Ogłoszenie z dnia 2024-06-19
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00381581/01 - Modyfikacja z dnia 2024-06-25
- 2024/BZP 00483583/01 - Wynik z dnia 2024-09-04
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa żywności dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Łączniku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Biała
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 531413343
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Rynek 10
1.5.2.) Miejscowość: Biała
1.5.3.) Kod pocztowy: 48-210
1.5.4.) Województwo: opolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL523 - Nyski
1.5.7.) Numer telefonu: 774388531
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@biala.gmina.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.biala.gmina.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa żywności dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Łączniku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-323a6489-2ca8-11ef-b373-0e435a8a43bc
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00374440
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-06-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00038825/04/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Łączniku
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-323a6489-2ca8-11ef-b373-0e435a8a43bc3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl (za pomocą formularzy do komunikacji) e-mail:
przetargi@biala.gmina.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia,
która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
2. Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne.
3. Postępowanie można wyszukać ze strony głównej Platformy
e-Zamówienia (przycisk „Przeglądaj postępowania/konkursy”).
4. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu„Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia.
Szczegółowe informacje zawarte są w Rozdziale 8 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Administratorem danych osobowych jest BURMISTRZ GMINY BIAŁA, ul.
Rynek 10, 48 – 210 Biała, tel. 774388531, fax: 774387679, e-mail: sekretariat@biala.gmina.pl. Inspektorem ochrony danych
osobowych w GMINIE BIAŁA jest Pan Krzysztof Kranc, tel. 509 947 925 e– mail: poczta@krzysztofkranc.com. Dane osobowe
przetwarzane są w celu związanym z postępowaniem o udzielenia zamówienia publicznego. Odbiorcami danych osobowych będą
osoby lub podmioty zainteresowane i UZP. Dane osobowe będą przechowywane, przez okres niezbędny do realizacji wyżej
wymienionego zadania oraz w okresie późniejszym, jeśli wymagają tego odrębne przepisy prawa. Obowiązek podania danych
osobowych bezpośrednio dotyczących Ofertodawcy jest wymogiem ustawowym i warunkiem zawarcia umowy określonym w
przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia
publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; W odniesieniu do danych osobowych decyzje
nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany. Dane osobowe możemy przekazywać innym organom publicznym i podmiotom,
przy czym dokonujemy tego wyłącznie w sytuacji, gdy istnieje podstawa prawna do tego typu działań lub umowa. Przysługuje prawo
dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, przenoszenia danych, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Jeżeli
przetwarzanie danych odbywa się na podstawie zgody na przetwarzanie, przysługuje prawo do jej cofnięcia. Ponadto przysługuje
prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uważają Państwo, że przetwarzanie Państwa
danych narusza przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie
ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz
uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL) – RODO
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Informacje zawarte są w rozdz. 39 SWZ
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: GKZP.271.8.2024
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 11
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 1: Jaja
jaja konsumpcyjne nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania.
szczegółowy opis w SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający
przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 2: Ryby
ryby będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy
Szczegółowy opis realizacji zamówienia w SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający
przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 3: Warzywa i owoce świeże
warzywa i owoce świeże cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danej odmiany, będą wolne od
szkodników, zanieczyszczeń ziemią, uszkodzeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, brakiem oznak więdnięcia, wyschnięcia czy gnicia.
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce mrożone
mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od dostawy.
Szczegółowy opis w SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 5: Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
Szczegółowy opis w SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 6: Produkty przemiału ziarna
Szczegółowy opis w SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 7: Pieczywo i świeże wyroby piekarskie
pieczywo i wyroby cukiernicze - wyprodukowane będą w dobie dostawy.
Szczegółowy opis w SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 8: Mięso i wędliny
mięso i wędliny będą produktami świeżymi, z terminem przydatności do spożycia nie krótszym niż 5 dni od dostawy.
Szczegółowy opis w SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 9: Produkty mleczarskie
Szczegółowy opis w SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 10:Produkty ogólnospożywcze
Szczegółowy opis w SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część 11: Produkty garmażeryjne
szczegółowy opis w SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2024-09-02 do 2025-08-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień na podstawie art. 214 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy w wysokości 20% zamówienia polegającego na
powtórzeniu podobnych dostaw, usług związanych z przedmiotem zamówienia tj, dostawie artykułów spożywczych dla Zespołu
Szkolono-Przedszkolnego w Łączniku.
Zamawiający uwzględnił całkowitą wartość tego zamówienia przy obliczaniu wartości niniejszego zamówienia publicznego.
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Cena oferty (C) – znaczenie 60/100 pkt.
2. Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
1)
CENA- 60/100 pkt.
Punkty przyznawane za kryterium „cena”, będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cena najtańszej oferty spośród ofert nieodrzuconych/ Cena oferty badanej) x 60pkt
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt w zakresie kryterium ceny.
2)
Dostawa towaru (T)- znaczenie 40/100 pkt.
W kryterium „termin dostawy towaru” oferty zostaną ocenione w następujący sposób: a)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 24 godzin od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy - 40,00
pkt
b)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 48 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 20,00 pkt
c)
za dostawę artykułów spożywczych w przeciągu 72 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla Wykonawcy
- 10 pkt
d)
za dostawę artykułów spożywczych w czasie dłuższym niż 72 godziny od telefonicznego zgłoszenia zapotrzebowania dla
Wykonawcy- 0 pkt.
Maksymalny termin dostawy artykułów spożywczych wynosi 96 godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia.
Oferta w tym kryterium oceny ofert może otrzymać maksymalnie 40 pkt.
Jeżeli wykonawca nie wpisze terminu dostawy – otrzyma 0 punktów. Wykonawca będzie musiał dostarczył produkty maksymalnie 96
godzin od momentu telefonicznego zgłoszenia. Wskazanie czasu krótszego niż 24 godziny nie będzie dodatkowo punktowany.
Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów za dostawę towaru we wskazanym
czasie (maks. 40).
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Dostawa towaru-termin
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: odpisu lub informacji z
Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4
ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub
ewidencji
Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli:
może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu
ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał
dane umożliwiające dostęp do tych środków
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1) pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy),2) zastrzeżenie tajemnicy przedsiębiorstwa (jeżeli dotyczy),
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.W takim przypadku:
• Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu
albo do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego.
• Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez zamawiającego wyłącznie z pełnomocnikiem.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający, stosownie do art. 455 Pzp, dopuszcza możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści ofertyWykonawcy w zakresie określonym wprost w umowie, która stanowi załącznik do SWZ
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2024-06-27 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca przygotowuje formularz ofertowy wraz z wymaganymi załącznikami do SWZ i przesyła poprzez platformę e-zamowienia.
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2024-06-27 12:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2024-07-26
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Wykonawca nie może podlegać wykluczeniu z postępowania na podstawie art. art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r.o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie
bezpieczeństwa narodowego.
INNE PRZETARGI BIAŁA
- "Świadczenie usług asystenta osobistego osoby z niepełnosprawnością, będącej mieszkańcem Gminy Stara Biała, w ramach programu "Asystent osobisty osoby z niepełnosprawnością" dla JST- edycja 2025.
- Świadczenie usług opiekuńczych na terenie Gminy Stara Biała
więcej: przetargi BIAŁA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa produktów do Internatu Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach na 2025 rok
- Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich oraz tłuszczy
- "Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i serowarskich w 2025 roku dla oświatowych jednostek organizacyjnych Gminy Miasto Leżajsk"
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.