Ogłoszenie z dnia 2024-06-20
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00320217/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-05-13
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
Dostawy warzyw, owoców i warzyw kiszonych do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 527485274
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Olszanica 222
1.5.2.) Miejscowość: Olszanica
1.5.3.) Kod pocztowy: 38-722
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL821 - Krośnieński
1.5.7.) Numer telefonu: 134617460
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: os_olszanica@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-1f8e0098-10f0-11ef-b4f6-06f4b0c1d0b51.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawy warzyw, owoców i warzyw kiszonych do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1f8e0098-10f0-11ef-b4f6-06f4b0c1d0b5
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00374834
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-06-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00215962/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawy warzyw, owoców i warzyw kiszonych do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00320217
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DKw.2232.5.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
Część 1
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy, w ilości i asortymencie podanym w załączniku nr 4 do SWZ (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) oraz w załączniku nr 1 do SWZ (formularz ofertowy – zadanie nr 1).1. CPV 03221111-7 Buraki czerwone kl. I Świeże, minimalna średnica 5 cm, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, czyste, w bezzwrotnych workach siatkowych o wadze do 10 kg. W ilości 440 kg.
2. CPV 03221113-1 Cebula kl. I Świeża, minimalna średnica 4 cm, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, czysta, w bezzwrotnych workach siatkowych o wadze do 15 kg. W ilości 460 kg.
3. CPV 03221113-1 Cebula czerwona kl. I Świeża, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, czysta, w bezzwrotnych workach siatkowych o wadze do 15 kg. W ilości 70 kg.
4. CPV 03221120-3 Czosnek kl. I Czosnek świeży, w główkach, bez uszkodzeń oraz bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, średnica min. 3 cm. W ilości 700 szt.
5. CPV 03221410-3 Kapusta biała głowiasta kl. I Kapusta biała w główkach prawidłowo związanych, świeża, bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, czysta, bez zewnętrznych liści, w bezzwrotnych workach siatkowych do 25 kg. W ilości 370 kg.
6. CPV 03221410-3 Kapusta czerwona głowiasta kl. I Kapusta czerwona w główkach, prawidłowo związanych, czystych bez uszkodzeń mechanicznych, wielkość, kształt i barwa główki charakterystyczna dla danego rodzaju i odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości, w bezzwrotnych workach siatkowych do 15 kg. W ilości 200 kg.
7. CPV 03221410-3 Kapusta pekińska kl. I. Świeża, czysta, bez uszkodzeń, foliowana. W ilości 220 kg.
8. CPV 03221300-9 Koperek natka kl. I. Młody, świeży, czysty, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze nie mniej niż 25 g. W ilości 900 pęczków.
9. CPV 03221112-4 Marchew korzeń kl. I Świeża, min. średnica 2 cm, min. długość 15cm, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, czysta w bezzwrotnych workach siatkowych do 10 kg. W ilości 400 kg.
10. CPV 03221270-9 Ogórek zielony kl. I. Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa charakterystyczna dla danej odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Pakowane w bezzwrotne worki siatkowe do 5 kg. W ilości 380 kg.
11. CPV 03221230-7 Papryka świeża kl. I. Odmiany papryki czerwonej, żółtej lub zielonej, czyste, jędrne, bez uszkodzeń mechanicznych, prawidłowo wybarwione, wielkość, kształt i barwa charakterystyczna dla danej odmiany, wolne od szkodników i ich pozostałości. Opakowanie bezzwrotne do 5 kg. W ilości 330 kg.
12. CPV 03221260-6 Pieczarki kl. I Świeże, duże, zdrowe, bez uszkodzeń, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, czyste, w opakowaniach bezzwrotnych do 5 kg. W ilości 160 kg.
13. CPV 03221300-9 Pietruszka natka kl. I Młoda, czysta, świeża, zielona, bez zanieczyszczeń, wolna od szkodników i ich pozostałości w pęczkach o wadze nie mniej niż 25 g. W ilości 900 pęczków.
14. CPV 03221240-4 Pomidory kl. I. Świeże, całe, jędrne, zdrowe, czyste, bez uszkodzeń mechanicznych, oznak psucia, zmarznięcia. Opakowanie bezzwrotne do 6 kg. W ilości 400 kg.
15. CPV 03221110-0 Por zielony kl. I Świeży, nie obcinany, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, czysty, w bezzwrotnych opakowaniach do 5 kg. W ilości 160 kg.
16. CPV 03221110-0 Rzodkiewka kl. I całe, świeże, zdrowe, czyste bez uszkodzeń, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, wolne od szkodników i ich pozostałości, nie obcinane, w pęczkach. W ilości 180 pęczków.
17. CPV 03221310-2 Sałata zielona kl. I Świeża, zdrowa, czysta, o soczystych, mięsistych zielonych liściach bez uszkodzeń, wolna od szkodników i ich pozostałości, waga jednej sztuki - nie mniej niż 200 g. W bezzwrotnych opakowaniach. W ilości 300 szt.
18. CPV 03221310-2 Sałata lodowa kl. I Świeża, zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, wolna od szkodników i ich pozostałości, foliowana, waga jednej sztuki - nie mniej niż 200 g. W ilości 100 szt.
19. CPV 03221310-2 Rukola świeża, zdrowa, czysta, bez uszkodzeń, bez oznak gnicia i śladów pleśni, foliowana, waga jednego opakowania: do 500 g. W ilości 24 kg.
20. CPV 03221110-0 Seler korzeń kl. I Minimalna średnica 8 cm, świeży, bez uszkodzeń, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, czysty w bezzwrotnych workach siatkowych do 10 kg. W ilości 100 kg.
21. CPV 03221300-9 Szczypiorek natka kl. I. Młody, czysty, świeży, zielone cienkie pędy, bez zanieczyszczeń, wolny od szkodników i zanieczyszczeń w pęczkach o wadze nie mniej niż 25 g. W ilości 900 pęczków.
22. CPV 03212100-1 Ziemniaki jadalne kl. I. jednej odmiany, średnica ziemniaka minimum 5 cm, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń, bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia, w bezzwrotnych workach siatkowych do 30 kg. W ilości 3000 kg.
23. CPV 03222210-8 Cytryna kl. I. Całe, czyste, wolne od odgnieceń, zdrowe, bez oznak gnicia lub zepsucia, wolne od zanieczyszczeń, szkodników i ich pozostałości. Barwa właściwa dla danej odmiany. Opakowania do 10 kg. W ilości 230 kg.
24. CPV 03222321-9 Jabłka deserowe kl. I. Jabłka świeże, zdrowe, jędrne, czyste, nie uszkodzone mechaniczne, z szypułką, bez uszkodzeń skórki i miąższu, Owoce jednolite odmianowo i wielkością w partii, dojrzałe, bez zmian chorobowych, oznak psucia. Opakowania do 15 kg. W ilości 400 kg.
25. CPV 03222111-4 Banan kl. I. Całe, zdrowe, bez oznak gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, szkodników i ich pozostałości. W ilości 300 kg.
26. CPV 03222240-7 Mandarynki kl. I. Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, bez oznak gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od zanieczyszczeń, wolne od szkodników i ich pozostałości oraz nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego. Barwa właściwa dla odmiany. W ilości 300 kg.
27. CPV 03222341-5 Winogrono kl. I. Całe, wolne od odgnieceń, zdrowe, bez oznak gnicia lub zepsucia, czyste, wolne od zanieczyszczeń, szkodników i ich pozostałości. Barwa właściwa dla odmiany. W ilości 300 kg.
4.5.3.) Główny kod CPV: 03200000-3 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy
4.5.5.) Wartość części: 45092,64 PLN
Część 2
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw kiszonych do Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Olszanicy, w ilości i asortymencie podanym w załączniku nr 4 do SWZ (szczegółowy opis przedmiotu zamówienia) oraz w załączniku nr 1 do SWZ (formularz ofertowy – zadanie nr 2).1. CPV 15331000-7 Kapusta kiszona – opakowanie o wadze do 15 kg, bez oznak gnicia, wolna od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. W ilości 320 kg.
2. CPV 15331000-7 Ogórki kwaszone – opakowanie o wadze do 15 kg, bez oznak gnicia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki. W ilości 200 kg.
4.5.3.) Główny kod CPV: 15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.5.5.) Wartość części: 2303,20 PLN
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
Część 1
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 2
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 36996,90 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 44442,82 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 36996,90 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Frutex Sp. z o. o.
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 370019270
7.3.3) Ulica: ul. Czajkowskiego 51
7.3.4) Miejscowość: Krosno
7.3.5) Kod pocztowy: 38-400
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 36996,90 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-06-04 do 2024-11-30Część 2
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 2
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 2100,00 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 3124,00 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 2100,00 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
Wykonawca
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mikro przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: P.O.W. „JAKUB”, Franciszek Płonka
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 690643367
7.3.3) Ulica: ul. Paderewskiego 210A
7.3.4) Miejscowość: Rzeszów
7.3.5) Kod pocztowy: 35-330
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
Przetwórnia Owoców i Warzyw "JAKUB" Franciszek Płonka
jakie przetargi wygrała firma
Przetwórnia Owoców i Warzyw "JAKUB" Franciszek Płonka
SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-04
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 2100,00 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-06-04 do 2024-11-30INNE PRZETARGI OLSZANICA
więcej: przetargi OLSZANICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej "Senior" w Rudzie Śląskiej w pierwszym półroczu 2025r.
- Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Szkoły Podstawowej im. Tadeusza Kościuszki w Zalasiu w 2025 r.
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
- Dostawy warzyw i owoców
- Zakup wraz z dostawą artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) dla Szkoły Podstawowe nr 16 im. Janusza Korczaka w Rudzie Śląskiej
- 1/24. ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH NA POTRZEBY STOŁÓWKI SZKOLNEJ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 2 W WEJHEROWIE NA 2025 ROK Z PODZIAŁEM NA CZĘŚCI
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.