To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie
Og³oszenie z dnia 2012-06-13
Bia³ystok: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej podczas spotkania z okazji Dni Miasta Bia³egostoku organizowanego przez Prezydenta Miasta
Numer og³oszenia: 200282 - 2012; data zamieszczenia: 13.06.2012
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 148108 - 2012r.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Bia³ystok, ul. S³onimska 1, 15-950 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 869 60 02, faks 085 869 62 65.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej podczas spotkania z okazji Dni Miasta Bia³egostoku organizowanego przez Prezydenta Miasta.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. ¦wiadczenie us³ug cateringowych podczas spotkania okoliczno¶ciowego wydanego przez Prezydenta Miasta z okazji Dni Miasta Bia³egostoku w dniu 23 czerwca 2012 r., o godz. 20.00, w Pa³acu Branickich Aula Magna przy ul. Jana Kiliñskiego 1 w Bia³ymstoku lub na terenie Salonu Ogrodowego Pa³acu Branickich w Bia³ymstoku (w zale¿no¶ci od warunków pogodowych). 2. Przewidywana liczba uczestników - 280 osób. 3. Zamawiaj±cy wymaga dostarczenia: 3.1) W przypadku ¶wiadczenia us³ugi w Auli Magna: - sto³ów szwedzkich okr±g³ych o ¶rednicy min. 150 cm w ilo¶ci 10 sztuk, na których rozstawione zostan± potrawy, - sto³ów prostok±tnych, które ustawione zostan± wzd³u¿ ¶cian, do wydawania posi³ków gor±cych, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilo¶ci 13 sztuk i rozstawienie ich na holach bocznych przy Auli Magna, do spo¿ycia posi³ku na stoj±co, - sto³y powinny byæ nakryte bia³ymi obrusami, zastaw± sk³adaj±c± siê z porcelany gastronomicznej, z czystego bia³ego szk³a, bez napisów oraz udekorowane ¿ywymi kwiatami (kolorystyka dobrana do wnêtrza Sali oraz zaakceptowana przez Zamawiaj±cego). 3.2) W przypadku ¶wiadczenia us³ugi na terenie Salonu Ogrodowego Pa³acu Branickich: - sto³ów szwedzkich prostok±tnych w ilo¶ci 14 sztuk, na których rozstawione zostan± potrawy, - sto³ów prostok±tnych w ilo¶ci 4 sztuk do wydawania posi³ków gor±cych, sto³ów prostok±tnych w ilo¶ci 4 sztuk do wydawania posi³ków z grilla, - stolików koktajlowych 4-6 osobowych w ilo¶ci 10 sztuk do spo¿ycia posi³ku na stoj±co. 4. Wymagania dotycz±ce obs³ugi: - 20 kelnerów posiadaj±cych do¶wiadczenie w zawodzie, ubranych w jednolite stroje (bia³e kurtki, bia³e koszule z d³ugim rêkawem, czarne muchy, czarne spodnie, czarne pantofle, bia³e rêkawiczki), w przypadku kobiet (bia³a koszula oraz czarna spódnica), - cechy charakterystyczne kelnerów: wysoka kultura osobista, sprawno¶æ, uprzejmo¶æ, minimum 2 letnie do¶wiadczenie w zawodzie, znajomo¶æ dwóch jêzyków obcych (obowi±zkowo jêzyk angielski w stopniu ¶rednim, ze wzglêdu na du¿± ilo¶æ osób za granicy). Wykluczone jest palenie papierosów w czasie realizacji zamówienia nawet w czasie przerwy. 5. Wykonawca zobowi±zujê siê, najpó¼niej na 30 min. przed rozpoczêciem spotkania w dniu 23 czerwca 2012r., do dostarczenia posi³ków, sto³ów oraz grilla gazowego w³asnym ¶rodkiem transportu na miejsce wskazane przez Zamawiaj±cego (pe³na gotowo¶æ wymagana jest na godz. 19.30). 6. Wykonawca odpowiada za przygotowanie spotkania zgodnie z ustalonym menu, rozstawienie w³asnych sto³ów, grilla gazowego, nakrycia, obs³ugê uroczysto¶ci oraz uprz±tniêcie sali lub salonu ogrodowego po zakoñczeniu spotkania w ci±gu godziny. 7. Wykonawca zapewnia naczynia, sztuæce, termosy, podgrzewacze oraz inne narzêdzia i przedmioty niezbêdne do wykonania zamówienia. 8. Posi³ki musz± byæ bezwzglêdnie ¶wie¿e i przyrz±dzone w dniu dostawy. Dostarczone w termosach i szczelnych pojemnikach, w³asnym transportem Wykonawcy. 9. Dania na ciep³o powinny byæ gor±ce (min. 85 stp. C). 10. Posi³ki musz± byæ urozmaicone, wysokiej jako¶ci zarówno co do warto¶ci od¿ywczej, gramatury jaki i estetyki. 11. Wykonawca zadba o w³a¶ciwy stan dostarczonych posi³ków. 12. W razie stwierdzenia wad w realizacji us³ugi Zamawiaj±cy niezw³ocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcê. Wykonawca jest zobowi±zany do usuniêcia wad niezw³ocznie po otrzymaniu zg³oszenia. W przypadku ich nieusuniêcia Zamawiaj±cy ma prawo do dochodzenia odszkodowania zgodnie z zapisami w § 5 wzoru umowy. 13. Do obowi±zków Wykonawcy nale¿y: odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezale¿nie od ich ilo¶ci. Pojemniki oraz odpady pokonsumpcyjne bêd± zbierane po zakoñczeniu uroczysto¶ci. 14. Stan posi³ków i sposób dowo¿enia musi spe³niaæ wymogi Pañstwowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej. 15. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania posi³ków o najwy¿szym standardzie, na bazie produktów najwy¿szej jako¶ci i normami bezpieczeñstwa zgodnymi ze standardami HACCP. Przez ¦wiadczenie us³ug cateringowych Zamawiaj±cy rozumie us³ugê przygotowania, dostarczenia i podawania cateringu zgodnie z menu podanym w SIWZ. 16. Menu na jedn± osobê w przypadku realizacji zamówienia w Pa³acu Branickich Aula Magna w Bia³ymstoku powinno zawieraæ: Dania gor±ce: Pieczone mieszki z polêdwicy wieprzowej w sosie z kurkami - 100g/os Potrawka cielêca (cielêcina b/k) podawana ze szparagami z wody - 100g/os Kuleczki wo³owe w aromatycznym ostrym sosie (papryka, pomidory, bazylia) - 100g/os Nale¶niki ze szpinakiem i ³ososiem (w du¿e placki z ciasta nale¶nikowego zawiniêty szpinak oraz p³aty wêdzonego ³ososia. Ca³o¶æ podzielona i przed podaniem podsma¿ona) - 50-70g/os Przystawki zimne miêsne: Galantyna z kaczki z pistacjami, ¶liwkami suszonymi, morelami - 50-70g/os Pieczona pier¶ z indyka faszerowana morelami i migda³ami - 50-70g/os Schab faszerowany ¶liwk± i morel± - 50-70g/os Pasztet z dzika z pistacjami, ¿urawin± - 50-70g/os Pasztet z królika z prawdziwkami - 50-70g/os Jaja garnirowane ³ososiem wêdzonym (ugotowane po³ówki jaj zawiniête w plaster ³ososia i udekorowane) - 50-70g/os Koreczki z sera (sk³adniki: ple¶niowy, ¿ó³ty, winogrona, orzechy w³oskie, pomidory koktajlowe, salami - ró¿ne konfiguracje) - 20-40g/os Szynka parmeñska z melonem Galia - 50g/os Tartinki z kurczakiem, ¿ó³tym serem, szynk±, ananasem, itp.; ró¿ne konfiguracje sk³adników - 20-40g/os Tartaletki z past± twarogow± z chrzanem, ³ososiem i rukol± - 30-40g/os Koktajl drobiowy (pieczona pier¶ z kurczaka, ananas, seler naciowy, ró¿ne rodzaje sa³at, filety z pomarañczy z sosem majonezowym) - sk³adniki ozdobnie u³o¿one w pucharku lub w kieliszku koktajlowym - 50-70g/porcja Przystawki zimne rybne: Terrina z ³ososia Mousseline z wêdzonego pstr±ga z kawiorem z ³ososia Koktajl z krewetek (krewetki, rukola, mango, czarne oliwki, orzeszki Pini, sos majonezowy z curry i sokiem z limonki) - sk³adniki ozdobnie u³o¿one i podane w kieliszkach koktajlowych lub pucharkach Paluszki z ³ososiem i warzywami w cie¶cie filo(Przystawki w wadze - 50g/os) Sa³atki: Sa³atka z szynk± parmeñsk± (szynka parmeñska w plastrach, kapary, oliwki, suszone pomidory, mieszanka sa³at, z sosem balsamicznym) Sa³atka z wêdzonym pstr±giem (wêdzony pstr±g, ogórki konserwowe, jab³ko, por, papryka czerwona) z sosem majonezowym z dodatkiem soku z cytryny i natki pietruszki (Sa³atki w wadze - 50g/os) Dodatki do dañ: Warzywa z wody: szparagi, broku³y, kalafior - 50g/os Pieczywo: bia³e, razowe, pe³noziarniste - 50g/os Sosy: chrzan ze ¶mietan±, cumberland, musztardowy, chutney (jab³ka, ¶liwki, papryka, pomidory) - 80ml/os Marynaty: ogórki, borowiki, papryka, cebulki koktajlowe - 50g/os Desery: Owoce filetowane: ananas, pomarañcza, melon, arbuz, winogrona, kiwi, grejpfrut, Sernik domowy,Szarlotka, Mufinki czekoladowe i bananowe, Mini rogaliki z nadzieniem konfiturowym, Panna cotta (Ciasta w wadze - 100g/os) Napoje gor±ce: Kawa, herbata (400 ml/os) Cukier w kostkach, ¦mietanka do kawy Cytryna do herbaty. Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (1 l/os) Sok jab³kowy i pomarañczowy (1 l/os). 17. Menu na jedn± osobê w przypadku realizacji zamówienia na terenie Salonu Ogrodowego Pa³acu Branickich w Bia³ymstoku powinno zawieraæ: Dania gor±ce: Pieczone mieszki z polêdwicy wieprzowej w sosie z kurkami - 100g/os Potrawka cielêca (cielêcina b/k) podawana ze szparagami z wody - 100g/os Kuleczki wo³owe w aromatycznym ostrym sosie (papryka, pomidory, bazylia) - 100g/os Dania gor±ce z grilla: Grillowania karkówka z sosem chrzanowym - 200g/os Szasz³yki ze schabu na grillu pachn±ce rozmarynem - 200g/os Grillowania kaszanka po polsku - 200g/os. Przystawki zimne miêsne: Galantyna z kaczki z pistacjami, ¶liwkami suszonymi, morelami - 50-70g/os Schab faszerowany ¶liwk± i morel± - 50-70g/os Pasztet z dzika z pistacjami, ¿urawin± - 50-70g/os Pasztet z królika z prawdziwkami - 50-70g/os Jaja garnirowane ³ososiem wêdzonym (ugotowane po³ówki jaj zawiniête w plaster ³ososia i udekorowane) - 50-70g/os Koreczki z sera (sk³adniki: ple¶niowy, ¿ó³ty, winogrona, orzechy w³oskie, pomidory koktajlowe, salami - ró¿ne konfiguracje) - 20-40g/os Szynka parmeñska z melonem Galia - 50g/os Tartinki z kurczakiem, ¿ó³tym serem, szynk±, ananasem, itp.; ró¿ne konfiguracje sk³adników - 20-40g/os Tartaletki z past± twarogow± z chrzanem, ³ososiem i rukol± - 30-40g/os Koktajl drobiowy (pieczona pier¶ z kurczaka, ananas, seler naciowy, ró¿ne rodzaje sa³at, filety z pomarañczy z sosem majonezowym) - sk³adniki ozdobnie u³o¿one w pucharku lub w kieliszku koktajlowym - 50-70g/porcjê Przystawki zimne rybne: Terrina z ³ososia Mousseline z wêdzonego pstr±ga z kawiorem z ³ososia Koktajl z krewetek (krewetki, rukola, mango, czarne oliwki, orzeszki Pini, sos majonezowy z curry i sokiem z limonki) - sk³adniki ozdobnie u³o¿one i podane w kieliszkach koktajlowych lub pucharkach (Przystawki w wadze - 50g/os) Sa³atki: Sa³atka z szynk± parmeñsk± (szynka parmeñska w plastrach, kapary, oliwki, suszone pomidory, mieszanka sa³at, z sosem balsamicznym) Sa³atka z wêdzonym pstr±giem (wêdzony pstr±g, ogórki konserwowe, jab³ko, por, papryka czerwona) z sosem majonezowym z dodatkiem soku z cytryny i natki pietruszki (Sa³atki w wadze - 50g/os). Dodatki do dañ: Warzywa z wody: szparagi, broku³y, kalafior - 50g/os Pieczywo: bia³e, razowe, pe³noziarniste - 50g/os Sosy: chrzan ze ¶mietan±, cumberland, musztardowy, chutney (jab³ka, ¶liwki, papryka, pomidory) - 80ml/os. Marynaty: ogórki, borowiki, papryka, cebulki koktajlowe - 50g/os. Desery: Owoce filetowane: ananas, pomarañcza, melon, arbuz, winogrona, kiwi, grejpfrut, Sernik domowy, Szarlotka, Mufinki czekoladowe i bananowe, Mini rogaliki z nadzieniem konfiturowym, Panna cotta (Ciasta w wadze - 100g/os). Napoje gor±ce: Kawa, herbata (400 ml/os) Cukier w kostkach, ¦mietanka do kawy, Cytryna do herbaty Napoje zimne: Woda gazowana i niegazowana (1 l/os), Sok jab³kowy i pomarañczowy (1 l/os) 18. Zamawiaj±cy skonkretyzuje miejsce realizacji zamówienia do 23 czerwca 2012 r. do godziny 8:00 rano ( w zale¿no¶ci od warunków pogodowych). Kursyw± (pochy³ym drukiem) wpisane s± potrawy, które ró¿ni± menu imprezy organizowanej w Aula Magna Pa³acu Branickich od imprezy organizowanej na terenie Salonu Ogrodowego.Produkty niezbêdne do realizacji zamówienia zapewnia Wykonawca.
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.06.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- PHU ALICJA Skurski Tomasz, ul. Rzemie¶lnicza 40, 15-773 Bia³ystok, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 31481,48 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 39800,00
Oferta z najni¿sz± cen±: 26913,60 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 39800,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- Dostawa samochodu (mikrobusu) dziewiêcioosobowego przystosowanego do przewozu osób niepe³nosprawnych
- Utrzymanie miejskich terenów zieleni w Bia³ymstoku - Lawendowy Park Kieszonkowy
- ¦WIADCZENIE US£UGI OCHRONY OSÓB I MIENIA RADIA BIA£YSTOK S.A. W LIKWIDACJI
- Rozbudowa drogi krajowej nr 65 w m. Knyszyn
- Remont nawierzchni bitumicznej drogi wojewódzkiej Nr 684 Bielsk Podlaski-Narew w km 25+000-27+400.
- Poprawa efektywno¶ci energetycznej Przedszkola Samorz±dowego nr 78 ul. Zagórna 2/3 - termomodernizacja i roboty ogólnobudowlane.
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne ¶wiadczenie us³ug restauracyjnych (cateringowych), obejmuj±cych przygotowanie, dostarczenie oraz podanie posi³ków podczas szkolenia
- Us³uga polegaj±ca na kompleksowej organizacji spotkania miêdzynarodowego grupy roboczej WGEO w terminie 28-30 maja 2025 roku
- przygotowanie i dostawa ca³odziennego wy¿ywienia dla wychowanków placówek opiekuñczo wychowawczych w Poznaniu
- Zapewnienie us³ugi gastronomicznej (obiad) w celu organizacji spotkania partnerów projektu CE-Spaces4All w £añcucie w dniu 8 maja 2025r. dla max. 35 osób.
- Us³uga szkolenia
- ¦wiadczenie us³ug hotelowych oraz gastronomicznych w dniach 7-9 maja 2025 roku na potrzeby 64. Plenarnego Spotkania Europejskiej Sieci S±dowej
wiêcej: Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.