Ogłoszenie z dnia 2022-09-12
Powiązane ogłoszenia:
- 2022/BZP 00277319/01 - Ogłoszenie z dnia 2022-07-26
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawa wyposażenia gastronomicznego na potrzeby kuchni ZAZ w Rzeszowie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Polski Związek Organizatorów Zakładów Aktywności Zawodowej i Warsztatów Terapii Zajęciowej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 181025063
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Rejtana10
1.5.2.) Miejscowość: Rzeszów
1.5.3.) Kod pocztowy: 35-310
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@pzozaz.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pzozaz.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://miniportal.uzp.gov.pl1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
Działalność na rzecz osób z niepełnosprawnościami.
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa wyposażenia gastronomicznego na potrzeby kuchni ZAZ w Rzeszowie.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5bff6959-0cc1-11ed-8000-d680d39e541a
2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00342751
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2022-09-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.12.) Nazwa projektu lub programu:
Kuchnia ZAZ w Rzeszowie2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00277319/01
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: PZOZAZiWTZ/2130-1/153/22
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1) Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia gastronomicznego (sprzętu i urządzeń gastronomicznych) w ramach projektu pn. „Kuchnia ZAZ w Rzeszowie” o określonych w Szczegółowej specyfikacji przedmiotu zamówienia (załącznik nr 1 do SWZ) parametrach i ilościach.
2) Zakres postępowania obejmuje dostawę wraz z instalacją, rozładunkiem i wniesieniem we wskazane miejsce, fabrycznie nowych, kompletnych, nieużywanych, nieuszkodzonych, wolnych od wad fizycznych i wad prawnych, w pełni sprawnych i gotowych do użycia urządzeń i sprzętu gastronomicznego.
3) Pod pojęciem „fabrycznie nowe”, Zamawiający rozumie pełnowartościowe produkty wykonane z nowych elementów, bez śladu uszkodzenia, w oryginalnych opakowaniach producenta, z widocznym logo, symbolem produktu, wolne od usterek materiałowych i produkcyjnych, pochodzące z bieżącej produkcji.
4) Miejsce realizacji zamówienia (dostawy, instalacji, instruktażu): ul. Rejtana 1F, 35-326 Rzeszów.
5) Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania intensywnej eksploatacji w budynkach użyteczności publicznej.
6) Sprzęt i urządzenia muszą odpowiadać wymogom higieniczno - sanitarnym stawianym przez przemysł gastronomiczny oraz być dostosowane do wymagań urzędów kontroli sanitarnej i kontroli towarów (Państwowa Inspekcja Sanitarna), być produktami bezpiecznymi, być dopuszczone do kontaktu z żywnością, spełniać wymagania GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) i systemu HACCP oraz posiadać niezbędne świadectwa zgodności, certyfikaty i atesty, dopuszczające do stosowania w zakładach żywienia zbiorowego.
7) Zamawiający wymaga aby meble gastronomiczne były wykonane z atestowanej, wysokogatunkowej stali nierdzewnej np. AISI 304, 441, 445.
8) Wraz z przedmiotem zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pisemnych gwarancji (kart gwarancyjnych), instrukcji, kart technicznych sporządzonych w języku polskim, aprobat technicznych, atestów, certyfikatów, deklaracji zgodności i świadectw dopuszczających do użytkowania w obiektach żywienia zbiorowego oraz innych dokumentów wymaganych przy tego typu urządzeniach/sprzęcie.
9) Wykonawca dokona uruchomienia oraz sprawdzenia poprawności działania dostarczonych urządzeń i sprzętu oraz poinstruuje osoby wyznaczone przez Zamawiającego z zakresu warunków ich eksploatacji.
10) Wykonawca zapewni na własny koszt prawidłowe wykonanie i zabezpieczenie prac montażowych. Prace montażowe będą wykonywane z zapewnieniem przestrzegania przepisów BHP.
11) Wykonawca usunie wszelkie szkody powstałe w trakcie realizacji zamówienia, usunie powstałe w wyniku montażu odpady i nieczystości, pozostawi miejsce w czystości i porządku.
12) Zamawiający wymaga aby Wykonawca udzielił gwarancji jakości nie krótszej niż gwarancja producenta danego urządzenia lub sprzętu licząc od daty odbioru przedmiotu zamówienia bez zastrzeżeń.
13) Wykonawca zapewni wszelkie niezbędne przeglądy i serwis w okresie gwarancji jakości zgodnie z zaleceniami producenta.
14) Wymagania Zamawiającego w zakresie przedmiotu zamówienia należy potraktować jako wymagania minimalne, chyba że Zamawiający wskazał górną i dolną granicę (przedział) danego parametru.
4.5.3.) Główny kod CPV: 39711000-9 - Elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego do użytku ze środkami spożywczymi
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
42214100-0 - Piece kuchenne
39721100-3 - Urządzenia do gotowania używane w gospodarstwie domowym
39141000-2 - Meble i wyposażenie kuchni
39221000-7 - Sprzęt kuchenny
38310000-1 - Wagi precyzyjne
39241110-7 - Noże stołowe
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 166442,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 356380,20 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 166442,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: INVEST HORECA BISTRO Mariusz Gajdos
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 7342947479
7.3.3) Ulica: Zawiszy Czarnego 24
7.3.4) Miejscowość: Nowy Sącz
7.3.5) Kod pocztowy: 33-300
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
INVEST HORECA BISTRO Mariusz Gajdos
jakie przetargi wygrała firma
INVEST HORECA BISTRO Mariusz Gajdos
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2022-08-31
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 166442,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 1 miesiące
INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Obsługa, konserwacja, utrzymanie sygnalizacji świetlnych oraz znaków aktywnych na ciągach DW administrowanych przez PZDW w Rzeszowie w okresie od daty podpisania umowy do 31.12.2025 - 5 zadań
- Przedłużenie ważności licencji Microsoft 365
- Odbiór, transport i zagospodarowanie ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego (kat. III) w 2025 roku z kuchni w kompleksach znajdujących się w rejonie działania 34. WOG Rzeszów
- Przeglądy konserwacyjne i serwis 5 dźwigów osobowych.
- Sprzedaż wraz dostarczeniem stołu antywibracyjnego granitowego
- Sprzedaż i dostawa odczynników do prowadzenia zajęć dydaktycznych dla Instytutu Nauk Medycznych
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa wyposażenia pracowni gastronomicznej, cukierniczej, wędliniarskiej oraz architektury krajobrazu Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nowym Targu
- Zakup i dostawa wyposażenia zmywalni dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Nakle Śląskim
- "Zakup wraz z dostawą mebli i wyposażenia biurowego, sprzętu AGD i RTV oraz zakup rolet okiennych wraz z montażem oraz pozostałego asortymentu dla ŚWK OHP oraz podległych jednostek"
- "Dostawa mebli biurowych oraz wyposażenia do Urzędu Gminy w Studzienicach"
- Zakup mebli i wyposażenia, w tym laboratorium magazynowego w ramach przedsięwzięcia pn. "Branżowe Centrum Umiejętności w dziedzinie logistyki z siedzibą w Grodzisku Mazowieckim"
- Dostawa wyposażenia gastronomicznego na potrzeby Zakładu Aktywności Zawodowej PZOZAZiWTZ w Rzeszowie
więcej: Wagi precyzyjne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.