Ogłoszenie z dnia 2023-08-09
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00284758/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-06-30
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
DOSTAWY WĘDLIN WIEPRZOWYCH
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W INOWROCŁAWIU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 341562768
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Gabriela Narutowicza 46
1.5.2.) Miejscowość: Inowrocław
1.5.3.) Kod pocztowy: 88-100
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL617 - Inowrocławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_inowroclaw@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-w-inowroclawiu
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f1454f32-1739-11ee-9aa3-96d3b44407901.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
DOSTAWY WĘDLIN WIEPRZOWYCH2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f1454f32-1739-11ee-9aa3-96d3b4440790
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00346874
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-08-09
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00284286/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 DOSTAWY WĘDLIN WIEPRZOWYCH
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00284758
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: D/kw.2232.3.2023
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiot zamówienia są dostawy wędlin do Zakładu Karnego w Inowrocławiu, w ilościach zgodnych z poniższym zestawieniem, z zastrzeżeniem, iż podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo rezygnacji z zakupu części asortymentu z braku zapotrzebowania lub zmniejszenia zapotrzebowania.
Lp. Przedmiot zamówienia Kod CPV j.m. Ilość szacunkowa
WĘDLINY WIEPRZOWE
1 Kaszanka Wędlina podrobowa, parzona, konsystencja dość ścisła, plaster o grubości 10 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, barwa szara do brunatnej, nierównomierna zawartość tłuszczu nie więcej niż 40 %;
nomenklatura CPV: 15131134-3, 15131134-3 kg 2 500
2 Kiełbasa biała Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), parzona, zawartość białka nie mniej niż 13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 100
3 Kiełbasa parówkowa Drobno rozdrobniona, wieprzowo-wołowa, homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż 9 %, tłuszcz nie więcej niż 40 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5,
15131130-5 kg 700
4
Kiełbasa zwyczajna Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż
13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 350
5 Luncheon meat Wyrób blokowy, drobno rozdrobniony, wieprzowy, parzony, zawartość białka nie mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %; nomenklatura CPV: 15131400-9, 15131400-9 kg 1 800
6 Kiełbasa krakowska parzona Grubo rozdrobniona, wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż
16 %, tłuszcz nie więcej niż 25 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 300
7 Metka Drobno rozdrobniona, wieprzowa, surowa, wędzona, zawartość białka nie mniej niż 9 %,tłuszcz nie więcej niż 25 %; o konsystencji pozwalającej na swobodne porcjowanie
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 400
8 Kiełbasa studencka Średnio rozdrobniona wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), wędzona, parzona, zawartość białka nie mniej niż
13 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 900
9 Mortadela Drobno rozdrobniona; wieprzowo-wołowa (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu ale przeważa w składzie surowcowym), parzona lub homogenizowana, zawartość białka nie mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5,
Polska Norma: PN-A-82007:1996/Az 1:1998 15131130-5 kg 2 000
10 Pasztetowa Wędlina podrobowa, wieprzowa, parzona, struktura smarowna, jędrna, dopuszcza się pod osłonką niewielkie ilości wytopionego tłuszczu, zawartość tłuszczu nie więcej niż 60 %;
nomenklatura CPV: 15131131-2, 15131131-2 kg 2 800
11 Salceson czarny Wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 20% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %;
nomenklatura CPV: 15131134-3,
15131134-3 kg 1 800
12 Salceson biały Wyrób podrobowy, wieprzowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi nie mniej niż 40% wsadu mięsnego), parzony, w osłonce naturalnej lub sztucznej, powierzchnia czysta, lekko wilgotna, struktura ścisła, plaster o grubości 5 mm nie powinien rozpadać się, niedopuszczalne skupiska niewymieszanych składników, zawartość tłuszczu nie więcej niż 35,5 %;
nomenklatura CPV: 15131134-7,
15131134-7 kg 1 400
13 Szynka tyrolska Wyrób blokowy, drobno rozdrobniony, wieprzowy lub wieprzowo – wołowy (produkt, w którym mięso wieprzowe stanowi mniej niż 75% wsadu, ale przeważa w składzie surowcowym), parzony, zawartość białka mniej niż 10 %, tłuszcz nie więcej niż 35 %;
nomenklatura CPV: 15131130-5, 15131130-5 kg 1 200
I. Wymagania stawiane Wykonawcy:
Miejsce, sposób, termin dostaw oraz forma i termin płatności.
1. Dostawy odbywać się będą od poniedziałku do piątku za wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w godzinach 8:00 – 13.00;
2. Dostawy będą realizowane sukcesywnie w ilościach i asortymencie określonym przez Zamawiającego, po uprzednim telefonicznym lub e mailowym zgłoszeniu, które nastąpi z minimum 48 godzinnym wyprzedzeniem.
3. Dostawy odbywać się będą do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Inowrocławiu, ul. Narutowicza 46, 88-100 Inowrocław, :
4. dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku;
5. Wykonawca na żądanie Zamawiającego dostarczy deklarację wartości odżywczych lub inny dokument zawierający wartości odżywcze i kaloryczne dla produktów objętych umową.
6. Wykonawca wyraża zgodę na, co najmniej jednokrotne, pobranie, na jego koszt, prób żywności i jej przebadanie we właściwym miejscowo dla Zamawiającego laboratorium Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, Wojewódzkim Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych lub w akredytowanym laboratorium celem określenia jakości zdrowotnej i handlowej dostarczanych, w ramach podpisanej umowy towarów. Wykonawca niezwłocznie zwróci koszty zlecenia pobrania i przebadania prób żywności Zamawiającemu (zlecającemu badania), na podstawie wystawionej przez Zamawiającego noty księgowej;
7. w przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego, że dostarczone artykuły nie są zgodne z normami jakościowymi lub posiadają wady eliminujące je do spożycia, Wykonawca zobowiązany jest do wymiany całej partii wadliwego towaru na własny koszt w ciągu 24 godzin od otrzymania stosownej informacji od Zamawiającego. Informacja powyższa może być przekazana Wykonawcy w dowolnej formie (telefon, e-mail);
8. przedmiot zamówienia (w tym sposób jego oznakowania), a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów dotyczących prawa żywnościowego, w szczególności przedmiot zamówienia powinien być zgodny z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP;
9. wykonawca zobowiązuje się na czas trwania umowy zapewnić nieodpłatnie odpowiednią ilości pojemników, prze-znaczonych do przechowywania wędlin w magazynie żywnościowym. Pojemniki zostaną zwrócone w terminie 5 dni roboczych od dnia zakończenia realizacji umowy;
10. opakowania zbiorcze wędlin są wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, suche, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych;
11. długość pojazdu dostarczającego przedmioty niniejszego zamówienia do siedziby Zamawiającego nie może przekraczać 9 m;
12. zamawiający informuje, że wjeżdżając na teren jednostki, pojazd oraz kierowca zostają poddani kontroli. Kierowca zobowiązany jest okazać dokument tożsamości, zdeponować telefon komórkowy oraz inne przedmioty oraz substancje niedozwolone;
13. za wykonanie dostawy przedmiotu zamówienia ustala się 30 dniowy termin płatności, na podstawie faktury wystawionej przez Wykonawcę po wydaniu towaru Zamawiającemu. Termin płatności liczy się od daty doręczenia w/w poprawnie wystawionej faktury do Zamawiającego. Sposób płatności – przelew na konto Wykonawcy;
II. Podane ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym że wartość zakupionych artykułów nie przekroczy wartości umowy. Zamawiający oświadcza, że zmiany nie spowodują obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 30% zaoferowanej kwoty.
III. Warunki szczegółowe dostaw:
1) Dostawy artykułów określonych w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu, zlokalizowanego w:
Zakładzie Karnym w Inowrocławiu, ul. Narutowicza 46, 88-100 Inowrocław
2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły określone w tabeli własnym transportem, na swój koszt.
3) Transport do magazynów powinien być realizowany środkami transportowymi dostosowanymi do przewozu żywności, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP, w warunkach zapewniających utrzymanie właściwej jakości. Długość pojazdu dostarczającego artykuły spożywcze nie może przekraczać 9m.
4) Zamawiający przewiduje realizację zamówienia cyklicznie.
5) Realizacja dostaw odbywać się będzie w uzgodnionych terminach, w godzinach od 8:00 do 13:00.
6) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. Zamawiający będą dokonywać płatności wyłącznie za własny asortyment, według wskazań określonych w Załączniku do umowy.
7) Określone w tabeli opakowania jednostkowe są zalecane przez Zamawiającego. Dopuszcza się możliwość zmiany, wyłącznie po uzyskaniu zgody Zamawiającego. Opakowania muszą posiadać atest PZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością.
8) Zamawiający informuje, że wjeżdżając na teren każdej w wymienionych w pkt. 1. jednostek SW, pojazd oraz kierowca zostają poddani kontroli. Kierowca zobowiązany jest okazać dokument tożsamości, zdeponować telefon komórkowy oraz inne przedmioty niedozwolone.
9) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówie-nia. Zamawiający wymaga należytej staranność przy realizacji zobowiązań umowy.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15131130-5 - Wędliny
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 5
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 148100,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 368105,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 148100,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: PPHU JOHN Paweł John
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 6971049957
7.3.3) Ulica: Źródlana 5
7.3.4) Miejscowość: Włoszakowice
7.3.5) Kod pocztowy: 64-140
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-08-01
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 148100,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2023-08-01 do 2024-07-31INNE PRZETARGI Z INOWROCŁAWIA
- Ochrona obiektów i mienia Zarządu Dróg Powiatowych w Inowrocławiu w 2025roku - I
- Świadczenie usług schronienia z usługami opiekuńczymi dla osób bezdomnych z terenu gminy Miasto Inowrocław w 2025 r.
- Świadczenie usług transportowych w ramach przewozów dodatkowych na rzecz Gminy Inowrocław w okresie 01.01.2025 - 31.12.2025
- Świadczenie specjalistycznych usług opiekuńczych w miejscu zamieszkania dla osób z zaburzeniami psychicznymi, klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Inowrocławiu
- Konserwacja, serwis oraz naprawa urządzeń dźwigowych na terenie Szpitala Wielospecjalistycznego im. dr. Ludwika Błażka w Inowrocławiu
- Sporządzenie projektów miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego Miasta Inowrocławia
więcej: przetargi w Inowrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie"
- Dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Jaworznie w roku 2025.
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
- dostawa "Produktów spożywczych " dla Domu Pomocy Społecznej w Zbyszycach; Zbyszyce 12; 33-318 Gródek nad Dunajcem.
- Dostawa mięsa i wędlin
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Technicznych w Leżajsku
więcej: Wędliny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.