eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ożarów MazowieckiSukcesywna dostawa artykułów żywnościowych - mięsa dla Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Janusza Kusocińskiego w Ożarowie Mazowieckim



Ogłoszenie z dnia 2021-12-01


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych - mięsa dla Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Janusza Kusocińskiego w Ożarowie Mazowieckim

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa Nr 1 im. Janusza Kusocińskiego

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000264472

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Szkolna

1.5.2.) Miejscowość: Ożarów Mazowiecki

1.5.3.) Kod pocztowy: 05-850

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL913 - Warszawski zachodni

1.5.7.) Numer telefonu: 22 721 10 19

1.5.8.) Numer faksu: 22 722 33 10

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat-glowny@sp1ozarow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: sp1ozarow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

http://sp1ozarow.pl

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych - mięsa dla Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Janusza Kusocińskiego w Ożarowie Mazowieckim

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4ee2cffd-406e-11ec-8c2d-66c2f1230e9c

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00294344

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-01

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00185646/01/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej Nr 1 im. Janusza Kusocińskiego w Ożarowie Mazowieckim

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00260503/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: SP1.02.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 176459,02 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych - mięsa dla Szkoły Podstawowej Nr 1 im. J. Kusocińskiego w Ożarowie Mazowieckim w asortymencie i ilościach
( z zastrzeżeniem pkt 4.3) podanych w załączniku Nr 1 do SWZ.

2. Szczegółowy opis zakresu przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku Nr 1 do SWZ.
Podane w w/w załączniku ilości dostaw są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres ok. 8 miesięcy, licząc od dnia podpisania umowy do dnia 31.07.2022 r.
Podane ilości produktów w poszczególnych częściach są szacunkowe i mogą ulec zmniejszeniu (maksymalnie o 30%).
Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz wybrania oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw.
Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia.

3.Zamawiający dopuszcza także możliwość zwiększenia zamawianych ilości poszczególnych artykułów żywnościowych - mięsa określonych w Załączniku nr 1 do SWZ.

4.W związku z powyższym Zamawiający, odnosząc się do zapisu art. 441 ust. 1 ustawy przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji.
W przypadku gdyby w trakcie realizacji umowy okazało się, że zwiększy się zapotrzebowanie Zamawiającego na dostawy mięsa, nie uwzględnione w załączniku Nr 1 do SWZ, zastrzega się możliwość skorzystania z prawa opcji i zwiększenia dostaw po ryczałtowych cenach jednostkowych brutto jakie Wykonawca określił w swojej ofercie.
Dostawa objęta prawem opcji nie może przekroczyć 30% ogólnej wartości kwoty ofertowej brutto przedmiotu zamówienia.

5.Zamawiający dopuszcza waloryzację cen produktów zawartych w ofercie Wykonawcy w trakcie realizacji umowy, pod niżej opisanym warunkiem.
W przypadku wzrostu cen artykułów spożywczych na rynku (według cen hurtowych) tj. minimum o ponad 10%, w stosunku do cen artykułów spożywczych obowiązujących w dniu podpisania umowy lub w dniu ostatniej waloryzacji, wynagrodzenie Wykonawcy na jego pisemny, udokumentowany wniosek, może ulec zwiększeniu maksymalnie o średnioroczny wskaźnik wzrostu cen towarów i usług, publikowany przez GUS za rok poprzedni, tj. rok 2020 lub 2021.
6.Zmiana cen na skutek waloryzacji wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.

7.Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2016.1154) oraz wszelkie inne wymagania wynikające
z obowiązujących przepisów i być dopuszczony do obrotu na terenie UE.

8.Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, GMP/GHP.

9. Jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy.

10. Wykonawca musi spełniać wymagania higieniczno-sanitarne w procesie produkcji i obrocie żywnością, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2020.2021).

11. Dostawy będą realizowane sukcesywnie, w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach od 06:30 do 7:30, w miarę zgłaszanych potrzeb, z wyłączeniem przerw działalności stołówki związanych z organizacją roku szkolnego. Zamawiający, każdorazowo w swoim zapotrzebowaniu, określi: asortyment, ilość i termin dostawy, przekazując zamówienie telefonicznie lub pocztą elektroniczną. Zapotrzebowania na poszczególne dostawy będą składane do godz. 15.00 pisemnie lub telefonicznie, z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem.

12. Wykonawca dostarczy świeże mięso z bieżącej produkcji, niefoliowane, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy.

13. Wykonawca każdorazowo dostarczy taki asortyment mięsa, jaki wynika z zapotrzebowania Zamawiającego. Zamawiający nie będzie odbierał mięsa ponad zamówiony limit.

14. Przy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, siatki, plomby.
Wykonawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie Zamawiającego przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.

15. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.

16.Wszystkie objęte zamówieniem produkty muszą być dostarczane w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach ( materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością).

17.Każdy asortyment mięsa musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku.

18.Produkty spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U.2015.29). Opakowania produktów spożywczych powinny zawierać takie informacje jak: nazwę produktu, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania.
Opakowanie powinno być odpowiednie do rodzaju transportu i będzie chroniło towar przed wszystkimi możliwymi czynnikami/warunkami, których można się spodziewać w czasie transportu.

19.Przy każdej dostawie mięsa Zamawiający wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustawą o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz.U.2020.1753) oraz rozporządzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.).

20.Koszty transportu należy zawrzeć w cenie ofertowej Wykonawcy.
Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia do siedziby Zamawiającego na własny koszt.
Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych.
Rozładunek następuje ze środka transportu do miejsca wskazanego przez pracownika Zamawiającego.
Dwa budynki Szkoły Podstawowej Nr 1 im. J. Kusocińskiego w Ożarowie Mazowieckim nie posiadają wind.

21.Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazują na każde żądanie Zamawiającego.

22. Zalecane jest, aby przed złożeniem oferty Wykonawca przeprowadził wizję lokalną na terenie dostaw, po wcześniejszym zgłoszeniu tego zamiaru Zamawiającemu, pod nr telefonu:
- Pani Agnieszka Wieliczko
tel. kont. (22) 722 10 19

23.Koszty wizji lokalnej ponosi Wykonawca.

24. Odbycie wizji lokalnej nie jest warunkiem koniecznym do złożenia oferty.
W niniejszym postępowaniu powyższe nie stanowi przesłanki odrzucenia oferty Wykonawcy, o której mowa w art. 226 ust. 1 pkt 18 ustawy Pzp.

4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

15111000-9 - Mięso wołowe

15112000-6 - Drób

15112100-7 - Świeży drób

15113000-3 - Wieprzowina

15412100-0 - Tłuszcze zwierzęce

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 299516,36 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 299516,36 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 299516,36 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Przetwórstwa Mięsnego Mariusz Rudzik

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5341858347

7.3.3) Ulica: Kapucka 14

7.3.4) Miejscowość: Ożarów Mazowiecki

7.3.5) Kod pocztowy: 05-850

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-11-30

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 299516,36 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2022-07-31

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.