Ogłoszenie z dnia 2023-07-14
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00303996/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-07-12
- 2023/BZP 00309880/01 - Modyfikacja z dnia 2023-07-17
- 2023/BZP 00357670/01 - Wynik z dnia 2023-08-18
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa gastronomiczna polegająca na przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków dla dzieci z oddziałów przedszkolnych oraz uczniów szkół w roku szkolnym 2023/2024 (zadania 1 - 3)
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Kobylnicy
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000647463
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Główna 63
1.4.2.) Miejscowość: Kobylnica
1.4.3.) Kod pocztowy: 76-251
1.4.4.) Województwo: pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL636 - Słupski
1.4.7.) Numer telefonu: (59) 841 59 12
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@cuwkobylnica.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spkobylnica.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00308642
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-07-14
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00303996
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.3. Stosowane kryteria oceny ofert (Część 1) Przed zmianą:
Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Po zmianie:
Wyłącznie kryterium ceny
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert (Część 1) Przed zmianą:
1. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych
kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
2. Ocenie podlegają wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
3. Punktacja przyznawana ofertom wg kryterium ceny będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Po zmianie:
1. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszą ceną odnoszącą się do przedmiotu zamówienia.
2. Ocenie podlegają wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
3. Punktacja przyznawana ofertom wg kryterium ceny będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.3. Stosowane kryteria oceny ofert (Część 2) Przed zmianą:
Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Po zmianie:
Wyłącznie kryterium ceny
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert (Część 2) Przed zmianą:
1. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych
kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
2. Ocenie podlegają wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
3. Punktacja przyznawana ofertom wg kryterium ceny będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Po zmianie:
1. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszą ceną odnoszącą się do przedmiotu zamówienia.
2. Ocenie podlegają wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
3. Punktacja przyznawana ofertom wg kryterium ceny będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.3. Stosowane kryteria oceny ofert (Część 3) Przed zmianą:
Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Po zmianie:
Wyłącznie kryterium ceny
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert (Część 3) Przed zmianą:
1. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, która przedstawia najkorzystniejszy bilans ceny i innych
kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.
2. Ocenie podlegają wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
3. Punktacja przyznawana ofertom wg kryterium ceny będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
Po zmianie:
1. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najkorzystniejszą ceną odnoszącą się do przedmiotu zamówienia.
2. Ocenie podlegają wyłącznie oferty niepodlegające odrzuceniu.
3. Punktacja przyznawana ofertom wg kryterium ceny będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 1, Część 1) Przed zmianą:
60
Po zmianie:
100,0
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 1, Część 2) Przed zmianą:
60
Po zmianie:
100,0
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 1, Część 3) Przed zmianą:
60
Po zmianie:
100,0
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 2, Część 2) Przed zmianą:
Doświadczenie osób skierowanych do realizacji usługi
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 2, Część 1) Przed zmianą:
Doświadczenie osób skierowanych do realizacji usługi
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 2, Część 3) Przed zmianą:
Doświadczenie osób skierowanych do realizacji usługi
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 2, Część 2) Przed zmianą:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 2, Część 1) Przed zmianą:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 2, Część 1) Przed zmianą:
40
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 2, Część 2) Przed zmianą:
40
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 2, Część 3) Przed zmianą:
organizacja, kwalifikacje zawodowe i doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia
Po zmianie:
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (pkt) (Kryterium 2, Część 3) Przed zmianą:
40
Po zmianie:
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (art. 113):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów (art. 114):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej (art. 115):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej (art. 116):
a. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał (a w przypadku świadczeń powtarzających lub ciągłych również wykonuje):
a) Zadanie nr 1: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 brutto zł (usługi świadczone w ramach jeden umowy traktuje się jako jedną umowę),
b) Zadanie nr 2: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 80 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę),
c) Zadanie nr 3: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania, dostarczania wraz z wydaniem posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 200 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę).
W przypadku składania oferty na więcej niż jedno zadanie, ilości i wartości usług wymaganych do spełnienia warunku nie podlegają sumowaniu, co oznacza, że należy spełnić odrębnie warunek dla każdego z Zadań.
b. Wykonawca spełni warunek, jeżeli skieruje do realizacji przedmiotu zamówienia (dotyczy każdego zadania) minimum jedną osobę pełniącą funkcję kucharza:
a) posiadającą wykształcenie minimum zawodowe gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 4 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych albo
b) posiadającą wykształcenie minimum średnie gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 4 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych.
W przypadku składania oferty na realizację więcej niż jednego zadania wymagana ilość osób skierowanych do realizacji zamówienia nie podlega sumowaniu, co oznacza, że należy spełnić odrębnie warunek dla każdego z Zadań.
Po zmianie:
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym (art. 113):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów (art. 114):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej (art. 115):
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej (art. 116):
a. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał (a w przypadku świadczeń powtarzających lub ciągłych również wykonuje):
a) Zadanie nr 1: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 brutto zł (usługi świadczone w ramach jeden umowy traktuje się jako jedną umowę),
b) Zadanie nr 2: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania i dostarczania posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 80 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę),
c) Zadanie nr 3: minimum 1 usługę w zakresie przygotowywania, dostarczania wraz z wydaniem posiłków, o wartości nie mniejszej niż: 200 000,00 zł brutto (usługi świadczone w ramach jednej umowy traktuje się jako jedną umowę).
W przypadku składania oferty na więcej niż jedno zadanie, ilości i wartości usług wymaganych do spełnienia warunku nie podlegają sumowaniu, co oznacza, że należy spełnić odrębnie warunek dla każdego z Zadań.
b) Wykonawca spełni warunek, jeżeli skieruje do realizacji przedmiotu zamówienia minimum jedną osobę pełniącą funkcję kucharza:
i. posiadającą wykształcenie minimum zawodowe gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 4 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych lub
ii. posiadającą wykształcenie minimum średnie gastronomiczne, legitymującą się co najmniej 3 letnim doświadczeniem zawodowym w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku przedszkolnym i uczniów szkół podstawowych.
W przypadku składania oferty na realizację więcej niż jednego zadania wymagana ilość osób skierowanych do realizacji zamówienia nie podlega sumowaniu, co oznacza, że Wykonawca spełni warunek dysponując jedną i tą samą osobą, uczestniczącą w realizacji przedmiotu zamówienia każdego z Zadań.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-07-20 09:00
Po zmianie:
2023-07-24 09:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-07-20 09:20
Po zmianie:
2023-07-24 09:20
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2023-08-18
Po zmianie:
2023-08-22
INNE PRZETARGI KOBYLNICA
- Dostawa oleju opałowego lekkiego na potrzeby obiektów Gminy Kobylnica i jej jednostek
- Ubezpieczenie mienia i odpowiedzialności Gminy Kobylnica i jej jednostek organizacyjnych
- Rozbudowa placu zabaw w Kruszynie
więcej: przetargi KOBYLNICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Korytowie A w 2025 roku.
- "Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2025 roku"
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Władysława Rdzanowskiego w Radziejowicach ul. Główna 2
- Przygotowanie i dowóz posiłków dla uczestników ośrodków wsparcia dla seniorów w Ustrzykach Dolnych w okresie od stycznia do czerwca 2025 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków na potrzeby stołówki Szkoły Podstawowej nr 9 im. Jana Kasprowicza w Zakopanem
- Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 im. Janusza Korczaka w Jastrzębiu-Zdroju
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.