szczegółowe informacje dotyczące RODO zawarte są w załącznikach: Załącznik nr 6 do SWZ - Projektowane postanowienia umowy dla części I-IX, Załącznik nr 8 do SWZ - Klauzula informacyjna dla części I-IX oraz w SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 16/KUR/KP/RPOWP/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 9
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
I część zamówienia – szkolenie z udzielania pierwszej pomocy
• Grupa docelowa: uczniowie z Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki.
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników: od 27 do 30 osób- zajęcia prowadzone w 2 grupach od 13 do 15 osób.
• Wymiar godzin: szkolenie w wymiarze 16 godzin szkoleniowych. Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy) lub w godzinach popołudniowych, aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się.
• Minimalny program szkolenia: prawne aspekty udzielania pierwszej pomocy oraz przeciwdziałania występowania wypadków w miejscu pracy, zarządzanie na miejscu zdarzenia, stany zagrożenia życia, zadławienie, utrata przytomności, postępowanie przy zatrzymaniu oddechu, postępowanie z ciałem obcym, urazy kostno- stawowe, opatrywanie zranień, krwotoków, oparzeń, zatrucia pokarmowego, ukąszenia, kleszcze, nagłe stany chorobowe (padaczka, cukrzyca, zawał, udar, astma, wstrząs anafilaktyczny), resuscytacja krążeniowo- oddechowa i użycie defibratora AED, apteczka pierwszej pomocy, komunikacja z dyspozytorem ratownictwa medycznego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 80210000-9 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
80530000-8 - Usługi szkolenia zawodowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
II część zamówienia – Kursy gastronomiczne
1. Kurs barmański
• Grupa docelowa: uczniowie z Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników: 8- 10 osób,
• Wymiar godzin: min. 32 godziny szkoleniowe Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy) lub w godzinach popołudniowych, aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się.
• Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia.
• Minimalny zakres programu szkolenia powinien obejmować: techniki pracy i funkcje sprzętu barowego (m.in. omówienie sprzętu barowego, miary barowe, rodzaje i podział szkła barowego, wyposażenie baru), podstawy miksologii ( m.in. rozróżnianie typów koktajli oraz moktajli, koktajle klasyczne, receptury i historia), użycie różnych technik do przygotowywania koktajli (shake, stir, blend, building, Throwing), techniki pracy za barem przy użyciu (jiggera, łyżka, shaker), wprowadzenie Working Flair (free pouring, wykorzystanie sprzętu barmańskiego), praktyczne podstawy zagadnień home made oraz infuzowania, dekorowanie - jak dobrać odpowiednie składniki dekoracji do wybranego szkła oraz koktajlu.
• Wykonawca powinien zapewnić sale na przeprowadzenie kursu. Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych, restauracjach lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu gastronomicznym.
• Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia.
• Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje stosowne certyfikaty/ zaświadczenia ukończenia kursu
2. Kurs kelnerski
• Grupa docelowa: uczniowie z Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników: 8- 10 osób
• Wymiar godzin: min. 32 godziny szkoleniowe Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy, ferie) lub w godzinach popołudniowych, aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się.
• Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia
• Minimalny zakres programu: Wizerunek kelnera i podstawy savoir vivre, stanowisko pracy, podział na rewiry i przygotowanie lokalu do przyjęcia gości, zastawa stołowa, prawidłowe nakrycie stołu, elementy dekoracyjne, technika noszenia naczyń i tac, techniki kelnerski: zasady serwowania dań (serwis a’ la carte), obsługa konsumenta przy podawaniu przekąsek, podawania zup, zasady serwowania dań zasadniczych, obsługa konsumenta przy podawaniu śniadań, podawania napojów bezalkoholowych: gorących i zimnych, podawania napojów alkoholowych, organizacja przyjęć, systemy rozliczeń kelnerskich
• Wykonawca powinien zapewnić sale na przeprowadzenie kursu. Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu np. pracowni szkolnej.
• Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia.
• Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje stosowne certyfikaty/ zaświadczenia ukończenia kursu.
3. Kurs Baristy:
• Grupa docelowa: uczniowie z Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników: 8- 10 osób
• Wymiar godzin: min. 32 godziny szkoleniowe Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy, wakacje) lub w godzinach popołudniowych.
• Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia.
• Minimalny zakres programu: Organizacja pracy na stanowisku baristy, charakterystyka zawodu baristy sposoby sporządzania kawy, narzędzia w zawodzie baristy, obsługa klienta, sprzęt baristy, metody parzenia kawy, techniki przygotowywania : dozowanie, dystrybucja, tamping, przygotowanie idealnego espresso jako podstawa każdej kawy, nalewanie i wykańczanie kawy oraz napojów mlecznych i możliwości latte art., alternatywne sposoby zaparzania kawy, łączenie kawy z alkoholem
• Wykonawca powinien zapewnić sale (pracownie gastronomiczne/cukiernicze) na przeprowadzenie kursu z niezbędnym wyposażeniem np. pracowni szkolnej.
• Wykonawca powinien zapewnić wszystkie składniki i produkty spożywcze do przeprowadzenia zajęć praktycznych.
• Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje stosowne certyfikaty/ zaświadczenia ukończenia kursu
4. Kurs dekorowania potraw:
• Grupa docelowa: uczniowie z Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników: 8 – 10 osób
• Wymiar godzin: min. 32 godziny szkoleniowe. Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy, ferie) lub w godzinach popołudniowych, aby umożliwić uczestnictwo osobom uczącym się.
• Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia.
• Zakres ramowy kursu: zasady i techniki rodzajów cięć i rzeźbienia, prezentacja narzędzi i metody ich używania, rzeźbienie motywów w warzywach i owocach, wykonanie dekoracji sztuki dekorowania poprzez łączenie poszczególnych rzeźb, zabezpieczenie i pielegnacja wykonanych prac.
• Wykonawca powinien zapewnić sale na przeprowadzenie kursu. Zajęcia praktyczne powinny odbywać się w placówkach gastronomicznych lub odpowiednio przystosowanym i wyposażonym pomieszczeniu gastronomicznym np. pracowni szkolnej.
• Wykonawca powinien zapewnić niezbędne narzędzia i produkty gwarantujące odpowiedni poziom szkolenia.
• Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje stosowne certyfikaty/ zaświadczenia ukończenia kursu.
5. Kurs kuchnia molekularna
• Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach.
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników od 8- 10 osób
• Wymiar godzin: 32 godziny szkoleniowe. Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy, wakacje) lub w godzinach popołudniowych.
• Wykonawca powinien zapewnić miejsce na przeprowadzenie warsztatów w miejscach odpowiednich tematyce kuchni: lokale gastronomiczne, restauracje itp.
• Zajęcia praktyczne powinny stanowić minimum 80% czasu przeznaczonego na realizacje szkolenia.
• Minimalny program kursu: poznanie i wykorzystanie w praktyce produktów wykorzystywanych w kuchni molekularnej (agar, ksantana, lecytyna, maltodekstryna itp.),przygotowanie nowoczesnych potraw metodą sous vide, praktyczne wykorzystanie technik: piankowanie, żelowanie, dekonstrukcja itp.
• Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje stosowne certyfikaty/ zaświadczenia ukończenia kursu
4.2.6.) Główny kod CPV: 80210000-9 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
III część zamówienia- Szkolenie negocjacje w biznesie
• Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników w każdym warsztacie od 13 do 15 osób
• Wymiar godzin: 32 godziny szkoleniowe. Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy, wakacje) lub w godzinach popołudniowych.
• Minimalny program szkolenia: komunikacja w negocjacjach, cechy dobrego negocjatora, test Thomasa- Kilmanna, jak przygotować się do roli negocjatora, podstawowe pojęcia w negocjacjach, zasady panujące w negocjacjach i jak je wykorzystywać, jak prowadzić negocjacje handlowe, zakupowe, biznesowe; jak świadomie rozpoznać etapy i procesy negocjacyjne, jak radzić sobie w trudnych sytuacjach, techniki i scenariusze negocjacyjne, głosy wspierające i sabotujące pozycję w negocjacjach, rozpoznawanie intencji partnera w negocjacjach, strategie i techniki pierwszej fazy negocjacji, techniki stosowane w środkowej fazie negocjacji, techniki fazy końcowej i fazy po negocjacyjnej.
4.2.6.) Główny kod CPV: 80210000-9 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
IV część zamówienia- MS Exel
• Grupa docelowa: uczniowie Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników: od 13 do 15 osób
• Wymiar godzin: 32 godzin szkoleniowe. Zajęcia powinny odbywać się w dni wolne od nauki szkolnej (np. weekendy, wakacje) lub w godzinach popołudniowych.
• Wykonawca powinien zapewnić miejsce na przeprowadzenie szkolenia wyposażone w sprzęt komputerowy dla każdej osoby z grupy.
• Minimalny program szkolenia: Podstawy pracy z arkuszem kalkulacyjnym MS Excel: zapoznanie z interfejsem programu MS Excel, podstawowe pojęcia (skoroszyt, arkusz, komórka), metody poruszania się po arkuszu, wprowadzanie oraz edycja danych, polecenia Cofnij/Ponów, wstawianie, usuwanie oraz kopiowanie arkuszy, wstawianie, usuwanie wierszy oraz kolumn, ukrywanie danych, korzystanie z pomocy, dostosowywanie wyglądu programu do własnych potrzeb, opcje wydruku skoroszytu, skalowanie, drukowanie wybranego zakresu, zapisywanie skoroszytu w różnych formatach, zapisywanie arkusza jako oddzielnego pliku, PDFowanie arkuszy, odzyskiwanie niezapisanych skoroszytów, korzystanie z widoków; Formatowanie: formatowanie czcionki, autoformatowanie dat, liczb, poprawa czytelności wprowadzonych danych, stosowanie obramowania/cieniowania, grafiki w tle, kopiowanie formatowania, malarz formatów, style – zastosowanie; Formuły i funkcje: podstawowe wiadomości na temat formuł, rodzaje odwołań, odwołania w tabelach, tworzenie oraz modyfikacja prostych formuł, kopiowanie formuł, inspekcja formuł, podstawowe funkcje (Suma, Średnia, Min, Max), kopiowanie wartości, opcje przeliczania (ręczne, automatyczne); Bazy danych: pojęcie bazy danych w programie Excel, wyszukiwanie informacji (polecenia Znajdź oraz Zamień), sortowanie, auto filtr; Wykresy: rodzaje wykresów, podstawowe modyfikacje wykresów, przenoszenie, kopiowanie, usuwanie wykresów, drukowanie wykresów.
• Egzamin i certyfikaty/ zaświadczenia: Po zdanym egzaminie uczestnik otrzymuje stosowne certyfikaty/ zaświadczenia ukończenia kursu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 80210000-9 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
V część zamówienia
1. Szkolenie Plating- sztuka aranżacji, stylizacji potraw
• Grupa docelowa: Nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników: 3 osoby
• Wymiar godzin: 32 godziny szkoleniowe.
• Wykonawca powinien zapewnić miejsce na przeprowadzenie szkoleń w miejscach odpowiednich tematyce każdemu szkoleniu.
• Minimalny program: wyróżnianie głównego składnika dania, dobór proporcji i składników, tworzenie akcentów-sosy i emulsje, Formowanie składników, Garnish-dekorowanie, wykorzystanie koloru, kształtu, faktury podczas układania dania.
2. Szkolenie dekorowania stołów
• Grupa docelowa: Nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników na szkolenia: 3 osoby
• Wymiar godzin: 32 godziny szkoleniowe.
• Wykonawca powinien zapewnić miejsce na przeprowadzenie szkoleń w miejscach odpowiednich tematyce każdemu szkoleniu.
• Minimalny program: rodzaje przyjęć, dobór naczyń i kwiatów, rozmieszczenie kompozycji na stole, dodatkowe elementy wystroju stołu, okolicznościowa dekoracja stołu, dekoracje roślinne
4.2.6.) Główny kod CPV: 80530000-8 - Usługi szkolenia zawodowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
VI część zamówienia
1. Kurs somelierski
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki.
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników na szkoleniu 4 osoby
• Wymiar godzin: szkolenie w wymiarze 32 godziny szkoleniowe.
• Minimalny program szkolenia: geneza wina na świecie, typologia win, fizjologia smaku, technologia produkcji win białych, różowych, czerwonych, musujących, najważniejsze odmiany winorośli, główne regiony produkcji wina, jak czytać etykietę, temperatury podawania, serwis win białych, czerwonych, musujących, napowietrzanie i dekantacja, kolejność podawania win, okazje specjalne, przyjęcia, degustacje, wino i potrawy – zasady ogólne, zasady doboru wina do potraw- zasady łączenia.
2. Kurs barmański
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r
• Liczba uczestników: na szkoleniu 1 osoba
• Wymiar godzin: szkolenie w wymiarze 32 godziny szkoleniowe.
• Minimalny program szkolenia: zarys technologii i towaroznawstwa napojów, charakterystyka napojów mieszanych, organizacja baru, technika mieszania napojów gorących, technika mieszania napojów zimnych, technika miksowania koktajli
4.2.6.) Główny kod CPV: 80530000-8 - Usługi szkolenia zawodowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
VII część zamówienia
1. Kurs cukierniczy I stopnia
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki.
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r.
• Liczba uczestników na szkoleniu 1 osoba
• Wymiar godzin: szkolenie w wymiarze 32 godziny szkoleniowe.
• Minimalny program szkolenia: wyposażenie stanowiska pracy, organizacja stanowiska pracy; terminologia stosowana w cukiernictwie, narzędzia, maszyny i urządzenia wykorzystywane w pracy, zasady racjonalnego doboru surowców i ich maksymalnego wykorzystania w kuchni,, surowce i materiały pomocnicze stosowane w cukiernictwie – sposoby doboru surowców do poszczególnych, kruche ciasta podstawowe i słone, ciasta ucierane, ciasta biszkoptowe, kremy lub pianki, musy, mleczka oraz panna cotta, sekrety udanych kremów
2. Kurs dekorowania tortów
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r
• Liczba uczestników na szkoleniu 2 osoby
• Wymiar godzin: szkolenie w wymiarze 32 godziny szkoleniowe.
• Minimalny program szkolenia: różne techniki dekorowania tortów z uwzględnieniem dekoracji z kremu maślanego i papieru jadalnego, techniki przygotowania masy cukrowej, musów cukierniczych,żelek, zapoznanie z przygotowaniem kremów i mas cukierniczych do tortów, techniki wypieku biszkoptów, wykorzystanie sprzętu cukierniczego (tylki, ranty, sprzęt do tynkowania tortów)
4.2.6.) Główny kod CPV: 80530000-8 - Usługi szkolenia zawodowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
VIII część zamówienia- Prowadzenie działalności gospodarczej
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r
• Liczba uczestników na szkoleniu 3 osoby
• Wymiar godzin: szkolenie w wymiarze 32 godziny szkoleniowe.
• Minimalny program szkolenia: prawo podatkowe, składki ZUS, naliczanie płac, prawo pracy, obsługa kasy fiskalnej, sporządzanie i wysyłanie JPK i innych deklaracji
4.2.6.) Główny kod CPV: 80530000-8 - Usługi szkolenia zawodowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
IX część zamówienia- Kurs - język angielski zawodowy
• Grupa docelowa: nauczyciele Zespołu Szkół nr 4 w Suwałkach
• Miejsce realizacji: Suwałki
• Termin realizacji: od podpisania umowy do 31 października 2022r
• Liczba uczestników na szkoleniu 3 osoby
• Wymiar godzin: szkolenie w wymiarze 60 godzin zegarowych.
• Minimalny program szkolenia: Program na szkoleniu będzie ustalany z Wykonawcą i zależeć będzie od stopnia zaawansowania znajomości języka uczestników kursu. Kształcenie będzie odbywać się adekwatnie do wymagań danego poziomu znajomości języka obcego, określonych według standardów Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego, ze szczególnym uwzględnieniem słownictwa specjalistycznego w obszarze: terminologia i zwroty stosowane w branży ekonomicznej i handlowej.
• Na początku i na końcu każdego szkolenia Wykonawca przeprowadzi test weryfikujący umiejętności uczestników oraz po zakończeniu szkolenia wyda uczestnikom zaświadczenia ukończenia szkolenia
4.2.6.) Główny kod CPV: 80530000-8 - Usługi szkolenia zawodowego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta która uzyska największą liczbe punktów w kruterium okreslonym w SWZ
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie trenera
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Na podstawie art. 112 ustawy Pzp, zamawiający określa warunek/warunki udziału w postępowaniu dotyczący/-e:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
a. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach I części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 13 osób z zakresu Szkolenia z udzielania pierwszej pomocy;
b. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach II części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 4 osób z zakresu Kurs Barmański, na przeszkoleniu co najmniej 4 osób z zakresu Kurs kelnerski, na przeszkoleniu co najmniej 4 osób z zakresu Kurs Baristy, na przeszkoleniu co najmniej 4 osób z zakresu Kurs Dekorowania potraw, na przeszkoleniu co najmniej 4 osób z zakresu Kurs kuchnia molekularna;
c. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach III części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 6 osób z zakresu Szkolenie Negocjacje w biznesie;
d. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach IV części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 6 osób z zakresu Kurs MS Exel;
e. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach V części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 1 osoby z zakresu Szkolenie Plating – sztuka aranżacji, stylizacji potraw, na przeszkoleniu co najmniej 1 osoby z zakresu Szkolenie Dekorowania stołów;
f. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach VI części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 2 osób z zakresu Kurs Somelierski, na przeszkoleniu co najmniej 1 osoby z zakresu Kurs Barmański;
g. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach VII części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 1 osoby z zakresu Kurs cukierniczy I stopnia, na przeszkoleniu co najmniej 1 osoby z zakresu Kurs dekorowania tortów;
h. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach VIII części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 1 osoby z zakresu Kurs prowadzenie działalności gospodarczej;
i. Zamawiający oceniając zdolność techniczną lub zawodową Wykonawcy w ramach IX części zamówienia, będzie brał pod uwagę:
i. doświadczenie Wykonawcy. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności przez Wykonawcę jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych, również wykonuje usługę lub usługi polegające na przeszkoleniu co najmniej 1 osoby z zakresu Kurs – język angielski zawodowy;
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:
a) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16.02.2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym Wykonawcę, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postepowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postepowaniu niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 5 do SWZ;
b) Wykaz osób, skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, wraz z informacjami na temat ich doświadczenia niezbędnego do wykonania zamówienia publicznego, a także wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami (Załącznik nr 10 do SWZ).
Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu wstępnym dane umożliwiające dostęp do tych środków.
Wykonawca składa podmiotowe środki dowodowe aktualne na dzień ich złożenia.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:
a) Oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16.02.2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, z innym Wykonawcę, który złożył odrębną ofertę, ofertę częściową lub wniosek o dopuszczenie do udziału w postepowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, oferty częściowej lub wniosku o dopuszczenie do udziału w postepowaniu niezależnie od innego Wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej – załącznik nr 5 do SWZ;
b) Wykaz osób, skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, wraz z informacjami na temat ich doświadczenia niezbędnego do wykonania zamówienia publicznego, a także wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami (Załącznik nr 10 do SWZ).
Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w oświadczeniu wstępnym dane umożliwiające dostęp do tych środków.
Wykonawca składa podmiotowe środki dowodowe aktualne na dzień ich złożenia.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresieSEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
e) Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.W takim przypadku:
• Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
• Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
• Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, spośród których tylko jeden spełnia warunek dotyczący uprawnień, są zobowiązani dołączyć do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
• Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takiej sytuacji wykonawcy są zobowiązani dołączyć do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
Wymagana forma:
Wykonawcy składają oświadczenia w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym, lub podpisem osobistym osoby upoważnionej do reprezentowania wykonawców zgodnie z formą reprezentacji określoną w dokumencie rejestrowym właściwym dla formy organizacyjnej lub innym dokumencie.
W przypadku gdy oświadczenie zostało sporządzone jako dokument w postaci papierowej i opatrzone własnoręcznym podpisem, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, a w przypadku postępowań lub konkursów, o wartości mniejszej niż progi unijne, kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej.
Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej, dokonuje odpowiednio wykonawca lub wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia Lub notariusz
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy lub dalsze wykonywanie Umowy może zagrozić istotnemu interesowi bezpieczeństwa państwa lub bezpieczeństwu publicznemu, Zamawiający może odstąpić od Umowy w terminie 30 dni od dnia powzięcia wiadomości o tych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawcy należy się wynagrodzenie wyłącznie za już wykonany przedmiot Umowy.2. Zamawiający może odstąpić od Umowy, jeżeli Wykonawca:
a) wstrzymał wykonywanie przedmiotu Umowy i pomimo uprzedniego pisemnego upomnienia nie wznowił wykonywania Umowy w terminie określonym w upomnieniu;
b) nienależycie wykonuje Umowę i pomimo pisemnego upomnienia nadal nienależycie wykonuje Umowę;
c) naruszył istotne postanowienie Umowy i pomimo pisemnego wezwania nie usunął naruszenia oraz jego skutków w terminie oznaczonym przez Zamawiającego.
d) Ponadto Zamawiający może odstąpić od Umowy, gdy:
1) Wykonawca z naruszeniem Umowy powierza wykonanie Umowy w całości lub części innej osobie,
2) Wykonawca nie dostarczy Zamawiającemu dokumentów potwierdzających realizację usługi wskazanych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1a/1b do SWZ mimo dodatkowego wezwania w terminie 5 dni od daty ponownego wezwania,
3) Wykonawca dopuszcza się innych niż w/w rażących zaniedbań w sposobie wykonania Umowy.
3. Odstąpienie od Umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
4. Oświadczenie o odstąpieniu od Umowy może zostać złożone w terminie 60 dni od dnia powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o zajściu podstawy do odstąpienia.
5. Strona, z której winy zostało dokonane odstąpienie od Umowy, niezależnie od kar umownych, poniesie inne koszty wynikłe dla drugiej Strony z powodu odstąpienia od Umowy.
1. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczności powodującej, że wykonanie Umowy nie leży w interesie publicznym, czego nie można było przewidzieć w chwili zawarcia Umowy lub dalsze wykonywanie Umowy może zagrozić istotnemu interesowi bezpieczeństwa państwa lub bezpieczeństwu publicznemu, Zamawiający może odstąpić od Umowy w terminie 30 dni od dnia powzięcia wiadomości o tych okolicznościach. W takim przypadku Wykonawcy należy się wynagrodzenie wyłącznie za już wykonany przedmiot Umowy.
2. Zamawiający może odstąpić od Umowy, jeżeli Wykonawca:
a) wstrzymał wykonywanie przedmiotu Umowy i pomimo uprzedniego pisemnego upomnienia nie wznowił wykonywania Umowy w terminie określonym w upomnieniu;
b) nienależycie wykonuje Umowę i pomimo pisemnego upomnienia nadal nienależycie wykonuje Umowę;
c) naruszył istotne postanowienie Umowy i pomimo pisemnego wezwania nie usunął naruszenia oraz jego skutków w terminie oznaczonym przez Zamawiającego.
3. Ponadto Zamawiający może odstąpić od Umowy, gdy:
a) Wykonawca z naruszeniem Umowy powierza wykonanie Umowy w całości lub części innej osobie,
b) Wykonawca nie dostarczy Zamawiającemu dokumentów potwierdzających realizację usługi wskazanych w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ mimo dodatkowego wezwania w terminie 5 dni od daty ponownego wezwania,
c) Wykonawca dopuszcza się innych niż w/w rażących zaniedbań w sposobie wykonania Umowy.
4. Odstąpienie od Umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
5. Oświadczenie o odstąpieniu od Umowy może zostać złożone w terminie 60 dni od dnia powzięcia przez Zamawiającego wiadomości o zajściu podstawy do odstąpienia.
6. Strona, z której winy zostało dokonane odstąpienie od Umowy, niezależnie od kar umownych, poniesie inne koszty wynikłe dla drugiej Strony z powodu odstąpienia od Umowy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-11-28 23:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/bfkk
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-11-29 10:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2021-12-29
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Zamawiający nie przewiduje obowiązku odbycia przez wykonawcę wizji lokalnej oraz sprawdzenia przez wykonawcę dokumentów niezbędnych do realizacji zamówienia dostępnych na miejscu u zamawiającego.Zamawiający dokonuje podziału zamówienia na części. Opis poszczególnych części znajduje się w rozdziale II podrozdziale 1 SWZ.
Zamawiający nie przewiduje ograniczeń w zakresie liczby części zamówienia, na które wykonawca może złożyć ofertę, lub maksymalnej liczby części, na które zamówienie może zostać udzielone temu samemu Wykonawcy.
Zamawiający nie dopuszcza możliwości oraz nie wymaga złożenia oferty wariantowej, o której mowa w art. 92 ustawy Pzp tzn. oferty przewidującej odmienny sposób wykonania zamówienia niż określony w niniejszej SWZ.
elektronicznej)
Zamawiający nie dopuszcza możliwości oraz nie wymaga złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych.
Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej, o której mowa w art. 311–315 ustawy Pzp.
Zamawiający nie przewiduje przeprowadzenia aukcji elektronicznej, o której mowa w art. 308 ust. 1 ustawy Pzp.
Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy Pzp/zamówienia polegającego na powtórzeniu podobnych usług lub robót budowlanych, zamówienia na dodatkowe usługi.
Zamawiający nie przewiduje rozliczenia w walutach obcych.
Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.
Zamawiający nie przewiduje udzielenia zaliczek na poczet wykonania zamówienia.
Zamawiający unieważnienia postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 255 ustawy Pzp.
INNE PRZETARGI Z BIAŁEGOSTOKU
- ZK-DZP.262.105.2024 Zakup stanowisk dydaktycznych z platformą w postaci uniwersalnej płytki montażowej do Laboratorium Metrologicznego Wydziału Elektrycznego w ramach projektu "PB 5.0"
- Post. o udzielenie zam. publicznego na dostawę Testów alergologicznych IgE oraz testów Iga i IgG do diagnostyki schorzeń autoimmunologicznych metodą immunoenzymatyczną wraz z dzierżawą sprzętu
- Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę obłożeń jednorazowego użytku
- Dostawa materiałów eksploatacyjnych do sterylizacji
- Wykonanie dokumentacji projektowej i pełnienie nadzoru autorskiego dla zadania "Modernizacja Teatru Dramatycznego im. Aleksandra Węgierki w Białymstoku"
- Wykonanie usługi stałej ochrony fizycznej terenu, zewnętrznej i wewnętrznej budynków Uniwersytetu w Białymstoku
więcej: przetargi w Białymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywne świadczenie usług w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia doradztwa zawodowego, szkoleń i kursów dla 260 uczniów i 2 nauczycieli przedmiotów zawodowych"
- Przeprowadzenie szkoleń dla uczniów i uczennic oraz nauczycieli i nauczycielek w ramach realizacji projektu "Innowacyjni informatycy" - z podziałem na VII części
- "Kursy i szkolenia w ramach projektu "Wsparcie dla uczniów i kadry szkół zawodowych Powiatu Tucholskiego - etap I"- cz. 1"
- "Sukcesywne świadczenie usług w zakresie zorganizowania i przeprowadzenia doradztwa zawodowego, szkoleń i kursów dla uczniów i nauczycieli przedmiotów zawodowych"
- Usługi szkoleniowe dla uczniów i nauczycieli z podziałem na 9 części w ramach projektu pn. "Podniesienie zdolności do przyszłego zatrudnienia uczniów szkół zawodowych z terenu powiatu puckiego".
- Szkolenia i kursy realizowane w ramach projektu "Inwestycja w przyszłość"
więcej: Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.