Ogłoszenie z dnia 2024-07-02
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00336960/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-05-23
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Świadczenie usług cateringowych dla seniorów Dziennego Domu „Senior+” w Hucie Przedborskiej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Kolbuszowej
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 690007200
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Obrońców Pokoju 21a
1.5.2.) Miejscowość: Kolbuszowa
1.5.3.) Kod pocztowy: 36-100
1.5.4.) Województwo: podkarpackie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL823 - Rzeszowski
1.5.7.) Numer telefonu: 17 2271133
1.5.8.) Numer faksu: 17 2271487
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@mgops.kolbuszowa.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://jo.bip.kolbuszowa.pl/96-miejsko-gminny-osrodek-pomocy-spolecznej/4069-informacja-o-jednostce.html
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-e642d883-18f1-11ef-a7c1-72acb4a2af8f1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ochrona socjalna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych dla seniorów Dziennego Domu „Senior+” w Hucie Przedborskiej2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-e642d883-18f1-11ef-a7c1-72acb4a2af8f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00392490
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00056213/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 Świadczenie usług cateringowych na potrzeby seniorów Dziennego Domu "Senior+" w Hucie Przedborskiej w II półroczu 2024 r.
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00336960
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: ZP.261.1.3.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.3.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 64988,00 PLN
4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 29774,44 PLN
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla seniorów Dziennego Domu „Senior+” w Hucie Przedborskiej w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r.
Pod pojęciem usługa cateringowa rozumie się: przygotowanie, gotowanie oraz dostarczenie jednodaniowego gorącego posiłku, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia do Dziennego Domu „Senior+” w Hucie Przedborskiej 26.
Specyfika głównych wymagań:
1) przygotowanie i dostarczenie jednodaniowego gorącego posiłku dla seniorów Dziennego Domu „Senior+” w Hucie Przedborskiej 26 w okresie wskazanym terminem wykonania zamówienia w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku;
2) waga jednej porcji – nie mniej niż 500 g;
3) jadłospis powinien być urozmaicony, z uwzględnieniem sezonowości produktów;
4) posiłki nie mogą się powtarzać przez okres 10 kolejnych dni roboczych;
5) w tygodniu musi być: 3 razy danie mięsne, 1 raz zupa z wkładką mięsną i z pieczywem, 1 raz inne danie;
6) posiłki powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez lub z minimalną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych,
7) posiłki dowożone będą w termosach gastronomicznych Wykonawcy. Termosy będą odbierane następnego dnia;
8) tygodniowy plan posiłków na następny tydzień podlega zatwierdzeniu przez pracownika wskazanego przez Kierownika Ośrodka Pomocy Społecznej. Zatwierdzenie planu powinno się odbyć nie później niż do czwartku tygodnia poprzedzającego.
9) dziennie należy dostarczyć maksymalnie 25 gorących posiłków; w trakcie trwania umowy maksymalna liczba dowiezionych posiłków to 2 540 szt.;
10) Zamawiający codziennie do godziny 1000 danego dnia będzie zgłaszał ilość posiłków, jaką należy dostarczyć w danym dniu.
11) gorące posiłki dostarczane będą sukcesywnie do Dziennego Domu „Senior+” w Hucie Przedborskiej 26 w godzinach od 1200 do 1300 w dni robocze, od poniedziałku do piątku;
12) w sytuacjach nadzwyczajnych np. w czasie epidemii lub w razie potrzeb, może nastąpić zmiana godziny dowozu gorącego posiłku;
13) w przypadku wyjazdu seniorów na wycieczkę, nie więcej niż 3 razy w trakcie trwania Umowy, uniemożliwiając skorzystanie z dowożonego gorącego posiłku, Zamawiający zastrzega sobie możliwość rezygnacji z dowożonych gorących posiłków w danym dniu, o czym poinformuje Wykonawcę na 3 dni przed terminem realizacji zamówienia. Wykonawcy z tego tytułu nie przysługują żadne roszczenie finansowe;
14) W przypadku braku chętnych seniorów do uczestnictwa w zajęciach prowadzonych w Dziennym Domu Pobytu Seniora w Kolbuszowej, nie więcej niż 3 razy w trakcie trwania Umowy, Zamawiający zastrzega sobie możliwość rezygnacji z dowożonych gorących posiłków w danym dniu, o czym poinformuje Wykonawcę na 1 dzień przed terminem realizacji zamówienia. Wykonawcy z tego tytułu nie przysługują żadne roszczenie finansowe.
Dodatkowe wymagania:
1) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywności i Żywienia. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia osób dorosłych.
2) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Personel Wykonawcy powinien posiadać bieżące przeszkolenie z zakresu BHP oraz HACCP, a także aktualne książeczki zdrowia.
3) Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin, z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
4) Wykonawca przy podpisaniu Umowy dostarczy aktualny spis potraw oraz ich skład wraz z alergenami. W przypadku zmian w wskazanym spisie, Wykonawca zobowiązuje się poinformować Zamawiającego o zaistniałej sytuacji oraz dostarczyć aktualny spis potraw wraz z alergenami.
5) Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem - pojazdem przystosowanym do przewozu posiłków dopuszczonym przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków.
6) Potwierdzenie ilości dostarczonych posiłków będzie odbywać się na podstawie Protokołu z dostarczonych posiłków, potwierdzonych przez pracownika dostarczającego posiłek i pracownika Dziennego Domu „Senior+” w Hucie Przedborskiej.
7) Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za wykonie przedmiotu zamówienia, tj. za dostarczone posiłki w danym miesiącu.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55322000-3 - Usługi gotowania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 4
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 4
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 31546,80 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 32969,20 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 31546,80 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: Spółdzielnia Socjalna "SMAK"
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 8141683608
7.3.3) Ulica: Jana Pawła II
7.3.4) Miejscowość: Kolbuszowa
7.3.5) Kod pocztowy: 36-100
7.3.6.) Województwo: podkarpackie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-17
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 31546,80 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2024-07-01 do 2024-12-318.4.) Zamawiający przewiduje następujące wymagania związane z realizacją zamówienia: w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy
obejmujące, zgodnie z art. 96 ustawy: - aspekty srodowiskowe
INNE PRZETARGI KOLBUSZOWA
- "Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Jednostki Oświatowej w Gminie Kolbuszowa 2025r - SP_WER"
- "Dostawa artykułów żywieniowych do Jednostki Oświatowej w Gminie Kolbuszowa 2025 - SP_2"
- Ubezpieczenie Gminy Kolbuszowa
- "Dostawa artykułów żywieniowych do Jednostki Oświatowej w Gminie Kolbuszowa 2025 - SP_1"
- "Dostawa artykułów żywieniowych do Jednostki Oświatowej w Gminie Kolbuszowa 2025 - P_1"
- "Dostawa artykułów żywieniowych do Jednostki Oświatowej w Gminie Kolbuszowa 2025r - P_3"
więcej: przetargi KOLBUSZOWA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługę cateringu - przygotowanie i dostawę gotowych posiłków do Szkoły Podstawowej nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Jana Pawła II w Krotoszynie w okresie od stycznia do grudnia 2025 roku.
- Przygotowywanie i dostarczanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej w Małkowicach w 2025 r.
- Usługa cateringu- przygotowanie i dowóz posiłków do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Bożkowie
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Cianowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Smardzowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
- Zakup i dostawa wyżywienia w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów klas I - VIII Szkoły Podstawowej w Szczodrkowicach na zasadach cateringowych w roku 2025
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.