Ogłoszenie z dnia 2023-08-29
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00364501/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-08-23
- 2023/BZP 00455317/01 - Wynik z dnia 2023-10-20
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
dostawa mięsa i wędlin, mleka i wyrobów mleczarskich, artykułów spożywczych, mrożonek
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Zakład Pielęgnacyjno-Opiekuńczy im. ks. Jerzego Popiełuszki
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 871219178
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Ligi Polskiej 8
1.4.2.) Miejscowość: Toruń
1.4.3.) Kod pocztowy: 87-100
1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.4.7.) Numer telefonu: 56 6574290
1.4.8.) Numer faksu: 56 6574290
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zpo@zpotorun.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpotorun.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00371755
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-08-29
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00364501
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust.2 ustawy Pzp, Zamawiający ustala warunki w zakresie:
1.1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
1.2. Uprawnienia do wykonywania określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
1.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
1.4. Zdolność techniczna lub zawodowa.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 67.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 87.250,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie
i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
b) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).
2. Wykonawca może w celu potw. spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach tech. lub zawod. lub sytuacji fin. lub ekon. podmiotów udost. zasoby, niezależnie od charakteru pr. łączących go z nimi stosunków pr.
3. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udost. zasoby, składa wraz z ofertą, zobowiązanie
podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego
zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie
dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
4. Zgodnie z art. 125 ust. 5 ustawy Pzp, Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów
udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, także
oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby.
Po zmianie:
W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust.2 ustawy Pzp, Zamawiający ustala warunki w zakresie:
1.1. Zdolność do występowania w obrocie gospodarczym.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
1.2. Uprawnienia do wykonywania określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
1.3. Sytuacja ekonomiczna lub finansowa.
Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
1.4. Zdolność techniczna lub zawodowa.
Wykonawca, którego oferta zostanie najwyżej oceniona, składa na wezwanie Zamawiającego, w terminie nie krótszym niż 5 dni, podmiotowy środek dowodowy potwierdzający spełnienie warunku w tym zakresie tj.:
a/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 33.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 105.800,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie
i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
b) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).
2. Wykonawca może w celu potw. spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach tech. lub zawod. lub sytuacji fin. lub ekon. podmiotów udost. zasoby, niezależnie od charakteru pr. łączących go z nimi stosunków pr.
3. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udost. zasoby, składa wraz z ofertą, zobowiązanie
podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego
zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie
dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
4. Zgodnie z art. 125 ust. 5 ustawy Pzp, Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów
udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, także
oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz odpowiednio spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
b/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 67.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 87.250,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
c) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).
Po zmianie:
a) decyzja (zaświadczenie, opinia) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej/ Weterynaryjnej o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością.
b/ wykaz minimum 1 dostawy wykonanej, w zakresie:
- dostawy mięsa lub wędlin (w przypadku dostaw z zadania Nr 1),
- dostawy mleka lub różnych produktów mleczarskich (w przypadku dostaw z zadania Nr 2),
- dostawy różnych artykułów spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 3),
- dostawy różnych mrożonek spożywczych (w przypadku dostaw z zadania Nr 4),
o wartości brutto minimum dla poszczególnych zadań:
Zadanie 1 - 103.600,00 zł brutto,
Zadanie 2 - 33.500,00 zł brutto,
Zadanie 3 - 105.800,00 zł brutto
Zadanie 4 - 12.430,00 zł brutto,
w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz którego dostawy były wykonywane, a jeżeli z przyczyn niezależnych od Wykonawcy nie jest on w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy.
Wykonawca składający ofertę na kilka zadań musi wykazać się wykonaną minimum 1 dostawą dla każdego z zadań których dotyczy jego oferta o wartości nie niższej niż wartość dostaw wymagana dla tych zadań lub minimum 1 dostawą o wartości łącznej dla zadań, których dotyczy jego oferta o wartości dostaw nie niższej niż suma wartości wymagana dla tych zadań, przy czym jeśli dostawy w ramach danego zamówienia dotyczą różnego rodzaju dostaw, wykaz oraz załączone dowody określające czy te dostawy zostały wykonane, powinien określać wartość dostaw danego rodzaju odpowiednio do wymagań SWZ określonych powyżej, w sposób umożliwiający stwierdzenie spełnienia niniejszego warunku odpowiednio do wymagań określonych dla danego zadania.
W odniesieniu do dostaw (umów) w trakcie realizacji, których część została faktycznie wykonana przez Wykonawcę, wykazanie i potwierdzenie zrealizowanej części zamówienia musi spełniać wymogi określone przez Zamawiającego.
Wykaz dostaw przygotować wg wzoru stanowiącego Załącznik Nr 4 do SWZ.
c) zaświadczenie (decyzja, opinia) niezależnego podmiotu (organu) zawierająca poświadczanie spełniania przez wykonawcę przepisów i norm w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności tj. potwierdzająca, że Wykonawca wdrożył i stosuje system HACCP tj. System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli, czyli zespół procedur, realizujących jako całość system zarządzania bezpieczeństwa żywności, zgodnie z art. 59 i 73 ustawy z 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. D.z. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.).
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-09-01 15:00
Po zmianie:
2023-09-06 15:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-09-01 15:30
Po zmianie:
2023-09-06 15:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2023-09-30
Po zmianie:
2023-10-05
INNE PRZETARGI Z TORUNIA
- Dostawa papieru i włókniny do sterylizacji (Zadanie Nr 1), materiałów eksploatacyjnych do obróbki technologicznej, plomb (Zadanie Nr 2) oraz czyścików jałowych (Zadanie Nr 3).
- Catering dla pacjentów WOTUiW w Toruniu
- Budowa pochylni przeznaczonej dla osób niepełnosprawnych oraz klatki schodowej o konstrukcji stalowej wraz ze zjeżdżalnią rurową
- REMONT BALKONÓW PRZY UL. SOLANKOWEJ 42-42a W TORUNIU
- Świadczenie usług telefonii komórkowej wraz z dostawą telefonów komórkowych.
- "UBEZPIECZENIE MAJĄTKU I INNYCH INTERESÓW POWIATU BIALSKIEGO WRAZ Z JEDNOSTKAMI ORGANIZACYJNYMI I INSTYTUCJAMI KULTURY"
więcej: przetargi w Toruniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy produktów mleczarskich
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 2 w Głownie - 2025"
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej Nr 3 w Głownie na 2025 rok
- Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 9 w Bytomiu
- SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W WARLUBIU W 2025 ROKU
- Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Legnicy w 2025 r.
więcej: Produkty mięsno-wędliniarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.