Ogłoszenie z dnia 2024-05-14
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00292022/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-04-18
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2024
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA OSIECZNA
1.3.) Oddział zamawiającego: Dział Zamówień Publicznych
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 411050741
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Powstańców Wielkopolskich 6
1.5.2.) Miejscowość: Osieczna
1.5.3.) Kod pocztowy: 64-113
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL417 - Leszczyński
1.5.7.) Numer telefonu: 65 538 84 34
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: urzad@osieczna.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.osieczna.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/osieczna1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 20242.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-150237b2-fd72-11ee-b81b-aebd110f5279
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00323388
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-05-14
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00017351/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.4 Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00292022
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.271.6.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest przygotowywanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych (drugie danie) wraz z napojami dla ok. 50 uczniów Zespołu Szkół w Osiecznej i obiadów dwudaniowych (zupa + drugie danie) wraz z napojami dla ok. 100 przedszkolaków Zespołu Szkół w Osiecznej od maja 2024 r. do grudnia 2024 r.
2. Ilość zamawianych posiłków może ulegać zmianie – w zależności od liczby żywionych dzieci. W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowana przez Zespół Szkół, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu. Ewentualne zmiany ilości zamawianych obiadów, Zespół Szkół zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godziny 9.30 danego dnia. O zaistnieniu konieczności zwiększenia lub zmniejszenia obiadów w sytuacjach zaplanowanych wcześniej (np. wycieczka szkolna, dodatkowy dzień wolny) o co najmniej 20 szt. danego dnia, Zamawiający będzie informował Wykonawcę z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem.
3. Wykonawca jest zobowiązany uwzględniać diety specjalistyczne z powodów medycznych.
4. Wykonawca będzie zobowiązany sporządzać i przesyłać do Zamawiającego w każdy czwartek w tygodniu poprzedzającym wydawanie posiłków jadłospis z określeniem składu posiłków oraz alergenów.
5. Dostawa obiadów będzie odbywać się od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, wakacji szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki – od godziny 12.20 do 13.30.
6. Wykonawca dostarczać będzie obiady za pośrednictwem właściwego transportu do przewozu posiłków zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami sanitarno-epidemiologicznymi oraz opakowaniach w taki sposób, aby zagwarantować nienaruszalność.
7. Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem) muszą posiadać aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością.
8. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa oraz zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.
9. Obiad powinien być przygotowany według następujących zasad:
a) zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml, w skład której wchodzi wywar mięsno-kostny i odpowiednie warzywa oraz raz w miesiącu – zupa owocowa z surowych lub mrożonych owoców (tylko dla przedszkolaków),
b) drugie danie:
- dla uczniów Zespołu Szkół w Osiecznej - w tygodniu 3 obiady z mięsem (porcja mięsa nie mniejsza niż 120 g), a w pozostałe dni naprzemiennie: obiad z rybą (porcja ryby nie mniejsza niż 120 g) lub pierogi (wytrawne lub słodkie – 250 g) lub dania makaronowe (250 g) lub naleśniki lub racuchy (3 szt., 250 g) lub krokiety (250 g). W zamian za ziemniaki do dań mięsnych można stosować m.in. ryż, kaszę, kopytka, pyzy (150 g). Do obiadów mięsnych i rybnych podawane będą surówki lub warzywa (porcja surówki lub warzyw nie mniejsza niż 120 g); dla uczniów Zespołu Szkół w Osiecznej nie dopuszcza się sporządzania i dostarczania zupy,
- dla przedszkolaków Zespołu Szkół w Osiecznej - w tygodniu 3 obiady z mięsem (porcja mięsa nie mniejsza niż 100 g), a w pozostałe dni naprzemiennie: obiad z rybą (porcja ryby nie mniejsza niż 100 g) lub pierogi (wytrawne lub słodkie – 230 g) lub dania makaronowe (230 g) lub naleśniki lub racuchy (3 szt., 230 g) lub krokiety (230 g). W zamian za ziemniaki do dań mięsnych można stosować m.in. ryż, kaszę, kopytka, pyzy (130 g). Do obiadów mięsnych i rybnych podawane będą surówki lub warzywa (porcja surówki lub warzyw nie mniejsza niż 100 g),
3) napój – kompot lub sok (250 g).
Obiady muszą być przygotowane z surowców tzn. z nieprzetworzonego wcześniej mięsa, surowych warzyw (sezonowo, w okresie zimowym dopuszcza się stosowanie mrożonek warzywno-owocowych). Nie dopuszcza się produktów typu instant, gotowych sosów i ziemniaków w proszku (typu puree).
Temperatura obiadu winna mieścić się w granicach 60-70 st. Celsjusza.
10. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
11. Wykonawca zobowiązuje się do odbioru każdego dnia odpadów żywieniowych, niejadalnych produktów zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz opakowań.
12. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. Zapisy dotyczące kontroli reguluje § 5 wzoru umowy stanowiącej Załącznik nr 5 do SWZ.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 168265,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 236700,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 168265,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Waykiki Waldemar Zawidzki w spadku
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6970005805
7.3.3) Ulica: Narutowicza 119
7.3.4) Miejscowość: Leszno
7.3.5) Kod pocztowy: 64-100
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-05-06
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 168265,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-05-06 do 2024-12-31INNE PRZETARGI OSIECZNA
więcej: przetargi OSIECZNA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla uczniów i wychowanków Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Kopienicy
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2025
- Przygotowanie i dostawa posiłków dla szkół na terenie Gminy Krzynowłoga Mała w 2025 roku
- Wykonanie i dostarczenie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 1 im. Adama Mickiewicza w Radzionkowie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.