Og³oszenie z dnia 2024-04-16
Powi±zane og³oszenia:
- 2024/BZP 00220542/01 - Og³oszenie z dnia 2024-02-27
Og³oszenie o wyniku postêpowania
Dostawy
Dostawy drobiu dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: MIEJSKA JAD£ODAJNIA "U ¦WIÊTEGO ANTONIEGO"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340833633
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. ¦wiêtego Antoniego 11
1.5.2.) Miejscowo¶æ: W³oc³awek
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-800
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - W³oc³awski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@jadlodajniawloclawek.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-79b18ffc-d54a-11ee-a3b5-e25d731b0da91.7.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka bud¿etowa
1.8.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy drobiu dla Miejskiej Jad³odajni "U ¦wiêtego Antoniego" we W³oc³awku2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-79b18ffc-d54a-11ee-a3b5-e25d731b0da9
2.5.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00286914
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2024-04-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2024/BZP 00044925/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.8 Dostawy drobiu
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa by³o poprzedzone og³oszeniem o zamówieniu/og³oszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer og³oszenia: 2024/BZP 00220542
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn± Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: MJ.AZ.2420-02/2024
4.2.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy drobiu dla Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego”:
a) ¯o³±dki drobiowe z kurcz±t – ¶wie¿e, oczyszczone z b³on, I klasa jako¶ci, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 700 kilogramów,
b) Porcje roso³owe z kurcz±t (grzbiety) – ¶wie¿e, I klasa jako¶ci, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.500 kilogramów,
c) Udka drobiowe lux z kurcz±t – ¶wie¿e, o minimalnej wadze 180g, a maksymalnej 220g, I klasa jako¶ci, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; poprzez udko lux rozumie siê podudzie + udziec (oczyszczone z ¿ó³tych b³on znajduj±cych siê na kostkach); jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.300 kilogramów,
d) Piersi drobiowe – filet z kurcz±t, ¶wie¿y, I klasa jako¶ci, bez chrz±stek i ko¶ci, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 2.300 kilogramów,
e) Skrzyde³ka drobiowe z kurcz±t – ¶wie¿e, o minimalnej wadze 90 g, a maksymalnej 120 g, I klasa jako¶ci, ca³kowicie oczyszczone z piór, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1.300 kilogramów,
f) Kurczaki – ¶wie¿e, I klasa jako¶ci, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 170 kilogramów,
g) W±troba drobiowa – I klasa jako¶ci, oczyszczona z b³on, ¶wie¿a, zapach charakterystyczny dla miêsa ¶wie¿ego; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 200 kilogramów.
2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej.
3. Wykonawca zapewnia transport drobiu do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku.
4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno – epidemiologiczne.
5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni „U ¦wiêtego Antoniego” przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku.
6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 25% ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie bêdzie przys³ugiwaæ jakiekolwiek roszczenie z tytu³u niewykorzystania przez Zamawiaj±cego przedmiotu umowy w pe³nym zakresie ilo¶ciowym lub warto¶ciowym.
7. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilo¶ci poszczególnych artyku³ów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mog± polegaæ na zwiêkszeniu lub zmniejszeniu ilo¶ci i warto¶ci danego artyku³u/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia warto¶ci innych rodzajów artyku³ów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporz±dzenia aneksu.
8. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowi±zany jest niezw³ocznie, pisemnie potwierdziæ otrzymanie w/w zamówienia.
9. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego nie czê¶ciej ni¿ cztery razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji.
10. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego.
Zamawiaj±cy do³o¿y³ wszelkich starañ, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalaz³a siê ¿adna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Je¿eli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wy³±cznie charakter informacyjny.
Postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy drobiu nr MJ.AZ.2420-02/2024 nie zosta³o podzielone na czê¶ci ze wzglêdu na jednorodny przedmiot zamówienia, tj. produkty z grupy CPV 151 oraz stosunkowo niewielk± ilo¶æ produktów, które uwzglêdniaj±c znajomo¶æ rynku dostarczane s± zazwyczaj przez jednego wykonawcê.
4.5.3.) G³ówny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15112100-7 - ¦wie¿y drób
SEKCJA V ZAKOÑCZENIE POSTÊPOWANIA
5.1.) Postêpowanie zakoñczy³o siê zawarciem umowy albo uniewa¿nieniem postêpowania: Postêpowanie/cze¶æ postêpowania zakoñczy³a siê zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od M¦P: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwach EOG innych ni¿ pañstwo zamawiaj±cego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzib± w pañstwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawieraj±cych ra¿±co nisk± cenê lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najni¿sz± cen± lub kosztem: 69340,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwy¿sz± cen± lub kosztem: 75465,30 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 69340,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcjê elektroniczn±: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofert± wariantow±: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zosta³o udzielone wykonawcom wspólnie ubiegaj±cym siê o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielko¶æ przedsiêbiorstwa wykonawcy: ¦redni przedsiêbiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: STEK Ka³u¿ny i Wspólnicy Spó³ka komandytowa
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8762462772
7.3.3) Ulica: Waryñskiego 65
7.3.4) Miejscowo¶æ: Grudzi±dz
7.3.5) Kod pocztowy: 86-300
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania czê¶ci zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
STEK KA£U¯NY I WSPÓLNICY SPÓ£KA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygra³a firma
STEK KA£U¯NY I WSPÓLNICY SPÓ£KA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-04-12
8.2.) Warto¶æ umowy/umowy ramowej: 69340,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 6 miesi±ce
INNE PRZETARGI Z W£OC£AWKA
- Ochrona fizyczna mienia obiektów Muzeum Ziemi Kujawskiej i Dobrzyñskiej we W³oc³awku w 2025 r.
- Opracowanie dokumentacji dla zadania pn.: Budowa trzech budynków mieszkalnych wielorodzinnych wraz z niezbêdn± infrastruktur± techniczn± i zagospodarowaniem terenu we W³oc³awku przy ulicy Cienistej
- Budowa alejek na Cmentarzu Komunalnym we W³oc³awku przy Al. Chopina 3/5 - etap IV
- "¦wiadczenie ca³odobowej us³ugi ochrony fizycznej osób, obiektu i mienia Centrum Kultury "Browar B" przy ul. £êgskiej 28 we W³oc³awku."
- DOSTAWA ARTYKU£ÓW ¯YWNO¦CIOWYCH NA POTRZEBY KUCHNI G£ÓWNEJ
- Sukcesywna detaliczna dostawa paliw p³ynnych dla samochodów s³u¿bowych i sprzêtu
wiêcej: przetargi w W³oc³awku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomy¶lu
- Dostawa ¿ywno¶ci do Szko³y Podstawowej w Jedliczu, Samorz±dowego Przedszkola w Jedliczu i Zespo³u Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Domu Pomocy Spo³ecznej "Senior" w Rudzie ¦l±skiej w pierwszym pó³roczu 2025r.
- I-XII 2025 Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Szko³y Podstawowej im. W³. St. Reymonta w K³odzku
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki Szko³y Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki Internatu Technikum nr 1 w Zespole Szkó³ nr 1 im. Powstañców Wielkopolskich we Wronkach.
wiêcej: Drób »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.