Ogłoszenie z dnia 2023-08-01
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00248678/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-06-06
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych dla obywateli Ukrainy
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: GMINA MIEJSKA STAROGARD GDAŃSKI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 191675652
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Gdańska 6
1.5.2.) Miejscowość: Starogard Gdański
1.5.3.) Kod pocztowy: 83-200
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL638 - Starogardzki
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia.publiczne@um.starogard.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.starogard.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
www.platformazakupowa.pl/starogard_gdanski1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych dla obywateli Ukrainy2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-6a031539-0383-11ee-9355-06954b8c6cb9
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00335261
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-08-01
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00005779/10/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.6 Świadczenie usług cateringowych dla obywateli Ukrainy
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00248678
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: RZP.271.17.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla obywateli Ukrainy, którym udzielono ochrony w związku z konfliktem zbrojnym na terytorium tego państwa w okresie od 01.07.2023r. do 31.12.2023r.
2. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania oraz dostarczania posiłków wraz z wniesieniem dla 19 osób do siedziby Hali Sportowej im. Gerarda Podolskiego przy
ul. Hallera 19 a w Starogardzie Gdańskim przez 7 dni w tygodniu w godzinach:
a) śniadanie od 8:00 –9:00,
b) obiadokolacja od 15:00 – 16:00.
Przykładowy zestaw posiłków:
a) śniadanie – pieczywo, wędlina/ser, warzywa świeże, parówki, pasztet, twaróg, jajko, serek do smarowania, pasta/krem do smarowania pieczywa, dżem itp.;
b) obiadokolacja – II danie: ziemniaki ( lub zamiennie ryż biały, kasza gryczana, makaron, kopytka, frytki itp.) oraz dania mięsne np. sztuka mięsa, udziec z indyka, pierś z kurczaka panierowana, kotlet schabowy panierowany, kotlet rybny, gulasz mięsny w sosie, klops mielony, dewolay, pulpety mięsne/rybne, ryba, pierogi, naleśniki, surówki itp.: +produkty - analogicznie jak na śniadanie oraz dodatek wymiennie w postaci ciasta/ciastek, owocu, jogurtu, deserów mlecznych itp.
3. Posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno, co do gramatury jak i estetyki.
4. Dostarczanie posiłków z miejsca produkcji będzie realizowane przez Wykonawcę punktualnie na jego koszt transportem spełniającym warunki sanitarno-techniczne oraz zapewniającym właściwą temperaturę oraz jakość posiłków. Posiłki powinny być zapakowane w jednorazowe naczynia wraz z dołączonym kompletem sztućców jednorazowych.
5. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł, punktualnie.
6. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2022r. Poz. 2132 z późn.zm.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy.
7. Wykonawca bierze odpowiedzialność za przestrzeganie wymogów sanitarno- epidemiologicznych w zakresie personelu, warunków produkcji oraz dowozu.
8. Każdorazowo Wykonawca będzie załączał do dostawy posiłków dowód dostawy zawierający ilość dostarczonych porcji. Przedstawiciel Zamawiającego będzie dokonywał weryfikacji każdej dostawy pod kątem kompletności potwierdzając to na dowodzie dostawy swoim podpisem. Zbiorcze ilościowe zestawienie dowodów dostaw posiłków będzie stanowiło podstawę do wystawienia faktury VAT.
9. Zamawiający informuje, że ilość posiłków jest zmienna i jest uzależniona od liczby uchodźców, którym udzielono pomocy. Informacja dotycząca ilości zamówionych posiłków na dany dzień będzie przekazywana telefonicznie przez przedstawiciela Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem.
10. Za każdy zamówiony i dostarczony zestaw posiłków Zamawiający zapłaci Wykonawcy wynagrodzenie w wysokości …… zł brutto za osobę na dzień. W przypadku rozbieżnej ilości dostarczonych posiłków na śniadanie i obiadokolację, wykonawca musi określić wartość śniadania oraz obiadokolacji.
11. Za prawidłowe zrealizowanie przedmiotu zamówienia Wykonawcy przysługuje wynagrodzenie będące iloczynem ceny jednostkowej brutto zestawu posiłków oraz liczby posiłków zamówionych i dostarczonych. Każdorazowo Wykonawca będzie załączał do dostawy posiłków dowód dostawy zawierający ilość dostarczonych porcji. Przedstawiciel Zamawiającego będzie dokonywał weryfikacji każdej dostawy pod kątem kompletności potwierdzając to na dowodzie dostawy swoim podpisem. Zbiorcze ilościowe zestawienie dowodów dostaw posiłków będzie stanowiło podstawę do wystawienia faktury VAT. Zamawiający informuje, że ilość posiłków jest zmienna i jest uzależniona od liczby uchodźców, którym udzielono pomocy. Informacja dotycząca ilości zamówionych posiłków na dany dzień będzie przekazywana telefonicznie przez przedstawiciela Zamawiającego z jednodniowym wyprzedzeniem. Wykonawca zobowiązuje się do wystawiania faktur VAT na koniec każdego tygodnia świadczenia usług objętych Umową.
Ze względu na ograniczoną liczbę znaków pełny opis przedmiotu zamówienia został zawarty w SWZ
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 29 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 29 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 29 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:
zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Tak
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia (dotyczy pełnomocnika, o którym mowa w art. 58 ust. 2 ustawy): Agnieszka Lutka
Nazwy (firmy) pozostałych wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia: Edyta Kurszewska
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 5922265264
7.3.3) Ulica: Jagiełły 29
7.3.4) Miejscowość: Starogard Gdański
7.3.5) Kod pocztowy: 83-200
7.3.6.) Województwo: pomorskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Kuchnia Jadwigi i Helenki A. Lutka, E. Kurszewska spółka cywilna
jakie przetargi wygrała firma
Kuchnia Jadwigi i Helenki A. Lutka, E. Kurszewska spółka cywilna
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-06-26
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 29 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-07-01 do 2023-12-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
INNE PRZETARGI Z STAROGARDU GDAŃSKIEGO
- Budowa sieci kanalizacji sanitarnej, grawitacyjnej i tłocznej z przepompowniami ścieków w rejonie ul. Kraziewicza, Milewskiego, Schulza, Falkowskiego, Rolnej, Rebelki
- "Remont drogi dla pieszych w ciągu drogi powiatowej nr 2727G w m. Kamionka
- Remont drogi dla pieszych w ciągu drogi powiatowej nr 2707G w m. Linowiec"
- Remont drogi dla pieszych w ciągu drogi powiatowej nr 2710G w m. Kolincz.
- Renowacja parkietu w hali im. A. Grubby
- Dostawa pasków i płynów kontrolnych do glukometrów
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa
- Świadczenie usługi cateringowej dla 400 osób w dniu 27.03.2025 r. podczas organizowanej w Politechnice Warszawskiej konferencji pn.: "Łączy nas PW"
- Usługa cateringowa
- Usługa cateringowa dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej nr 9 w Ostrowcu Świętokrzyskim
- Zatrudnienie specjalistów do prowadzenia zajęć aktywizujących ruchowo dla seniorów warsztatów plastycznych, florystycznych i kulinarnych oraz usługa organizacji turnusów rehabilitacyjnych.
- Wykonanie usługi organizacji konferencji dla 50 osób.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.