Ogłoszenie z dnia 2021-12-30
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00264706/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-11-10
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych dla
Domu Pomocy Społecznej w Moczarach
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej w Moczarach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001276610
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Moczary
1.5.2.) Miejscowość: Ustrzyki Dolne
1.5.3.) Kod pocztowy: 38-700
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński
1.5.7.) Numer telefonu: 134611107
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dpsmoczary@wp.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsmoczary.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl/1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samorządowy zakład budżetowy
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych dlaDomu Pomocy Społecznej w Moczarach
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-dce11d92-41fb-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00338179
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00003745/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Moczarach
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DPS.ZP.261.7.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 700164,10 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
1. Artykuły ogólnospożywcze zadanie nr 1/2022
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.5.) Wartość części: 155498,62 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
2. Artykuły mięsne i wędliniarskie zadanie nr 2/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.5.) Wartość części: 133463,00 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia
3. Artykuły mleczarskie zadanie nr 3/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.5.) Wartość części: 172859,60 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
4. Pieczywo zadanie nr 4/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.5.) Wartość części: 93715,00 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
5. Artykuły rybne i produkty mrożone zadanie nr 5/2022Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.5.) Wartość części: 53326,00 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2022 r. do 31.12.2022r. z podziałem na n/w części zamówienia:
6. Owoce i warzywa zadanie nr 6/2022 .
Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych
potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności,
z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych
artykułów, tj. w ilości niższej niż podana. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania
umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały
żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
4.4. Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego
żywności w szczególności:
- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 8 października 2020 r.,Dz.U. z 2020 r. poz.
2021)
- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 1 marca 2021 r. (Dz.U. z 2021 r.
poz. 630),
- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające
ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz
ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny
środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)
- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie
materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i
89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych
rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).
4.5. Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:
- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami
wydanymi na jej podstawie,
- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy
dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest
zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.
- dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia
- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami
i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co do jakości, terminu przydatności do
spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach
- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu
spożywczego, licząc od daty dostawy.
4.6. Każde opakowanie poszczególnego produktu musi zawierać następujące dane:
- nazwa środka spożywczego,
- dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym,
- datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia,
- dane identyfikacyjne producenta środka spożywczego,
- dane identyfikujące kraj, w którym wyprodukowano środek spożywczy, zawartość netto lub liczbę sztuk środka
spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku, gdy jego jakość zależy od warunków
przechowywania, oznaczenie partii produkcji,
- klasę jakości handlowej.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.5.5.) Wartość części: 153493,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 136608,31 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 142884,39 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 136608,31 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: BORS Hurtownia Spożywcza ,
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6881302430
7.3.3) Ulica: ul. Piłsudskiego 52
7.3.4) Miejscowość: Lesko
7.3.5) Kod pocztowy: 38-600
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
BORS HURTOWNIA SPOŻYWCZA SP. Z O.O.
jakie przetargi wygrała firma
BORS HURTOWNIA SPOŻYWCZA SP. Z O.O.
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-08
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 136608,31 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 128076,38 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 156642,68 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 128076,38 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Publimar spółka jawna Lucjan Staniszewski i Spółka
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7122306086
7.3.3) Ulica: ul. Związkowa 10
7.3.4) Miejscowość: Lublin
7.3.5) Kod pocztowy: 20-148
7.3.6.) Województwo: lubelskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
PUBLIMAR MAREK PIŃKOWSKI SPÓŁKA KOMANDYTOWA
jakie przetargi wygrała firma
PUBLIMAR MAREK PIŃKOWSKI SPÓŁKA KOMANDYTOWA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-08
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 128076,38 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-12-31Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 221703,90 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 258611,10 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 221703,90 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA ,
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7220002329
7.3.3) Ulica: ul. Ludowa 122
7.3.4) Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
7.3.5) Kod pocztowy: 18-200
7.3.6.) Województwo: mazowieckie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA MLEKOVITA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-08
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 221703,90 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-12-31Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 124490,10 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 126508,73 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 124490,10 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SHU „HALICZ” Ustrzyki Dolne
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6890001099
7.3.3) Ulica: ul. 29 Listopada 35
7.3.4) Miejscowość: Ustrzyki Dolne
7.3.5) Kod pocztowy: 38-700
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
SPÓŁDZIELNIA HANDLOWO-USŁUGOWA "HALICZ"
jakie przetargi wygrała firma
SPÓŁDZIELNIA HANDLOWO-USŁUGOWA "HALICZ"
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-08
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 124490,10 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-12-31Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 57279,70 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 66356,96 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 57279,70 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: JAWITA A. i J.BIAŁAS, L. i W LAMPART Spółka Jawna, ,
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6840006798
7.3.3) Ulica: ul. Mięsowicza 2a
7.3.4) Miejscowość: Krosno
7.3.5) Kod pocztowy: 38-400
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"JAWIT" A.I J. BIAŁAS, L.I W. LAMPARA SPÓŁKA JAWNA
jakie przetargi wygrała firma
"JAWIT" A.I J. BIAŁAS, L.I W. LAMPARA SPÓŁKA JAWNA
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-08
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 57279,70 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-12-31Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 129183,40 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 139077,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 129183,40 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma Handlowo-Usługowa ROTER Teresa Wójtowicz
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6890000042
7.3.3) Ulica: ul. Kolejowa 14,
7.3.4) Miejscowość: Ustrzyki Dolne
7.3.5) Kod pocztowy: 38-700
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Firma Handlowo-Usługowa " ROTER" Teresa Wójtowicz
jakie przetargi wygrała firma
Firma Handlowo-Usługowa " ROTER" Teresa Wójtowicz
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-08
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 129183,40 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-12-31INNE PRZETARGI USTRZYKI DOLNE
- Ubezpieczenie majątku i innych interesów Gminy Ustrzyki Dolne
- Odwodnienie budynku wraz z wykonaniem robót budowlanych w Przedszkolu nr 1 w Ustrzykach Dolnych w ramach zadania pn. Poprawa infrastruktury przedszkolnej w Gminie Ustrzyki Dolne
- Likwidacja szkód od nawalnych deszczy - zamówienie podzielone na części
więcej: przetargi USTRZYKI DOLNE »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa mięsa i kości wędzonych dla Internatu Zespołu Szkół Technicznych w Płocku w 2025 roku.
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 1 im. M Dąbrowskiej we Wrocławiu
- Dostawa artykułów spożywczych
- Sukcesywny zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Publicznej Szkoły Podstawowej im. mjra Henryka Sucharskiego w Jelonkach
- "Sukcesywny zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Komorowie"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Gastronomiczno -Hotelarskich im.Wł.Reymonta w Wiśle w 2025 r.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.