eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA UKSW



Og³oszenie z dnia 2023-06-30


Powi±zane og³oszenia:

Og³oszenie o zamówieniu
Us³ugi
¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA UKSW

SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY

1.1.) Rola zamawiaj±cego

Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego

1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: UNIWERSYTET KARDYNA£A STEFANA WYSZYÑSKIEGO W WARSZAWIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000001956

1.5) Adres zamawiaj±cego

1.5.1.) Ulica: ul. Dewajtis 5

1.5.2.) Miejscowo¶æ: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 01-815

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dzp@uksw.edu.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw

1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Og³oszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

¦WIADCZENIE US£UG CATERINGOWYCH NA POTRZEBY PRZEDSZKOLA UKSW

2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-9bdd03ad-1658-11ee-9aa3-96d3b4440790

2.5.) Numer og³oszenia: 2023/BZP 00283231

2.6.) Wersja og³oszenia: 01

2.7.) Data og³oszenia: 2023-06-30

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 361 ustawy – us³ugi spo³eczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania

https://platformazakupowa.pl/pn/uksw

3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: Postêpowanie prowadzone jest w
jêzyku polskim przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej za
po¶rednictwem Platformy Zakupowej (dalej jako „Platforma” lub „Platforma Zakupowa”) dostêpnej pod
adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw
Zamawiaj±cy, okre¶la niezbêdne wymagania sprzêtowo - aplikacyjne umo¿liwiaj±ce pracê na platforma
zakupowa.pl, tj.:
a. sta³y dostêp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowo¶ci nie mniejszej ni¿ 512 kb/s,
b. komputer klasy PC lub MAC o nastêpuj±cej konfiguracji: pamiêæ min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2
GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux,
lub ich nowsze wersje,
c. zainstalowana dowolna przegl±darka internetowa, w przypadku Internet Explorer minimalnie wersja
10.0,
d. w³±czona obs³uga JavaScript,
e. zainstalowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obs³uguj±cy format plików .pdf.
Zamawiaj±cy informuje, ¿e instrukcje korzystania z platformazakupowa.pl dotycz±ce w szczególno¶ci
logowania, sk³adania wniosków o wyja¶nienie tre¶ci SWZ, sk³adania ofert oraz innych czynno¶ci
podejmowanych w niniejszym postêpowaniu przy u¿yciu platforma zakupowa.pl znajduj± siê w
zak³adce „Instrukcje dla Wykonawców" na stronie internetowej pod adresem:
https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym s± dostêpne narzêdzia, urz±dzenia lub formaty plików, które nie s± ogólnie dostêpne: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw

3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:

polski

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DZP.371.34.2023

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Us³ugi

4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie

4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie

4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne ¶wiadczenie us³ug cateringowych na rzecz Niepublicznego Przedszkola UKSW
przy ul. ¯ubrowej 12 w Warszawie (01-978).
Szczegó³owo przedmiot zamówienia okre¶lono w Za³±czniku nr 5 do SWZ.

4.2.6.) G³ówny kod CPV: 55520000-1 - Us³ugi dostarczania posi³ków

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Us³ugi przygotowywania posi³ków

55320000-9 - Us³ugi podawania posi³ków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2023-08-01 do 2024-07-31

4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jako¶ciowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 70

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

jako¶æ, w tym do parametry techniczne, w³a¶ciwo¶ci estetyczne i funkcjonalne takie jak dostêpno¶æ dla osób niepe³nosprawnych lub uwzglêdnianie potrzeb u¿ytkowników

4.3.5.) Nazwa kryterium: Jako¶æ

4.3.6.) Waga: 30

4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.

1. Zamawiaj±cy okre¶la poni¿sze warunki udzia³u w postêpowaniu dotycz±ce:
1) zdolno¶ci do wystêpowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
2) uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów:
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± warunek udzia³u w postêpowaniu dotycz±cy posiadania kompetencji lub uprawnieñ do prowadzenia odpowiedniej dzia³alno¶ci. Wykonawca musi posiadaæ:
Aktualny dokument potwierdzaj±cy wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków od surowca do gotowej potrawy z mo¿liwo¶ci± ich transportu w ramach us³ug cateringowych w zakresie produkcji posi³ków, ich transportu (¶wiadczenia us³ug cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132).
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie.
4) zdolno¶ci technicznej lub zawodowej:
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wykonawcy, którzy spe³niaj± warunek udzia³u w postêpowaniu dotycz±cy zdolno¶ci technicznej i zawodowej, tj.:
Wykonawca musi wykazaæ, ¿e w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert (a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy
- w tym okresie) wykona³ lub wykonuje co najmniej jedn± us³ugê polegaj±c± na sukcesywnym ¶wiadczeniu us³ug cateringowych do przedszkoli, o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 100.000,00 z³ (s³ownie z³otych: sto tysiêcy 00/100) wykonywanych przez okres co najmniej 12 miesiêcy.

5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: Zamawiaj±cy ¿±da nastêpuj±cych podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu:
1. wykazu us³ug wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych
siê lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, w okresie ostatnich 3 lat, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane, oraz za³±czeniem dowodów okre¶laj±cych,
czy te us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie, przy czym dowodami, o których mowa, s± referencje b±d¼ inne dokumenty sporz±dzone przez podmiot, na rzecz którego dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane,
a w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych s± wykonywane,
a je¿eli wykonawca z przyczyn niezale¿nych od niego nie jest w stanie uzyskaæ tych dokumentów - o¶wiadczenie wykonawcy; w przypadku ¶wiadczeñ powtarzaj±cych siê lub ci±g³ych nadal wykonywanych referencje b±d¼ inne dokumenty potwierdzaj±ce ich nale¿yte wykonywanie powinny byæ wystawione
w okresie ostatnich 3 miesiêcy; (Za³±cznik nr 7 do SWZ).
2. aktualnego dokumentu potwierdzaj±cego wpis do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie produkcji posi³ków od surowca do gotowej potrawy z mo¿liwo¶ci± ich transportu w ramach us³ug cateringowych w zakresie produkcji posi³ków, ich transportu (¶wiadczenia us³ug cateringowych) na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia
2006 r. o Bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2022 r. poz. 2132).

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie

6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Tak

6.6.) Wymagania dotycz±ce sk³adania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia:

1.Wykonawcy mog± wspólnie ubiegaæ siê o udzielenie zamówienia. Przepisy dotycz±ce
wykonawcy stosuje siê odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie
zamówienia.
2. W przypadku, o którym mowa w ust. 1, wykonawcy ustanawiaj± pe³nomocnika do
reprezentowania ich w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w
postêpowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
3. Je¿eli zosta³a wybrana oferta wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie
zamówienia, zamawiaj±cy mo¿e ¿±daæ przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia
publicznego kopii umowy reguluj±cej
wspó³pracê tych wykonawców.
4. Zamawiaj±cy nie zastrzega obowi±zku osobistego wykonania
przez poszczególnych wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia
kluczowych zadañ dotycz±cych zamówieñ na us³ugi.

6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶ci dokonania zmian postanowieñ zawartej umowy
w stosunku do tre¶ci oferty, w szczególno¶ci w sytuacjach:
1) zmiany w przepisach prawa lub wyk³adni jego przepisów, zmiana polegaæ bêdzie
na dostosowaniu wykonania umowy do obowi±zuj±cych przepisów prawa;
2) wyst±pienia okoliczno¶ci (zdarzeñ), na które strony umowy nie mia³y wp³ywu,
a okoliczno¶ci (zdarzenia) te dotyczy³y dzia³ania lub zaniechania:
a) osób trzecich,
b) organów administracji publicznej,
zmiana polegaæ bêdzie na dostosowaniu wykonania umowy do zaistnia³ych okoliczno¶ci;
w stosunku do okoliczno¶ci towarzysz±cych zawarciu umowy, a wp³ywaj±cych obiektywnie, bezpo¶rednio lub po¶rednio w sposób dalece utrudniaj±cy, niemo¿liwy lub czyni±cy niemo¿liwym spe³nienia ¶wiadczeñ stron umowy, w sposób okre¶lony pierwotnie
w umowie;
3) zmiany terminu obowi±zywania umowy w przypadku niewykorzystania kwoty brutto, któr± zamawiaj±cy przeznaczy³ na sfinansowanie zamówienia w okresie wskazanym
w § 2 ust. 1 umowy, zmiana dotyczyæ bêdzie ustalenia nowego terminu realizacji umowy.
4) okre¶lonych w art. 439 ustawy pzp, tj. zmiany wysoko¶ci wynagrodzenia nale¿nego wykonawcy, nie wcze¶niej ni¿ po up³ywie 6 miesiêcy od dnia zawarcia umowy,
na podstawie wska¼nika wzrostu cen og³oszonego w komunikacie Prezesa G³ównego Urzêdu Statystycznego, wed³ug stanu na dzieñ z³o¿enia wniosku o tak± zmianê. Zamawiaj±cy dopuszcza zmianê wysoko¶ci wynagrodzenia wykonawcy, okre¶lonego
w § 5 ust. 2 umowy, maksymalnie o 30%.
2. Wprowadzenie zmian postanowieñ umowy wymaga zgodnej woli stron oraz zachowania formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci.

7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin sk³adania ofert: 2023-07-10 10:00

8.2.) Miejsce sk³adania ofert: platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/uksw

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-07-10 11:00

8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2023-08-08

SEKCJA IX – POZOSTA£E INFORMACJE

W kryterium jako¶æ /J/podstaw± oceny bêdzie przekazany projekt jad³ospisu na 6 tygodni ze wskazaniem dnia tygodnia.
• Projekt jad³ospisu nale¿y do³±czyæ do Oferty, jako za³±cznik (Za³±cznik nr 1 do Formularza Oferty).
• W przypadku, w którym Wykonawca nie do³±czy do Oferty Projekt jad³ospisu lub do³±czy jad³ospis na mniej ni¿ 6 tygodni, otrzyma „0” pkt w tym kryterium
• W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w Projekcie jad³ospisu, którejkolwiek
z wymaganej w tym kryterium informacji, punkty zostan± przyznane stosownie do pozosta³ych
informacji zawartych w tre¶ci oferty.
• W przypadku, w którym Wykonawca do³±czy do oferty Projektu jad³ospisu na wiêcej ni¿ 6 tygodni, ocenie bêdzie podlega³ jad³ospis na pierwszych 6 tygodni.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.