eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrakówŚwiadczenie usług cateringowych dla AST w Krakowie w ramach projektu "Kierunek Przyszłość - w odpowiedzi na wyzwania społeczności akademickiej i rynku" w październiku 2021 r. we Wrocławiu



Ogłoszenie z dnia 2021-12-31


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych dla AST w Krakowie w ramach projektu "Kierunek Przyszłość – w odpowiedzi na wyzwania społeczności akademickiej i rynku" w październiku 2021 r. we Wrocławiu

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Akademia Sztuk Teatralnych im. Stanisława Wyspiańskiego w Krakowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000275843

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Straszewskiego 21-22

1.5.2.) Miejscowość: Kraków

1.5.3.) Kod pocztowy: 31-109

1.5.4.) Województwo: małopolskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków

1.5.7.) Numer telefonu: 12 362 71 17

1.5.8.) Numer faksu: 12 422 02 09

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@ast.krakow.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ast.krakow.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://miniportal.uzp.gov.pl/

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług cateringowych dla AST w Krakowie w ramach projektu "Kierunek Przyszłość – w odpowiedzi na wyzwania społeczności akademickiej i rynku" w październiku 2021 r. we Wrocławiu

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b3a1d4e9-109d-11ec-b885-f28f91688073

2.5.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00341475

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2021-12-31

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2021/BZP 00053111/07/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.5 Świadczenie usług cateringowych dla AST w Krakowie w ramach projektu "Kierunek Przyszłość – w odpowiedzi na wyzwania społeczności akademickiej i rynku" w październiku 2021 r. we Wrocławiu

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

Projekt pn. „Kierunek Przyszłość” - w odpowiedzi na oczekiwania społeczności akademickiej i rynku”, współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020; nr umowy o dofinansowanie: POWR.03.05.00-00-z70/18

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2021/BZP 00174697/01

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZKK.261.1.5.2021

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 17069,10 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem postępowania i zamówienia jest wyłonienie Wykonawcy w zakresie świadczenia usług cateringowych – lunchów i kolacji dla uczestników i prowadzącego warsztaty dla studentów kierunku aktorstwo, odbywających się we Wrocławiu w październiku 2021 r. w związku z projektem pn. „Kierunek Przyszłość” - w odpowiedzi na oczekiwania społeczności akademickiej i rynku”, współfinansowanym przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020; nr umowy o dofinansowanie: POWR.03.05.00-00-z70/18.
2. Zamówienie obejmuje usługi cateringowe dla 19 osób, studentów i prowadzących warsztaty w terminie 4 - 28 października 2021 r., w budynku Akademii Sztuk Teatralnych im. Stanisława Wyspiańskiego w Krakowie Filia we Wrocławiu przy ul. Braniborskiej 59, 53-680 Wrocław. Łącznie zamówienie obejmuje maksymalnie: 342 lunche, 361 kolacji.
2.2 Zamawiający wymaga, aby posiłki spełniały następujące warunki:
a) ciepły lunch składający się z:
- zupy (min. 300 ml/1 os.) wegetariańskiej,
- dania ciepłego (min. 350 g/1 os.), z pieczywem lub kaszą lub ryżem lub ziemniakami lub makaronem, z surówką lub sałatką, ew. nie częściej niż raz w tygodniu danie składające się z pierogów z surówką lub naleśników na słono z surówką lub na słodko z sałatką owocową,
- deseru (owoc lub ciastko, min. 100g/os.),
- woda lub sok lub kompot (min. 250 ml/1 os.);
oraz
b) kolacja składająca się z:
- 1 dania do spożycia na zimno, n.p. sałatka z dressingiem i pieczywem (min. 350 g/1 os.),
- wody (min. 250 ml/1 os.);

c) posiłki muszą być przygotowane ze świeżych produktów, z zachowaniem norm i przepisów określonych dla przygotowania i dostarczania żywności, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2020, poz. 2021 z późn. zm.) i obowiązującymi w tym zakresie przepisami;
d) lunch powinien być podany na ciepło na zastawie ceramicznej z kompletem sztućców metalowych i serwetek jednorazowych, n.p. w formie bufetu szwedzkiego, przy czym forma serwowania może zostać zmieniona w porozumieniu z Wykonawcą z uwagi na zalecenia lub przepisy wynikające z sytuacji epidemicznej, Wykonawca zapewni obsługę pozwalającą na szybkie i sprawne wydanie lunchu,
e) Zamawiający udostępni miejsce podawania lunchu, stoły i krzesła,
f) kolacja będzie dostarczana w porcjach zapakowanych w jednorazowe opakowania ekologiczne zapewniające zachowanie świeżości, wraz z jednorazowymi sztućcami (nieplastikowymi) i serwetkami papierowymi, do sali wskazanej przez Zamawiającego, nie później niż do godz. 17.00.
2.4 Wymienione wyżej wartości w gramach/mililitrach są wartościami minimalnymi i wyznaczają wymagane minimalne ilości posiłków/napojów dla jednej osoby podczas jednego dnia w zakresie 1 lunchu oraz 1 kolacji.
2.5 Zamawiający przewiduje zmniejszenie ilości posiłków o nie więcej niż 20%, informacje o zmniejszeniu ilości posiłków będą podawane co najmniej 2 dni robocze przed dniem dostarczenia posiłków. Wynagrodzenie ustalone zostanie na podstawie cen jednostkowych wskazanych w ofercie Wykonawcy. Zamawiający nie przewiduje zwiększenia ilości posiłków – podane ilości są ilościami maksymalnymi.
2.6 Wykonawca ustalać będzie z Zamawiającym szczegółowe menu na każdy tydzień co najmniej 2 dni robocze przed rozpoczęciem świadczenia usługi w danym tygodniu. Na życzenie Zamawiającego Wykonawca uwzględni w menu określoną przez Zamawiającego ilość dań wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych i dań niezawierających składników powodujących określone alergie.
3. Wykonawca musi zaoferować przedmiot zamówienia zgodny z wymogami Zamawiającego określonymi w SWZ.
4. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy (podwykonawcom).
5. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia.
6. Zamawiający wymaga, aby w przypadku powierzenia części zamówienia podwykonawcom, Wykonawca wskazał w Formularzu oferty - Załącznik A do SWZ części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom oraz podał (o ile są mu wiadome na tym etapie) nazwy (firmy) tych podwykonawców.
7. Wykonawca powinien przedstawić cenę oferty za przedmiot zamówienia po przeprowadzeniu indywidualnej kalkulacji, przy uwzględnieniu wymagań i zapisów SWZ.
8. Wykonawca powinien wypełnić i podpisać formularz oferty wraz z załącznikami lub złożyć ofertę odpowiadającą ich treści.
9. Wykonawca musi dołączyć do oferty wszystkie dokumenty i oświadczenia wymagane w SWZ.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się unieważnieniem

5.2.) Podstawa prawna unieważnienia postępowania: art. 255 pkt 1 ustawy

5.2.1.) Przyczyna unieważnienia postępowania:

W postępowaniu nie złożono żadnej oferty

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.