eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jaworzno"SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH DO SIEDZIBY ZAMAWIAJ¡CEGO w 2022r."



Og³oszenie z dnia 2021-11-24


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
„SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH DO SIEDZIBY
ZAMAWIAJ¡CEGO w 2022r."

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: Jad³odajnia Miejska w Jaworznie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 27668012700000

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: Zacisze 1

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Jaworzno

1.5.3.) Kod pocztowy: 43-600

1.5.4.) Województwo: ¶l±skie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22B - Sosnowiecki

1.5.7.) Numer telefonu: 32 616 37 64

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: jadlodajnia@jm.jaworzno.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.jm.jaworzno.pl

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Inna dzia³alno¶æ

dzia³alno¶æ gastronomiczna

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH DO SIEDZIBY
ZAMAWIAJ¡CEGO w 2022r."

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-b64a3c41-4d0b-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer og³oszenia: 2021/BZP 00281991

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2021-11-24

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak

2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2021/BZP 00001853/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:

1.2.1 Dostawy produktów spo¿ywczych do siedziby zamawiaj±cego

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

www.jm.bip.jaworzno.pl

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://epuap.gov.pl/wps/portal - adres skrzynki: /Kamyszka/SkrytkaESP za pomoc± dostêpnego : "Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku"
https://miniportal.uzp.gov.pl/
http://jm.bip.jaworzno.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: https://epuap.gov.pl/wps/portal - adres skrzynki: /Kamyszka/SkrytkaESP za pomoc± dostêpnego : "Formularza do z³o¿enia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku"
https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym s± dostêpne narzêdzia, urz±dzenia lub formaty plików, które nie s± ogólnie dostêpne: http://jm.bip.jaworzno.pl

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowi±zek informacyjny): 1. Administratorem Pañstwa danych osobowych (dalej jako: „Administrator") jest Jad³odajnia Miejska w Jaworznie reprezentowana przez Pani± Kierownik Jad³odajni Miejskiej z siedzib± przy ul. Zacisze 1, 43-600 Jaworzno, NIP: 6321776026, REGON: 276680127, tel. +48 32 616 37 64, strona internetowa: www.jm.jaworzno.pl, e-mail: jadlodajnia@jm.jaworzno.pl.
2. Administrator wyznaczy³ Inspektora Ochrony Danych Pani± Korneliê Zaporowsk± nadzoruj±cego prawid³owo¶æ przetwarzania danych osobowych, z którym mo¿na skontaktowaæ siê za po¶rednictwem adresu e-mail: kornelia@informatics.jaworzno.pl
3. Pani/Pana dane osobowe bêd± przetwarzane w celu zwi±zanym z postêpowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego oraz w przypadku wyboru Pana/Pani oferty w celu realizacji warunków zawieranych umów; wykonania ci±¿±cych na Administratorze danych obowi±zków prawnych (np. wystawienia i przechowywania faktur oraz innych dokumentów ksiêgowych, udostêpniania danych tzw. uprawnionym podmiotom w tym do s±du lub prokuratury); dochodzenia ewentualnych roszczeñ z tytu³u niewykonania lub nienale¿ytego wykonania zawartej umowy.
4. Podstaw± prawn± ich przetwarzania s±: art. 6 ust. 1 lit. b ogólnego rozporz±dzenia o ochronie danych osobowych (przetwarzanie jest niezbêdne do wykonania umowy, której stron± jest osoba, której dane dotycz±, lub do podjêcia dzia³añ na ¿±danie osoby, której dane dotycz±, przed zawarciem umowy), art. 6 ust. 1 lit. c (przetwarzanie jest niezbêdne do wype³nienia obowi±zku prawnego ci±¿±cego na administratorze) oraz ustawy z dnia 11 wrze¶nia 2019 r. Prawo zamówieñ publicznych, dalej „ustawa Pzp”.
5. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych bêd± osoby lub podmioty, którym udostêpniona zostanie dokumentacja postêpowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy PZP.
6. Pani/Pana dane osobowe pozyskane w zwi±zku z postêpowaniem o udzielenie zamówienia i bêd± przetwarzane przez Zamawiaj±cego wy³±cznie w celu z³o¿enia w/w oferty cenowej, w tym ewentualnego wykonania umowy, realizacji obowi±zków i praw (w tym roszczeñ) wi±¿±cych siê z zawart± umow± oraz w celu realizacji obowi±zków wynikaj±cych z przepisów prawa.
7. Pani/Pana dane osobowe bêd± przechowywane w zgodnym z przepisami powszechnie obowi±zuj±cego prawa przez okres 4 lat od dnia zakoñczenia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje ca³y czas trwania umowy.
8. Obowi±zek podania osobowych jest wymogiem ustawowym okre¶lonym w przepisach ustawy PZP, zwi±zanym z udzia³em w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania okre¶lonych danych mog± uniemo¿liwiæ wziêcie udzia³u w postêpowaniu.
9. Posiada Pani/Pan prawo:
prawo dostêpu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych;
prawo do usuniêcia danych osobowych, w sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie nastêpuje w celu wywi±zania siê z obowi±zku wynikaj±cego z przepisu prawa lub w ramach sprawowania w³adzy publicznej;
prawo do ograniczenia przetwarzania danych, przy czym przepisy odrêbne mog± wy³±czyæ mo¿liwo¶æ skorzystania z tego praw;
prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzêdu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa gdy uzna Pani/Pan, ¿e przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotycz±cych narusza przepisy.
10. Pani/Pana dane nie bêd± przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym równie¿ profilowane.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP-2/2021

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia s± dostawy produktów spo¿ywczych do siedziby Zamawiaj±cego, które bêd± zamawiane sukcesywnie.
Zadanie 1: Ró¿ne produkty spo¿ywcze, nabia³, produkty sypkie, t³uszcze, jaja. Szczegó³owy opis zamówienia znajduje siê w za³±czniku nr 2.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15800000-6 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

03142500-3 - Jaja

15500000-3 - Produkty mleczarskie

15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne

15850000-1 - Produkty z ciasta makaronowego

15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-02 do 2022-12-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiaj±cy bêdzie siê kierowa³ nastêpuj±cymi kryteriami oceny ofert:
1)Cena (C) – waga kryterium    60 %;
2)Termin rozpatrzenia reklamacji (T) – waga kryterium  40 %.
2. Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
1) Cena (C) – waga  60 %


cena najni¿sza netto*
C = ------------------------------------------------ x 100 pkt x 60%
cena oferty ocenianej netto

* spo¶ród wszystkich z³o¿onych ofert niepodlegaj±cych odrzuceniu
2) Termin rozpatrzenia reklamacji – waga 40 %
W kryterium „Termin rozpatrzenia reklamacji" ocena zostanie dokonana w oparciu o zadeklarowany termin rozpatrzenia reklamacji tj. termin wymiany towaru na pe³nowarto¶ciowy. Je¿eli Wykonawca zaoferuje termin rozpatrzenia reklamacji:
a. tego samego dnia co zg³oszona reklamacja do godziny 13:30- otrzyma - 40 pkt,
b. nastêpnego dnia do godziny 10:00, licz±c od dnia zg³oszenia reklamacji - 30 pkt,
c. nastêpnego dnia do godziny 13:30, licz±c od dnia zg³oszenia reklamacji - 20 pkt,
d. do 2 dni, licz±c od dnia zg³oszenia reklamacji – 10 pkt
e. do 3 dni, licz±c od dnia zg³oszenia reklamacji - 0 pkt.
Je¿eli wykonawca nie poda terminu rozpatrzenia reklamacji w ofercie lub poda termin rozpatrzenia reklamacji w niew³a¶ciwy sposób ni¿ wskazano w lit. a-e powy¿ej, Zamawiaj±cy uzna, ¿e Wykonawca zaoferowa³ termin do 3 dni, licz±c od zg³oszenia reklamacji, w zwi±zku z tym w dodatkowym kryterium uzyska 0 pkt. Termin rozpatrzenia reklamacji musi byæ podany w formularzu ofertowym stanowi±cym za³±cznik nr 1 do SWZ.
£±czna ilo¶æ punktów = C+T   
1) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert bêdzie liczona z dok³adno¶ci± do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
2) W toku badania i oceny ofert Zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ od Wykonawcy wyja¶nieñ dotycz±cych tre¶ci z³o¿onej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
3) Zamawiaj±cy udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejsz±.

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60,00

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin rozpatrzenia reklamacji

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

Warunki udzia³u w postêpowaniu
1. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy nie podlegaj± wykluczeniu na zasadach okre¶lonych w Rozdziale IX SWZ.
2. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp, tj. dotycz±ce:

1) Wykonawca mo¿e w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego czê¶ci, polegaæ na zdolno¶ciach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezale¿nie od charakteru prawnego ³±cz±cych go z nim stosunków prawnych.
2) Wykonawca, który polega na zdolno¶ciach lub sytuacji innych podmiotów, musi udowodniæ zamawiaj±cemu, ¿e realizuj±c zamówienie, bêdzie dysponowa³ niezbêdnymi zasobami tych podmiotów, w szczególno¶ci przedstawiaj±c zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia.
3) Zamawiaj±cy ocenia, czy udostêpniane wykonawcy przez inne podmioty zdolno¶ci techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalaj± na wykazanie przez wykonawcê spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu oraz bada, czy nie zachodz±, wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, o których mowa w art. 108 i art. 109 ust. 1 pkt. 4
4) W odniesieniu do warunków dotycz±cych wykszta³cenia, kwalifikacji zawodowych lub do¶wiadczenia, wykonawcy mog± polegaæ na zdolno¶ciach innych podmiotów, je¶li podmioty te zrealizuj± us³ugi, do realizacji których te zdolno¶ci s± wymagane.
5) Wykonawca, który polega na sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, odpowiada solidarnie z podmiotem, który zobowi±za³ siê do udostêpnienia zasobów, za szkodê poniesion± przez zamawiaj±cego powsta³± wskutek nieudostêpnienia tych zasobów, chyba ¿e za nieudostêpnienie zasobów nie ponosi winy.
6) Zamawiaj±cy dokona oceny spe³niania przez Wykonawcê warunków udzia³u w postêpowaniu zgodnie z formu³± „spe³nia / nie spe³nia”, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub o¶wiadczeniach wymienionych w rozdziale X SWZ. Z tre¶ci za³±czonych dokumentów musi wynikaæ jednoznacznie, ¿e Wykonawca spe³ni³ ww. warunki udzia³u w przedmiotowym postêpowaniu.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: ZAMAWIAJ¡CY wyklucza z postêpowania WYKONAWCÓW, którzy:
1) podlegaj± wykluczeniu z postêpowania na podstawie art. 108 ust. 1 Ustawy,
2) w stosunku do których otwarto likwidacjê, og³oszono upad³o¶æ, których aktywami zarz±dza likwidator lub s±d, zawarli uk³ad z wierzycielami, których dzia³alno¶æ gospodarcza jest zawieszona na albo znajduj± siê oni w innej tego rodzaju sytuacji wynikaj±cej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczêcia tej procedury, to jest na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 Ustawy.
2. WYKONAWCA mo¿e zostaæ wykluczony przez ZAMAWIAJ¡CEGO na ka¿dym etapie postêpowania o udzielenie zamówienia.
3. WYKONAWCA nie podlega wykluczeniu w sytuacji, o której mowa w art. 110 ust. 2 Ustawy, z zastrze¿eniem art. 110 ust. 3 Ustawy.
4. Wykluczenie WYKONAWCY, nastêpuje na okres wskazany w art. 111 ustawy.

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Podmiotowe ¶rodki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmuj±:
1)O¶wiadczenie o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu oraz o niepodleganiu wykluczeniu, w zakresie wskazanym przez Zamawiaj±cego, zgodnie z art. 125 ust. 1 ustawy Pzp - za³±cznik nr 3 do SWZ.

2)Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt. 4 ustawy, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

1. Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pe³nomocnictwo winno byæ za³±czone do oferty.
2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia, o¶wiadczenia, o których mowa w Rozdziale VIII SWZ, sk³ada ka¿dy z Wykonawców. O¶wiadczenia te potwierdzaj± brak podstaw wykluczenia oraz spe³nianie warunków udzia³u w zakresie, w jakim ka¿dy z Wykonawców wykazuje spe³nianie warunków udzia³u w postêpowaniu.
3. Wykonawcy wspólnie ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia do³±czaj± do oferty o¶wiadczenie, z którego wynika, które dostawy wykonaj± poszczególni wykonawcy.
4. O¶wiadczenia i dokumenty potwierdzaj±ce brak podstaw do wykluczenia z postêpowania sk³ada ka¿dy z Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o zamówienie.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

Zamawiaj±cy dopuszcza mo¿liwo¶æ dokonania zmiany w umowie polegaj±cej na zmniejszeniu warto¶ci (maks. o 20%) ze wzglêdu na zmniejszenie liczby klientów Zamawiaj±cego.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2021-12-03 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: Wykonawca sk³ada ofertê za pomoc± Formularza do z³o¿enia lub wycofania oferty dostêpnego na Epuap loguj±c siê na swoj± skrzynkê i zamieszczaj±c ofertê i za³±czniki zaszyfrowane zgodnie z instrukcj± na Miniportalu przesy³aj±c je: Na elektroniczn± skrzynkê podawcz± ePUAP https://epuap.gov.pl/wps/portal

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-03 10:30

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: 30 dni

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.