Ogłoszenie z dnia 2021-12-03
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych- 2022r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ IM. A. NARUSZEWICZA W JANOWIE PODLASKIM
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000179683
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Siedlecka 1
1.5.2.) Miejscowość: Janów Podlaski
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-505
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.7.) Numer telefonu: 833413056
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsjp.janowpodlaski.net
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: zsjp.janowpodlaski.net
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych- 2022r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b61ffa48-5448-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00299551
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
zsjp.janowpodlaski.net3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Nie
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: zsjp.janowpodlaski.net
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp, odbywa się przy użyciu poczty elektronicznej email: sekretariat@zsjp.janowpodlaski.net.
2.Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi dysponować urządzeniem z dostępem do sieci Internet.
3.We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający
i Wykonawcy posługują się numerem postępowania :ZS.2600.7.2021.
4.Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.10.) Przyczyny odstąpienia od komunikacji elektronicznej:
wyspecjalizowany charakter zamówienia, użycie środków komunikacji elektronicznej wymaga narzędzi, urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne lub nie są obsługiwane za pomocą ogólnie dostępnych aplikacji (art. 65 ust. 1 pkt 1 ustawy)
3.11.) Sposób nieelektronicznego składania ofert, wniosków, oświadczeń oraz innych dokumentów: 1. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na jedną , kila lub wszystkie części zamówienia, Zamawiający nie określa maksymalnej liczby części, na które wykonawca może złożyć ofertę, ani maksymalną liczbę części, na które zamówienie może zostać udzielone temu samemu wykonawcy.
2. Wykonawca składa ofertę w nieprzeźroczystym i trwale zamkniętym opakowaniu, zaadresowanym na adres zamawiającego:
Zespół Szkół im. A. Naruszewicza
ul. Siedlecka 1,
21-505 Janów Podlaski
oraz oznakowany: PRZETARG „ Dostawa artykułów spożywczych -2022 r.”
NIE OTWIERAĆ PRZED TERMINEM OTWARCIA OFERT DNIA 17.12.2021 r. godz. 10:00
3. Ofertę należy złożyć do dnia 17.12.2021 do godz.10:00 w :
Zespole Szkół im. A. Naruszewicza
21-505 Janów Podlaski , ul. Siedlecka 1, SEKRETARIAT lub za pośrednictwem poczty.
4. Oferta założona po terminie będzie niezwłocznie zwrócona wykonawcy.
Przed upływem terminu składania ofert wykonawca może wprowadzić zmiany lub wycofać złożoną przez siebie ofertę pod warunkiem, że zamawiający otrzyma pisemne powiadomienie
o wprowadzeniu zmian lub wycofaniu oferty. Zmiany te muszą zostać przygotowane
i oznaczone tak jak oferta, dodatkowo koperta powinna zostać oznaczona określeniami „ZMIANA” lub „WYCOFANE”.
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Wymagane informacje zostały szczegółowo określone w rozdziale XXI SWZ
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Wymagane informacje zostały szczegółowo określone w rozdziale XXI SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZS.2600.7.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 12
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa pieczywa
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa jaj
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa Ziemniaków
4.2.6.) Główny kod CPV: 15310000-4 - Ziemniaki i produkty z ziemniaków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup warzyw
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa owoców
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa artykułów spożywczych
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa produktów mięsno-wędliniarskich
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa drobiu i produktów drobiowych
4.2.6.) Główny kod CPV: 15112000-6 - Drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa ryb i przetworów rybnych
4.2.6.) Główny kod CPV: 03311000-2 - Ryby
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup mrożonek
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup produktów mleczarskich
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15540000-5 - Produkty serowarskie
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-01-01 do 2022-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1.Wybór oferty najkorzystniejszej (danej części) dokonany zostanie spośród ofert rozpatrywanych
i niepodlegających odrzuceniu, wyłącznie na podstawie poniższego kryterium:
cena (koszt) – 60 %
termin płatności faktury – 40% przy czym oferent który złoży ofertę:
z terminem płatności 30 dni - 40 punktów
z terminem płatności 14 dni – 20 punktu
z terminem płatności 7 dni – 0 punktów
2.Liczba punktów uzyskanych w kryterium cena dla każdej części zamówienia będzie obliczana według następującego wzoru:
Cena oferowana minimalna brutto
Cena = -- ------------------------------x 60
Cena oferty badanej brutto
3.Łącza ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „Cena”
i ilości punktów Przyznanych w kryterium „termin płatności faktury.
4.Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie i/lub takim samym terminie płatności, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
5.Zamawiający przyzna zamówienie wykonawcy, którego oferta odpowiada zasadom określonym
w ustawie i spełnia wymagania określone w SIWZ oraz została uznana za najkorzystniejszą
tj. przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do:- reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo
- reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-17 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Zespół Szkół im. Adama Naruszewicza w Janowie Podlaskim ul. Siedlecka 1 21-505 Janów Podlaski
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-17 10:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-15
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.