Ogłoszenie z dnia 2021-12-30
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00273069/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-11-17
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu w 2022r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNO-INFORMATYCZNYCH W GLIWICACH
1.3.) Oddział zamawiającego: ZSTI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000127717
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Chorzowska 5
1.5.2.) Miejscowość: Gliwice
1.5.3.) Kod pocztowy: 44-100
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki
1.5.7.) Numer telefonu: 32/230-68-31
1.5.8.) Numer faksu: 32/230-68-31
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsti.gliwice.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsti.gliwice.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://zsti.bip.gliwice.eu/zamowieniaPubliczne/127601.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu w 2022r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3116929f-4788-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00339847
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-30
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00000608/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu przy Zespole Szkół Techniczno-Informatycznych w Gliwicach.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00273069/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZSTI.26.4.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 611876,90 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Techniczno – Informatycznych w Gliwicach przy ul. Krakusa 16, z podziałem na pakiety- Pakiet nr 1: Dostawa artykułów ogólnospożywczych. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w zestawieniach asortymentowo - ilościowych, w formularzu cenowym będącym załącznikiem nr 4 do SWZ.- (Załącznik nr 4a - Dostawa artykułów ogólnospożywczych). Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt Dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych w tym: artykułów ogólnospożywczych -średnio około cztery razy w tygodniu w godz.7.00 - 9.00. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne. Posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawce produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określoną na opakowaniu lub w Polskiej Normie.Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar do stołówki w miejsce wskazane przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 8 października 2020r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 2020 poz. 2021.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. W przypadku zaoferowania artykułów pochodzących z rolnictwa ekologicznego (Formularz cenowy-kolumna 9 załącznika nr 4 do SWZ), dostarczone towary winny być znakowane terminem:"ekologiczny"/" bio"/"eko"/„organic” lub innymi zgodnymi z przepisami krajowymi i wspólnotowymi oznaczonych zielonym listkiem z podaniem numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów.4.5.3.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.5.5.) Wartość części: 66429,80 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Techniczno – Informatycznych w Gliwicach przy ul. Krakusa 16, z podziałem na pakiety- Pakiet nr 2: Dostawa nabiału.Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w zestawieniach asortymentowo - ilościowych, w formularzu cenowym będącym załącznikiem nr 4 do SWZ - (Załącznik nr 4-b - Dostawa nabiału). Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt Dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych w tym: nabiału - średnio około cztery razy w tygodniu w godz. 7.00 – 9.00. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne,posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Jaja, przy każdej dostawie muszą posiadać dokument identyfikacyjny dla jaj konsumpcyjnych spełniających odpowiednie wymogi prawne. Opakowania dostarczanych przez Wykonawce produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie możne być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określoną na opakowaniu lub w Polskiej Normie.Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar do stołówki w miejsce wskazane przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 8 października 2020r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 2020 poz. 2021.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. W przypadku zaoferowania artykułów pochodzących z rolnictwa ekologicznego (Formularz cenowy-kolumna 9 załącznika nr 4 do SWZ), dostarczone towary winny być znakowane terminem:"ekologiczny"/" bio"/"eko"/„organic” lub innymi zgodnymi z przepisami krajowymi i wspólnotowymi oznaczonych zielonym listkiem z podaniem numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów.4.5.3.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15543000-6 - Sery scalone, sproszkowane, z przerostami pleśni i pozostałe sery
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.5.5.) Wartość części: 145254,70 PLN
Część 3
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Techniczno – Informatycznych w Gliwicach przy ul. Krakusa 16, z podziałem na pakiety - Pakiet nr 3: Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w zestawieniach asortymentowo - ilościowych, w formularzu cenowym będącym załącznikiem nr 4 do SWZ – (Załącznik nr 4 – c – Dostawa mięsa, wędlin i drobiu). Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt Dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych w tym:dostawa mięsa, wędlin, drobiu – średnio piec razy w tygodniu w godz. 7.00 -9.00. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczane artykuły żywnościowe musza spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia: mięso i wędliny musza być świeże, nie mrożone, dostarczane w czystych, odrębnie zamkniętych pojemnikach przeznaczonych do przewozu mięsa oraz wędlin, przy utrzymaniu odpowiedniej dla tego rodzaju towaru temperatury podczas transportu, dostarczane mięso i produkty mięsne musza być zaopatrzone w etykiety identyfikujące producenta, wskazujące datę ważności i numer partii. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określoną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar do stołówki w miejsce wskazane przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawa z dnia 8 października 2020r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 2020 poz. 2021.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. W przypadku zaoferowania artykułów pochodzących z rolnictwa ekologicznego (Formularz cenowy kolumna 9 załącznika nr 4 do SIWZ), dostarczone towary winny być znakowane terminem: „ekologiczny"/" bio"/"eko"/„organic” lub innymi zgodnymi z przepisami krajowymi i wspólnotowymi oznaczonych zielonym listkiem z podaniem numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15112000-6 - Drób
4.5.5.) Wartość części: 146400,90 PLN
Część 4
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Techniczno – Informatycznych w Gliwicach przy ul. Krakusa 16, z podziałem na pakiety - Pakiet nr 4: Dostawa pieczywa. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w zestawieniach asortymentowo - ilościowych, w formularzu cenowym będącym załącznikiem nr 4 do SWZ – (Załącznik nr 4 – d – Dostawa pieczywa). Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodniez zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt Dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych w tym: dostawa pieczywa zgodnie z dziennym zapotrzebowaniem Zamawiającego, (chleb –pokrojony foliowany i oznaczony nazwa producenta) pięć razy w tygodniu, 2 razy dziennie o godz. 6.00 i o godz.12.00 –drożdżówki zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego o godzinie 6.00 )*Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne, posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określoną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar do stołówki w miejsce wskazane przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 8 października 2020r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 2020 poz. 2021.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. W przypadku zaoferowania artykułów pochodzących z rolnictwa ekologicznego (Formularz cenowy kolumna 9 załącznika nr 4 do SWZ), dostarczone towary winny być znakowane terminem: „ekologiczny"/" bio"/"eko"/„organic” lub innymi zgodnymi z przepisami krajowymi i wspólnotowymi oznaczonych zielonym listkiem z podaniem numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15811400-0 - Bułeczki
4.5.5.) Wartość części: 101780,00 PLN
Część 5
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Techniczno – Informatycznych w Gliwicach przy ul. Krakusa 16, z podziałem na pakiety - Pakiet nr 5: Dostawa świeżych warzyw i owoców. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w zestawieniach asortymentowo - ilościowych, w formularzu cenowym będącym załącznikiem nr 4 do SWZ – (Załącznik nr 4 – e – Dostawa świeżych warzyw i owoców). Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt Dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych w tym: warzyw i owoców średnio około pięć razy w tygodniu w godz. 7.00 – 9.00. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia. Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne,posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Opakowania dostarczanych przez Wykonawce produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określoną na opakowaniu lub w Polskiej Normie. Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar do stołówki w miejsce wskazane przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 8 października 2020r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 2020 poz. 2021.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. W przypadku zaoferowania artykułów pochodzących z rolnictwa ekologicznego (Formularz cenowy-kolumna 9 załącznika nr 4 do SIWZ), dostarczone towary winny być znakowaneterminem:"ekologiczny"/" bio"/"eko"/„organic” lub innymi zgodnymi z przepisami krajowymi i wspólnotowymi oznaczonych zielonym listkiem z podaniem numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.5.5.) Wartość części: 112511,50 PLN
Część 6
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki internatu Zespołu Szkół Techniczno – Informatycznych w Gliwicach przy ul. Krakusa 16, z podziałem na pakiety - Pakiet nr 6: Dostawa mrożonych warzyw i owoców oraz ryb. Szczegółowy opis artykułów żywnościowych wraz z podaniem wielkości zapotrzebowania został opisany w zestawieniach asortymentowo - ilościowych, w formularzu cenowym będącym załącznikiem nr 4 do SWZ – (Załącznik nr 4 – f – Dostawa mrożonych warzyw i owoców oraz ryb).Dostawy będą realizowane sukcesywnie, zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego, transportem na koszt Dostawcy z rozładunkiem i wniesieniem towaru do wskazanego przez Zamawiającego miejsca dostawy, na podstawie składanych zamówień cząstkowych w tym:
f) dostawa mrożonych ryb oraz przetworów rybnych jeden raz w tygodniu w godz.od 7.00 - 9.00; dostawa mrożonych warzyw i owoców 3 razy w tygodniu w godz. od 7.00 do 9.00. Wykonawca dostarcza produkty pierwszej klasy jakości, świeże, odpowiadające normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski, oraz o aktualnych terminach przydatności do spożycia.Dostarczane artykuły żywnościowe muszą spełniać wszystkie wymagane normy sanitarne i higieniczne,posiadać świadectwo jakości oraz daty ważności ich spożycia. Mrożonki maja być dostarczane w formie nie rozmrożonej i nie mogą być zbrylone, co świadczyłoby o nieodpowiedniej temperaturze przechowywania przed dostawa.Opakowania dostarczanych przez Wykonawce produktów żywnościowych muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia.Termin przydatności do spożycia/termin minimalnej trwałości artykułów żywnościowych w chwili dostawy do Zamawiającego nie może być krótszy niż ¾ okresu, w którym towar zachowuje zdatność do spożycia, wyraźnie określoną na opakowaniu lub w Polskiej Normie.Zmiana gramatury opakowań dostarczanych artykułów żywnościowych może nastąpić po uzgodnieniu i akceptacji przez Zamawiającego. Ceny jednostkowe produktów o zmienionej gramaturze zostaną przeliczone proporcjonalnie do cen podanych w ofercie Dostawcy.Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania dokumentu poświadczającego spełnienie określonych przepisami prawa warunków higienicznego przewozu określonych artykułów żywnościowych. Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar do stołówki w miejsce wskazane przez Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko oraz do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów żywnościowych do siedziby Zamawiającego własnym transportem przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 8 października 2020r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 2020 poz. 2021.) oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. W przypadku zaoferowania artykułów pochodzących z rolnictwa ekologicznego (Formularz cenowy-kolumna 9 załącznika nr 4 do SWZ), dostarczone towary winny być znakowane terminem:"ekologiczny"/" bio"/"eko"/„organic” lub innymi zgodnymi z przepisami krajowymi i wspólnotowymi oznaczonych zielonym listkiem z podaniem numeru identyfikacyjnego jednostki certyfikującej. Koszt dostarczenia musi być wliczony w oferowane ceny jednostkowe produktów.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
15221000-3 - Ryby mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.5.5.) Wartość części: 39500,00 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 72508,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 72508,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 72508,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe "POLARIS"
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6181002068
7.3.3) Ulica: ul. Żołnierska 20a
7.3.4) Miejscowość: Kalisz
7.3.5) Kod pocztowy: 62-800
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 72508,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-31Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 149288,66 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 149288,66 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 149288,66 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: SEMI Sp. z o.o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6312296982
7.3.3) Ulica: ul. Generała Władysława Andersa 6A
7.3.4) Miejscowość: Gliwice
7.3.5) Kod pocztowy: 44-100
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 149288,66 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-31Część 3
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 128505,30 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 144069,20 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 128505,30 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPHU Zakład Masarski S.C. Stanisław ,Henryka Ośliźlok
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6472173248
7.3.3) Ulica: ul. Powstańców Śląskich 24
7.3.4) Miejscowość: Skrzyszów
7.3.5) Kod pocztowy: 44-348
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 128505,30 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-31Część 4
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 4)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 4)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 112390,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 112390,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 112390,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 4)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Firma SŁOWIK Adam Wiśniowski
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9690019854
7.3.3) Ulica: ul. Księdza Koziełka 60
7.3.4) Miejscowość: Knurów
7.3.5) Kod pocztowy: 44-190
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
FIRMA "SŁOWIK" ADAM WIŚNIOWSKI
jakie przetargi wygrała firma
FIRMA "SŁOWIK" ADAM WIŚNIOWSKI
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 4)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 112390,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-31Część 5
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 5)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 5)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 111163,85 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 116458,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 111163,85 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 5)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Artykuły Rolno-Spożywcze Patyna Sławomir
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9541270046
7.3.3) Ulica: ul. Obroki 130
7.3.4) Miejscowość: Katowice
7.3.5) Kod pocztowy: 40-833
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
ARTYKUŁY ROLNO-SPOŻYWCZE PATYNA SŁAWOMIR
jakie przetargi wygrała firma
ARTYKUŁY ROLNO-SPOŻYWCZE PATYNA SŁAWOMIR
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 5)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 111163,85 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-31Część 6
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 6)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 6)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 39935 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 49798,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 39935,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 6)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: NORDIS Spółka Akcyjna
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7540333571
7.3.3) Ulica: ul. Głogowska 35
7.3.4) Miejscowość: Opole
7.3.5) Kod pocztowy: 45-315
7.3.6.) Województwo: opolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 6)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-28
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 39935,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-03 do 2022-12-31INNE PRZETARGI Z GLIWIC
- Dostawy artykułów żywnościowych do Oddziałów Żłobków Miejskich w Gliwicach
- ZP.261.13.2024 Zakup mebli na potrzeby Sądu Okręgowego w Gliwicach - postępowanie nr 3.
- Termomodernizacja budynku przy ul. T.Kościuszki 40
- Przeglądy, konserwacje i wzorcowanie urządzeń laboratoryjnych dla Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej-Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- Dostawa klastra HA urządzeń do zabezpieczania ruchu sieciowego w postaci rozwiązania Next Generation FireWall (1 komplet). Znak sprawy: DZPZ.282.97.2024.EO
- Dostawa sprzętu AGD. Znak sprawy DZPZ.282.88.2024.AG
więcej: przetargi w Gliwicach »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.