eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KatowiceSukcesywne świadczenie usług cateringowych w latach 2024 - 2025 z podziałem na części



Ogłoszenie z dnia 2024-07-05


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych w latach 2024 – 2025 z podziałem na części

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: WOJEWÓDZTWO ŚLĄSKIE

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 276254650

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: ul. Juliusza Ligonia 46

1.5.2.) Miejscowość: Katowice

1.5.3.) Kod pocztowy: 40-037

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL22A - Katowicki

1.5.7.) Numer telefonu: 327744072

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@slaskie.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.slaskie.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://bip.slaskie.pl/ogloszenia_i_aktualnosci/zamowienia_publiczne/zamowienia_wszczete_od_dnia_01012021_r/zam_na_usl_spoleczne_i_inne_szczegolne_uslugi/?p=2024%5ETryb+podstawowy

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - związek jednostek samorządu terytorialnego

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

Sukcesywne świadczenie usług cateringowych w latach 2024 – 2025 z podziałem na części

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-3434f80c-defe-11ee-9fce-3adbe5eb3a3d

2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00398755

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2024-07-05

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00087045/10/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.3.42 Usługi cateringowe na rzecz Departamentu FR

1.3.45 Usługi cateringowe związane z realizacją działań promujących zdrowie

1.3.71 Usługi cateringowe na potrzeby Departamentu EFS

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.12.) Nazwa projektu lub programu:

Współfinansowanie ze środków Unii Europejskiej dotyczy wyłącznie części I i II zamówienia. Ze względów technicznych, nazwy programów zostaną ujęte w informacjach dodatkowych niniejszego ogłoszenia.

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00240927

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: ZP-ZN.272.4.1.2024.ID

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.3.1) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 268464,36 PLN

4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Część I: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych w latach 2024 – 2025 dla Departamentu Europejskiego Funduszu Społecznego (EFS),
2. Zamawiający wymaga, by usługi cateringowe świadczone były w sposób umożliwiający dostępność wszystkim uczestnikom spotkań, w tym osobom niepełnosprawnym.
3. Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) zawarty jest w załączniku:
Część I – załącznik 3a do SWZ.
4. Projektowane postanowienia umowy w sprawie powyższego zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy znajdują się w załączniku:
Część I – załącznik 2a do SWZ,
5. Zamówienie współfinansowane:
- przez Unię Europejską - ze środków FE SL 2021-2027 w ramach Priorytetu FESL.13 Fundusze
Europejskie na pomoc techniczną FST Działanie FESL.13.01 Pomoc Techniczna FST;
- ze środków zabezpieczonych w planie finansowym Departamentu Europejskiego Funduszu
Społecznego.
6. Instrukcje dla Wykonawcy znajdują się na Platformie pod adresem: https://slaskie.ezamawiajacy.pl/servlet/HomeServlet?MP_module=main&MP_action=publicFilesList&clientName=slaskie USER_MENU_HOVER=publicFilesList
7. Zamawiający zgodnie z art. 100 ust. 1 i 2 ustawy Pzp wymaga, aby spotkania były zorganizowane w sposób umożliwiający uczestnictwo osobom z niepełnosprawnościami. W przypadku wystąpienia potrzeby, w ramach zamówienia Wykonawca zapewni dostępność spotkania dla osób z następującymi typami niepełnosprawności: wzrokowej, słuchowej, ruchowej. Zamawiający zobowiązuje się do zebrania wszelkich danych osobowych uczestników, niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55400000-4 - Usługi podawania napojów

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 161972,58 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Część II: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych w latach 2024 – 2025 dla Departamentu Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego (FR),
2. Zamawiający wymaga, by usługi cateringowe świadczone były w sposób umożliwiający dostępność wszystkim uczestnikom spotkań, w tym osobom niepełnosprawnym.
3. Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) zawarty jest w załączniku:
Część II – załącznik 3b do SWZ.
4. Projektowane postanowienia umowy w sprawie powyższego zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy znajduje się w załączniku:
Część II – załącznik 2b do SWZ
5. Zamówienie współfinansowane:
Zamówienie będzie współfinansowane w 85% przez Unię Europejską z Funduszu na rzecz Sprawiedliwej Transformacji i w 15% ze środków własnych budżetu województwa w ramach Priorytetu FESL.13 Fundusze Europejskie na pomoc techniczną FST Działanie FESL.13.01 Pomoc Techniczna FST.
6. Instrukcje dla Wykonawcy znajdują się na Platformie pod adresem: https://slaskie.ezamawiajacy.pl/servlet/HomeServlet?MP_module=main&MP_action=publicFilesList&clientName=slaskie&USER_MENU_HOVER=publicFilesList
7. Zamawiający zgodnie z art. 100 ust. 1 i 2 ustawy Pzp wymaga, aby spotkania były zorganizowane w sposób umożliwiający uczestnictwo osobom z niepełnosprawnościami. W przypadku wystąpienia potrzeby, w ramach zamówienia Wykonawca zapewni dostępność spotkania dla osób z następującymi typami niepełnosprawności: wzrokowej, słuchowej, ruchowej. Zamawiający zobowiązuje się do zebrania wszelkich danych osobowych uczestników, niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55400000-4 - Usługi podawania napojów

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

4.5.5.) Wartość części: 59809,30 PLN

Część 3

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

1. Część III: Sukcesywne świadczenie usług cateringowych w 2024 roku dla Departamentu Nadzoru Podmiotów Leczniczych i Ochrony Zdrowia (NZ).
2. Zamawiający wymaga, by usługi cateringowe świadczone były w sposób umożliwiający dostępność wszystkim uczestnikom spotkań, w tym osobom niepełnosprawnym.
3. Opis przedmiotu zamówienia (OPZ) zawarty jest w załączniku:
Część III – załącznik 3c do SWZ.
4. Projektowane postanowienia umowy w sprawie powyższego zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy znajduje się w załączniku:
Część III – załącznik 2c do SWZ.
5. Zamówienie współfinansowane:
Część III: nie dotyczy.
6. Instrukcje dla Wykonawcy znajdują się na Platformie pod adresem: https://slaskie.ezamawiajacy.pl/servlet/HomeServlet?MP_module=main&MP_action=publicFilesList&clientName=slaskie&USER_MENU_HOVER=publicFilesList
7. Zamawiający zgodnie z art. 100 ust. 1 i 2 ustawy Pzp wymaga, aby spotkania były zorganizowane w sposób umożliwiający uczestnictwo osobom z niepełnosprawnościami. W przypadku wystąpienia potrzeby, w ramach zamówienia Wykonawca zapewni dostępność spotkania dla osób z następującymi typami niepełnosprawności: wzrokowej, słuchowej, ruchowej. Zamawiający zobowiązuje się do zebrania wszelkich danych osobowych uczestników, niezbędnych do realizacji przedmiotu zamówienia.

4.5.3.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:

55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków

55400000-4 - Usługi podawania napojów

55320000-9 - Usługi podawania posiłków

55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków

4.5.5.) Wartość części: 46682,48 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 3

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 3)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 3)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 5

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 5

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 2

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 49450,00 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 87600,00 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 49450,00 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

6.7.) Wskazanie, czy najkorzystniejsza oferta wykonawcy, któremu udzielono zamówienia uwzględnia określone w kryteriach:

zgodnie z art. 242 ust. 2 ustawy - aspekty społeczne

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 3)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: CATERING ŚLĄSKI Wojciech Ostrzołek

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP: 6422654603

7.3.4) Miejscowość: Rybnik

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie

SEKCJA VIII UMOWA (dla części 3)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-06-26

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 49450,00 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:

do 2024-12-20

SEKCJA IX INFORMACJE DODATKOWE

Dotyczy pkt 8.3. (dla Części III):
Przedmiot umowy będzie realizowany sukcesywnie od dnia zawarcia umowy do dnia zakończenia realizacji usługi. Planowany termin zakończenia realizacji usługi Zamawiający określa na dzień 20 grudnia 2024 r.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.