Ogłoszenie z dnia 2021-12-10
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00033791/01 - Wynik z dnia 2022-01-25
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej
w Przatówku na rok 2022
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Przatówku
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 730149323
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Przatówek 1
1.5.2.) Miejscowość: Przatówek
1.5.3.) Kod pocztowy: 98-240
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL714 - Sieradzki
1.5.7.) Numer telefonu: 43 6751229
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: oferty@dpsprzatowek.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://nowybip.dpsprzatowek.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej
w Przatówku na rok 2022
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d7551b60-5999-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00309518
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00227273/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2022
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://miniportal.uzp.gov.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym, a Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu miniPortalu https://miniportal.uzp.gov.pl/, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej przekazywanej przy ich użyciu, opisane zostały w Regulaminie korzystania z miniPortalu dostępnym pod adresem https://miniportal.uzp.gov.pl/WarunkiUslugi.aspx oraz Regulaminie ePUAP.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1. administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Dyrektor Domu Społecznej w Przatówku, Przatówek 1, 98-240 Szadek, tel.: (43) 675 12 59; e-mail: dyrektor@dpsprzatowek.pl;
2.inspektorem ochrony danych w Domu Pomocy Społecznej w Przatówku, Przatówek 1, 98-240 Szadek, jest Barbara Miller, tel. 43 675 12 29 , e-mail: kadry@dpsprzatowek.pl;
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.:„Zakup i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku na rok 2022” Znak sprawy: SPZ.361.4.1.2021, prowadzonym w trybie podstawowym na podstawie Pzp.;
4. odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Pzp;
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy w sprawie zamówienia publicznego przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy w sprawie zamówienia publicznego ;
6. obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7. w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
8. posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych **;
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO ***;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9. nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
10. w przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1–3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu;
11. wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust. 1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego;
12. w przypadku gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1–3 rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą, wskazania dodatkowych informacji mających w szczególności na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: SPZ.361.4.1.2021
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup i dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych dla Domu Pomocy Społecznej
w Przatówku w roku 2022
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) pieczywo i wyroby cukiernicze muszą być w I gatunku i nadawać się do spożycia przez okres minimum 3 dni od daty dostawy, nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych,
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać produkty w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
1
Bułka grahamka 0,08 kg
szt
3000
2
Bułka kajzerka 0,06 kg
szt
4000
3
Bułka zwykła 0,10 kg
szt
8000
4
Bułka maślana 0,10 kg
szt
600
5
Bułka słodka, pączek 0,10 kg
szt
2000
6
Bułka tarta
kg
100
7
Ciastka na wagę
kg
100
8
Chleb graham 400g
szt
4300
9
Chleb zwykły krojony 0,60 kg
szt
8500
10
Rogale 0,10 kg
szt
500
11
Babka marmurkowa
kg
20
12
Murzynek
kg
30
13
Keks
kg
20
14
Placek biszkoptowy
kg
40
15
Sero-makowiec
kg
40
16
Babka czekoladowa
kg
20
2) Wymagania dotyczące dostaw:
1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego.
2. Ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
3. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 6.00 – 7.30 mogą występować codziennie od poniedziałku do soboty z wyjątkiem niedziel i świąt.
4. Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych.
5. Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko.
6. Możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego.
7. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
8. Wykonawca zapewnia łatwy kontakt udostępniając numery telefonów i adresy e-mail niezbędne do złożenia zamówień lub reklamacji.
9. Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu.
10. Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający. Zastosowane zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
11. Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: KRYTERIUM CZASU REAKCJI
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup i dostawy produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku
w roku 2022
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) produkty mleczarskie muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych
i zapachowych,
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać produkty mleczarskie w gramaturach odbiegających od gramatury określonej
w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Wymagana gramatura opakowania
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
Jm
1.
Jogurt naturalny typu greckiego
400g
700
szt
2.
Jogurt naturalny
150g
400
szt
3.
Jogurt owocowy
150g
2000
szt
4.
Kefir 1%
400g
150
szt
5.
Masło 82 % tłuszczu
200g - 250g
330
kg
6.
Masło roślinne kostka
250g
750
kg
7.
Maślanka naturalna
1 litr
150
szt
8.
Mleko 2%
opakowanie10 litrów
680
szt
9.
Mleko 2% butelka
opakowanie 1 litr
60
szt
10.
Mleko 2% bez laktozy butelka
opakowanie 1 litr
40
szt
11.
Serek homogenizowany smakowy
150g
1400
szt
12.
Serek homogenizowany naturalny
150g
250
szt
13.
Ser twarogowy półtłusty
200 - 250g
240
kg
14.
Ser twarogowy trzykrotnie mielony
pojemnik1 kg
630
szt
15.
Serek wiejski ziarnisty
150g
1400
szt
16.
Ser żółty twardy wędzony
1kg
50
kg
17.
Ser żółty (Gouda, Edamski ) lub równoważny
1kg
50
kg
18.
Śmietana 12%
400g
650
szt
19.
Śmietana 30%
500g
50
szt
2) Wymagania dotyczące dostaw:
1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego.
2. Ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
3. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem niedziel i świąt.
4. Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych.
5. Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko.
6. Możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego.
7. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
8. Wykonawca zapewnia łatwy kontakt udostępniając numery telefonów i adresy e-mail niezbędne do złożenia zamówień lub reklamacji.
9. Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu.
10. Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający. Zastosowane zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
11. Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: KRYTERIUM CZASU REAKCJI
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup i dostawy mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej
w Przatówku w roku 2022
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) mięso i produkty mięsne muszą być w I gatunku, świeże przy czym:
- mięso powinno być bez wylewów krwawych, bez obcych zapachów, o naturalnej
i charakterystycznej dla danego gatunku mięsa barwie, niemrożone,
- drób o barwie naturalnej, charakterystycznej, elementy – mięśnie piersiowe kurczaka pozbawione skóry, kości i ścięgien, dopuszcza się niewielkie rozerwania oraz nacięcia mięśni powstałe podczas oddzielania skóry i kośćca. Nie dopuszcza się wylewów krwawych. Całe tuszki kurczaka – dobrze wykształcone o naturalnym zapachu. Niedopuszczalny jest obcy zapach mogący świadczyć
o zachodzących procesach rozkładu mięsa przez mikroorganizmy; niemrożone i nierozmrażane - wędliny o smaku i zapachu charakterystycznym dla danego gatunku. Powierzchnia przekroju wędlin lekko wilgotna. Niedopuszczalny smak i zapach obcy mogące świadczyć o nie świeżości, niemrożone, nierozmrażane,
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję, odpowiednią dla poszczególnego produktu,
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
1.
Golonka tylna wp.
kg
30
2.
Gulaszowe wieprzowe zaw. mięsa min. 80%
kg
150
3.
Gulaszowe wołowe zaw. mięsa min. 80 %
kg
150
4.
Karczek b/k wp. zaw. mięsa min. 80 %
kg
250
5.
Kości schabowo-karczkowe wp.
kg
400
6.
Kości wędzone
kg
100
7.
Łopatka b/k wp.
kg
300
8.
Ozory wieprzowe
kg
50
9.
Polędwica wieprzowa
kg
15
10.
Schab z/k wp.
kg
300
11.
Słonina wp.
kg
170
12.
Smalec
kg
150
13.
Szynka wieprzowa b/k
kg
250
14.
Wątroba wieprzowa
kg
50
15.
Żeberka paski wp.
kg
110
16.
Filet z indyka wędzony
kg
50
17.
Filety z kurczaka
kg
170
18.
Kurczaki świeże
kg
30
19.
Mięso mielone drobiowe
kg
100
20.
Polędwica drobiowa
kg
80
21.
Porcje rosołowe
kg
350
22.
Udka drobiowe
kg
1200
23.
Wątróbka drobiowa
kg
80
24.
Baleron zaw. mięsa min. 80 %
kg
80
25.
Boczek wędzony
kg
30
26.
Kaszanka cienka
kg
100
27.
Kaszanka gruba
kg
50
28.
Kiełbasa biała parzona zaw. mięsa min. 80 %
kg
100
29.
Kiełbasa biała surowa zaw. mięsa min. 80 %
kg
20
30.
Kiełbasa drobiowa złota lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
50
31.
Kiełbasa krakowska zaw. mięsa min. 80 %
kg
150
32.
Kiełbasa pieprzowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
120
33.
Kiełbasa podwawelska zaw. mięsa min. 80 %
kg
170
34.
Kiełbasa szynkowa zaw. mięsa min. 80 %
kg
110
35.
Kiełbasa śląska zaw. mięsa min. 80 %
kg
230
36.
Kiełbasa zwyczajna zaw. mięsa min. 80 %
kg
170
37.
Mielonka tyrolska zaw. mięsa min. 80 %
kg
50
38.
Ogonówka zaw. mięsa min. 80 %
kg
80
39.
Parówki cienkie wp. zaw. mięsa min. 80 %
kg
80
40.
Parówki grube wp. zaw. mięsa min. 80 %
kg
80
41.
Pasztet z żurawiną wp.
kg
50
42.
Pasztetowa wędzona
kg
50
43.
Pieczeń (z serem) lub równoważna
kg
40
44.
Podgardle wędzone
kg
100
45.
Polędwica sopocka
kg
50
46.
Polędwica zbójecka lub równoważna
kg
80
47.
Rolada z kurczaka
kg
70
48.
Rolada wieprzowa
kg
50
49.
Salceson biały zwyczajny
kg
60
50.
Szynka konserwowa zaw. mięsa min. 80 %
kg
40
51.
Szynka miodowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
100
52.
Szynka piknikowa lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
40
53.
Szynka polska lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
40
54.
Szynka weselna lub równoważna zaw. mięsa min. 80 %
kg
30
55.
Zawijaniec drobiowy
kg
70
2) Wymagania dotyczące dostaw:
1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego.
2. Ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
3. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem niedziel i świąt.
4. Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych.
5. Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko.
6. Możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego.
7. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
8. Wykonawca zapewnia łatwy kontakt udostępniając numery telefonów i adresy e-mail niezbędne do złożenia zamówień lub reklamacji.
9. Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu.
10. Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający. Zastosowane zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
11. Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
12. Zamawiający informuje, że w przypadku artykułów paczkowanych – łączna waga dostarczonego (na podstawie bieżących zamówień) produktu nie może przekraczać (w poszczególnym asortymencie) +/- 20 dag zamówionej ilości artykułu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111000-9 - Mięso wołowe
15112000-6 - Drób
15131130-5 - Wędliny
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: KRYTERIUM CZASU REAKCJI
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup I dostawy warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku
w roku 2022
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) warzywa i owoce muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych
i zapachowych,
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać warzywa i owoce w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
1.
Arbuzy
kg
200
2.
Banany
kg
250
3.
Botwinka
szt
15
4.
Brokuły
szt
200
5.
Brzoskwinie
kg
40
6.
Buraczki
kg
1000
7.
Cebula biała
kg
350
8.
Cebula czerwona
kg
50
9.
Chrzan
kg
4
10.
Cykoria
szt
10
11.
Cytryny
kg
30
12.
Czosnek
kg
20
13.
Fasola biała -Jaś /średnia/
kg
40
14.
Fasolka szparagowa
kg
60
15.
Fasola wiejska drobna
kg
50
16.
Grejpfrut
kg
80
17.
Groch łupany
kg
50
18.
Gruszki polskie
kg
40
19.
Grzyby suszone
kg
2
20.
Jabłka gat. I
kg
4800
21.
Kalafiory
szt
160
22.
Kapusta biała
kg
500
23.
Kapusta czerwona
kg
200
24.
Kapusta kiszona
kg
400
25.
Kapusta młoda
kg
100
26.
Kapusta pekińska
kg
200
27.
Kasza gryczana
kg
100
28.
Kasza jęczmienna
kg
100
29.
Kiełki MIX
szt
10
30.
Kiwi
op
100
31.
Koper do kiszenia - pęczek
szt
20
32.
Koper nać- pęczki
szt
360
33.
Marchew
kg
2400
34.
Morela suszona
kg
1
35.
Nektarynki
kg
30
36.
Ogórki kiszone
kg
400
37.
Ogórki zielone
kg
600
38.
Ogórek gruntowy
kg
150
39.
Papryka świeża
kg
170
40.
Pieczarki
kg
120
41.
Pietruszka
kg
800
42.
Pietruszka nać-pęczek
szt
360
43.
Pomarańcze
kg
150
44.
Pomidory
kg
750
45.
Pomidory koktajlowe
kg
5
46.
Por
kg
150
47.
Rabarbar
kg
20
48.
Rukola
szt
5
49.
Rzodkiewka - pęczki
szt
300
50.
Sałata
szt
300
51.
Sałata lodowa
szt
130
52.
Sałata ozdobna
szt
10
53.
Selery
kg
800
54.
Seler naciowy
szt
50
55.
Szczypior- pęczki
szt
300
56.
Śliwka – sezon przerób
kg
150
57.
Śliwki
kg
50
58.
Śliwka suszona bez pestki
kg
1
59.
Truskawki
kg
80
60.
Winogrono jasne
kg
20
61.
Ziemniaki
kg
9400
62.
Żurawina suszona 500g
szt
4
2) Wymagania dotyczące dostaw:
1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego.
2. Ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
3. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem niedziel i świąt.
4. Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych.
5. Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko.
6. Możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego.
7. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
8. Wykonawca zapewnia łatwy kontakt udostępniając numery telefonów i adresy e-mail niezbędne do złożenia zamówień lub reklamacji.
9. Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu.
10. Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający. Zastosowane zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
11. Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: KRYTERIUM CZASU REAKCJI
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup i dostawy różnych artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej
w Przatówku w roku 2022
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) artykuły spożywcze muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych
i zapachowych,
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję odpowiednią dla poszczególnego produktu,
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy w kg/litrach/szt
Wymagana gramatura opakowania
1.
Ananasy w plastrach (puszka)
kg
10
565g do 600g
2.
Barszcz biały
litr
75
0,5l
3.
Biszkopty okrągłe
kg
25
120g do 200g
4.
Brzoskwinie (puszka)
kg
10
820g do 850g
5.
Budynie (różne smaki)
kg
30
500g
6.
Chrupki kukurydziane zwykłe
kg
10
70g do 100g
7.
Chrupki kukurydziane-truskawkowe
kg
12
do 220g
8.
Chrzan (tarty, ostry, typu Motyl lub równoważny o tym samym standardzie jakościowym)
kg
40
do 300g
9.
Ciastka herbatniki typu szkolne
kg
20
do 100g
10.
Ciecierzyca konserwowa
kg
55
400 g
11.
Cukier – biały kryształ
kg
1900
1 kg
12.
Cukier puder
kg
30
400g do 500g
13.
Cukier waniliowy
kg
7
32g do 35g
14.
Cukierki – Michałki
kg
50
do 1 kg
15.
Cukierki czekoladowe – mieszanka miękkie
kg
45
1 kg
16.
Cynamon mielony
kg
2
20g
17.
Czekolada lekka gorzka (dla Diabetyków)
kg
10
100g
18.
Drożdże piekarskie
kg
18
100g
19.
Dżem brzoskwiniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
24
280g do 300g
20.
Dżem truskawkowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
21.
Dżem wiśniowy, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
22.
Dżem z czarnej porzeczki, o zawartości min. owocu 35g w 100 g produktu
kg
30
280g do 300g
23.
Frytura - blok
kg
100
10kg opak.
24.
Galaretki owocowe (różne smaki)
kg
53
90g
25.
Gałka muszkatołowa mielona
kg
1,4
10g do 20g
26.
Gorczyca biała ziarnista
kg
0,6
20g do 30g
27.
Groszek konserwowy
kg
110
400g
28.
Herbata czarna liściasta (gruby liść, typu indyjska, Madras lub równoważna o tym samym standardzie jakościowym )
kg
40
100g
29.
Herbata expresowa
Opak
10
Opak 100 torebek
30.
Herbata expresowa miętowa
Opak
50
Opak. 20 torebek
31.
Herbata expresowa - Lipa
Opak
30
Opak. 20 torebek
32.
Imbir
kg
0,9
20g
33.
Kakao naturalne
kg
12
150g do 250g
34.
Kasza manna
kg
200
1 kg
35.
Kawa naturalna mielona
kg
2,5
250g
36.
Kawa naturalna rozpuszczalna (liofilizowana,
100 % kawy naturalnej)
kg
2
200g
37.
Kawa rozpuszczalna zbożowa
kg
12
150g
38.
Ketchup łagodny- o zawartości min. 163 g pomidorów w 100 g produktu
kg
110
380g do 460g
39.
Kisiel
kg
30
500g
40.
Kleik ryżowy bananowy
kg
5
180g
41.
Kleik ryżowy naturalny
kg
8
160g
42.
Kompot owocowy
litr
450
0,9 l
43.
Koncentrat pomidorowy 30 %
kg
100
190g
44.
Kukurydza konserwowa
kg
100
400g
45.
Kurkuma
kg
1
20g
46.
Kwasek cytrynowy
kg
20
20g
47.
Liście laurowe
kg
1,5
8g do 10g
48.
Majeranek
kg
5
20g do 30g
49.
Majonez dekoracyjny
kg
84
700g
50.
Mak niebieski
kg
10
400g do 500g
51.
Makaron kolanka
kg
150
500g
52.
Makaron muszelka
kg
150
500g
53.
Makaron nitki (rosołowy, krajanka)
kg
180
250g
54.
Makaron ryżowy (łezki)
kg
70
250g
55.
Makaron sojowy
kg
10
250g
56.
Makaron świderki
kg
150
500g
57.
Margaryna Palma
kg
90
250g
58.
Margaryna zwykła
kg
100
250g
59.
Tłuszcz płynny do smażenia i pieczenia w piecach konwekcyjnoparowych
litr
100
Do 5 l
60.
Marmolada
kg
3
250g do 300g
61.
Mąka pszenna – typ 480
kg
1200
1 kg
62.
Mąka ziemniaczana
kg
120
1 kg
63.
Migdały płatki
kg
1
50g
64.
Miód naturalny wielokwiatowy
kg
9
280g do 300g
65.
Mleko pełne w proszku
kg
10
500g
66.
Musztarda delikatesowa
kg
47
190g
67.
Musztarda francuska
kg
15
190g do 220g
68.
Ocet 10%
litr
50
0,5 l
69.
Ogórki konserwowe (słoik)
szt
80
0,9 l
70.
Olej rzepakowy
litr
300
1 l
71.
Oregano
kg
1,2
8g do 10g
72.
Orzechy włoskie
kg
4
100g
73.
Papryka czerwona konserwowa (słoik)
szt
80
0,9 l
74.
Papryka mielona ostra
kg
0,6
20g
75.
Papryka mielona słodka
kg
3
20g
76.
Pieprz ziarnisty
kg
12
1 kg
77.
Pieprz cytrynowy
kg
1,4
20g
78.
Pieczarki konserwowe
kg
20
900g
79.
Powidła śliwkowe
kg
110
250g do 300g
80.
Płatki kukurydziane do mleka
kg
30
1 kg
81.
Płatki owsiane górskie
kg
150
500g
82.
Proszek do pieczenia
kg
5
30g
83.
Przecier szczawiowy rozdrobniony
kg
45
280g do 300g
84.
Przyprawa do kurczaka
kg
1,5
20g
85.
Przyprawa do piernika
kg
0,4
20g
86.
Przyprawa do gyrosa
kg
1
20g
87.
Przyprawa warzywna
kg
40
1 kg
88.
Rodzynki
kg
5
100g
89.
Ryż biały
kg
400
1 kg
90.
Rurka waflowa bez nadzienia
kg
12
Do 1 kg
91.
Serki topione (różne smaki)
kg
150
100g
92.
Soda spożywcza
kg
1
50g
93.
Sól jodowana miałka
kg
470
1 kg
94.
Suchary delikatesowe b/c
kg
40
285g
95.
Susz owocowy
kg
3
250g
96.
Syrop owocowy
litr
100
0,5 l
97.
Seler konserwowy
kg
19,2
300g
98.
Tymianek
kg
1
8g do 10g
99.
Wafel do lodu – mały kubek
szt
2300
Kubek- 1 gałka
100.
Wafelki rożne – typu Princessa lub równoważny
kg
38,4
48g
101.
Wafle bez cukru - listki
kg
4,8
38g
102.
Wafle ryżowe
kg
10,4
100g
103.
Wiórki kokosowe
kg
5
100 g
104.
Woda gazowana
szt
200
1,5 l
105.
Woda niegazowana
szt
200
1,5 l
106.
Ziarna sezamu
kg
3
100 g
107.
Ziele angielskie
kg
4
20g
108.
Zioła prowansalskie
kg
1,7
10g
109.
Żelatyna spożywcza
kg
10
30g
2) Wymagania dotyczące dostaw:
1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego.
2. Ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
3. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem niedziel i świąt.
4. Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych.
5. Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko.
6. Możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego.
7. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
8. Wykonawca zapewnia łatwy kontakt udostępniając numery telefonów i adresy e-mail niezbędne do złożenia zamówień lub reklamacji.
9. Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu.
10. Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający. Zastosowane zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
11. Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
12. Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną na formularzu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: KRYTERIUM CZASU REAKCJI
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup i dostawy jajek dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku
w roku 2022
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) jajka muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych,
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym), posiadać odpowiedni smak, zapach, kolor i konsystencję odpowiednią dla produktu,
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
1
Jajka wielkości L (63g-73g)
szt
31000
2) Wymagania dotyczące dostaw:
1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego.
2. Ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
3. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem niedziel i świąt.
4. Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych.
5. Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko.
6. Możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego.
7. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
8. Wykonawca zapewnia łatwy kontakt udostępniając numery telefonów i adresy e-mail niezbędne do złożenia zamówień lub reklamacji.
9. Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu.
10. Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: KRYTERIUM CZASU REAKCJI
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zakup i dostawy ryb i przetworów rybnych, lodów i mrożonych warzyw dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku w roku 2022
1) Dostarczane przez Wykonawcę produkty muszą spełniać następujące warunki:
a) ryby i przetwory rybne, lody i mrożone warzywa muszą być w I gatunku, świeże, nie będą pozbawione walorów smakowych i zapachowych,
b) muszą posiadać czytelną datę ważności w miejscu łatwo dostępnym,
c) muszą odpowiadać obowiązującym wymaganiom jakościowym, o odpowiedniej gramaturze (określonej w formularzu asortymentowo-cenowym),
d) w sytuacjach wyjątkowych, Wykonawca po wcześniejszym uzyskaniu zgody od Zamawiającego może dostarczać artykuły w gramaturach odbiegających od gramatury określonej w formularzu asortymentowo – cenowym.
Wykonawca ma dostarczać produkty zgodnie z asortymentem przedstawionym poniżej:
L.p
Nazwa asortymentu
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
Jm
Wymagana gramatura opakowania
1.
Brzuszki z łososia wędzone
20
kg
kg
2.
Filet z miruny ze skórą
600
kg
kg
3.
Filet śledziowy
100
kg
kg
4.
Makrela wędzona
100
kg
kg
5.
Ryby w oleju
160
szt.
170 g
6.
Ryby w pomidorach
200
szt.
170 g
7.
Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach
270
szt.
170 g
L.p
Nazwa asortymentu
Jm
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuły w okresie trwania umowy
Wymagana gramatura opakowania
1.
Brokuł mrożony
szt.
40
2 kg
2.
Lody różne w smaku
op.
160
1 litr
3.
Brukselka mrożona
szt.
150
2,5 kg
4.
Szpinak rozdrobniony mrożony
szt.
180
450 g
2) Wymagania dotyczące dostaw:
1. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać artykuły w asortymencie, ilościach i cenach określonych
w złożonej ofercie stanowiącej Załącznik nr 1 do SWZ do siedziby Zamawiającego. Faktyczna dostawa artykułów objętych zamówieniem zależna będzie od potrzeb Zamawiającego, a niewykorzystane ilości produktów będących przedmiotem zamówienia – w razie mniejszych potrzeb – nie może być podstawą roszczeń Wykonawcy wobec Zamawiającego.
2. Ilości zamawianych produktów podawane będą Wykonawcy faxem lub drogą e-mail w dni robocze
z góry, z wyszczególnieniem ilości i asortymentu. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
3. Wykonawca będzie dostarczał przedmiot umowy partiami po otrzymaniu zamówienia szczegółowego od Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do bezzwłocznego potwierdzenia otrzymanego zamówienia szczegółowego, a w przypadku niemożności realizacji dostawy w w/w terminie do bezzwłocznego potwierdzenia o takim stanie rzeczy wraz ze wskazaniem możliwego terminu wykonania dostawy. Dostawy w godzinach od 7.00 – 13.00 mogą występować codziennie od poniedziałku do piątku z wyjątkiem niedziel i świąt.
4. Wykonawca gwarantuje, iż dostarczony przedmiot umowy będzie nadawał się do spożycia przez okres co najmniej ¾ terminu przydatności do spożycia określonego na produkcie, w chwili dostawy i nie będzie pozbawiony walorów smakowych i zapachowych.
5. Wykonawca zabezpiecza i zapewnia transport artykułów do siedziby Zamawiającego na swój koszt
i ryzyko.
6. Możliwość reklamacji – gwarancja szybkiej wymiany zakwestionowanych produktów od momentu zgłoszenia przez Zamawiającego.
7. Środek transportu musi spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne do przewozu produktów spożywczych (HACCP) - Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki w jakich przewożone są produkty, w razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo do nie odebrania ich.
8. Wykonawca zapewnia łatwy kontakt udostępniając numery telefonów i adresy e-mail niezbędne do złożenia zamówień lub reklamacji.
9. Zamawiający dopuszcza zmiany w ilości szacunkowej dotyczącej asortymentu.
10. Zamawiający informuje, że dopuszcza do stosowania inne nazwy tzw “Zamienniki”. W przypadku stosowania innych nazw, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do formularza oferty wykaz artykułów wobec, których Wykonawca stosuje inne nazwy niż Zamawiający. Zastosowane zmiany obowiązywać będą przez cały okres trwania umowy.
11. Dokumentem potwierdzającym dostawę przedmiotu umowy jest dowód dostawy potwierdzony przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
12. Zamawiający dopuszcza produkt o innej gramaturze w ilości sztuk wynikającej z łącznej wagi wskazanej przez Zamawiającego na formularzu oferty pod warunkiem, że cenę należy przeliczyć stosownie do gramatury podanej na formularzu oferty tj. podać cenę za wagę wskazaną na formularzu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15555100-4 - Lody
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2022-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: KRYTERIUM CZASU REAKCJI
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów :
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej :
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, iż w okresie ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie:
a) dla części I zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę pieczywa
i wyrobów cukierniczych, o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy);
b) dla części II zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę produktów mleczarskich , o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące);
c) dla części III zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę mięsa
i produktów mięsnych , o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy);
d) dla części IV zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę warzyw
i owoców , o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące);
e) dla części V zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę różnych artykułów spożywczych, o wartości co najmniej 5 000,00 zł brutto (słownie złotych: pięć tysięcy);
f) dla części VI zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę jaj, o wartości co najmniej 3 000,00 zł brutto (słownie złotych: trzy tysięcy);
g) dla części VII zamówienia:
wykonał co najmniej jedną dostawę obejmującą swym zakresem dostawę ryb
i przetworów rybnych, lodów i mrożonych warzyw, o wartości co najmniej 4 000,00 zł brutto (słownie złotych: cztery tysiące);
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 ustawy Pzp oraz wskazanymi we Wzorach Umów, stanowiącymi Załączniki nr 4A – 4G do SWZ.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2021-12-20 13:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Dom Pomocy Społecznej w Przatówku
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2021-12-20 14:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-01-20
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.