Ogłoszenie z dnia 2021-12-29
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00307814/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-09
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie, dostawa posiłków obiadowych dla uczniów szkół z terenu Gminy Brzozie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Brzoziu
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 871679900
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Brzozie 50
1.5.2.) Miejscowość: Brzozie
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-313
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL616 - Grudziądzki
1.5.7.) Numer telefonu: 564912925
1.5.8.) Numer faksu: 564912925
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: gosp@brzozie.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://gopsbrzozie.pl/
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
http://gopsbrzozie.pl/bip/p,137,postepowania-powyzej-130000-zl-netto1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie, dostawa posiłków obiadowych dla uczniów szkół z terenu Gminy Brzozie2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a64d6f13-58da-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00334668
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-29
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00009902/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.2 Przygotowanie, dostawa posiłków obiadowych dla uczniów szkół z terenu Gminy Brzozie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00307814/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: GOPS.ZP.271.4.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 88663,50 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług restauracyjnych (cateringowych) polegających na przygotowywaniu, dowożeniu i wydaniu posiłków obiadowych jednodaniowych dla grupy uczniów do niżej wskazanych szkół, we wszystkie dni zajęć szkolnych poszczególnych szkół, z wyjątkiem: dni wolnych od nauki, świąt, ferii, innych dni, o których wcześniej poinformują dyrektorzy poszczególnych szkół itp.
Łączna szacunkowa ilość zamawianych obiadów wynosi ok. 13 725 (75 posiłki dziennie x 183 dni). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ww. ilości posiłków, bez ponoszenia dodatkowych opłat. Decyzje w przedmiocie zamawianej ilości posiłków będą każdorazowo podejmowane przez Zamawiającego wg aktualnych potrzeb. Każdorazowe zmiany ilościowe zapotrzebowania na posiłki będą zgłaszane Wykonawcy telefonicznie, faksem lub e-mailem.
Zmiana ilości szacunkowej, nie będzie skutkowała zaistnieniem lub wysuwaniem jakichkolwiek roszczeń ze strony Wykonawcy.
Wykaz placówek na rzecz których będą świadczone dostawy:
1) Szkoła Podstawowa w Brzoziu, Brzozie 51b, 87-313 Brzozie - dzienna ilość posiłków: 34;
2) Szkoła Podstawowa w Jajkowie, Jajkowo 11, 87-313 Brzozie- dzienna ilość posiłków 20;
3) Szkoła Podstawowa w Wielkim Leźnie, Wielkie Leźno 1, 87-313 Brzozie - dzienna ilość posiłków 21.
2. Szczegóły dotyczące przedmiotowego zamówienia zawarte zostały w dziale IV pkt. 2 SWZ.
3. Zamawiający na podstawie art. 95, wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie stosunku pracy w rozumieniu ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (t.j. Dz.U z 2020 poz. 1320) osoby wykonującej czynności przygotowania posiłków w zawodzie kucharz oraz zatrudnienia osoby wykonującej czynności kierowcy dostarczającego przedmiot zamówienia. Osoby te będą posiadały aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych o braku przeciwskazań do wykonywania pracy w kontakcie z żywnością.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 95800,50 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 177876,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 95800,50 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: FIRMA USŁUGOWO-HANDLOWA "OL-MARO" ROBERT LANGOWSKI
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8571157526
7.3.3) Ulica: WARSZAWSKA 15
7.3.4) Miejscowość: SKĄPE
7.3.5) Kod pocztowy: 87-630
7.3.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA USŁUGOWO - HANDLOWA "OL-MARO" ROBERT LANGOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA USŁUGOWO - HANDLOWA "OL-MARO" ROBERT LANGOWSKI
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 95800,50 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa dla Dziennego Domu Pomocy w Krasnem
- Przygotowanie i dostawa posiłków do Szkoły Podstawowej im. Kornela Makuszyńskiego w Rzeczycy w 2025 roku
- Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz posiłków do Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Borui Kościelnej
- "Usługi przygotowania i wydania gorących posiłków podopiecznym Centrum Usług Społecznych w Starachowicach"
- usługi żywienia
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych wraz z obsługą kelnerską na potrzeby Uniwersytetu Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.