eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaZawarcie umowy ramowej na świadczenie usług cateringowych na potrzeby Warszawskiego Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń na lata 2024-2025



Ogłoszenie z dnia 2024-06-13


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Zawarcie umowy ramowej na świadczenie usług cateringowych na potrzeby Warszawskiego Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń na lata 2024-2025

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: WARSZAWSKIE CENTRUM INNOWACJI EDUKACYJNO-SPOŁECZNYCH I SZKOLEŃ

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 141551564

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Stara 4

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 00-231

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.7.) Numer telefonu: (22) 628-67-64

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp.wcies@eduwarszawa.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wcies.edu.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Umowy ramowej

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Zawarcie umowy ramowej na świadczenie usług cateringowych na potrzeby Warszawskiego Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń na lata 2024-2025

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e9fd3a59-28ab-11ef-a458-c2a7c3d67e03

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00364783

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-06-13

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00003544/03/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.3 Zawarcie umowy ramowej na świadczenie usług cateringowych na potrzeby Warszawskiego Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń na lata 2024-2025

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.17.) Tryb zawarcia umowy ramowej wraz z podstawą prawną

Umowa ramowa udzielana jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 311 ust. 1 pkt 2 ustawy w zw. z art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://platformazakupowa.pl/pn/wcies

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/wcies

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1.Postępowanie prowadzone jest w jęz. polskim za pośrednictwem platformazakupowa.pl pod adresem: https://platformazakupowa.pl/pn/wcies
2. W celu skrócenia czasu udzielenia odpowiedzi na pytania komunikacja między Zam. a wyk. w zakresie: a)przesyłania Zam. pytań do treści SWZ; b)przesyłania odpowiedzi na wezwanie Zam. do złożenia podmiotowych środków dow.; c)przesyłania odp. na wezwanie Zam. do złożenia /poprawienia/uzupełnienia oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1, podmiotowych środków dow., innych dokumentów lub oświadczeń składanych w postępowaniu ;d)przesyłania odp. na wezwanie Zam. do złożenia wyjaśnień dot. treści oświad -czenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 lub złożonych podmiotowych środków dow. lub innych dokumentów lub oświadczeń składanych w postępowaniu; e)przesyłania odp. na wezwanie Zam. do złożenia wyjaśnień dot. treści przedmio -towych środków dowodowych; f)przesłania odp. na inne wezwania Zam. wynikające z ustawy - Pzp; g)przesyłania wniosków, informacji, oświadczeń wyk.; h)przesyłania odwołania/inne odbywa się za pośrednictwem platformzakupowa.pl i formularza „Wyślij wiadomość do zamawiającego”. Za datę przekazania (wpływu) oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz informacji przyjmuje się datę ich przesłania za pośrednictwem platformazakupowa.pl poprzez kliknięcie przycisku „Wyślij wiadomość do zamawiającego” po których pojawi się komunikat, że wiadomość została wysłana do zamawiającego. 3.Zam. będzie przekazywał wyk. informacje za pośrednictwem platformazakupowa.pl. Informacje dot. odp. na pytania, zmiany specyfikacji, zmiany terminu składania i otwarcia ofert Zam. będzie zamieszczał na platformie w sekcji “Komunikaty”. Korespondencja, której zgodnie z obowiązującymi przepisami adresatem jest konkretny wyk., będzie przekazywana za pośrednictwem platformazakupowa.pl do konkretnego wykonawcy. 4.Wykonawca jako podmiot profesjonalny ma obowiązek sprawdzania komunikatów i wiadomości bezpośrednio na platformazakupowa.pl przesłanych przez Zam., gdyż system powiadomień może ulec awarii lub powiadomienie może trafić do folderu SPAM. 5.Zam., zgodnie z Rozp. Prezesa Rady Ministrów w sprawie sposobu sporządzania i przekazywa -nia informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie, określa niezbędne wymagania sprzęto -wo-aplikacyjne umożliwiające pracę na platformazakupowa.pl, tj.: a)stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 512 kb/s,b)komputer klasy PC lub MAC o następującej konfiguracji: pamięć min. 2 GB Ram, procesor Intel IV 2 GHZ lub jego nowsza wersja, jeden z systemów operacyjnych - MS Windows 7, Mac Os x 10 4, Linux, lub ich nowsze wersje, c)zainstalowana dowolna, inna przeglądarka internetowa niż Internet Explorer, d)włączona obsługa JavaScript, e)zainsta -lowany program Adobe Acrobat Reader lub inny obsługujący format plików .pdf, f) szyfrowanie na platformazakupowa.pl odbywa się za pomocą protokołu TLS 1.3. g)oznaczenie czasu odbioru danych przez platformę zakupową stanowi datę oraz dokładny czas (hh:mm:ss) generowany wg. czasu lokalnego serwera synchronizowanego z zegarem Głównego Urzędu Miar. 6.Wykonawca, przystępując do niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicz -nego: a)akceptuje warunki korzystania z platformazakupowa.pl określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie internetowej pod linkiem w zakładce „Regulamin" oraz uznaje go za wiążący, b)zapoznał i stosuje się do Instrukcji składania ofert/wniosków dostępnej pod adresem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje Zam. informuje, że instrukcja korzystania z platformazakupowa.pl znajdują się w zakładce "Instrukcje dla wykonawców pod adresemhttps:https://platformazakupowa.pl/strona/45-instrukcje Więcej informacji o wymaganiach technicznych i organizacyjnych dot. korespondencji elektronicznej znajduje się w Rozdz. V i VII SWZ

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.13. Zamawiający przewiduje pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych danych potrzebnych do sporządzenia ofert dostosowanych do wymagań danego zamówienia: Nie

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 96/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1) zwanego dalej RODO), uprzejmie informujemy że:
1) Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Warszawskie Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń ul. Stara 4, 00-231 Warszawa, tel.: 22 628 67 64. 2) W sprawach związanych z Pani/Pana danymi proszę o kontaktować się z inspektorem ochrony danych za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres mail: daneosobowe@wcies.edu.pl 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu prowadzenia przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz zawarcia umowy, a podstawą prawną ich przetwarzania jest obowiązek prawny stosowania sformalizowanych procedur udzielania zamówień publicznych spoczywających na Zamawiającym.
4) Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 Pzp. 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy. 6) Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem określonym w przepisach Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z PZP. 7) W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO. 8) Posiada Pani/Pan: a) na podstawie art.15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych przy czym skorzystanie z prawa do sprostowania lub uzupełnienia nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników); c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego, a także nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia; d)prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9) Nie przysługuje Pani/Panu: a)w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO; 2. Jednocześnie Zamawiający przypomina o ciążącym na Pani/Panu obowiązku informacyjnym wynikającym z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane przekazane zostaną Zamawiającemu w związku z prowadzonym postępowaniem i które Zamawiający pośrednio pozyska od wykonawcy biorącego udział w postępowaniu, chyba że ma zastosowanie co najmniej jedno z wyłączeń, o których mowa w art. 14 ust. 5 RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ZP/WCIES/3/24

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.7.) Wartość umowy ramowej (bez VAT): 202400,00 PLN

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych podczas szkoleń, konferencji, seminariów, uroczystości i spotkań organizowanych przez Warszawskie Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznych i Szkoleń w latach 2024-2025.
2. Spotkania, na które będzie dostarczany catering mogą odbywać się w siedzibie Zamawiającego lub też w innych lokalizacjach na terenie Warszawy i okolic Warszawy w odległości do 10 km od granicy miasta.
3. Przedmiot zamówienia w zakresie szczegółowym określony został w Opisie Przedmiotu Zamówienia, stanowiącym Załącznik nr 12 do SWZ.

4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak

4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:

1. Zamawiający w ramach udzielonych zamówień wykonawczych przewiduje udzielanie zamówień objętych prawem opcji, o którym mowa w art. 441 ustawy Pzp.
2. Zamawiający może udzielać zamówień wykonawczych objętych prawem opcji po podpisaniu
umowy wykonawczej i nie później niż do zakończenia terminu realizacji danej umowy wykonawczej, na zasadach i w okolicznościach opisanych w projektowanych postanowieniach umowy wykonawczej, stanowiącej Załącznik nr 4A do SWZ.
3. Zamówienia wykonawcze podstawowe i zamówienia zlecane przez Zamawiającego objęte prawem opcji nie mogą łącznie przekroczyć kwoty 220 000,00. zł brutto, jaką Zamawiający przeznacza na sfinansowanie zamówienia.
4. Zamawiający przewiduje możliwość zlecania realizacji zamówień objętych prawem opcji, polegających na zwiększeniu liczby zamawianych usług stanowiących przedmiot danej umowy wykonawczej.
5. Zakres zamówienia objętego prawem opcji będzie zależał od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego.

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2025-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia – staż pracy na stanowisku kucharza „K2”

4.3.6.) Waga: 24

Kryterium 3

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia – staż pracy na stanowisku kelnera „K3”

4.3.6.) Waga: 6

Kryterium 4

4.3.4.) Rodzaj kryterium:

inne.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie osób wyznaczonych do realizacji zamówienia – staż pracy na stanowisku technologa żywności / żywienia (lub technika żywienia i usług gastronomicznych „K4”

4.3.6.) Waga: 10

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 4

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy zgodnie z art. 57 ustawy Pzp nie podlegają wykluczeniu i spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy spełniający określone przez Zamawiającego na podstawie w art. 112 ust. 1 i 2 ustawy Pzp warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
- Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
- posiada aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności gastronomicznej, tj. wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz zatwierdzenie zakładu przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę zakładu lub miejsce prowadzenia działalności przez zakład;
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
- Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że:
a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, należycie wykonał lub wykonuje minimum 2 usługi, z których każda:
- polegała/ polega na sukcesywnym świadczeniu usług cateringowych przez okres minimum 9 miesięcy dla jednego Zamawiającego ,oraz
- jest o wartości co najmniej 50 000 zł brutto za okres 9 miesięcy, oraz
- obejmowała/obejmuje łącznie swoim zakresem:
• przygotowanie, dostarczenie i podanie co najmniej 5 poczęstunków składających się minimum z ciepłych i zimnych napojów, oraz kanapek lub lunchu, każdy poczęstunek dla co najmniej 30 osób;
• przygotowanie, dostarczenie i podanie co najmniej 2 razy posiłku o charakterze uroczystego przyjęcia (np. uroczystego lunchu, kolacji), każdy posiłek dla minimum 50 osób.
Uwaga:
1) W przypadku, gdy przedmiotem Zamówienia są świadczenia okresowe i ciągłe, dopuszcza się wykazanie nie tylko zamówień wykonanych (zakończonych), ale również wykonywanych. W takim przypadku sukcesywne świadczenie usług cateringowych musi być realizowane przez minimum 9 miesięcy oraz musi wypełniać wymogi określone przez Zamawiającego) w ust. 2 pkt 4 lit. a) powyżej.
2) Zamawiający nie uzna za spełnienie warunku wykazanie się doświadczeniem polegającym na realizacji usług, których przedmiotem jest wyżywienie całodzienne (np. w zakresie obsługi takich jednostek jak szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki i bufety);
b) dysponuje zespołem osób, które skieruje do realizacji zamówienia, w tym:
- co najmniej 2 kucharzami, z których każdy posiada co najmniej 3-letnie doświadczenie zawodowe w zawodzie kucharza, którzy będą wykonywać czynności przygotowania posiłków ciepłych i zimnych,
- co najmniej 2 kelnerami, z których każdy posiada co najmniej 3-letnie doświadczenie zawodowe w zawodzie kelnera, którzy będą wykonywać czynności serwowania posiłków oraz obsługiwania przestrzeni cateringowej (przygotowanie i sprzątnięcie);
- 1 koordynatorem, który będzie dostępny dla Zamawiającego w godzinach pracy WCIES tj. 8.00 – 16.00 oraz będzie wykonywał czynności dot. ustalenia logistyki zamówienia, w tym:
• omówienie szczegółów z Zamawiającym,
• ustalenie szczegółów wykonawczych z kuchnią,
• umówienie transportu cateringu
- 1 technologiem żywności / żywienia, (dopuszcza się zatrudnianie technika żywienia i usług gastronomicznych), który posiada co najmniej 2 lata doświadczenia związanego z:
• planowaniem potraw i układaniem jadłospisów zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia,
• oceną jakości żywności oraz jej przechowywania,
• organizacją produkcji gastronomicznej.
Uwaga: Zamawiający dopuszcza możliwość wykazania się osobą lub osobami, które spełniają kilka ww. warunków łącznie, za wyjątkiem łączenia stanowiska kucharza ze stanowiskiem koordynatora.
Osoby wykazane na etapie składania oferty wykonawca skieruje do realizacji zamówienia. Jeżeli z jakiegokolwiek powodu koniecznym stanie się zastąpienie którejkolwiek z osób wskazanej w ofercie Wykonawcy, to skieruje on do wykonania przedmiotu umowy, za uprzednią wyrażoną na piśmie zgodą Zamawiającego, osobę o tych samych lub wyższych

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: a) Oświadczenie wykonawcy o braku podstaw wykluczenia w zakresie podstaw wykluczenia o którym mowa w art. 108 ust 1 pkt 3, pkt 4, pkt 5, pkt 6 ustawy Pzp, art. 7 „ustawy sankcyjnej” (zgodnie z załącznikiem nr 3 do SWZ);
b) oświadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 Pzp o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (tekst jednolity: Dz.U. z 2021 roku poz. 275), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty, niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej grupy kapitałowej - wzór stanowi załącznik nr 7 do SWZ.
c) odpis lub informację z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp.

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) aktualne zaświadczenie o wpisie zakładu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz decyzja o zatwierdzeniu zakładu wydana przez Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę zakładu lub miejsce prowadzenia działalności przez zakład;
b) wykaz usług na potwierdzenie spełniania warunku określonego w Rozdziale VIII ust. 2 pkt 4 lit a) SWZ, przygotowany według wzoru stanowiącego załącznik nr 9 do SWZ, wraz z dowodami, że wykazane w wymienionym wykazie usługi zostały wykonane należycie.
Dowodami o których mowa są:
• referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane;
• oświadczenie Wykonawcy, jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze Wykonawca nie jest w stanie uzyskać dokumentów. W takim przypadku należy uzasadnić brak możliwości uzyskania dokumentów;
• w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być wystawione w okresie ostatnich 3 miesięcy;
c) wykaz osób, skierowanych przez wykonawcę do realizacji zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, uprawnień, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu czynności, które będą przez te osoby wykonywane w ramach realizacji zamówienia oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu określonego w Rozdziale VIII ust 2 pkt 4 lit. b) SWZ, złożony wg wzoru określonego w Załączniku nr 10 do SWZ.

5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:

1. wykaz doświadczenia osób w pozacenowych kryteriach oceny ofert.
Zamawiający będzie oceniał poziom doświadczenia osób wyznaczonych przez wykonawcę do realizacji zamówienia według pozacenowych kryteriów oceny ofert określonych w Rozdziale XII ust. 4, 5 i 6 SWZ tj. staż pracy na stanowisku kucharza (maksymalnie 2 osoby), staż pracy na stanowisku kelnera (maksymalnie 2 osoby), staż pracy na stanowisku technologa żywności / żywienia (lub technika żywienia i usług gastronomicznych (maksymalnie1 osoba). Punkty zostaną przyznane za staż pracy powyżej wymaganego stażu pracy na potwierdzenie spełniania warunku udziału w postępowaniu na poszczególnych stanowiskach. Wykaz doświadczenia osób należy złożyć wg wzoru określonego w Załączniku nr 11 do SWZ.
W przypadku, gdy wykonawca nie złoży wykazu doświadczenia osób wraz z ofertą, jego ofercie nie zostaną przyznane punkty w ramach pozacenowych kryteriów oceny ofert.
W przedmiotowym postępowaniu, jeżeli wykonawca nie złożył wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający nie wzywa do ich złożenia lub uzupełnienia.

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Wypełniony i podpisany formularz ofertowy wg wzoru określonego w zał. nr 1 do SWZ
2. wypełniony i podpisany formularz cenowy zgodnie ze wzorem określonym w załączniku nr 1.1. do SWZ, który stanowi integralną część formularza ofertowego (załącznik nr 1 do SWZ). Dokument nie podlega uzupełnieniu.
3. aktualne na dzień składania ofert oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 w zw. z art. 273 ust. 2 ustawy Pzp o braku podstaw do wykluczenia z postępowania oraz o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu – zgodnie z załącznikiem nr 2 do SWZ (załącznik nr 2A Podmiotu udostępniającego zasoby);
Oświadczenie to nie jest podmiotowym środkiem dowodowym. Informacje zawarte w oświadczeniu stanowią dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia, spełnianie warunków udziału w postępowaniu na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane przez Zamawiającego podmiotowe środki dowodowe, że wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu;
4. wykaz podwykonawców wraz z zakresem, jaki zostanie im powierzony przy realizacji zamówienia wg wzoru określonego w załączniku nr 5 do SWZ (jeżeli dotyczy);
5. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (konsorcjum):
1) oświadczenie, o którym mowa w ust. 1 pkt 3 ) Rozdziału IX SWZ składa każdy z wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnianie warunków.
2) oświadczenie, z którego wynika, że przedmiot umowy wykonają poszczególni wykonawcy wspólnie ubiegający się o zamówienie, składa każdy z wykonawców zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ.
3) pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy ramowej i umowy wykonawczej. Dokument pełnomocnictwa musi być sporządzony i załączony do oferty zgodnie z Rozdziałem VII SWZ..
6. W przypadku, gdy Wykonawca polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów udostępniających zasoby, załącza do oferty:
1) oświadczenie każdego podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby (Załącznik 2A do SWZ),
2) zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów., sporządzone zgodnie z załącznikiem nr 6 do SWZ.
7. (jeżeli dotyczy) w przypadku, gdy oferta została podpisana przez inną osobę niż umocowana w dokumencie rejestrowym Wykonawcy - dokument (np. pełnomocnictwo) potwierdzający umocowanie do reprezentowania Wykonawcy;
8. (jeżeli dotyczy) w przypadku, gdy oferta zawiera informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa – dokument zawierający dowody na to, że zastrzeżone informacje mają charakter techniczny, technologiczny, organizacyjny lub inny posiadający wartość gospodarczą, zastrzeżone informacje nie zostały ujawnione do wiadomości publicznej, podjęto w stosunku do nich niezbędne działania w celu zachowania poufności.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

1. W przypadku wspólnego ubiegania się przez wykonawców o zamówienie, Zamawiający dopuszcza możliwość łącznego spełnienia i dokumentowania warunków udziału w postępowaniu o których mowa w ust 2 pkt 4) Rozdziału VIII SWZ
2. Przepisy dotyczące wykonawcy stosuje się odpowiednio do wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
3. Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarciu umowy. Pełnomocnictwo należy złożyć wraz z ofertą (wymogi dot. pełnomocnictwa zawiera SWZ).
4. Każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa oświadczenie o braku podstaw wykluczenia oraz spełniania warunków w zakresie, w jakim każdy z wykonawców wykazuje spełnienie warunków udziału w postępowaniu.
5. Jeżeli oferta wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia została najwyżej oceniona, na wezwanie zamawiającego wykonawca składa dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia każdego z nich odrębnie.
6. Korespondencja oraz wszelkie rozliczenia będą prowadzone wyłącznie z pełnomocnikiem.
7. Obowiązek złożenia oświadczenia o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp dotyczy również wykonawców prowadzących działalność w formie spółki cywilnej, którzy na gruncie Pzp są wykonawcami wspólnie ubiegającymi się o udzielenie zamówienia.

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zmiany Umowy są dopuszczalne na podstawie przepisów Pzp oraz w przypadku:
1) zmian w powszechnie obowiązujących przepisach prawa lub zmian wynikłych z prawomocnych orzeczeń lub ostatecznych aktów administracyjnych właściwych organów w takim zakresie, w jakim będzie to konieczne w celu dostosowania postanowień Umowy ramowej do zaistniałego stanu faktycznego lub prawnego;
2) zmiany stawki podatku od towarów i usług (w górę lub w dół) przy czym automatycznej zmianie ulegnie kwota VAT i kwota brutto określona w § 7 ust. 1 Umowy. Ustalona korekta wynagrodzenia obowiązywać będzie od dnia wejścia w życie zmian przepisów, o których mowa powyżej;
3) zgodnie z art. 436 pkt 4 lit. b Pzp w przypadku zmiany:
a) stawki podatku akcyzowego;
b) wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę albo wysokości minimalnej stawki godzinowej, ustalonych na podstawie przepisów ustawy z dnia 10 października 2002 roku o minimalnym wynagrodzeniu za pracę (Dz.U. z 2020 r., poz. 2207);
c) zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne;
d) zasad gromadzenia i wysokości wpłat do pracowniczych planów kapitałowych, o których mowa w ustawie z dnia 4 października 2018 r. o pracowniczych planach kapitałowych (Dz.U. z 2023 r., poz. 46);
- wysokość należnego wynagrodzenia Wykonawcy, ulegnie odpowiedniej zmianie, jeżeli wskazane w lit. a) – d) zmiany będą miały wpływ na koszty wykonania Zamówienia przez Wykonawcę.
2. Zmiany, o których mowa w § 11 ust. 1 pkt 3) Umowy, mogą zostać wprowadzone jedynie po ustaleniu stanu faktycznego i prawnego oraz po zbadaniu dokumentów, które Wykonawca dostarczy w celu udowodnienia wpływu zmiany przepisów na wysokość należnego mu wynagrodzenia. Wynagrodzenie zostanie odpowiednio zwiększone/zmniejszone o kwotę odpowiadającą wzrostowi lub obniżce udokumentowanych kosztów, o których mowa powyżej, od daty faktycznej zmiany kosztów wykonania Zamówienia przez Wykonawcę.
3. Zamawiający dopuszcza, na wyłączny wniosek Wykonawcy, możliwość zmiany wysokości wynagrodzenia w przypadku, gdy konieczność wprowadzenia zmian implikowana jest zmianą materiałów lub kosztów związanych z realizacją zamówienia względem cen lub kosztów przyjętych i uwzględnionych w wynagrodzeniu Wykonawcy wynikającym z oferty, przy zachowaniu warunków określonych w § 7 umowy.
4. Wykonawcy, którego wynagrodzenie zostało zmienione w trybie określonym w niniejszym paragrafie, zobowiązany jest do zmiany wysokości wynagrodzenia przysługującego Podwykonawcy, z którym zawarł umowę, w zakresie odpowiadającym zmianie wartości wynagrodzenia Wykonawcy.
5. Zmiany umowy mogą być dokonywane, w szczególności w części przedmiotu umowy oraz sposobu jej wykonania - w przypadku, gdy produkty niezbędne do przygotowania potraw wskazanych w opisie przedmiotu zamówienia są niedostępne z przyczyn niezależnych od Wykonawcy, dopuszczalne jest zastąpienie dania innym, podobnym daniem po uprzednim wyrażeniu zgody przez Zamawiającego.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2024-06-24 10:00

8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/wcies

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-06-24 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-07-23

8.19.) Umowa ramowa:

Umowa ramowa zawarta zostanie z jednym wykonawcą

8.20.) Przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej: Tak

8.21.) Maksymalna liczba wykonawców, z którymi zamawiający zawrze umowę ramową: 1

SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE

1. Z postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający wykluczy ponadto Wykonawcę
w stosunku, do którego zachodzą przesłanki określone w § 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1497 z późn. zm.).
2. Zamawiający odrzuci ofertę wykonawcy wykluczonego na podstawie art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1497 z późn. zm.).
3. Zamawiający, na podstawie art. 95 ust. 1 ustawy Pzp wymaga, aby wykonawca lub podwykonawcy zatrudniali, przez cały okres realizacji zamówienia, na podstawie umowy o pracę osobę wykonującą czynności logistyczne przy realizacji szczegółowych zamówień, w tym ustalenia szczegółów wykonawczych z kuchnią, ustalenia dostarczenia cateringu, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w artykule 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. – Kodeks pracy (tj. Dz. U. z 2023 r. poz. 1465 z późn. zm.).
4. Zamawiający dopuszcza oddelegowanie do realizacji czynności, o których mowa w pkt 23 powyżej już zatrudnionego przez wykonawcę lub podwykonawcę pracownika. Wymóg, o którym mowa w pkt 23 powyżej, wykonawca lub podwykonawca zobowiązani są wypełniać przez cały okres realizacji zamówienia publicznego. Dalsze informacje w Rozdziale III SWZ.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.