Ogłoszenie z dnia 2023-08-04
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00343005/01 - Modyfikacja z dnia 2023-08-07
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku szkolnym 2023/2024 do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Pruszkowie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 010418967
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Jasna 2
1.5.2.) Miejscowość: Pruszków
1.5.3.) Kod pocztowy: 05-804
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL913 - Warszawski zachodni
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sp2@miasto.pruszkow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sp2pruszkow.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych w roku szkolnym 2023/2024 do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Pruszkowie.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e816b76d-32e0-11ee-a60c-9ec5599dddc1
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00342008
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-08-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e816b76d-32e0-11ee-a60c-9ec5599dddc13.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja między Zamawiającym a
Wykonawcami odbywa się drogą elektroniczną przy użyciu:
1. w zakresie ofert - formularze platformy eZamówienia, ePUAPu https://epuap.gov.pl/wps/portal
[Adres ESP (skrytki ePUAP): /SPnr2Pruszkow/SkrytkaESP ,
2. w pozostałym zakresie: poczty elektronicznej: sp2@miasto.pruszkow.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania dokumentów elektronicznych, elektronicznych kopii dokumentów i oświadczeń oraz informacji przekazywanych przy ich użyciu opisane zostały w Instrukcji użytkowania systemu eZamówienia.
Wykonawca przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, akceptuje warunki korzystania z
portalu eZamówienia określone w Regulaminie portalu oraz zobowiązują się przestrzegać postanowień tego regulaminu.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub
wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB.
Za datę przekazania oferty, oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy, podmiotowych środków dowodowych,
przedmiotowych środków dowodowych oraz innych informacji, oświadczeń lub dokumentów, przekazywanych w postępowaniu,
przyjmuje się datę ich przekazania za pomocą formularzy platformy eZamówienia, ePUAP lub na adres email: sp2@miasto.pruszkow.pl
Zamawiający dopuszcza możliwość składania dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub
oświadczeń za pomocą poczty elektronicznej na adres email: sp2@miasto.pruszkow.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa Nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego, ul. Jasna 2, 05-804
Pruszków;
2) we wszystkich sprawach związanych z ochroną i przetwarzaniem danych osobowych mogą się Państwo kontaktować z
Inspektorem Ochrony Danych. Kontakt: iod@miasto.pruszkow.pl.
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym
postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w
oparciu o art. 18 ust. 1oraz art. 74 ust. 1 Ustawy;
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Ustawy, przez okres 4 lat od dnia zakończenia
postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas
trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym
określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje
niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art.
22 RODO;
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZAM/SP2/1/2023
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 10
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo zwykłe i cukiernicze
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mrożonki - owoce warzywa i ryby
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15331170-9 - Warzywa mrożone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce
4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mięso i produkty mięsne
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty ogólnospożywcze
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Produkty mleczarskie
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Wyroby garmażeryjne
4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Soki i woda
4.2.6.) Główny kod CPV: 15320000-7 - Soki owocowe i warzywne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jaja
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mięso drobiowe
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131500-0 - Produkty drobiowe
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131135-0 - Wędliny drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2024-08-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena za przedmiot zamówienia – 70%
1. Jeżeli złożona oferta w kryterium najniższa cena jest najmniej korzystna – otrzymuje ona 0 pkt
2. Jeżeli oferta jest najkorzystniejsza lub równa ofercie najkorzystniejszej – otrzymuje maksymalną liczbę punktów
– równą wadze kryterium – 70,00 pkt
3. Jeżeli wszystkie oferty są równe – wszystkie otrzymują maksymalną liczbę punktów równą wadze kryterium –
70,00 pkt
4. Jeżeli złożona oferta jest ofertą pośrednią (pomiędzy ofertą najmniej korzystną a najkorzystniejszą) – jej wartość
punktowa obliczana jest w sposób następujący:
Wobliczana = ((Xmax - Xobliczana) / (Xmax - Xmin)) * Wmax
gdzie:
Wobliczana – wartość punktowa, którą należy wyznaczyć dla badanej oferty
Wmax – waga kryterium – maksymalna liczba punktów, która może być przyznana w kryterium najniższa cena – 70
pkt.
Xmin – wartość najniższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xmax – wartość najwyższej ceny spośród złożonych ofert wykonawców
Xobliczana – wartość ceny badanej oferty w kryterium najniższa cena
- maksymalna ilość punktów za cenę za przedmiot zamówienia – 70,00 pkt.
4. Czas dostawy zamówienia liczony od momentu złożenia zamówienia w formie pisemnej, elektronicznej lub
telefonicznej – 30pkt
1. Zamawiający w ramach kryterium czasu dostawy będzie przyznawał punkty za zaoferowanie terminów
w następujący sposób:
- dostawa realizowana w terminie dwóch i więcej dni od dnia złożenia zamówienia w godzinach urzędowania
odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma 0 pkt.
- dostawa realizowana w terminie przypadającym w kolejnym dniu roboczym od dnia złożenia zamówienia w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
15 pkt.
- dostawa realizowana w dniu złożenia zamówienia (w przypadku zamówienia złożonego do godziny 10:00) w
godzinach urzędowania odpowiedniej komórki Zamawiającego odpowiedzialnej za przyjęcie towaru oferta otrzyma
30 pkt.
- maksymalna ilość punktów w kryterium czas dostawy zamówienia – 30,00 pkt.
Łączna punktacja
Łączna punktacja jest sumą punktów uzyskanych w kryteriach: cena za przedmiot zamówienia i czas dostawy zamówienia.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
6. Ocenie będą podlegać wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
7. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta, która otrzyma najwyższą ilość punktów według kryteriów oceny
ofert przyjętych w SWZ.
8. W sytuacji, gdy Zamawiający nie będzie mógł dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub
więcej ofert otrzymały taką samą ilość punktów, Zamawiający dokona wyboru spośród tych ofert w sposób
określony w art. 248 ust. 1-3 ustawy.
9. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych
przez nich ofert lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń. Wykonawcy są zobowiązani do przedstawienia
wyjaśnień w terminie wskazanym przez Zamawiającego [art. 249].
10. Jeżeli zostanie złożona oferta, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego obowiązku podatkowego
zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 685 ze zm.), dla
celów zastosowania kryterium ceny Zamawiający dolicza do przedstawionej w tej ofercie ceny kwotę podatku od
towarów i usług, którą miałby obowiązek rozliczyć.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 70
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas dostawy
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Określone w SWZ i wzorze umowy.7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2023-08-14 23:59
8.2.) Miejsce składania ofert: Zgodnie z wytycznymi portalu eZamówienia.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2023-08-15 12:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2023-09-10
INNE PRZETARGI Z PRUSZKOWA
- Usługa sprzątania obiektów na terenie Miasta Pruszkowa: parkingu wielopoziomowego, naziemnych parkingów P&R, kładki nad torami wraz z dojściami zlokalizowanej
- Wykonanie remontów uszkodzonych chodników, elementów pasa drogowego, nawierzchni z kostki betonowej w pasach dróg powiatowych na terenie Powiatu Pruszkowskiego (2)
- Przedłużenie subskrypcji licencji VDA
- Świadczenie usług dozoru i ochrony mienia MSCZ
- Rozbudowa i przebudowa układu drogowego składającego się z ulic: Moniuszki, Przemysłowej, Olszowej, Szczęsnej i Grafitowej w Pruszkowie
więcej: przetargi w Pruszkowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkole nr 39 w Gdańsku z podziałem na 7 części"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywna dostawa płodów rolnych, warzyw i owoców
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.