Ogłoszenie z dnia 2021-12-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00319494/01 - Modyfikacja z dnia 2021-12-16
- 2023/BZP 00042884/01 - Modyfikacja z dnia 2023-01-19
- 2023/BZP 00042932/01 - Modyfikacja z dnia 2023-01-19
- 2022/BZP 00036093/01 - Wynik z dnia 2022-01-26
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywną dostawę produktów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej w Dylągówce.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SZKOŁA PODSTAWOWA IM. POLSKIEGO CZERWONEGO KRZYŻA W DYLĄGÓWCE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001131075
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 29
1.5.2.) Miejscowość: Dylągówka
1.5.3.) Kod pocztowy: 36-025
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.7.) Numer telefonu: 17 22 95 479
1.5.8.) Numer faksu: 17 22 95 479
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniap@hyzne.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://spdylagowa.szkolna.net/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywną dostawę produktów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej w Dylągówce.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f99b7b39-591e-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00308723
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00308603/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywną dostawę produktów spożywczych do stołówki Szkoły Podstawowej w Dylągówce.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://pzp.hyzne.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://pzp.hyzne.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W
postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa
się elektronicznie przy użyciu:
1) Platformy Zamówień Publicznych ZETOPZP: https://pzp.hyzne.pl/
2) poczty elektronicznej: adres e-mail Zamawiającego: zamowieniap@hyzne.pl
2. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy
posługują się nadanym przez Zamawiającego numerem sprawy: ZP250/1/2021 lub numerem
ogłoszenia (TED) lub identyfikatorem postępowania wygenerowanym przez ZETOPZP:
https://pzp.hyzne.pl/
Ogólne zasady korzystania z Platformy:
1) zgłoszenie do postępowania wymaga zalogowania Wykonawcy do Systemu na subdomenie
https://pzp.hyzne.pl/#/authentication/login;
2) Wykonawca aby przystąpić do postępowania musi założyć konto na Platformie
https://pzp.hyzne.pl/#/authentication/login gdzie zostanie powiadomiony o możliwości zalogowania lub
do założenia bezpłatnego konta. Wykonawca zakłada konto wykonując kroki procesu rejestracyjnego;
podaje adres e-mail, otrzymuje link aktywacyjny a następnie ustanawia hasło;
3) Proces rejestracji Wykonawcy jest w pełni automatyczny, po zarejestrowaniu należy podać dane
firmy, którą osoba zakładająca konto reprezentuje.
4) Po założeniu konta Wykonawca ma możliwość złożenia Oferty w postępowaniu. Komunikacja
między Zamawiającym a Wykonawcami, w szczególności zawiadomienia oraz informacje,
przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy i powiadomień mailowych.
5) Zamawiający, zgodnie z § 3 ust. 3 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 27 czerwca 2017
r. (Dz. U. z 20207r. poz. 1261) w sprawie użycia środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o
udzielenie zamówienia publicznego oraz udostępniania i przechowywania dokumentów elektronicznych
(dalej jako "Rozporządzenie") określa niezbędne wymagania sprzętowo - aplikacyjne umożliwiające
pracę na Platformie Zakupowej, tj.:Wykonawca powinien dokładnie zapoznać się z niniejszą SWZ i złożyć ofertę zgodnie z jej
wymaganiami.
wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje przekazywane będą elektronicznie za
pośrednictwem dedykowanego formularza udostępnionego przez ZETOPZP:https://pzp.hyzne.pl,
Zamawiający może również komunikować się z Wykonawcami za pomocą poczty elektronicznej, email:
zamowieniap@hyzne.pl,
dokumenty elektroniczne, oświadczenia lub elektroniczne kopie dokumentów lub oświadczeń składane
są przez Wykonawcę za pośrednictwem Formularza do komunikacji jako załączniki. Zamawiający
dopuszcza również możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych
kopii dokumentów lub oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej, na wskazany w ust 1 adres email.
Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów
lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady
Ministrów z dnia 27 czerwca 2017 r. w sprawie użycia środków komunikacji elektronicznej w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego oraz udostępniania i przechowywania dokumentów
elektronicznych oraz Rozporządzenie Ministra Rozwoju, Pracy i Technologii z dnia 23 grudnia 2020r. w
sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może
żądać zamawiający od wykonawcy (Dz. U. 2020, poz. 2415).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w
związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z
04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. PCK w Dylągówce
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu
związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego prowadzonym w trybie przetargu
nieograniczonego;
odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie
dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. –
Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2019 r. poz.2019), dalej „ustawa Pzp”;
Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4
lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy
przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest
wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu
o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z
ustawy Pzp;
w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób
zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych
osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, żeprzetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż
podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP250/1/2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 1:
Nazwa zamówienia: Pieczywo
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniuilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 a,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z
prawa opcji w określonym przez niego zakresie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Cena - 100 %
2. Ocena ofert będzie dokonywana według następujących zasad :
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 2: Nazwa zamówienia: Nabiał
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniuilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 b,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z
prawa opcji w określonym przez niego zakresie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Cena - 100 %
2. Ocena ofert będzie dokonywana według następujących zasad :
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 3:
Nazwa zamówienia: Artykuły spożywcze
4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniuilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 c,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z
prawa opcji w określonym przez niego zakresie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Cena - 100 %
2. Ocena ofert będzie dokonywana według następujących zasad :
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 4:
Nazwa zamówienia: Ryby
4.2.6.) Główny kod CPV: 15221000-3 - Ryby mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15229000-9 - Mrożone produkty rybne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniuilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 d,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświa
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Cena - 100 %
2. Ocena ofert będzie dokonywana według następujących zasad :
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 5:
Nazwa zamówienia: Owoce i warzywa
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniuilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 e,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z
prawa opcji w określonym przez niego zakresie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Cena - 100 %
2. Ocena ofert będzie dokonywana według następujących zasad :
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 6:
Nazwa zamówienia: Mięsa i wędliny
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
15113000-3 - Wieprzowina
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniuilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 f,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z
prawa opcji w określonym przez niego zakresie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 7:
Nazwa zamówienia: Mrożonki
4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniu
ilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 g,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z
prawa opcji w określonym przez niego zakresie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami:
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pakiet 8:
Nazwa zamówienia: Wyroby garmażeryjne
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający zastrzega możliwość skorzystania z prawa opcji polegającego na zwiększeniuilości przedmiotu zamówienia w stosunku do zamówienia podstawowego. Ilość zamówienia w
ramach prawa opcji podano w załączniku Nr 2 h,do SWZ - Opis przedmiotu Zamówienia. Prawo
opcji jest uprawnieniem Zamawiającego, z którego może, ale nie musi skorzystać w ramach
realizacji umowy. W przypadku nieskorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji Wykonawcy
nie przysługują żadne roszczenia z tego tytułu. Warunkiem uruchomienia prawa opcji jest
złożenie przez Zamawiającego pisemnego oświadczenia woli w przedmiocie skorzystania z
prawa opcji w określonym przez niego zakresie.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Cena - 60 %
2) Jakość - 40%
2. Ocena ofert będzie dokonywana według następujących zasad :
1) Cena
Wartość punktowa ceny jest liczona wg wzoru :
C n
Xc = ------------ x R x 100
C of
Gdzie:
Xc – wartość punktowa ceny
Cn – najniższa oferowana cena
Cof – cena oferty ocenianej
R – ranga
2) Jakość - oceniana będzie na podstawie dostarczonych próbek wg Parametrów oceny
organoleptycznej zamieszczonych w Załączniku nr 5 do SWZ.
Tabela oceny punktowej wg której dokonywana będzie ocena stanowi Załącznik nr 5 do niniejszej
SIWZ.
Suma punktów uzyskanych w danym kryterium będzie stanowić podstawę matematycznego
porównania.
Wartość punktowa warunków technicznych jest liczona wg wzoru :
Jof
Xj = ------------ x R x 100
J n
Xj wartość punktowa jakość
J of – ilość punktów uzyskanych w kryterium jakość oferty ocenianej
J n – największa ilość punktów w kryterium jakość uzyskanych dla danego przedmiotu zamówienia
wśród złożonych ofert
R- ranga
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: oceniana będzie na podstawie dostarczonych próbek wg Parametrów oceny organoleptycznej zamieszczonych w Załączniku nr 5 do SWZ.
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1. W przypadku wątpliwości co do zgodności oferowanych wyrobów z opisem przedmiotu zamówienia
zawartym w Załączniku nr 2 a, 2 b, 2 c, 2 d, 2 e, 2 f, 2g do SWZ, Zamawiający w celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w SWZ zastrzega prawo żądania próbek
wszystkich zaoferowanych wyrobów. Próbki zostaną uzupełnione przez Zamawiającego na podstawie
art. 107 ust. 2 ustawy z wyjątkiem pakietu nr 8 ( pozycje 1,2,3,4,5,6,7,8,9)
Uwaga:
Dotyczy pakietu nr 8 garmażerka ( pozycja: 1, 2, 3, 4, 5,6,7,8,9)
W celu oceny jakościowej Zamawiający wymaga złożenia próbki oferowanego asortymentu.
Należy dostarczyć po 3 sztuki oferowanych produktów będących przedmiotem oferty (dotyczy w/w
Pakietów i ich pozycji)
Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka z danymi produktu, należy opisać (oznaczyć)
której pozycji dotyczą.
Zamawiający zastrzega, że próbki nie zostaną zwrócone Wykonawcom w związku z ich użyciem
podczas testowania.
Próbki składane są w celu dokonania oceny jakościowej i w tym wypadku nie są traktowane jako
dokument w rozumieniu art. 107 ust. 2 ustawy i nie będą podlegały uzupełnieniu.
W przypadku nie dostarczenia próbki do oceny jakościowej Wykonawca otrzyma 0 punktów w
kryterium „Jakość”.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu oraz o braku
podstaw wykluczenia z postępowania (wzór stanowi Załącznik nr 3A i 3B do SWZ);
1) Informacje zawarte w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1 stanowią wstępne potwierdzenie, że
Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu,
2) Oświadczenie, o którym mowa w pkt 1, Wykonawca składa wraz z ofertą.
2. Podmiotowe środki dowodowe składane przez Wykonawcę, którego oferta została najwyżej
oceniona na wezwanie Zamawiającego w terminie nie krótszym niż 5 dni od dnia wezwania:
1) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o
Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3
miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
(Wykonawca musi wskazać lub zaznaczyć w formularzu oferty adres strony www, na której
Zamawiający może bezpłatnie pobrać dokumenty rejestrowe Wykonawcy, o ile rejestr taki jest
ogólnodostępny i bezpłatny. W przypadku braku zaznaczenia lub nie złożenia wraz z ofertą
dokumentu/ów potwierdzającego umocowanie do reprezentowania Wykonawcy Zamawiający wezwie o
przedłożenie odpowiedniego dokumentu na podstawie art. 128 Pzp
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
1. W przypadku wątpliwości co do zgodności oferowanych wyrobów z opisem przedmiotuzamówienia zawartym w Załączniku nr 2 a, 2 b, 2 c, 2 d, 2 e, 2 f, 2g do SWZ, Zamawiający w
celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w SWZ
zastrzega prawo żądania próbek wszystkich zaoferowanych wyrobów. Próbki zostaną
uzupełnione przez Zamawiającego na podstawie art. 107 ust. 2 ustawy z wyjątkiem pakietu nr 8
( pozycje 1,2,3,4,5,6,7,8,9)
Uwaga:
Dotyczy pakietu nr 8 garmażerka ( pozycja: 1, 2, 3, 4, 5,6,7,8,9)
W celu oceny jakościowej Zamawiający wymaga złożenia próbki oferowanego asortymentu.
Należy dostarczyć po 3 sztuki oferowanych produktów będących przedmiotem oferty (dotyczy
w/w Pakietów i ich pozycji)
Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka z danymi produktu, należy opisać
(oznaczyć) której pozycji dotyczą.
Zamawiający zastrzega, że próbki nie zostaną zwrócone Wykonawcom w związku z ich użyciem
podczas testowania.
Próbki składane są w celu dokonania oceny jakościowej i w tym wypadku nie są traktowane jako
dokument w rozumieniu art. 107 ust. 2 ustawy i nie będą podlegały uzupełnieniu.
W przypadku nie dostarczenia próbki do oceny jakościowej Wykonawca otrzyma 0 punktów w
kryterium „Jakość”.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
1. W przypadku wątpliwości co do zgodności oferowanych wyrobów z opisem przedmiotuzamówienia zawartym w Załączniku nr 2 a, 2 b, 2 c, 2 d, 2 e, 2 f, 2g do SWZ, Zamawiający w
celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym w SWZ
zastrzega prawo żądania próbek wszystkich zaoferowanych wyrobów. Próbki zostaną
uzupełnione przez Zamawiającego na podstawie art. 107 ust. 2 ustawy z wyjątkiem pakietu nr 8
( pozycje 1,2,3,4,5,6,7,8,9)
Uwaga:
Dotyczy pakietu nr 8 garmażerka ( pozycja: 1, 2, 3, 4, 5,6,7,8,9)
W celu oceny jakościowej Zamawiający wymaga złożenia próbki oferowanego asortymentu.
Należy dostarczyć po 3 sztuki oferowanych produktów będących przedmiotem oferty (dotyczy
w/w Pakietów i ich pozycji)
Do każdego produktu powinna być dołączona metryczka z danymi produktu, należy opisać
(oznaczyć) której pozycji dotyczą.
Zamawiający zastrzega, że próbki nie zostaną zwrócone Wykonawcom w związku z ich użyciem
podczas testowania.
Próbki składane są w celu dokonania oceny jakościowej i w tym wypadku nie są traktowane jako
dokument w rozumieniu art. 107 ust. 2 ustawy i nie będą podlegały uzupełnieniu.
W przypadku nie dostarczenia próbki do oceny jakościowej Wykonawca otrzyma 0 punktów w
kryterium „Jakość
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) Formularz oferty sporządzony zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ. 2)Formularz cenowy - Załącznik nr 2 do SWZ.3) Oświadczenie Wykonawcy o niepodleganiu
wykluczeniu i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu – wzór oświadczenia stanowi
Załącznik nr 3A, 3B do SWZ. 5) Pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie
do reprezentowania wykonawcy - jeżeli w imieniu wykonawcy działa osoba, której umocowanie
do jego reprezentowania nie wynika z właściwych rejestrów. Zamawiający wymaga przedłożenia
oryginału pełnomocnictwa lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza.
Pełnomocnictwo winno wskazywać datę jego wystawienia oraz okres, na który zostało
udzielone. Brak tego okresu Zamawiający odczyta jako pełnomocnictwo wystawione na czas
nieokreślony. Pełnomocnictwo powinno posiadać taką samą formę jak oferta, tj. w formie
elektronicznej opatrzonej podpisem kwalifikowanym lub w postaci elektronicznej opatrzonej
podpisem zaufanym lub podpisem osobistym. 6) Pełnomocnictwo - w przypadku podmiotów
występujących wspólnie zgodnie z zapisami rozdziału XVI pkt1.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzieleniezamówienia Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu
albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy (np. lider konsorcjum). 2.
Pełnomocnikiem Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia jest
Wykonawca, który zaloguje się na swoim profilu Wykonawcy i składając ofertę w zakładce
„Wykonawcy” doda pozostałych Wykonawców wpisując ich dane.3. Pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej, powinno być w formie elektronicznej (czyli opatrzoną podpisem kwalifikowanym)
lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym osób
upoważnionych do reprezentowania Wykonawców oraz zostać przekazane w ofercie wspólnej
Wykonawców. 4. Pełnomocnik, o którym mowa powyżej, pozostaje w kontakcie z Zamawiającym
w toku postępowania i do niego Zamawiający kieruje informacje, korespondencję itp. Wszelkie
oświadczenia pełnomocnika Zamawiający uzna za wiążące dla wszystkich Wykonawców
składających ofertę wspólną. 5. Nie dopuszcza się uczestniczenia któregokolwiek z
Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie zamówienia w więcej niż jednej grupie
Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Niedopuszczalnym jest
również złożenie przez któregokolwiek z Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielnie
zamówienia, równocześnie oferty indywidualnej oraz w ramach grupy Wykonawców wspólnie
ubiegających się o udzielenie zamówienia.6. Wspólnicy spółki cywilnej są traktowani jak
Wykonawcy składający ofertę wspólną. 7. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających
się o udzielenie zamówienia, oświadczenia, o których mowa w Rozdziale XIV ust. 1 SWZ, składa
każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie
warunków udziału w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków
udziału w postępowaniu. Oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do
wykluczenia z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o
zamówienie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zgodnie z załącznikiem nr 4 - Projekt umowy7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-20 10:30
8.2.) Miejsce składania ofert: https://pzp.hyzne.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-20 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Świadczenie usług przygotowania i dostarczenia obiadów (wsparcie towarzyszące) dla uczestników projektu Centrum Usług Środowiskowych "WISIENKA 4",
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.