Ogłoszenie z dnia 2024-06-07
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00362006/01 - Modyfikacja z dnia 2024-06-12
- 2024/BZP 00459503/01 - Wynik z dnia 2024-08-16
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Centrum Rehabilitacji Rolników Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego NIWA
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 330392390
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: C. K. Norwida 3
1.5.2.) Miejscowość: Kołobrzeg
1.5.3.) Kod pocztowy: 78-100
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL426 - Koszaliński
1.5.7.) Numer telefonu: +48 94 355 20 10
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@niwa.info.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.niwa.info.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-39cde43b-249b-11ef-87ba-8eb060fd7bb8
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00357280
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-06-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00535889/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych, w podziale na zadania: Zadanie nr 1: dostawy pieczywa; Zadanie nr 2: dostawy wyrobów cukierniczych
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-39cde43b-249b-11ef-87ba-8eb060fd7bb83.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między
Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e- Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl oraz poczty elektronicznej Zamawiającego przetargi@niwa.info.pl, z zastrzeżeniem, że oferta musi zostać złożona przy użyciu Platformy e- Zamówienia.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e- Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e- Zamówienia określa Regulamin Platformy e- Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e- Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów
zamówienia wystarczające jest posiadanie tzw. konta uproszczonego na Platformie e- Zamówienia. Wszystkie wysłane i odebrane w
postępowaniu przez Wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza). Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-
Zamówienia – szczegółowe informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował
się z wykonawcami, oraz informacje o wymaganiach technicznych i organizacyjnych sporządzania, wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej opisane zostały w rozdziale XIII SWZ. 2. Wykonawca przygotowuje ofertę przy pomocy interaktywnego „Formularza ofertowego” udostępnionego przez Zamawiającego na Platformie e-Zamówienia i zamieszczonego w podglądzie postępowania w zakładce „Informacje podstawowe”. Do przygotowania oferty konieczne jest posiadanie przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy kwalifikowanego podpisu elektronicznego lub podpisu zaufanego lub podpisu
osobistego. Ofertę i oświadczenie, o którym mowa w rozdziale IX pkt 1 SWZ o niepodleganiu wykluczeniu spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie wskazanym w Załączniku nr 2 do SWZ – Oświadczenie Wykonawcy składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osobę/osoby umocowaną/e do działania w firmie Wykonawcy – w rozdziale XVI
SWZ Zamawiający opisał sposób przygotowania i złożenia oferty.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwanego dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że:
• administratorem Pani/Pana danych osobowych jest CRR KRUS NIWA z siedzibą w Kołobrzegu, kod 78-100, przy ul. C.K. Norwida 3, reprezentowane przez Dyrektora Centrum, kontakt telefoniczny 94 35 520 10, fax. 94 35 520 11, adres e-mail: crrkolobrzeg@krus.gov.pl;
• inspektorem ochrony danych osobowych w CRR KRUS NIWA jest Pan Józef Skrzypczak, adres e-mail: iod@niwa.info.pl;
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego „Dostawy pieczywa i wyrobów cukierniczych” nr sprawy O.271.1.3.2024 prowadzonym w trybie podstawowym;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy Pzp;
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
• posiada Pani/Pan:
− na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
− na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych z zastrzeżeniem, że skorzystanie z prawa do
sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników;
− na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego).
− prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
• nie przysługuje Pani/Panu:
− w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
− prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
− na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Patrz pkt 3.15.) ogłoszenia
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: O.271.1.3.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy pieczywa obejmujące następujący asortyment: bułka grahamka – 80 000 szt.; bułka kajzerka z makiem – 28 000 szt.; bułka kajzerka z sezamem – 28 000 szt.; bułka wrocławska – 1 000 szt.; bułka paryska – 50 szt.; drożdże – 100 kg; chleb baltonowski – 7 400 szt.; chleb tostowy – 45 szt.; chleb słonecznikowy ciemny – 8 000 szt.; chleb razowy graham – 5 000 szt.; rogal maślany – 50 szt.; bułka tarta – 3 400 kg; groszek ptysiowy – drobny – 10 kg; ciasto francuskie – 10 kg. Szczegółowe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia określone zostały w załączniku nr 1A.1. do SWZ – Asortyment
zamówienia – Arkusz kalkulacyjny określający cenę oferty oraz w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz ofertowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15898000-9 - Drożdże
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uznawać będzie ofertę spełniającą wszystkie wymagania określone w ustawie Pzp oraz w SWZ i przedstawiającą najwyższą wartość punktową C przyznaną za kryterium oceny ofert jakim
jest cena.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawy wyrobów cukierniczych obejmujące następujący asortyment: babka cytrynowa – 340 kg; babka w czekoladzie – 750 kg; babka drożdżowa – 25 kg; babka piaskowa – 100 kg; babka jogurtowa – 100 kg; ciasto w-z – 20 kg; ciasto czekoladowe z owocami – 20 kg; biszkopt z galaretką – 20 kg; rolada z bitą śmietaną – 120 kg; makowiec – 40 kg; keks – 40 kg; sernik – 60 kg; piernik – 40 kg; jabłecznik – 100 kg; placek drożdżowy – 200 kg; tort śmietankowy – 15 kg; pączki małe – 20 kg; pączki – 1 900 szt.; drożdżówki – 20 szt.; ciasto bankietowe – 40 kg; ciastka – pierniczki – 20 kg; faworki – 20 kg; babeczki karmelowe – 50 szt.; babeczki z kremem budyniowym – 50 szt.; ciastka kokosanki – 20 kg; baranek wielkanocny – 10 kg.
Szczegółowe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia określone zostały w załączniku nr 1A.2. do SWZ – Asortyment zamówienia – Arkusz kalkulacyjny określający cenę oferty oraz w załączniku nr 1 do SWZ – Formularz ofertowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15812000-3 - Wyroby ciastkarskie i ciasta
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uznawać będzie ofertę spełniającą wszystkie wymagania określone w ustawie Pzp oraz w SWZ i przedstawiającą najwyższą wartość punktową C przyznaną za kryterium oceny ofert jakim
jest cena.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp dotyczące:1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym.
Niniejszy warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że zakład Wykonawcy z którego dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia został zatwierdzony i/lub został wpisany do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2023.1448 t.j. ),
2. zdolności technicznej lub zawodowej.
Niniejszy warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jednym pojazdem/ środkiem transportu, którym będzie dostarczał przedmiot zamówienia odpowiadającym wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023.1448 t.j.) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dnia 29 kwietnia 2004 r. (ogólne wymogi higieny dla wszystkich podmiotów prowadzących przedsiębiorstwa spożywcze – załącznik nr 2 do rozporządzenia).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokument/zaświadczenie właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub państwowego granicznego inspektora
sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu określonego w art. 61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023.1448 t.j.) lub dokumentu/zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wystawionych przez właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego lub
państwowego granicznego inspektora sanitarnego w sprawie rejestracji i/lub zatwierdzenia zakładu na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.2023.1448 t.j.) wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem; 2. Wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu lub urządzeń technicznych dostępnych Wykonawcy w celu wykonania zamówienia publicznego wraz z informacją o podstawie dysponowania tymi zasobami, w zakresie wymaganym w podrozdziale VII.B.
ppkt 1.2. SWZ (wzór dokumentu stanowi Załącznik nr 3 do SWZ).
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Na potwierdzenie, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania wskazane w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający żąda od Wykonawcy następującego przedmiotowego środka dowodowego:zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wdrożeniu przez Wykonawcę systemu HACCP w zakładzie/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2023.1448 t.j.)
lub
protokołu z urzędowej kontroli żywności, przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej nr 882/2004 z dnia 29.04.2004r. Dz. U. UE L.04.139.l, w skład którego wchodzi punkt określający prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP w zakładzie/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia (podstawa prawna: art. 9 i 10 rozporządzenia jak wyżej oraz art. 59 i 73 ust. 1 i 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2023.1448 t.j.)
lub
aktualnego certyfikatu HACCP dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikującą – nie dotyczy producentów na etapie produkcji pierwotnej.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wdrożeniu przez Wykonawcę systemu HACCP w zakładzie/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia (podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U.2023.1448 t.j.) lub protokół z urzędowej kontroliżywności, przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z art. 4 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej nr 882/2004 z dnia 29.04.2004r. Dz. U. UE L.04.139.l,
w skład którego wchodzi punkt określający prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP w zakładzie/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia (podstawa prawna: art. 9 i 10 rozporządzenia jak wyżej oraz art. 59 i 73 ust. 1 i 6 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. 2023.1448 t.j.)
lub aktualny certyfikat HACCP dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikującą – nie dotyczy producentów na etapie produkcji pierwotnej.
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. W celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w zdaniu pierwszym, jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskaże dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów w Części IVinteraktywnego Formularza Ofertowego dostępnego na Platformie e-Zamówienia stanowiącego Załącznik nr 1 do SWZ; 2. Ewentualne pełnomocnictwo uprawniające do złożenia oferty - szczegóły w treści SWZ.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w pkt. 1 rozdział IX SWZ (oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp), składa każdy z Wykonawców.6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zam. przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w następujących przypadkach: 1. wyst. zmiany przepisów prawa w zakresie realizacji przedmiotu zam. i konieczności dostosowania do nich zapisów umowy, 2. zaistnienia okoliczności związanych z wyst. siły wyższej zdef. w § 8 Projektu umowy uniemożliwiających realizację zamówienia w terminie wskazanym w rozdz. VI SWZ, Zam. dopuszcza zmianę terminu realizacji zamówienia, 3. wartość wynagrodzenia Wykonawcy może ulec obniżeniu w przypadku zmniejszenia zakresu rzeczowego przedmiotu umowy przez Zam. wskutek okoliczności dotyczących wyst. siły wyższej zdefiniowanej w § 8 Projektu umowy, 4. Zam. dopuszcza zmianę asortymentu wymienionego w Zał. nr 1A.1 i Zał. 1A.2 do SWZ wyłącznie pod warunkiem zaoferowania przez Wykonawcę produktów spełniających wymagania określone przez Zam., nie gorszych jakościowo od dotychczas dostarczanych produktów przyjednoczesnym zachowaniu dotychczasowych cen jednostkowych. Zmiana dostarczanego asortymentu może nastąpić w następujących przypadkach: a) zakończenia produkcji danej pozycji asortymentowej, b) zmiany gramatury danej pozycji asortymentowej przez producenta produktu, c) zmiany producenta, w przypadku gdy Wykonawca nie jest jednocześnie
producentem dostarczanych produktów, która będzie spowodowana przez zakończenie lub zawieszenie prowadzonej przez producenta działalności gospodarczej, – po akceptacji powyższego przez Zam.; 5. zmiany terminu realizacji zamówienia w przypadku nie wykorzystania przez Zam. 75% wartości przedmiotu umowy, ponadto Zam. zastrzega możliwość zmiany
terminu realizacji zamówienia w sytuacji przedłużania się niniejszej procedury z obiektywnych, niezależnych od Zam. przyczyn lub w sytuacji konieczności wcześniejszej realizacji przedmiotu zamówienia z uwagi na wyczerpanie środków z umowy dotychczas obowiązującej w CRR KRUS NIWA na dany asortyment. Zmiana terminu realizacji zamówienia, o której
mowa w zdaniu pierwszym dokonana zostanie o czas niezbędny nie dłuższy jednak niż 3 miesiące. 6. zmiany wysokości wynagrodzenia należnego Wykon. spowodowanej zmianą: a) stawki podatku od towarów i usług oraz podatku akcyzowego, b) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie
przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę , c) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne, d) zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z
dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych – jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykon., 7. zmiany wysokości wynagrodzenia należnego Wykon., w sytuacji zmian cen materiałów lub kosztów związanych z realizacją przedmiotu umowy (wzrostu lub ich obniżenia) – wyrażonych wskaźnikiem cen towarów i
usług konsumpcyjnych ogółem ogłaszanym w formie komunikatu Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego na podstawie art. 25 ust. 11 ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych po spełnieniu następujących warunków: a) w sytuacji zmiany wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem powyżej 5% w
stosunku do wysokości wskaźnika z dnia składania ofert Strony umowy są uprawnione do złożenia pisemnego wniosku o zmianę wysokości wynagrodzenia Wykon. z zastrzeżeniem, że wniosek może być złożony nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy licząc od dnia zawarcia umowy; b) wysokość zmiany wysokości wynagrodzenia Wykon. równa będzie różnicy
między wskaźnikiem, o którym mowa w pkt. 7 z daty zawarcia umowy oraz wskaźnikiem aktualnym na dzień złożenia wniosku o zmianę wysokości wynagrodzenia Wykon. Czynności stron umowy, jak i zasady dokonania zmian, o których mowa w pkt. 6 i 7 opisane zostały w § 9 ust. 2, 3 i 4 Projektu umowy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-06-18 11:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Ofertę należy złożyć przy pomocy interaktywnego „Formularza ofertowego” udostępnionego przez Zamawiającego na Platformie e-Zamówienia.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-06-18 11:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-07-17
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Zamówienie wykonywane będzie w okresie 12 miesięcy liczonych od dnia 23 września 2024 r. Ww. termin wykonania zamówienia dotyczy realizacji dostaw objętych dwoma Zadaniami, na które podzielony został przedmiot zamówienia.INNE PRZETARGI Z KOŁOBRZEGU
- Dostawa i montaż urządzeń zabiegowych do baz zabiegowych w "Uzdrowisko Kołobrzeg" S.A. w Kołobrzegu - postępowanie powtórzone
- Dostawy materiałów przeznaczonych do wykonywania zabiegów rehabilitacyjnych
- Utworzenie i prowadzenie Punktu Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych (PSZOK) dla mieszkańców Gminy Kołobrzeg
- Zakup paliw płynnych - benzyny bezołowiowej oraz oleju napędowego do środków transportowych i sprzętu Zamawiającego
- SPRZEDAŻ ENERGII ELEKTRYCZNEJ DLA INSTALACJI KOMUNALNEJ W KORZYŚCIENKU ORAZ DLA TARGOWISKA MIEJSKIEGO W KOŁOBRZEGU
- Świadczenie w 2025 roku na rzecz Zamawiającego usługi ochrony placu i obiektów położonych przy ulicy Gryfitów 8, 78-100 Kołobrzeg
więcej: przetargi w Kołobrzegu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w pierwszym półroczu 2025r.
- "Dostawa artykułów spożywczych dla Centrum Integracji Społecznej w Łojewie"
- "Dostawa produktów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Kadzidle w 2025 roku"
- " Dostawy artykułów spożywczych do DPS w Wysocku I półrocze 2025"
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
więcej: Pieczywo »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.