Ogłoszenie z dnia 2021-12-27
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00285771/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-11-26
- 2023/BZP 00002552/01 - Modyfikacja z dnia 2023-01-02
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla osób dorosłych objętych wsparciem Gminy Wyszków w okresie od 01.01.2022r. do 31.12.2022r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Pomocy Społecznej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 550420160
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 3 Maja 16
1.5.2.) Miejscowość: Wyszków
1.5.3.) Kod pocztowy: 07-200
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL924 - Ostrołęcki
1.5.7.) Numer telefonu: 29 742 49 02
1.5.8.) Numer faksu: 29 742 49 02
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@ops.wyszkow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ops.wyszkow.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f7a81881-4de9-11ec-8c2d-66c2f1230e9c1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla osób dorosłych objętych wsparciem Gminy Wyszków w okresie od 01.01.2022r. do 31.12.2022r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f7a81881-4de9-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00330833
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-27
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00002876/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.3 Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla dorosłych objętych wsparciem gminy Wyszków w okresie 01.01.2022 - 31.12.2022
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00285771/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: OPS.26.7.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 137458,83 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przygotowanie i dostarczanie obiadów dla dorosłych objętych wsparciem Gminy Wyszków w okresie 01.01.2022r. – 31.12.2022r. do Domu Dziennego Pobytu „Senior” ul. 3 Maja 18, 07-200 Wyszków oraz Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” ul. Komisji Edukacji Narodowej 2, 07-200 Wyszków.
2. W ramach umowy należy przygotować i dostarczyć obiad składający się z zupy oraz drugiego dania.
3. Ustala się obowiązującą gramaturę obiadów, na nie mniej niż:
a) zupa – 350 ml,
b) mięso/ryba – 100g,
c) ziemniaki (ryż, kasza, makaron) -200g,
d) surówka – 150g.
4. Dwa razy w tygodniu zamiennikami dań mięsnych mogą być dania bezmięsne np.: pierogi, naleśniki z serem, krokiety o minimalnej gramaturze – 450g.
5. Gramatura jest ustalana po obróbce termicznej.
6. Jadłospis powinien być urozmaicony, rodzaj potrawy nie może powtarzać się w okresie kolejnych 10 dni roboczych.
7. Jadłospis, co najmniej dwutygodniowy powinien być dostarczany przez Wykonawcę do DDP „Senior” oraz ŚDS „Soteria” do ostatniego dnia tygodnia, poprzedzającego rozpoczęcie jego realizacji.
8. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania obiadów według przedłożonego jadłospisu.
9. Miejsce przygotowywania obiadów przez Wykonawcę, sposób ich przygotowywania oraz transport musi odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych.
10. Obiady powinny zostać przygotowane z uwzględnieniem wymagań, o których jest mowa w przepisach wydanych na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020r. poz. 2021) oraz zasad prawidłowego żywienia określonych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.
11. Obiady muszą być przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą być wykonywane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności.
12. Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dorosłych do Domu Dziennego Pobytu „SENIOR” oraz do Środowiskowego Domu Samopomocy „SOTERIA” odbywać się będzie codziennie od poniedziałku do piątku, z uwzględnieniem przerw świątecznych i dni wolnych od pracy.
13. Do Domu Dziennego Pobytu „Senior” należy dowieźć gotowe do spożycia porcje obiadowe w zamykanych, jednorazowych pojemnikach, natomiast do Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” należy dostarczyć obiady w termosach lub termoportach. Zamawiający zastrzega, że w przypadku zawieszenia funkcjonowania placówek wsparcia dziennego w związku z zagrożeniem epidemicznym albo stanem epidemii ogłoszonym z powodu COVID-19, do Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” należy dowieźć gotowe do spożycia posiłki w zamykanych jednorazowych pojemnikach.
14. Przewidywana liczba obiadów w okresie realizacji zamówienia wynosi 8 280 w tym: DDP „Senior” 3 751 obiadów w okresie realizacji zamówienia tj. około 341 obiadów miesięcznie przez 11 miesięcy (z wyłączeniem VII); ŚDŚ „Soteria” 4 529 obiadów w okresie realizacji zamówienia tj. około 377 obiadów miesięcznie przez 12 miesięcy. W załączeniu do zapytania ofertowego, dla porównania liczba posiłków w 2021r. (Załącznik nr 8).
15. Przewidywana liczba kompletów jednorazowych zamykanych pojemników w okresie realizacji zamówienia wynosi 3 751 kpl (pojemnik na zupę, pojemnik na II danie, sztućce) w tym 341 kpl miesięcznie. W sytuacji zawieszenia funkcjonowania placówek wsparcia dziennego w związku z zagrożeniem epidemicznym albo stanem epidemii ogłoszonym z powodu COVID-19, do Środowiskowego Domu Samopomocy „Soteria” przewidywana liczba jednorazowych zamykanych pojemników może wynosić około 377 szt. miesięcznie.
16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia/zwiększenia do 30% ilości obiadów i pojemników jednorazowych, bez konieczności zmiany umowy. W związku ze zmniejszeniem ilości obiadów oraz ilości pojemników jednorazowych Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia, w tym finansowe wobec Zamawiającego.
17. Zamawiający raz w tygodniu (w piątek) przekaże Wykonawcy pisemnie (faksem lub e-mailem) liczbę obiadów do przygotowania na następny tydzień.
18. Do poszczególnych placówek obiady należy dostarczyć o określonej godzinie na wskazane miejsce przez Zamawiającego.
19. Harmonogram dostarczania obiadów wraz z wykazem miejsc do których należy dowieźć zawiera Załącznik nr 7.
20. Wykonawca dostarczać będzie obiady na własny koszt, własnym transportem posiadającym aktualne zaświadczenie właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków, w specjalistycznych naczyniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
21. Wykonawca ponosi koszty porcjowania obiadów do jednorazowych zamykanych pojemników, załadunku oraz rozładunku.
22. Osoby, które będą wykonywały usługę, w tym również przewożące posiłki oraz dokonujące załadunku i rozładunku posiłków są zobowiązane posiadać aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych.
23. Za utylizację zużytych naczyń jednorazowych odpowiada Zamawiający.
24. Wykonawca zapewnia odbiór i utylizację niespożytych resztek posiłków.
25. Termosy lub termoporty wraz z niespożytymi resztkami posiłków należy odebrać w dniu dostarczenia posiłków.
26. Wydawanie obiadów i zmywanie naczyń wielorazowego użytku należy do obowiązków Zamawiającego.
27. Zamawiający przekaże daty dni wolnych w poszczególnych placówkach.
28. Przygotowanie obiadów powinno być wykonywane przez kadrę posiadającą wymagane kwalifikacje zawodowe oraz w oparciu o bazę kuchenną przystosowaną do sporządzania posiłków dla żywienia zbiorowego.
29. Wykonawca jest zobowiązany posiadać przez cały czas trwania umowy aktualną decyzję zatwierdzającą zakład do produkcji oraz dostarczania posiłków w formie cateringu wydaną przez właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotyczącą spełniania warunków do przygotowywania posiłków oraz aktualne zaświadczenie właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu środka transportu do przewozu posiłków w pojemnikach zapewniających utrzymanie odpowiedniej temperatury posiłku. Zaświadczenia muszą być wydane nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
30. Wykonawca zobowiązany jest do przedstawienia aktualnych orzeczeń, decyzji i zaświadczeń, o których mowa w pkt. 22 i 29, jak również w przypadku zmiany osób wykonujących usługę, zmiany miejsca przygotowania posiłków lub zmiany środka transportu do przewozu posiłku.
31. Za jakość, wartość energetyczną i odżywczą, temperaturę oraz estetykę obiadu odpowiada Wykonawca.
32. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczania obiadów zgodnie z przedłożonym jadłospisem, po tej samej cenie jednostkowej i w tej samej gramaturze dla osób dorosłych korzystających ze wsparcia Gminy Wyszków oraz dla osób dorosłych kupujących obiady prywatnie w DDP „SENIOR” oraz ŚDS „SOTERIA”.
33. Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami.
34. Zamawiający zastrzega, że przed podpisaniem umowy może komisyjnie dokonać wizytacji pomieszczeń kuchennych służących do przygotowywania i dystrybucji posiłków.
35. Wykonawca zobowiązuje się do wskazania osoby do kontaktu, wraz z podaniem adresu e-mail oraz numeru telefonu, aby zapewnić możliwość stałych kontaktów Zamawiającego z Wykonawcą, umożliwiających prawidłową realizację warunków określonych w umowie.
Warunki rozliczenia za przygotowanie i dostarczanie posiłków
1) Rozliczenia za dostarczone obiady – zamawiane przez OPS w Wyszkowie będą realizowane jeden raz w miesiącu na podstawie zestawienia ilości dostarczonych obiadów i ilości naczyń jednorazowych z wyodrębnieniem wszystkich placówek.
2) Zestawienie, potwierdzone przez poszczególne placówki oraz Wykonawcę, należy dostarczyć do 5 dnia każdego miesiąca następującego po miesiącu, w którym realizowano dostawy obiadów.
3) Zapłata za dostarczone obiady nastąpi przelewem na konto Wykonawcy do 30 dni od dnia otrzymania faktury wraz z zestawieniem. Fakturę wraz z zestawieniem za miesiąc grudzień należy dostarczyć do dnia 20 grudnia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 126295,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 126295,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 126295,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Zakład Doskonalenia Zawodowego, Centrum Kształcenia w Wyszkowie
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5260251374
7.3.3) Ulica: ul. Komisji Edukacji Narodowej 2
7.3.4) Miejscowość: Wyszków
7.3.5) Kod pocztowy: 07-200
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ZAKŁAD DOSKONALENIA ZAWODOWEGO W WARSZAWIE
jakie przetargi wygrała firma
ZAKŁAD DOSKONALENIA ZAWODOWEGO W WARSZAWIE
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-21
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 126295,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-12-31INNE PRZETARGI Z WYSZKOWA
- Dostawa żywienia dojelitowego i pozajelitowego do SPZZOZ w Wyszkowie.
- SPRAWOW. WIELOBRANŻ. NADZORU INWESTYC. nad zad. pn.: Przebud, rozbud, i nad. bud. bud. użytecz. publicz, - bud. dwor. wraz z zagospod. teren. przyległ. do zad, inwestyc. pn.: Kolej na park - etap I "
- "Poprawa efektywności energetycznej budynku Szkoły Podstawowej w Lucynowie"
- Modernizacja łazienek oraz pomieszczenia socjalnego w Urzędzie Miejskim w Wyszkowie
więcej: przetargi w Wyszkowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zapewnienie usług cateringowych ( 2 części).
- Usługi cateringowe na 2025 r. dla Przedszkola nr 445 w Warszawie.
- Usługa społeczna polegająca na świadczeniu kompleksowych usług wyżywienia w ramach programu Szkoły Letniej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
- Usługa cateringowa na potrzeby wydarzenia "Seminarium WMEiL" w dniu 13 czerwca 2025 r. w Przasnyszu dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej
- Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach
- 43.2025 Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby jednostek Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.