Ogłoszenie z dnia 2021-12-31
Powiązane ogłoszenia:
- 2021/BZP 00319483/01 - Ogłoszenie z dnia 2021-12-16
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 40 w Bielsku-Białej - oddziały znajdujące się w budynku Szkoły Podstawowej nr 29 przy ul .Czereśniowej 20 w Bielsku-Białej.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE NR 40 W BIELSKU-BIAŁEJ
1.3.) Oddział zamawiającego: Przedszkole Nr 40
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 072349152
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Komorowicka 338
1.5.2.) Miejscowość: Bielsko-Biała
1.5.3.) Kod pocztowy: 43-300
1.5.4.) Województwo: śląskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL225 - Bielski
1.5.7.) Numer telefonu: 3 815 87 17
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: pm40@cuw.bielsko-biala.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: p40.eduportal.bielsko.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
http://miniportal.uzp.gov.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 40 w Bielsku-Białej - oddziały znajdujące się w budynku Szkoły Podstawowej nr 29 przy ul .Czereśniowej 20 w Bielsku-Białej.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7da354e5-5e60-11ec-8c2d-66c2f1230e9c
2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00340313
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-31
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00318514/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 PRZYGOTOWANIE POSIŁKÓW DLA DZIECI UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLA NR 40
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00319483/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: P40.127.1.2021
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.3.) Wartość zamówienia: 204000,00 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci uczęszczających do Przedszkola nr 40 w Bielsku-Białej do oddziałów znajdujących się w budynku Szkoły Podstawowej nr 29 przy ul. Czereśniowej 20 w Bielsku-Białej. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie 3 gotowych posiłków dziennie (śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorek) dla maksymalnej liczby 96 dzieci przedszkolnych w wieku 5-6 lat, w dni pracujące od 1 stycznia r. do 31 sierpnia 2022r.
W przypadku zawieszenia działalności przedszkola spowodowanego nawrotem epidemii koronawirusa bądź innego pochodnego wirusa, Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zamawiania posiłków, do czasu ponownego wznowienia działalności placówki.
Wykonawcy nie przysługuje prawo roszczeń finansowych z tytułu niezrealizowanych dostaw. Wykonawca nie może odmówić realizacji dostaw ze względu na zmniejszenie zamówienia.
Dzienna liczba posiłków zależna będzie od frekwencji dzieci.
Wykonawca zobligowany będzie do przygotowania rzeczywiście wymaganej na dany dzień liczby posiłków przy zachowaniu ceny jednostkowej posiłku danego rodzaju przez cały okres realizacji zamówienia.
W zależności od frekwencji dzieci w przedszkolu, o zapotrzebowaniu na dany rodzaj posiłku Wykonawca będzie codziennie informowany w określony sposób: śniadanie do godz. 16:00 dnia poprzedzającego dostawę, obiad i podwieczorek do godziny 9:15 danego dnia. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca przygotowywać będzie konkretną, zamówioną liczbę posiłków.
Śniadania zamówione w dniu poprzednim lecz niewykorzystane w dniu następnym, w rozliczeniu nie będą uwzględniane przez wykonawcę.
Zamówienie realizowane będzie codziennie, przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku przez cały okres realizacji zamówienia, z wyłączeniem dni wolnych od pracy.
Wykonawca będzie przygotowywał posiłki do oddziałów znajdujących się w budynku Szkoły Podstawowej nr 29 przy ul. Czereśniowej 20 w Bielsku-Białej wg poniższych wytycznych:
a) Śniadanie – od godziny 8:30
b) Obiad i podwieczorek – od godziny 11:30
Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia podania dzieciom posiłków jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu.
Posiłki dla Przedszkola będą wydawane na zastawie należącej do Zamawiającego Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz przygotowywania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu estetyki i urozmaicenia posiłków w związku z sezonowością i świętami.
Wykonawca zobowiązany jest do wykonania posiłków zgodnie z normami HACCP oraz zagwarantować najwyższą jakość potraw, jak również to, że w chwili wydawania posiłki będą miały odpowiednią wymaganą przepisami temperaturę.
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków zgodnie z procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia z uwzględnieniem zapisów określonych w ustawie z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2020r., poz 2021.)
Wykonawca zobowiązany jest do stosowania tylko takich środków spożywczych, które spełniają wymagania ustalone w przepisach wydanych w drodze rozporządzenia przez właściwego ministra zdrowia, w szczególności przez rozporządzenia Ministra Zdrowia dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanie w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016r. poz.
1154).
Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości, posiadających aktualną datę przydatności do spożycia. Wykonawca zobowiązany jest podczas przygotowywania posiłków do przestrzegania obowiązujących przepisów oraz ogólnych zaleceń i zasad racjonalnego żywienia dzieci w wieku od 5 do 6 lat wynikających z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, zarówno, co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki
Wykonawca zobowiązany jest do stosowania tylko takich środków spożywczych, które spełniają wymagania, ustalone w przepisach przygotowania posiłków urozmaiconych,
z wykluczeniem półproduktów, na bazie produktów najwyższej jakości oraz z uwzględnieniem najlepszych tradycji kulinarnych
Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych (eliminacyjnych)
w zależności od indywidualnych, wskazanych przez Zamawiającego potrzeb dzieci . Wykonawca zobowiązany jest do odbioru i utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania próbek żywności zgodnie
z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa.
Wykonawca zobowiązany jest sporządzać jadłospis tygodniowy (pn-pt) w uzgodnieniu z upoważnionym pracownikiem Zamawiającego i dostarczać Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia najpóźniej na 5 dni roboczych przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia.
Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego są wiążące dla Wykonawcy. Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu tygodnia (5 dni roboczych) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku.
W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
W przypadku wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca zobowiązuje się w ramach środków przeznaczonych na wyżywienie w danym dniu, do przygotowania tzw. „suchego prowiantu”. Zamawiający poinformuje Wykonawcę o planowanej wycieczce z 3 dniowym wyprzedzeniem. Personel Wykonawcy powinien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP, a także aktualne orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno-epidemiologicznych o braku przeciwwskazań do wykonywania prac, przy wykonywaniu, których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia na inne osoby. Wykonawca odpowiada prawnie za żywienie dzieci przed Państwowym Inspektorem Sanitarnym. Wykonawca posiada pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną, za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci.
W przypadku zakwestionowania prawidłowości świadczonych usług żywieniowych przez Wykonawcę na terenie Zamawiającego, przez zewnętrzne służby sanitarne oraz nałożenia na Zamawiającego kary finansowej - kara zostanie w całości potrącona z wynagrodzenia należnego Wykonawcy.
Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1
6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0
6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 203928,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 203928,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 203928,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Gastronomia Bernadeta Pokluda
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 072912191
7.3.3) Ulica: Czereśniowa 20
7.3.4) Miejscowość: Bielsko-Biała
7.3.5) Kod pocztowy: 43-300
7.3.6.) Województwo: śląskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Gastronomia - Bernadeta Pokluda
jakie przetargi wygrała firma
Gastronomia - Bernadeta Pokluda
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2021-12-30
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 203928,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2022-01-01 do 2022-08-31INNE PRZETARGI Z BIELSKA-BIAŁEJ
- 7/25 - Dostawa odczynników chemicznych dla Zakładu Patomorfologii
- Dozorowanie i ochrona obiektów, terenu i mienia poprzez monitorowanie systemów w Zakładzie Gospodarki Odpadami S.A. w Bielsku-Białej"
- "Bieżące utrzymanie mostów, wiaduktów i przepustów w ciągu dróg powiatowych na terenie powiatu bielskiego w latach 2025-2026"
- Przeprowadzenie kursów, szkoleń zawodowych dla uczniów i nauczycieli w ramach projektu pn. "Bielsko-Biała - zawodowo" (z podziałem na 22 części).
- Świadczenie usługi przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów BCP-Olszówka w Bielsku-Białej.
- Konserwacja i utrzymanie wyposażenia terenów rekreacyjnych administrowanych przez Urząd Miejski w Bielsku-Białej.
więcej: przetargi w Bielsku-Białej »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringu - przygotowania i dostawy wyżywienia dla 47 dzieci w wieku od 20 tygodnia do lat 3, które uczęszczają do Miejsko-Gminnego Żłobka w Łopusznie w roku 2025
- USŁUGA PRZYGOTOWYWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW Z TYTUŁU ŻYWIENIA OSÓB ZATRZYMANYCH NA TERENIE DZIAŁANIA JEDNOSTEK POLICJI woj. PODLASKIEGO
- "Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Gminy i Miasta Czerwionka - Leszczyny w okresie od marca 2025r. do lutego 2026r."
- Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej i Punktu Przedszkolnego w msc. Białobiel
- Świadczenie usługi cateringowej wraz z obsługą kelnerską wydarzenia pn. Spotkanie Wielkanocne dla gości Hotelu Książ.
- Kompleksowe zorganizowanie 7 dniowego obozu terapeutycznego dla 44 wychowanków POW
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.