eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaŚwiadczenie usług restauracyjno-cateringowych na rzecz KPRM



Ogłoszenie z dnia 2024-06-14

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług restauracyjno-cateringowych na rzecz KPRM

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Kancelaria Prezesa Rady Ministrów

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 012261725

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Al. Ujazdowskie 1/3

1.5.2.) Miejscowość: Warszawa

1.5.3.) Kod pocztowy: 00-583

1.5.4.) Województwo: mazowieckie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: wzp@kprm.gov.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gov.pl/web/premier

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Świadczenie usług restauracyjno-cateringowych na rzecz KPRM

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-d2f9f7c6-2a1d-11ef-b373-0e435a8a43bc

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00366667

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-06-14

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Nie

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie zamówienia z wolnej ręki na podstawie: art. 305 pkt 1 ustawy w zw. z art. 214 ust. 1 pkt 1 ustawy

3.1.1.) Uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu negocjacji bez ogłoszenia albo zamówienia z wolnej ręki:

Należy zwrócić uwagę na szczególną wagę spotkań w kontekście ich wpływu na interes państwa, w tym pozycję międzynarodową. Niewątpliwie wzorowa i stojąca na najwyższym możliwym poziomie obsługa spotkań zagranicznych (i krajowych) PRM w zakresie organizacyjnym, bezpieczeństwa, gastronomicznym stanowi cel priorytetowy i nie pozostawiający możliwości stosowania rozwiązań niesprawdzonych i niepewnych. Za przyjętymi rozwiązaniami przemawia konieczność zapewnienia odpowiedniego wizerunku w kontaktach międzynar. przy jednoczesnym umożliwieniu prowadzenia w sposób niezakłócony i komfortowy rozmów na najwyższym szczeblu. Udzielenie zam. temu wykonawcy zapewni oszczędne, efektywne i celowe wydatkowanie środków publicznych. Bezpośrednia współpraca wykonawcy i zatrudnionych w KPRM specjalistów odpowiedzialnych za organizację i obsługę spotkań Prezesa Rady Ministrów pozwoli na optymalizację celów w stosunku do poniesionych nakładów zapewniając efektywne wykonywanie powierzonych zadań. cd w inf. dod.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: WR-10/2024

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.3.) Wartość zamówienia: 300000,00 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usług restauracyjnych, tj. obsługi restauracyjnej (w tym cateringowej) spotkań Prezesa Rady Ministrów z delegacjami i wysokimi przedstawicielami obcych państw w reprezentacyjnych i prestiżowych miejscach oddających powagę i charakter wizyt delegacji przebywających na zaproszenie Prezesa Rady Ministrów i kierownictwa KPRM.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 1

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 1

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Belvedere - Cafe Łazienki Królewskie sp. z o.o.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 526-209751

7.3.3) Ulica: Agrykola 1

7.3.4) Miejscowość: Warszawa

7.3.5) Kod pocztowy: 00-460

7.3.6.) Województwo: mazowieckie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-12

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 300000,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

uzasadnienie "wolnej reki" cd. Za udzieleniem zamówienia wskazanemu Wyk. przemawiają względy dotyczące: a. zobowiązań wynikających z przestrzegania zasad protokołu dyplomatycznego (np. preferencje gości, nadanie spotkaniu mniej lub bardziej oficjalnego charakteru, zróżnicowanie menu, poszanowanie dla kulinarnych różnic kulturowych lub religijnych itp.), b. doświadczenia i kwalifikacji personelu (wymagany od pracowników wyk. takt, wyczucie oraz świadomość różnic kulturowych, elastyczność w stosunku do zmian związanych z danym spotkaniem, znajomość języków obcych), c. posiadania wyposażenia w standardach odpowiadających protokołowi dyplomatycznemu (zastawa, obrusy, sztućce oraz elementy wystroju - krzesła, parasole, czy menu - bez oznaczeń logo restauracji czy producentów trunków lub żywności) oraz możliwość dostosowania lokalu na potrzeby konkretnej wizyty (dysponowanie stołami spełniającymi różne, w tym szczególne wymagania), d. bezpieczeństwa, w tym bezpieczeństwa lokalizacji, konieczność sprawdzenia przez Służbę Ochrony Państwa personelu oraz lokalu, możliwość zorganizowania spotkania w intymnej atmosferze, dysponowanie salami, w których można odbyć spotkania w bardzo wąskim gronie, ale również przyjęcia na większą liczbę osób, możliwość zamknięcia całości obiektu lub zaproponowania rozwiązania, w którym sala, szatnia i toaleta są wyodrębnione, a inni goście nie mają do nich dostępu; gotowość do poddania się przez wykonawcę każdorazowemu rekonesansowi: oglądaniu wnętrz lokalu - sale, korytarze, łazienki, szatnie - oraz otoczenia – z uwagi na zapewnienie bezpieczeństwa i właściwej organizacji wymagany jest odpowiedni podjazd dla kolumny PRM i gościa; zadbany budynek i otoczenie; wypielęgnowany trawnik/ ogród/ park), e. najwyższych standardów jakości posiłków (wysoka jakość posiłków, przygotowanych ze świeżych, sezonowych produktów, zróżnicowane menu - tradycyjna kuchnia polska, nowoczesna kuchnia europejska, ewentualnie inne wynikające ze względów religijnych i tradycji gości, np. uwzględnienie w zakresie serwowanych posiłków uwarunkowań zdrowotnych, światopoglądowych lub religijnych wymogów dietetycznych gości, w tym doświadczenie w przygotowywaniu posiłków koszernych i zgodnych z tradycją koraniczną, znajomość procedur, posiadanie odpowiedniego sprzętu i zaplecza, wina wybierane przez przeszkolonych sommelierów), f. doświadczenia wykonawcy (posiadanie nieposzlakowanej opinii, posiadanie rekomendacji innych instytucji państwowych szczebla centralnego), g. szybkość i elastyczność realizacji zlecenia oraz gotowość do sprostania nagłym zmianom (np. zmianom obiektu, daty, godziny spotkania oraz jego formuły - liczba osób, zmiany menu, zmiany dekoracji kwiatowych - decyzje zapadają często na dzień przed spotkaniem, lub w ostatniej chwili). Wskazany Wykonawca spełnia wszystkie wyżej wymienione wymagania, ma możliwość zapewnienia obsługi restauracyjnej spotkań we własnym obiekcie, a także dysponuje odpowiednim potencjałem do obsługi cateringowej w siedzibie KPRM oraz innych miejscach wskazanych przez Zamawiającego.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.