Ogłoszenie z dnia 2023-09-05
Powiązane ogłoszenia:
- 2023/BZP 00378449/01 - Ogłoszenie z dnia 2023-09-01
- 2023/BZP 00392651/01 - Modyfikacja z dnia 2023-09-12
- 2023/BZP 00520305/01 - Modyfikacja z dnia 2023-11-29
- 2023/BZP 00520280/01 - Wynik z dnia 2023-11-29
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Dostawa ryb mrożonych, filetów rybnych i pozostałego mięsa ryb
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: 21. Baza Lotnictwa Taktycznego w Świdwinie
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 331029355
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Połczyńska 32
1.4.2.) Miejscowość: Świdwin
1.4.3.) Kod pocztowy: 78-301
1.4.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zam.publ.21blt@ron.mil.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.21blt.wp.mil.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00381822
2.2.) Data ogłoszenia: 2023-09-05
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2023/BZP 00378449
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. Opis spełnienia warunku:
Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy wykażą, że należycie wykonali lub wykonują, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert,
a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, trwające nieprzerwanie przez okres minimum 6 miesięcy, polegające na dostawie ryb mrożonych, filetów rybnych i pozostałego mięsa ryb, każda o wartości brutto nie mniejszej niż:
dla Zadania nr 1 – 50 000,00 zł,
dla Zadania nr 2 – 50 000,00 zł,
dla Zadania nr 3 – 50 000,00 zł.
W przypadku, gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie, Zamawiający uzna warunek za spełniony także w przypadku, gdy Wykonawcy, którzy wykonali lub wykonują należycie co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, w okresie minimum 6 miesięcy, polegające na dostawie ryb mrożonych, filetów rybnych i pozostałego mięsa ryb,, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie, za kwotę minimum stanowiącą sumę wartości wymaganą dla poszczególnych zadań, np. przy składaniu oferty na Zadanie nr 1, Zadanie nr 2, Zadanie nr 3 – warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca przedstawi dwie dostawy na kwotę brutto minimum 150 000,00 zł każda.
2. Opis spełnienia warunku:
Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy posiadają:
a) aktualną decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872),
lub
b) aktualną decyzję administracyjną właściwego Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
lub
c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r., nr 106, poz. 730 ze zm.)
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, co najmniej jeden z Wykonawców musi posiadać uprawnienia, o których mowa w ust. 2 i zrealizować dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane. Wyjątek stanowią sytuacje, w których Wykonawca wykaże, że nie będzie brał udziału w czynnościach, do których wymagane jest posiadanie określonych uprawnień (co jednoznacznie musi wynikać z umowy konsorcjum lub spółki cywilnej).
Po zmianie:
1. Opis spełnienia warunku:
Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy wykażą, że należycie wykonali lub wykonują, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert,
a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, trwające nieprzerwanie przez okres minimum 6 miesięcy, polegające na dostawie ryb mrożonych, filetów rybnych i pozostałego mięsa ryb, każda o wartości brutto nie mniejszej niż:
dla Zadania nr 1 – 40 000,00 zł,
dla Zadania nr 2 – 30 000,00 zł,
dla Zadania nr 3 – 30 000,00 zł.
W przypadku, gdy Wykonawca składa ofertę na więcej niż jedno zadanie, Zamawiający uzna warunek za spełniony także w przypadku, gdy Wykonawcy, którzy wykonali lub wykonują należycie co najmniej dwie dostawy, w ramach jednego kontraktu/umowy/zlecenia, w okresie minimum 6 miesięcy, polegające na dostawie ryb mrożonych, filetów rybnych i pozostałego mięsa ryb,, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie, za kwotę minimum stanowiącą sumę wartości wymaganą dla poszczególnych zadań, np. przy składaniu oferty na Zadanie nr 1, Zadanie nr 2, Zadanie nr 3 – warunek zostanie spełniony, gdy Wykonawca przedstawi dwie dostawy na kwotę brutto minimum 100 000,00 zł każda.
2. Opis spełnienia warunku:
Warunek ten spełniają Wykonawcy, którzy posiadają:
a) aktualną decyzję administracyjną właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872),
lub
b) aktualną decyzję administracyjną właściwego Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022 r., poz. 2132),
lub
c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r., nr 106, poz. 730 ze zm.)
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, co najmniej jeden z Wykonawców musi posiadać uprawnienia, o których mowa w ust. 2 i zrealizować dostawy, do których realizacji te uprawnienia są wymagane. Wyjątek stanowią sytuacje, w których Wykonawca wykaże, że nie będzie brał udziału w czynnościach, do których wymagane jest posiadanie określonych uprawnień (co jednoznacznie musi wynikać z umowy konsorcjum lub spółki cywilnej).
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2023-09-12 11:00
Po zmianie:
2023-09-14 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2023-09-12 11:40
Po zmianie:
2023-09-14 11:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2023-10-11
Po zmianie:
2023-10-13
INNE PRZETARGI Z ŚWIDWINA
- "Wynajem pojazdów i maszyn do świadczenia na rzecz Zamawiającego usług przy zimowym utrzymaniu dróg powiatowych na terenie Powiatu Świdwińskiego w sezonie 2024/2025".
- ZP/51/2024 Dostawa napojów bezalkoholowych na rok 2025
- ZP/63/2024 - Usługi z zakresu medycyny pracy w 2025 roku
- Przebudowa Placu Lotników w Świdwinie.
więcej: przetargi w Świdwinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 5 w Pułtusku w podziale na 8 części
- Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola nr 2 im Krasnala Hałabały w Sieradzu
- Dostawy żywności w roku 2025 na potrzeby Bursy Szkolnictwa Ponadpodstawowego nr 3 w Krakowie, ul. Ułanów 21a, 31-450 Kraków
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Nr 12 im. Kubusia Puchatka w Koninie w 2025 r.
- Dostawa ryb na potrzeby Zakładu Aktywności Zawodowej w Legnickim Polu
- Sukcesywny zakup wraz z dostawą żywności dla Miejskiego Domu Pomocy Społecznej w Rybniku z podziałem na 11 części.
więcej: Ryby »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.